Over het forum Over het forum

Over het forum

Olivia

Olivia

21-07-2020 om 11:27

Waarom schrijven sommige vrouwen met een mannennaam?

Zie titel, ik vind het nogal verwarrend dat er hier in verschillende draadjes wel vaker vrouwen schrijven met een mannennaam. Misschien moet het niet uitmaken, maar voor sommige items denk ik dan met een man te maken te hebben, tot ik uit de context haal dat die persoon een vrouw is. Niet dat ik dan andere dingen zou adviseren tegen die persoon, maar ik vind dat dus verwarrend, hebben anderen hier ook last van?

Peter

Peter

21-07-2020 om 11:45

nee

Nee, ik vind dat niet verwarrend. Ik gebruik veel verschillende namen en een paar vaste, omdat ik niet herkend wil worden. Ik ken namelijk een heel vaste schrijfster hier en zij weet dat niet. Ik wil niet dat dat bij mij gebeurd.

En het grappige is dat ik merk dat mensen anders op me reageren als ik onder de ene naam schrijf dan wanneer ik onder een andere naam schrijf. Dus blijkbaar onthouwen mensen toch ik vind Maria stom omdat ze ooit dit schreef en Carla is zo'n leuke vrouw. Terwijl het dezelfde mensen kunnen wezen.

Lente

Lente

21-07-2020 om 11:56

Ik heb er geen moeite mee

Misschien helpt het zelf om meer mannen op het forum te krijgen :-)

@Emma

@Emma

21-07-2020 om 12:09

Mannennaam

Er wordt blijkbaar anders op je gereageerd als je als vrouw een mannennaam gebruikt en omgekeerd. Ik ga het toch ook eens proberen.

Btw: waar is Ad gebleven? Gebruikt die nu een vrouwennaam?

Peter

Peter

21-07-2020 om 12:34

Ik weet niet of het netjes is om het zo over hem te hebben. Ik heb van de week de eerste draad doorgelezen, waarin hij vertelde zich te hebben opgesloten en waarin hij waarschuwde voor alles wat er ging komen. Hij heeft toch echt wel gelijk gehad! Wij lachten hem toen een beetje weg over in quarantaine gaan, eten hamsteren en niemand zien. Best knap als je nu terugkijkt.
En nee, ik ben niet Ad die onder een andere naam schrijft :-)

Aagje Helderder

Aagje Helderder

21-07-2020 om 12:58

Ik gebruik ook veel verschillende nicks

omdat ik het risico op herkenning toch klein wil houden. Aagje Helderder is mijn vaste nick waarvan ik niet weet of er hier mensen zijn die weten wie ik irl ben. Omdat ik hier niets schrijf dat ik irl niet vind of zou durven zeggen, zou dat niet het einde van de wereld zijn maar toch..... Mijn gezinsleden kennen bv deze nick en weten dat ik het ben.
Dus vanwege de herkenningsmogelijkheid wil ik soms niet met die nick schrijven. Dat heeft meestal met de privacy te maken van anderen. En omdat ik me realiseer dat je door heel veel te schrijven onder dezelfde nick best veel van iemand te weten kunt komen. Dan kies ik soms dus toch maar wat anders. Dat kan een ‘gewone’ naam zijn maar ook heel iets anders dat niet op een gewone naam lijkt. Een mannennaam had ik dan weer niet bedacht, dan wordt het echt iets van een heel andere orde.

rode krullenbol

rode krullenbol

21-07-2020 om 13:05

Sprekend voor mijzelf

Ik vind niet dat Ad gelijk heeft gehad met zijn agitatie ten behoeve van een totale lockdown. Juist de softe lockdown blijkt een goede keus te zijn geweest. Iets wat Ad Hombre zelf ook heeft erkend; zo staat me bij.

Hij is ook zeker net de enige geweest hier die de gevaren van het virus van meet af aan serieus nam.

Rode krullenbol

@Emma

@Emma

21-07-2020 om 13:07

Off topic

Ik vind nog steeds dat Ad totaal geen gelijk had met zichzelf en vrouw en kinderen op zo'n manier op te sluiten. Ik heb de dicussie juist vermeden want ik vond het beangstigend dat je je zo kunt gedragen en hamsteren en zo overtuigd bent van je gelijk :-(

Pluk

Pluk

21-07-2020 om 13:09

Ik mis Ad. Hij had in ieder geval vaak een originele manier van kijken naar problemen en dat zette mij aan het denken. I

Olivia

Olivia

21-07-2020 om 13:10

andere nick vs mannennaam

Een andere nick, daar heb ik totaal geen probleem mee, dat doe ik zelf ook. En een naam waarbij je het niet precies weet, of het een man of vrouw is, dan ga ik toch op een andere manier lezen (zoals Pirata idd, of rode krullenbol, dat kunnen ook mannen zijn natuurlijk,maar ik weet dat dat vrouwen zijn) maar als het echt een mannennaam is, dan lees ik het toch allemaal in een andere context lijkt het wel, en ga ik het op een gegeven moment verwarrend vinden, omdat wat ik dacht te hebben begrepen, helemaal niet klopt. Ineens heeft die 'man' een mannelijke partner, of die 'man' heeft het ineens over zijn menstruatie of bevalling en dan bleek het dus al die tijd een vrouw te zijn ;-)

ElenaH

ElenaH

21-07-2020 om 13:46

Niet verwarrend

Ik merk dat mannen(namen) soms andere adviezen krijgen dan vrouwen(namen). Zo krijgen vaders bij een scheiding wendagen geadviseerd voor een omgangsregeling, iets wat vrouwen nooit krijgen. Ik betrap mezelf er ook op dat mijn mening over iets soms net anders lijkt te zjjn als de TS ineens een ander geslacht blijkt te hebben dan ik dacht. Dat vind ik wel grappig om bij mezelf te merken. Maar ik heb er geen last van. Waarom zou Carla zichzelf op dit forum wel Appeltje mogen noemen maar geen André?

Olivia

Olivia

21-07-2020 om 14:13

beelddenken?

Ik ben dan blijkbaar de enige die er helemaal van in de war raakt. Bij iemand als "Appeltje" hou ik een slag om de arm qua geslacht (maar hier bij OO zijn het meestal vrouwen) maar als iemand "Andre" schrijft, dan is het een man in mijn 'plaatje'. Net als bij een boek stel ik me in het verhaal wat iemand schrijft me er ook iemand bij voor. Blijkt een man dan ineens een vrouw te zijn, dan vind ik dat heel verwarrend.
Net als bij een verhaal waar mensen de namen van hun kinderen niet noemen en ook geen vervangende namen verzinnen. Dan is het een verhaal over kind X en kind Y en de zus van X....poeh, dan kan ik het gewoon niet meer volgen.

ElenaH

'Zo krijgen vaders bij een scheiding wendagen geadviseerd voor een omgangsregeling, iets wat vrouwen nooit krijgen.'
Dat was niet omdat het een man was, maar omdat uit het verhaal bleek dat de vader weinig tijd echt zelf met de kinderen optrok.
Uit de reactie van de moeder (vrouw) bleek dat het beeld ook klopte.
Is meer een kwestie van goed lezen.

Tsjor

Tine Winkel

Tine Winkel

21-07-2020 om 14:41

namen noemen van kinderen

Olivia, jij hebt het over namen noemen van kinderen en vervangende namen... Ik doe dat ook nooit, hoor. Ik heb het gewoon over oudste en jongste - en laat dan in het midden of er nog een of meer middelsten is/zijn. Soms zijn het jongens, soms zijn het meisjes - maar dat laatste is natuurlijk ook afhankelijk van het onderwerp (bij menstruatieklachten of natte dromen kun je er niet omheen). Meestal probeer ik mijn posts zo te schrijven dat uit de tekst geheel niet te halen is of het een jongen of een meisje betreft. Heel boeiend om te zien hoe dan de reacties toch vaak naar een van beide gaat.
Maar ik merk ook wel dat ik verwacht dat bij een mannennaam ook een manspersoon hoort. Of ik er dan ook anders op reageer, weet ik eigenlijk niet.

ElenaH

ElenaH

21-07-2020 om 15:27

tsjor

'Dat was niet omdat het een man was, maar omdat uit het verhaal bleek dat de vader weinig tijd echt zelf met de kinderen optrok.
Uit de reactie van de moeder (vrouw) bleek dat het beeld ook klopte.'

Maar dat beeld ontstaat dus nooit (!) bij moeders in een scheiding! Terwijl dat voor moeders toch net zo goed kan gelden. Dat is precies mijn punt.

1234

1234

21-07-2020 om 17:51

Idee

Misschien kunnen we allemaal een nick bestaande uit alleen cijfers maken!

Jesse_1

Jesse_1

21-07-2020 om 18:12

Hmmm

Je zou kunnen denken dat ik een "mannennaam" gebruik (hoe genderneutraal is dat?), maar ik denk dat iedereen hier wel weet dat ik een vrouw ben.
Ik kom er gewoon voor uit ;)

Het is nooit mijn intentie geweest om specifiek een mannen- dan wel vrouwennaam te gebruiken.

Ik kan me voorstellen dat je bij een verhaal hier altijd een soort beeld in gedachten oproept, maar in feite hoeft het niet uit te maken toch?
Als ik het heb over mijn vrouw kan ik ook nog steeds net zo goed een man als een vrouw zijn. Of als ik directeur van een grote oliemaatschappij ben. Of als ik elke middag bij de basisschool op mijn kinderen sta te wachten. Of als ik elk weekend met een andere scharrel in bed lig. Of als mijn hobby gewichtheffen is. Of juist diamant painting.

Maar je brengt me op een idee om voor een tijdelijke nick ook af en toe een typische mannennaam te gebruiken.

Pirata

Pirata

21-07-2020 om 18:20

Ik wil Ad ook terug. Hoop niet dat hij een ban heeft.

On topic, ik vind mannennamen ook verwarrend, masr feitelijk maakt het me niet uit.

Lente

Lente

21-07-2020 om 19:25

Ik ben nu zeker geïnspireerd om een mannennaam te nemen

Ben erg benieuwd hoe daar op gereageerd wordt.

Ik heb ooit vanwege de herkenbaarheid niet alleen een andere naam genomen maar ook op een heel andere manier geschreven.

Ongelofelijk wat daar het effect van was. Bijna alsof ik te dom was om zelfstandig te kunnen functioneren. Veel negativiteit.

ElenaH

Het hoort niet om te verwijzen naar andere draadjes, maar ik wil toch enig weerwoord geven: Elena H, lees in het betreffende draadje nog een s goed #4 en #18 en de bevestiging in #33: als iemand (een vrouw) zegt: ik kan me geen dag zonder de kinderen voorstellen (of iets van dergelijke strekking) dan kun je ervan uitgaan dat er (vrijwel) geen dag is geweest waarin man alleen voor de kinderen heeft gezorgd. De bevestiging kwam van degene die de vraag stelde, dus ik snap niet waarom je dan politiek correct net moet doen alsof dat niet zo is, omdat het anders rolbevestigend zou zijn.
NB. Ik ben een vrouw en mijn naam hier is altijd hetzelfde, bestaat uit de eerste letters van de kinderen waarbij ik betrokken ben (geweest). Maar ik moet wel lachen soms, omdat je aan de reactie merkt dat mensen denken dat ik een man ben, en ze gaan anders reageren als ze lezen dat ik een vrouw ben. Grappig.

Tsjor

ElenaH

ElenaH

21-07-2020 om 20:17

Tsjor

'ik kan me geen dag zonder de kinderen voorstellen (of iets van dergelijke strekking) dan kun je ervan uitgaan dat er (vrijwel) geen dag is geweest waarin man alleen voor de kinderen heeft gezorgd. '

Als je dat letterlijk neemt, heb je gelijk. Maar ik kan me niet voorstellen dat dat zo letterlijk is. Dat de vrouw in kwestie nooit van huis is (desnoods even naar de kapper of de buurvrouw) terwijl haar man thuis is bij de kinderen. Andersom geldt namelijk dat de meeste vaders hun kinderen óók gewoon elke (!) dag zien en meemaken: bij het ontbijt, tijdens het avondeten, met het naar bed brengen, langs het voetbalveld. Dus voor vaders geldt net zo goed dat ze zich geen dag zonder de kinderen kunnen voorstellen.

Theoretisch

en semantisch heb je gelijk. Maar niet in de realiteit. Een kwartiertje als vrouw naar de kapper is (ook een stigmatiserend voorbeeld, maar goed) of bij de buurvrouw (natuurlijk) is niet hetzelfde als een hele dag alleen de verantwoordelijkheid dragen voor de kinderen.
Maar nogmaals, degene die het onderwerp begon bevestigde precies wat ik dacht en schreef, dus ik snap niet waarom jij daar nu nog een keer je gelijk over wil halen.
Ik zal niet zeggen dat het altijd zo is of bij iedereen zo is, het is ook geen algemeen advies, maar gebonden aan de situatie van de vragenstelster.

Tsjor

Lou

Lou

21-07-2020 om 23:23

Lente

"Ik heb ooit vanwege de herkenbaarheid niet alleen een andere naam genomen maar ook op een heel andere manier geschreven. Ongelofelijk wat daar het effect van was. Bijna alsof ik te dom was om zelfstandig te kunnen functioneren. Veel negativiteit."

Geen idee over welk draadje je het hebt hoor, maar als lezer heb je natuurlijk alleen maar de inhoud en de stijl van een bericht, daar zul je het mee moeten doen. Dus als jij bijvoorbeeld een kort, oordelend bericht schrijft met een bult spelfouten, dan krijg je dat terug. Ik denk dan misschien ook ten onrechte: "Joh, zoek hulp", want ik kan niet zien dat je eigenlijk een reuze genuanceerde intellectueel bent :-)

Lou

Lou

21-07-2020 om 23:26

En Ad

En Ad mis ik totaal niet. Hoewel hij ongetwijfeld hier en daar zinnige dingen zei. Maar ik vond de aandacht voor zijn bijdragen vaak te overheersend. Zit je een interessante discussie te voeren, zegt Ad iets heel anders tussendoor, komen er daarna eerst elf reacties op Ad voordat de gewone discussie weer verder gaat. If ever.

Peter

Wat je schrijft over herkenbaarheid is mijn angst. Ik heb een herkenbare stijl en ben heel open in wat ik schrijf, misschien te, maar ik kom al ruim 20 jaar hier. Ik zou het vreselijk vinden als ik er achterkwam dat een vriendin/goede kennis mij herkend had en er niets van zou zeggen in real life. Ik krijg echt zo'n begluurdersbeeld erbij, iemand die mij met een telescoop bekijkt in mijn huis. Het zou je sieren ommje kennis/vriendin te waarschuwen.
Sini

Peter

Peter

22-07-2020 om 08:10

Doe ik niet

Dat ga ik niet doen Sinilind. Ik kan er niks aan doen dat iemand zijn hele leven op internet zet en daardoor herkenbaar is. En het is geen goede vriendin hoor, dan zou ik het wel zeggen.

Zo heb ik me ook erg verbaasd over iemand hier die twee jaar over haar huwelijksproblemen heeft geschreven en er toen achter kwam dat haar dochter had meegelezen. Ze ging toen schrijven: mijn dochter heeft alles gelezen, dus voortaan ga ik onder deze naam verder. Alsof die dochter die nieuwe naam niet las.

Ik vind het wonderlijk hoe mensen hier zo openlijk over alles schrijven, tot aan het feit toe dat ze anale seks hebben, terwijl ze zo herkenbaar zijn als wat voor mensen uit hun omgeving. Dan is het niet mijn verantwoordelijkheid om ze daarop te wijzen, die rem moet echt van henzelf komen.

Jij bent ook heel herkenbaar, beroep, woonplaats, waar je vandaan komt, ik weet het allemaal, maar ik woon ergens anders, dus ik ken je niet persoonlijk, maar als mensen uit jouw omgeving meelezen, ben je best herkenbaar.

ElenaH

ElenaH

22-07-2020 om 08:41

Tsjor

'Maar nogmaals, degene die het onderwerp begon bevestigde precies wat ik dacht en schreef, dus ik snap niet waarom jij daar nu nog een keer je gelijk over wil halen.'

Natuurlijk wist zij precies wat jij bedoelde. Je bevestigde haar in het idee dat haar aanstaande ex niet voor de kinderen kon zorgen en dat zij dus kon bepalen hoe vaak hij ze 'kreeg'.

Waarom ik er over door ga, is omdat ik zeker weet dat jij een ander advies had gegeven als jij dacht dat TS een man was!

Als

Ah, als. Mooi. Wees gelukkig met je zekerheid, want ik zal het tegendeel nooit kunnen bewijzen, er is namelijk niemand die precies hetzelfde schrijft. Zo zul jij ook nooit je gelijk kunnen bewijzen.
Overigens was mijn advies (ga zelf weg en laat hem eens alleen voor de kinderen zorgen) niet gebaseerd op de gedachte dat hij dat niet zou kunnen (integendeel) en dat zij dus kan bepalen hoe vaak hij de kinderen 'krijgt' (daar ging het helemaal niet over). Dat komt allemaal voort uit jouw brein.

Tsjor

Aagje Helderder

Aagje Helderder

22-07-2020 om 14:46

Mensen herkennen

Sini, heb jij dan echt het gevoel dat je hier anoniem bent? Dat zou ik hoe dan ook wel erg naïef vinden. Ik ga er ondertussen ook voor mezelf echt wel van uit dat ik onder deze nick herkenbaar kan zijn/ben voor mensen die me toch al kennen. Aangezien ik hier niets schrijf dat ik niet irl tegen anderen zou zeggen, vind ik dat acceptabel. Maar omdat ik ook wel zie dat dingen snel opgeteld worden en ik dat wel wat wil voorkomen, neem ik voor specifieke dingen regelmatig een andere nick.
Maar van jou verbaast het me echt dat je je afvraagt of je herkend wordt. Je hebt hier zo veel privé-informatie neergezet, dat ik je direct zou herkennen als je docent was op de school van mijn kinderen. Nu is dat niet zo, geen zorg, ik ben je nog nooit tegengekomen, want ik woon in een totaal ander deel van het land. Maar echt, jij bent zo herkenbaar als wat.

Peter, je hebt op zich gelijk dat mensen verantwoordelijk zijn voor hun eigen internetgedrag. En strikt genomen heb je ook gelijk dat het niet jouw verantwoordelijkheid is mensen er op te wijzen dat ze zo maar herkenbaar zijn. Aan de andere kant: als je mensen zo nu en dan echt spreekt is het wel aardig om ze te waarschuwen. Sommige mensen hebben blijkbaar echt niet in de gaten dat het hier geen besloten koffiekrans is.
Zelf heb ik in de loop der tijd verschillende mensen ‘herkend’. Maar dat zijn dan mensen die ik vroeger wel eens sprak maar nu niet meer tegenkom. Die kan ik niet eens meer waarschuwen. En ik wist van een collega van een vriendin die hier schreef. De collega kende ik niet, maar dingen telden dusdanig op dat ik wist wie het was. Heb nooit tegen mijn vriendin verteld dat ik haar collega hier ‘tegenkwam’.

Watervrouw

Watervrouw

22-07-2020 om 18:05

Herkennnen

Ik wissel heel af en toe van nick omdat mijn vragen en reacties vaak te maken hebben met mijn gezin en ik het vervelend zou vinden als iemand, lees mijn ex of zijn partner, al mijn bijdragen zou lezen. Ik probeer zo anoniem mogelijk te blijven al ben ik me ervan bewust dat als iemand mij goed kent en hier zou meelezen wel snel een vermoeden zou kunnen hebben. En als iemand een vermoeden heeft en de verhalen die volgen passen in het verhaal dan is het natuurlijk snel duidelijk. Ik vertel ook nooit aan vriendinnen dat ik hier lees en schrijf.

Zelf herken ik niemand en dat vind ik wel prettig. Wel één keer een krantenartikel gelezen over iemand en dat verhaal paste bij een verhaal hier op OO dus toen had ik er onverwacht een beeld bij, dat voegt niets toe maar ik volg diegene nu toch met wat meer belangstelling.
Ik snap ook niet helemaal hoe sommigen Sini kunnen herleiden, ja, ze geeft les maar dat is alles wat ik weet. Ik zou het heel jammer als ze nu haar nick zou veranderen.
Ik ben wel blij dat velen onder ons onder vaste nicks schrijven en soms zit ik echt te wachten op reacties van bepaalde personen omdat ik daar waarde aan hecht. Er zijn schrijvers die mij heel veel gebracht hebben en dat waren niet altijd de leukste reacties maar wel reacties die wel mij anders lieten kijken. En bij sommige mensen leef ik zo mee, dat zou anders zijn als ze telkens onder andere namen schreven.

Kopzorg

Kopzorg

22-07-2020 om 18:52

3 vaste Nicks.

Deze gebruik ik als het van belang is dat jullie op de hoogte zijn van het NAH van onze jongste. Dan hoop ik dat ik zonder het tig keer uit te leggen wel passende reacties krijg.
Ik schrijf nog mee onder een naam die indirect verwijst naar mijn dorp en nog een andere totaal anonieme Nick waar ik hier ook geen tipje van de sluier over oplicht.
Een heel incidenteel als ik iets wil delen wat aan geen een van die Nicks te linken mag zijn dan neem ik een eenmalige naam.
Door dit draadje op een idee gebracht om ook eens een mannennaam te gebruiken.

Reageer op dit bericht

Als je wilt reageren moet je eerst inloggen of je aanmelden.

Aanmelden