Home » Forum » 5e wiel aan de wagen

5e wiel aan de wagen

White noise helpt je baby slapen!

Lees in dit artikel hoe het werkt én hoe je ermee aan de slag kunt.

 

30 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Janien
5e wiel aan de wagen

dames; kunnen jullie me advies geven?Heb sinds enkele weken een vriend ontmoet waar het heel goed mee klikt, ben zelfs verliefd op hem.Maar ondertussen heeft hij ook iemand anders ontmoet en daar heeft hij een relatie mee.Zij woont echter 330 km bij hem vandaan.Het is heel gezellig met hem, we hebben ook sex, maar om het weekend komt zIJ!!!
Ik heb hem gezegd dat hij moet kiezen, en niet van 2 walletjes kan eten.....jah, dat was easy; dan wordt ik een vriendin waar die geen sex mee heeft...maar omdat ik verliefd op hem ben wil ik hem niet kwijt!!!En hij heeft wel gevoel voor me, maar voor haar natuurlijk meer.
Dus dumpen die hap zou het makkelijkst zijn, maar zo makkelijk wil ik ze niet van me af laten komen, dus wat zouden jullie doen?En als ik hààr nu eens inlicht over wat dingen, want zij weet niet van mijn bestaan nl.....
Gr. Janien

Tinus_p
Tsja

Janien:
"Dus dumpen die hap zou het makkelijkst zijn, maar zo makkelijk wil ik ze niet van me af laten komen, dus wat zouden jullie doen?En als ik hààr nu eens inlicht over wat dingen, want zij weet niet van mijn bestaan nl...."
Dat heb je zowel met haar als met hem ruzie. Of ze stelt spontaan voor om met zn 3en naar de parenclub te gaan :-)

Genista
Het ligt aan jezelf

Wat wil jij, wat wil hij, wat wil zij?
Als jullie op zich alledrie gelukkig zijn met hoe het nu gaat, dan is er geen probleem. Maar zij weet het blijkbaar niet. Da's niet netjes. En jij bent er ook niet gelukkig mee. Je hebt hem al voor de keuze gesteld en hij kiest dan voor haar.
Als jij daar niet mee leven kunt, zit er toch maar één ding op. Breken. Maar "een vriendin waar hij geen seks mee heeft" worden, dat valt niet mee. Bedenk goed of je dat wilt worden in deze situatie.

Suzanne
Even hard zijn voor je..

Janien, je wordt nu misbruikt! Jij mag nu voor meneer zijn bedpleziertjes klaar staan als zijn vriendin buiten beeld is. Een gemakkelijke prooi, je bent als het ware een onbetaalde prostituee. Klinkt even heel hard, maar ik vind echt dat je je hier niet voor moet lenen. Hij maakt grandioos misbruik van jouw verliefdheid. Laag van hem, is dat een echte vriend?

Hannes
Hou de eer aan jezelf

Je bent verliefd op hem en je wil hem niet kwijt en daarom wil je ze niet zo gemakkelijk van jou laten afkomen en haar inlichten over het een en ander. Euhm, hoe oud ben jij? Denk jij serieus nog dat dit soort acties een basis kunnen vormen voor een LIEFDESrelatie? Draai je om en loop weg. Hier valt voor jou niks te halen.
Groet, Hannes

Rafelkap
Niet wederzijds

Het is gewoon niet wederzijds. Dan kan jij wel verliefd zijn, maar dat gaat wel weer over. Als hij zo omgaat met vrouwen dan komt er straks een nog derde vrouw in beeld, een vierde enz. Als dat is wat je wil..?
Ik denk niet dat je zo met je om moet laten gaan. Je wilt toch -neem ik aan- iemand die echt voor jou gaat?
Jij wil wraak nemen door haar in te lichten, maar wat denk je daarmee te bereiken? Dat zij hem ook dumpt? Hij zal zo weer vrolijk verder gaan hoor.

Ellen Wouters
De waardigheid van de minnares

"Dus dumpen die hap zou het makkelijkst zijn,"

Er valt niet zoveel te dumpen. Hij is verliefd op háár, niet op jou. Jij bent een makkelijk sexvriendinnetje voor hem.

"maar zo makkelijk wil ik ze niet van me af laten komen"

Ah, je wil zeggen dat hij je met geweld tot deze relatie heeft gedwongen, dat jij het slachtoffer bent in dezen, en dat je nu op wraak aast?
En wat denk je daarmee te bereiken, dat hij acuut verliefd op jou zal worden?

Ondanks m'n cynisme: ik snap je wel hoor. Het is vreselijk zuur als iemand een ander boven jou prefereert. Maar er is maar één volwassen manier om daarmee om te gaan: kappen en bij 'm uit de buurt blijven.

Al het andere (wraak nemen, in zijn buurt blijven rondhandhangen als "gewone vriendin" in de hoop dat......, de andere dame inlichten) is sneu gedrag van een vrouw met liefdesverdriet. Bespaar jezelf die vernedering.

Hij is trouwens geen nette man hoor, dit tweewalletjesgedoe siert hem niet. Reden te meer om zelf het hoofd hoog te houden.

Groet, Ellen

Genista
Nadenker

Stel het theoretische geval dat hij toch voor jou zou kiezen. Denk je dan dat hij er niet, net als hij nu bij haar doet, er gewoon een vriendinnetje bij neemt voor de seks en jou dat maar gewoon niet vertelt?

Janien
Maar

wat nu dan, die wraak actie is er omdat zij meent dat zij nu de liefste is etc. en dat hij er nog meer liefjes op na houdt...niet eerlijk van hem weliswaar, maar ook niet eerlijk ten opzichte van haar...en ze komt er niet achter omdat ze ver weg woont....En ik wil niet toekijken hoe zij lang en gelukkig leven....daarom.
En neej, een liefdesrelatie zal het zeker niet worden, voel me ook een prostituee, gebruikt etc....Maar ik ben zo om als ik bij hem ben omdat hij zo'n leuke gesprekspartner is......(help).
Ik moet ook gewoon afdruipen eigenlijk, maar dat doet pijn hoor......En waar zijn de mannen die je wel met liefde behandelen, teder zijn, eerlijk etc....Moeilijk als je dit meemaakt.....
gr. Janien

Starry Night
Grappig...

Op haar is hij verliefd, op jou minder, maar ondertussen neemt hij jou in vertrouwen en haar niet. Kort gezegd: hij is tegen jou eerlijker dan tegen haar.

Ik vind hem volstrekt niet netjes, maar dan meer richting die andere mevrouw dan richting jou. Kan het zijn dat die andere mevrouw wat spannender is, omdat hij die minder ziet? Is het een idee om hem eens de ruimte te geven te bekijken wat jij eigenlijk voor hem betekent, door te zeggen: 'Okay, geen sex meer met mij dan, we worden vrienden.'

Misschien komt hij er wel achter dat jij uiteindelijk toch meer voor hem betekent dan die ander. Of niet, maar dan kun jij weer verder met je leven en je aandacht ook gaan richten op anderen.

IngridT
Hmmm

'Heb sinds enkele weken een vriend ontmoet waar het heel goed mee klikt, ben zelfs verliefd op hem.Maar ondertussen heeft hij ook iemand anders ontmoet en daar heeft hij een relatie mee'

Dus jij hebt hem een paar weken geleden ontmoet, bent verliefd op hem geworden & hebt sex met hem.

En 'onderstussen' (dat lees ik als 'ergens in die paar weken, dus nadat jij hem hebt ontmoet') heeft deze vriend ook nog eens een 'relatie gestart' met een andere dame, die 'om het weekend' bij hem langs komt.

Even los van al die 2-walletjes' verhalen met bijbehorende meningen en consequenties....ik vind het bijna onmogelijk om me voor te stellen dat al deze dingen in de tijdspanne van 'een paar weken' zo ontstaan zijn...

Misschien mis ik iets ergens??

Mamvantwee
Loslaten

Nee, dit klinkt niet lekker. Lostlaten die kerel en zelf even lekker zwelgen in je liefdesverdriet, maar daarna op zoek naar een man die wel voor jou kiest omdat jij speciaal bent. Niet omdat je beschikbaar en gewillig bent.

Wat die man nu wel of niet netjes doet richting zijn vriendin-op-afstand, is hun probleem. Jij kunt daar alleen maar jezelf in belachelijk maken (ach gut, een volwassen vrouw die in een relatie zit te stoken).

Kappen dus, en héél snel weer jezelf de waardigheid teruggeven die je ongetwijfeld in je hebt!

Tinus_p
Ach

IngridT:
"Even los van al die 2-walletjes' verhalen met bijbehorende meningen en consequenties....ik vind het bijna onmogelijk om me voor te stellen dat al deze dingen in de tijdspanne van 'een paar weken' zo ontstaan zijn..."
Ach, ik kijk nergens meer van op. Hoewel Janien ook een trol kan zijn -ze hefet iet meer gereageerd.
Hoe dan ook, de keus is aan haar; of ze dumpt deze man, of ze accepteert dat hij meerdere bedpartners heeft (t blijft dan vast niet bij 2). Deze man veroveren heeft geen zin, hij loopt na een tijdje weer weg.

Tinus_p
Suzanne

Suzanne:
"Jij mag nu voor meneer zijn bedpleziertjes klaar staan als zijn vriendin buiten beeld is. Een gemakkelijke prooi, je bent als het ware een onbetaalde prostituee."
Nou, een onbetaalde prostituee lijkt me een contradictio in termine (een prostituee heeft nu eenmaal per definitie sex voor geld...).
Mgoed, mss vindt Janien die sex ook wel lekker? Kan hoor.

Tirza G.
Klopt niet janien

Je schrijft dat je het niet aan kunt zien dat zij (het vrouw op afstand) van niets weet. En tegelijkertijd schrijf je dat je het niet aan kunt zien dat ze lekker lang en gelukkig leven.
Eeeh......als zij echt samen gaan wonen enzo, heeft ze het zo door hoor. Dan istie elke keer weer bij een ander klussen in het weekend, bij jou bijvoorbeeld.

Tirza

Tirza G.
Slappe chips principe

Dus Janien, omdat er geen echte leuke aardige lieve en betrouwbare mannen zijn, neem je genoegen met dit type? Dat is wat wij hier het "slappe chips principe" noemen. Iedereen heeft het liefst krakend verse chips, maar jaaaaaa, als dat niet voorhanden is, dán maar ouwe slappe chips.
Kom op. Ouwe slappe chips is níet lekker en je wordt er nét zo ongezond en dik van als van verse.

Tirza

Starry Night
Troll

"Ach, ik kijk nergens meer van op. Hoewel Janien ook een trol kan zijn -ze heeft niet meer gereageerd"

Nou, ze heeft vanmorgen nog gereageerd anders. Niet alle forummers zitten aan hun computer vastgekoekt;-)

Onyx
Janien

´...maar zo makkelijk wil ik ze niet van me af laten komen, dus wat zouden jullie doen?En als ik hààr nu eens inlicht over wat dingen, want zij weet niet van mijn bestaan nl..´
Dat klinkt verdacht veel als het (akelige) patroon: Ik voel me afschuwelijk, dus zij moeten zich ook afschuwelijk voelen, en liefst nog 10 x erger.
Zulke situaties kun je ook zien als een mooie gelegenheid om aan jezelf te bewijzen hoe volwassen je bent. Je neemt je verlies, laat het stel verder leven, wacht op je gemakje af tot de hormonenstorm (is verliefd zijn) weer geluwd is en vol vertrouwen kijk je uit naar wat en wie het leven nog meer te bieden heeft.
Want dan kom jij als winnaar uit de strijd namelijk.
Sterkte, Onyx

Suzanne
Tinus_p

Tinus, met mijn opmerking bedoelde ik, dat Janien voor meneer klaar mag staan/liggen als zijn vriendin niet voorhanden is.. Waarschijnlijk geniet Janien daar ook van, maar zelf zou ik me goedkoop voelen als ik hier alleen goed genoeg voor zou zijn.
Inderdaad, slappe chips, hou je waardigheid Janien, er bestaan echt genoeg leuke eerlijke mannen!

Tinus_p
Suzanne

Suzanne:
"Tinus, met mijn opmerking bedoelde ik, dat Janien voor meneer klaar mag staan/liggen als zijn vriendin niet voorhanden is.. Waarschijnlijk geniet Janien daar ook van, maar zelf zou ik me goedkoop voelen als ik hier alleen goed genoeg voor zou zijn."
Dat is vooral een probleem als je vindt dat sex alleen kan bij een vaste monogame relatie. En het klopt, de meeste mensen vinden dat. Desondanks zijn er ook goedlopende parenclubs :-)

Suzanne
Tinus_p

Als iedereen tevreden is met de situatie, is het geen enkel probleem. Maar Janien is ontevreden en 'vriendin' onwetend. Lijkt me toch een ietwat andere situatie dan een (sex)vriendje delen en samen van hem genieten ;-)

Onyx
Nee

´Het probleem is dat Janien accepteert dat ze gebruikt wordt, alleen maar omdat ze daarmee zelf de touwtjes in handen DENKT te hebben.´
Nee. Het probleem is dat Janien op het moment niet kan denken. De hormoontjes regeren namelijk.

Janien
Doen

hoi dames;
jullie speculeren maar, maar wat zouden jullie gewoon in deze situatie DOEN??En niet voor mij denken!!
janien

Ellen Wouters
Dat antwoord heb je al

Wat ik zou DOEN? Mijn waardigheid boven alles verkiezen.

Dwz einde maken aan de verhouding en niet met modder gaan gooien onder het motto "mijn autootje kapot, dan jullie autootje ook kapot".

Groet, Ellen

klokje 2
Nou,

dat is hierboven toch al gezegd? Loslaten die man, hij is verliefd op een ander, daar is hij duidelijk over geweest. Jij wilt het zo gauw niet opgeven omdat jij weer verliefd bent op hem, snap ik. Maar het gaat niets worden, steek hier geen energie meer in. En verlaag je zelf zeker niet tot stoken en ander onaangenaams. Wil je zo zijn? Nee toch, hoop ik.
Ik zou de eer aan mezelf houden en me terugtrekken. De liefde tussen die twee kun je niet tegen houden.

klokje 2
Nou nou,

mijn reactie was natuurlijk bedoeld voor Janien, niet als reactie op Ellen. Het staat er nu wat raar. Jij bent ook wel erg snel, Ellen!:-)

Genista
Doen

Ik zei al, wat ik zou doen is niet zo van belang. Het gaat erom dat alle betrokkenen gelukkig zijn in zo'n relatie. Jij bent het duidelijk niet, dus zou ik in jouw plaats zeggen: "Dag meneer, hierbij breek ik de vriendschap op en ik blijf ook geen platonische vriendjes". En dat is geen universele oplossing, dus onder "voor jou denken" kom ik niet uit als jij graag een antwoord wilt.

Ervaringsdeskundige
Wat ik heb gedaan

Ik heb twee keer in zo'n situatie gezeten. De eerste keer was ik verliefd op een man die verschillende vriendinnen had waarmee hij, naast een gezamenlijke hobby, ook het bed deelde. Ik wilde heel graag een relatie met hem maar heb toen als voorwaarde gesteld dat hij met die andere vriendinnen platonisch verder zou gaan. Dat wilde hij niet en dat kwam erg hard aan. Achteraf gezien had ik vooral last van een gekwetst ego. Ik vond het vreselijk dat hij mij niet leuk genoeg vond om voor te kiezen. Ik heb alle contact verbroken en toen wij elkaar na een paar maanden weer tegen kwamen sloeg direct de vonk weer over. We hebben kort een relatie gehad die op een vervelende manier door hem werd beëindigd. Na anderhalf jaar kwam hij wederom vertellen dat ik zijn ware liefde was maar bij mij was definitief het vuur gedoofd. Nu zijn we platonische vrienden. Hij heeft het daar best moeilijk mee dus de rollen zijn nu omgedraaid.
Mijn tweede ervaring was erger. Ik heb een half jaar iets gehad met een getrouwde man. Niet normaal hoe verliefd ik was dus ik heb genoegen genomen met een plaats aan de zijlijn. Liever een stukje van hem dan helemaal niets. Ik heb ook die adviezen gehoord over de eer aan je zelf houden, waardigheid enzo, maar als je zo verliefd bent is het niet te doen om te besluiten om over te gaan naar helemaal niets. Ik ben er in blijven hangen tot hij voor mij koos. Als dat langer had geduurd was ik waarschijnlijk ook blijven wachten want ik kon het idee van hem niet meer zien niet verdragen. Na een euforische periode was het over en heeft de hele situatie alle partijen alleen maar ongelukkig gemaakt.
Die ander inlichten zou ik niet doen. Zij heeft een onbetrouwbare partner en daar komt ze vast nog wel een keer achter. Als jij het vertelt is het niet geloofwaardig en komt hij er met een smoesje wellicht wel vanaf.

Kaaskopje
Bekende van mij

heeft iets soortgelijks meegemaakt. Ze leerde een man kennen die al een vriendin in verweggistan had. Hoewel hij dol was op haar en haar hele familie vond hij de afstand toch wel een obstakel. Dus toen hij mijn 'bekende' ontmoette kwam dat eigenlijk net op een moment dat hij zich afvroeg of hij die lange afstandsrelatie wel kon volhouden. Het klikte heel erg goed tussen 'bekende' en hem. Ze kregen een relatie, maar tegelijkertijd kwamen er steeds weer signalen dat hij geen afstand zou kunnen nemen van verweggistan. Toen hij tenslotte weer naar verweggistan afreisde om het een en ander op een rijtje te zetten werd duidelijk dat zijn vriendin daar hoe dan ook in zijn leven zou blijven. Daar kon 'bekende' niet mee leven en ze maakte het uit. Eigenlijk tot verdriet van ons allemaal want het was en is echt een leuke man en gek genoeg begrepen we zijn dilemma en veroordeelden hem er niet om, maar zoiets is niet vol te houden als het niet in je systeem zit om je lief met een ander te delen.
Ik geloof dat ik de wijste zou zijn. Maak een eind aan de relatie. Als hij daar problemen mee heeft moet hij maar laten zien dat hij je genoeg de moeite waard vindt om alleen voor jou te kiezen.

Janien
"goed"

om te horen die verhalen van ervaringsdeskundige en kaaskopje, dat het sowieso meer voorkomt...En ik ben verliefd, dus moeilijk om genoegen met helemaal niets te nemen, maar zelf wordt ik hier ook niet gelukkiger van....
Hopelijk gaat het beter na een paar weken....
gr Janien

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.