Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Over het forum Over het forum

Over het forum

Redactie Ouders Online

Redactie Ouders Online

01-06-2016 om 18:29

Veilig naar OO met https

Beste forumgebruikers,

Privacy is een speerpunt van Ouders Online. Bij het activistische af zelfs. We zijn bijvoorbeeld actief lid van het Platform Bescherming Burgerrechten (waarin we de belangen van ouders en kinderen behartigen), we maken ons druk over het geklooi met privacy op scholen (zie o.a.: Scholen verwaarlozen privacy), en we zitten er bovenop, met actuele nieuwsartikelen (zoals Geen sociale media onder de 16?). Daarnaast ontplooien we nog talloze andere activiteiten, waaronder het persoonlijk begeleiden van ouders die in de problemen zijn gekomen.

Maar dan moet je er natuurlijk ook zélf alles aan doen, om de privacy van je bezoekers te beschermen. Vandaar dat we geïnvesteerd hebben in een nieuwe https-infrastructuur.

In de praktijk komt het erop neer dat je nu via https naar Ouders Online kunt surfen. (Via https://www.ouders.nl). Dat is een veilige en versleutelde verbinding, waardoor niemand kan zien wat je gelezen of gepost hebt.

Op dit moment moet je die 'https' nog expliciet in de adresbalk van je browser invoeren. Binnenkort (als alle techniek op orde is) leidt 'www.ouders.nl' je automatisch naar de beveiligde https-verbinding.

Henk Boeke
Redactie Ouders Online

Ad Hombre

Ad Hombre

01-06-2016 om 19:18

Of voor Google

Mooi Henk!

Dat Google je dan extra bonuspunten geeft bij zoekopdrachten is mooi meegenomen toch? Kunnen de trollen, pardon, nieuwe gebruikers, ons clubje beter vinden!

Of was het jullie daar eigenlijk om te doen bij die investering van een paar tientjes voor een SSL certificaat, pardon, https-infrastructuur?

Die https beveiliging voorkomt overigens niet dat de adverteerders die jullie op je pagina meelinken vrolijk kunnen meekijken naar wat we hier uitspoken zodat ze ons surfgedrag over het wijde Internet kunnen volgen en ons beter kunnen targeten. Da's dan weer jammer voor de privacy.

Maar het staat wel kek zo'n groen slotje

He gets, AH, wat ben je weer negatief...

Fijn AH

Dat je er zelf last van hebt. Tsjor

Redactie Ouders Online

Redactie Ouders Online

09-06-2016 om 23:50

Omzetting gereed

Beste forumgebruikers,

De omzetting naar https is gereed. Vanaf vandaag maakt iedereen er automatisch gebruik van.

In tegenstelling tot wat Ad Hombre suggereerde, was dit een nogal ingrijpende operatie. Die aanvankelijk ook niet helemaal goed ging. Vandaar dat de site vandaag extreem traag was. Maar gelukkig is dit nu opgelost. Onze excuses voor het ongemak!

De overgang naar https had tevens tot gevolg dat jullie opnieuw moesten inloggen, en opnieuw op OK moesten klikken op de cookie-balk. Dat komt doordat je browser dacht dat het om een nieuwe site ging. (Je oude cookies waren niet meer geldig.) Ook daarvoor onze excuses, maar dit soort dingen zijn nu eenmaal onvermijdelijk.

Henk Boeke
Redactie Ouders Online

P.S. Voor Ad Hombre: dat viel me nou van je tegen Ad, dat je zo slecht op de hoogte bent van de huidige stand van zaken met betrekking tot SSL-certificaten. Die kosten helemaal niet 'een paar tientjes' maar zijn tegenwoordig geheel gratis. Te verkrijgen bij de Electronic Frontier Foundation (EFF). (De investering ligt dan ook op een geheel ander vlak. Namelijk de kosten van onze technici, die deze operatie moesten uitvoeren. Inclusief overleg met onze advertentietussenpersoon omdat de advertenties niet meer werkten, idem voor het video-bedrijf omdat de video's niet meer werkten, het aanpassen van de koppelingen naar de landelijke CJG-sites, en meer van dat soort zaken.)

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.