Over het forum Over het forum

Over het forum

Topic verwijderen

Hoe verwijder ik een topic?

Je kunt dat niet zelf doen, zie de forumregels:

"Je kunt jouw account niet zelf verwijderen. Dat kunnen alleen de forumbeheerders. Overigens zal dan alleen het account verwijderd worden. Niet de bijbehorende berichten. Ook berichten kunnen alleen door de forumbeheerders gewijzigd of verwijderd worden. Het (laten) verwijderen van berichten is niet zomaar mogelijk. We doen dat alleen als er dingen in staan die wettelijk verboden zijn, of als er dingen in staan die schadelijk kunnen zijn voor forumdeelnemers die op basis van de tekst persoonlijk herkend zouden kunnen worden."

Dan moet je even contact opnemen met forum beheer via mail.  Dan kunnen zij beslissen of ze het topic weghalen.  Als er al gereageerd is een er is een interessante discussie ontstaan kan het gebeuren dat alleen jouw bijdrages worden verwijderd als ik het goed begrepen heb.

Zie het privacystatement van OO: https://www.ouders.nl/privacyverklaring

Daarin staat dat forumberichten door OO als persoonsgegevens worden gezien en dat ze stoppen met verwerken van jouw persoonsgegevens als je de toestemming daarvoor intrekt. Dus ik ga ervan uit dat ze berichten van jou verwijderen als je daarom vraagt.

Er wordt een afweging gemaakt, daarbij zal overlegd worden, maar dit leidt volgens ouders.nl altijd tot een bevredigende oplossing. 

"Wij Forumberichten gelden als persoonsgegevens en kunnen in principe met een beroep op de AVG verwijderd worden. De wet kent echter een uitzondering, die moet voorkomen dat forumdiscussies (ook wel 'draadjes' of 'threads' genoemd) onleesbaar en onbegrijpelijk zouden worden als er zomaar berichten uit die discussies verwijderd worden. (Zie o.a.: Geldt het vergeetrecht onder de AVG ook bij forumdiscussies? op Iusmentis.com, de site van ICT-jurist en privacy-deskundige Arnoud Engelfriet.)

In de praktijk zullen we dus altijd een afweging maken tussen het belang van degene die wil dat zijn of haar forumberichten verwijderd worden, en het belang van de overige gebruikers die recht hebben op begrijpelijke forumdiscussies. In voorkomende gevallen zullen we overleg met u hierover voeren. De praktijk (sinds onze oprichting in 1996) wijst uit dat dit altijd leidt tot oplossingen die voor alle partijen bevredigend zijn."

Reageer op dit bericht

Als je wilt reageren moet je eerst inloggen of je aanmelden.

Aanmelden