Home » Forum » 40 jarig huwelijk schoonouders

40-jarig huwelijk schoonouders

WINNEN! 

We geven 3x het boek Eerste Hulp Bij Kinderen weg: zo doe je mee!

21 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
evenzo
40-jarig huwelijk schoonouders

Over een paar weken zijn mijn schoonouders 40 jaar getrouwd. 40 erg moeilijke jaren en nog steeds is het niet wat je noemt harmonieus te noemen en dan druk ik me erg voorzichtig uit. Desondanks wordt hun huwelijk elk jaar "gevierd" zegmaar en dit jaar dus 40 jaar.

Ze doen er niets aan op de dag zelf (doordeweekse dag), maar verwachten wel visite (dominee o.a. en het hele huis moet dus van top tot teen gedaan worden). Ik zit thuis met een baby en een kleuter die naar school gaat. Ik heb al geen goede band met mijn schoonouders en zie het eerlijk gezegd niet zo zitten om alles op alles te zetten om naar hun toe te gaan en op de bank "mooi weer" te gaan zitten spelen daar.

Ik zou daar ook nog eens met openbaar vervoer naartoe moeten. Met een baby die nog 2 keer op de dag slaapt, zie ik dat niet zitten. Juist omdat ze die dag niet mensen uitnodigen, ben ik van plan om ze gewoon een kaartje te sturen. Dat kan toch gewoon?

Marieke Vervoort
Ja hoor

Ja hoor, dat kan gewoon! Met de hartelijke felicitaties erop, en dat jullie graag in het weekend even een kopje koffie komen drinken!

evenzo
Oke

dus het is niet zo raar om een kaart te sturen. Ja, ik vraag het even omdat mijn schoonmoeder heel erg pietepeuterig is op dat punt. Ik denk dan, als je het dan niet viert en het is ook nog eens op een werkdag......Zo denken mijn schoonouders dat er veel mensen langskomen...en belangrijke zoals de dominee waar ze erg tegenop kijken.....maar ze nodigt niemand echt uit. Ze is dan weer kwaad als er dan niemand komt.....zo'n type is het namelijk.

Maar ik stuur ze gewoon een leuke kaart.

Marielle
Man

Het zijn de ouders van je man toch? Ik hoop niet dat jij het huis van zijn ouders gaat schoonmaken en een vrije dag offert terwijl hij lekker gaat werken?

Dees *
Marielle

Ja dat dacht ik ook meteen: en je man dan?

Het zijn zijn ouders, dus als er iemand zou moeten gaan is hij dat wel. En jij kunt niet want je hebt een schoolgaand kind en een baby en geen vervoer.
Maar je hebt wel een leuke kaart gestuurd of een bloemetje, als je echt goede sier wilt maken!

Inge M
Ja, stuur een leuk cadeau op

en schrijf er een kaartje bij dat het zo jammer dat het je niet lukt om te komen met twee jonge kinderen.
Schoonouders kunnen aan het bezoek laten zien hoe leuk hun schoondochter aan ze gedacht heeft. En dat het natuurlijk heel logisch is dat ze pas in het weekend kunnen komen.
Korte samenvatting: zorg voor iets positiefs

Issey
Wel gaan

Wat jij vindt van hun huwelijk is hier van ondergeschikt belang. Ik ben het met Cobi eens dat je voor een 40-jarig huwelijksfeest over je negativiteit heen zou moeten stappen. Als jij zoveel commentaar hebt op hoe zij met elkaar omgaan, doe dat dan zelf ook niet jegens hen (actie-reactie).
De baby vind ik geen sterk argument. Je gaat toch wel eens vaker ergens heen?
Laat je man een dag vrij nemen en maak er een gezellige dag van.
Issey

evenzo
Issey

Ja, wat ik ervan vind doet er inderdaad niet toe.

Ik kan wel kijken om later op de dag te gaan (na schooltijd van mijn oudste, dus na 15:00uur erheen gaan) en dan de baby bij mijn moeder te laten. Ik moet o.a. met de trein erheen en mijn zoontje vindt treinen super! Mijn man kan ons dan ophalen op weg naar huis. Kan ik gelijk het canvas geven.....misschien is dat een leuk idee?

nicci
Ik zou niet gaan

Ik ben meer van het letterlijke: wil je dat ik kom, vraag het dan. Als het voor mij lastig is om te gaan en ik ben ook niet uitgenodigd, zou ik het niet doen. Ik heb ook een baby en een peuter en zie het o.v. ook niet zitten. Als ik wel uitgenodigd werd zou ik zeggen dat ik in het weekend wel kwam - met hun zoon.

Overigens toen mijn moeder een verjaardagsmijlpaal bereikte had ze ook gezegd het niet te vieren en dat we niet hoefden te komen, dus ik had wat anders die dag. Kwam ze er ineens een paar jaar later mee dat ze me dat nog kwalijk nam. Ik ben echt ongevoelig geworden voor dat soort dingen.

Mijn schoonouders wilden hun huwelijk ook niet vieren, totdat ze er achter kwamen dat we écht niet met ze meegingen op vakantie (hadden we al gezegd, maar dat geloofden ze niet). Toen werden we ineens uitgenodigd om hun huwelijksfeest te vieren in het buitenland. Jammer voor ze.

Stuur inderdaad een kaart of bloemen op de dag zelf.

even zo
Nicci

Ja, ik zit denk ik ook allerlei manieren te bedenken om ze toch ergens tegemoet te komen....mijn schoonmoeder is (sorry dat ik het zo zeg) een ontzettende pietlut en een zeikerd (excuus voor het taalgebruik) en dan druk ik me nog voorzichtig uit.

Ik verwacht zelfs dat ze begint te klagen en blijft zeuren over het feit dat ik mijn baby niet mee heb genomen (als ik al zou gaan).

Ja en feit blijft dat ze mensen niet uitnodigt.....maar eigenlijk wel verwacht dat ze komen en dus van alles en nog wat in huis haalt....
Ik vind het ook dubbel hoor. Ik ben ook meer van de "nodig mensen uit als je wilt dat ze komen"..en niet dat vage en achteraf boos worden als er niemand komt.....want zo is schoonmoeder ook nog.

Kaaskopje
De dag zelf

Als je schoonouders niets speciaals organiseren op de dag zelf zou ik er geen bezwaar in zien om in het weekend erna te gaan en dan met het hele gezin. Ik begrijp je probleem rond de baby niet helemaal. Een baby ligt lekker in zijn wagen en kan slapen zodra zijn oogjes dichtvallen. Bij je eigen moeder is het toch ook niet zoals normaal? Alleen maar een kaartje sturen zou ik echt niet doen. En je man hoort gewoon van voor naar achter mee te gaan. Dus ik zou van te voren, door je man, bellen met hoe de plannen zijn, op de dag zelf bel jij of je man om ze te feliciteren en in het weekend erna gaan jullie er met z'n vieren heen.

Kaaskopje
Baby

Ik herlees jouw verhaal en neem opeens aan dat de baby al een grotere baby is? Dan is het inderdaad minder makkelijk als met een heel kleine baby, maar dan nog zou ik hem of haar lekker meenemen. Dat kan een baby echt wel een keer hebben.

Marielle
Man

Misschien vind je mij ook wel een pietlut en een zeikerd maar ik heb nog steeds niet gehoord waarom je man niet gaat? Of waarom jullie niet samen gaan als gezin? De tijd dat de vrouw alleen voor kinderen en schoonouders zorgt is toch wel voorbij? Hier gelukkig wel.

even zo
Even uitleggen...

mijn baby krijgt op het moment tandjes en is daarmee erg onrustig met slapen. Als ik naar buiten zou gaan met de baby naar mijn schoonouders (op een tijdstip waarop hij normaal gesproken slaapt) dan slaapt hij niet meer, daar gaat de baby van hand tot hand met als gevolg dat ik s'nachts met een gillende baby zit die helemaal uit z'n ritme is. Als hij moe is, moet hij echt slapen, maar dat lukt dan niet.

Voor wat betreft mijn man. Het is een normale werkdag en mijn man kan geen vrije dag opnemen vanwege de drukte op de zaak. Hij zou dan na werktijd langsgaan en nog even kop koffie drinken daar. Zijn ouders wonen langs de terugweg, dus vandaar mijn idee om ons dan op te pikken daar....

Issey
Leuk idee

Dat heb je leuk bedacht zeg! Dit is een win-win. Je schoonouders zullen het vast op prijs stellen, je zoon heeft een leuke middag en jij bent vast in staat om er voor jezelf ook uit te halen wat er in zit (qua gezelligheid).
Ook slim om het zo te regelen dat je man er ook nog bij kan zijn.
Veel plezier!, Issey

Dees *
Ja leuk idee

Zo maak je er toch het beste van en is het in ieder geval voor je zoon een leuk uitje. En dan ook nog samen met papa mee naar huis.

Daar kan schoonma dan in ieder geval niet over klagen.

even zo
Dees

Ze zal zeker gaan klagen omdat de baby er niet bij is......maar ja..ze kan niet alles hebben ha,ha,ha...

Jade
Even zo,

misschien een idee om haar een leuke foto te geven van jullie kinderen?

In ieder geval is het een mooie oplossing:-)

even zo
Jade

Dat canvas is een foto van onze beide kinderen wat we ze cadeau gaan doen.

Dees *
Evenzo

Dan is de kleine er toch een beetje bij hè ;-).

Jade
Oh haha ahum,

had ik zo gauw niet door......;-)

Onderwerp gesloten

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.