Home » Forum » Aan mijn borsten zitten

Aan mijn borsten zitten

WINNEN! 

We geven 3x het boek Eerste Hulp Bij Kinderen weg: zo doe je mee!

37 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Nu even niet!
Aan mijn borsten zitten

Heerlijk avondje is hier achter de rug. De hele dag gerend om er een goede viering van te maken. En dat is gelukt. De kinderen liggen tevreden in bed, man en ik ruimen samen op en ik zet nog even koffie. Ik verheug me op het op-de-bank-plof-moment. Ik ben moe.
Man komt bij me staan en pakt mijn borsten beet. Ik reageer met een 'nu even niet' of woorden van die strekking. Man is beledigd. "Ik wilde je alleen maar even knuffelen."
Kijk, een knuffel had ik best gewild: even stevig vastpakken, een aai over mijn rug. Maar mijn borsten horen wat mij betreft niet bij een knuffel. Die zijn voor mij iets seksueels.
Het lukt mij maar niet om dat aan mijn man duidelijk te maken. En daarboven redeneert hij dat ook als ik - wat belachelijk is - mijn borsten als iets seksueels zie, er nog geen probleem moet zijn om die even aan te raken. Maar ik zit er op dit soort momenten echt niet op te wachten.
Kan iemand mij vertellen a) of dit aan mij ligt, b) waarom ik mijn mening hierover blijkbaar niet kan overbrengen, c) hoe ik het mijn man wel duidelijk kan maken, d) hoe ik, als c niet lukt, het beste kan reageren als hij zo 'op z'n pik getrapt' reageert?

Alvast dank.

Maria
Antwoorden

a) ja het ligt aan jou maar in die zin dat er misschien wel mensen zijn niet die het niet erg vinden (hoewel?) en anderen die het wel erg vinden maar dat doet er niet toe: JIJ wilt het niet. Dat moet voldoende zijn voor je man om het nooit meer te doen.
b) JIJ wilt het niet. Dat moet voldoende zijn voor je man om het nooit meer te doen. Eigenlijk moet hij dat gewoon aannemen.
c) zie b
d) laten zien hoe jij je voelt: waarschijnlijk kwaad.
Ik zou razend zijn. Ik vind het respectloos en onafgestemd. Dat zou ik zeggen en dat heeft hij maar aan te nemen. Het zou niet eens een punt van discussie moeten zijn.

Maria

bromvlieg
Geen trek in

Sjaa ik denk dat wij vrouwen nooit echt kunnen invoelen hoe borsten aanvoelen in mannenhanden. Het kan best dat hij dat echt knuffelig bedoelde. Beslist niet respectloos.
Maar jij voelt het als 'hij mot wat van me' en daar heb je - moe als je bent- geen trek in. Kwestie van communicatie. Ik snap je prima trouwens hoor!

al
Toegeving van beide ...

mijn man neemt mij ook heel regelmatig vast aan m'n borsten, eigenlijk speels, en ikzelf reageer daar eerder speels op terug, (al lachend, of hij komt voelen of ze er nog wel zijn, (heb een B-cupje ;) Ik vind het dus niet zo vervelend, grap er dus eerder over, of ik maak een opmerking dat ik bij hem eens een 'knijp' zal doen, maar het is bij ons dus iets wat ik niet zO negatief ervaar, eerder in een lachende 'foei-niet-doen' sfeertje ;-)
Ik vind dat als jij dat niet wilt, je er best beide een toegeving in kan doen...

al
Is alleen 'knuffel' voor je man

Je man zegt toch trouwens zelf dat hij het enkel als knuffel ziet, het ben vooral 'jij' wat het meer sexueel beladen ziet, dus kan jij er misschien ook eens zelf over nadenken
Hier blijft het daar meestal ook bij, zoals een andere knuffel, uuuren later gaan we er soms verder op in, soms niet, ik ervaar/ontvang het hier dus wel positiever, toch minder zwaar beladen...

Nu even niet!
Al

al, natuurlijk is het zo dat als ik het als een knuffel zou zien, er geen vuiltje aan de lucht was. Maar ik zie het nou eenmaal niet als een knuffel. En daar kan hij niet bij.
Er zijn hier ook momenten dat ik het prima 'aankan'. In een stiekem-hihi-misschien komt het er straks wel van-sfeertje. Maar niet altijd dus. En als ik er geen zin in heb, wil ik dat gewoon kunnen zeggen. Nu ben ik weer de 'boosdoener'. Hij reageert alsof ik hem beschuldig van aanranding. En ik krijg maar niet aan zijn verstand gepeuterd dat het soms gewoon even niet goed voelt.

Marieke
Hoe zeg je dat dan?

Er zijn vele manieren om een boodschap over te brengen. Als de ander heel gepikeerd reageert kan het net zo goed liggen aan hoe je het zegt als wat je zegt.

Jij vindt dat je man moet veranderen en moet begrijpen dat als jij geen sex wilt hij van je borsten af moet blijven. Je zou er ook voor kunnen kiezen om zelf te veranderen en niet meteen de link van borsten naar sex te leggen.
Toen wij nog in de kleine kinderen zaten had ik met mijn man de afspraak dat hij het eerste half uur nadat ze op bed lagen mij helemaal met rust liet. Ik had zelfs liever dat hij ook niet met mij praatte. Ik had dan even nodig om bij te komen van een drukke dag.
Hahaha, nu verlang ik soms terug naar die overzichtelijke tijd, want het zijn nu pubers en ze gaan noooooit meer naar bed en kletsen mij de hele avond de oren van het hoofd :-)))

klaver
Marieke

'Jij vindt dat je man moet veranderen en moet begrijpen dat als jij geen sex wilt hij van je borsten af moet blijven. Je zou er ook voor kunnen kiezen om zelf te veranderen en niet meteen de link van borsten naar sex te leggen.'

je suggereert hier dat het gevoel bij de borsten tussen de oren zit (en je bent niet de eerste). Bij mij werkt het zo dat als ik niet in de mood ben, gefrunnik aan mijn borsten heel unheimisch voelt. Het verwijst niet naar sex; het is sex. Misschien kan meneer er voor kiezen zelf te veranderen en de (ronde !) schouders van mevrouw vastpakken of zo.

koentje
Laat hem voelen hoe het is

Zonder enige inleiding even met je hand naar zijn kruis. Meeste mannen trekken dan geschrokken terug.☺

'Ach, schatje toch! Ik wilde je alleen maar even knuffelen!'

Nu even niet!
De mijne vindt dat geen probleem

Koentje, in speelse buien doe ik dat ook wel. Zeg maar in dezelfde speelse buien waarin ik het prima vind dat hij 'onverwachts' aan mijn borsten zit. Vindt-ie echt geen probleem. Misschien moet ik daar juist maar mee stoppen.

m ik
Herkenbaar

mijn man grijpt ook om de haverklap naar mijn borsten. Ik vind dit ook niet prettig, heb dat ook al meerdere keren duidelijk proberen te maken.
Inderdaad net zoiets als een man zomaar in zijn kruis grijpen (maar ja, dat vindt de mijne dus ook geen probleem)

Yvon Meijer
Nu even niet

Mijn man pakt nooit zo maar mijn borsten beet, ook niet als hij sex wil.. Ik kan me niet voorstellen dat er vrouwen zijn die dat leuk vinden, maar misschien zijn die er wel?

koentje
Nu even niet

een beetje harder dan maar??

Nu even niet!
Koentje

Haha, ja dat helpt vast. Maar ik denk niet dat ik die weg op wil...

Marieke
C’est le ton qui fait la musique

Nogmaals, hier op het forum kun je schrijven dat iets wordt gezegd, maar niet hoe het gezegd wordt en dat kan nu net een wereld van verschil maken. Net als de manier waarop een borst wordt gepakt. Wij zijn thuis nogal fysiek ingesteld en het is niet gauw vreemd om elkaar aan te raken en heeft vaker niet dan wel met sex te maken.
@Klaver; ik heb nergens beweerd dat gevoel in de borsten tussen de oren zit. Het is de topicstarter die stelt dat het haar associatie met sex is die maakt dat het haar stoort. Verder is het natuurlijk jouw persoonlijke mening dat het aanraken van borsten sex is, geen in steen gebeitelde waarheid ofzo. Heb je misschien ooit borstvoeding gegeven?

Kaaskopje
Helaas pindakaas

mijn borsten zijn zo gevoelig dat mijn man er nooit aan mag komen, tenminste niet aan mijn tepels. In de huiskamer of keuken zou ik een greep naar mijn borsten als onplezierig ervaren. Ik ben meer dan mijn borsten of mijn kruis, dus een knuffel kan ook rond een minder seksueel getint lichaamsdeel. Mijn schouders, of mijn rug bijvoorbeeld. Een greep naar mijn kruis, zomaar ergens in huis of elders, vind ik helemáál uit den boze. Dat vind ik ronduit ordinair.

Moppeke
Nav koentje:

Maar nu even niet: het voorbeeld van Koentje is wel treffend.

Ik zou ook niet direct voor dit voorbeeld gaan, maar misschien kun je het wel als voorbeeld aan je man uitleggen.

Hij zal een knuffel met een greep in zijn kruis of een draai aan zijn slinger ook niet echt als een doorsnee-knuffel kunnen zien of waarderen.

Wellicht komt zijn reactie ook voort uit zijn schrikreactie, hij voelt zich misschien ook wat afgewezen/beledigd en had deze reactie niet zien aankomen.

En zou het niet zo moeten zijn dat het in een relatie zo is dat je aangeeft wat je wel/niet prettig vindt zodat de ander dat kan respecteren en er rekening mee kan houden?

Tirza G.
Nou moppeke

Ik word wel érg melig van jouw beschrijving. Een draai aan zijn slinger. Draaaaaaaaaaai het slingertje nóg eens rond, klap eens in je handjes.......

Tirza (die immer overal afblijft)

Klaver
Marieke

Ik heb blijkbaar erg gevoelig borsten (ook heel prettig hoor :-))
Overigens, alle bij elkaar opgeteld anderhalf jaar bv gegeven. Nergens last van gehad. dat dan weer niet!

Aagje Helderder
Nog even los van de associatie met seks

vind ik dat je niet aan het lichaam van een ander moet komen (ook al is dat je partner) als die ander aangeeft dat niet prettig te vinden, of iets specifieks niet prettig te vinden. Ik snap de associatie met seks van 'nu even niet' trouwens heel goed, maar ik vind dat het breder te zien is dan alleen zo. Of het nu gaat om aanraken als knuffelen, of aanraken aan de borsten dat det wat mij betreft niet ter zake, degene die iets niet wil aan zijn/haat lichaam bepaalt zelf de grens.

Maareh, het is overigens echt niet zo dat echtgenoot en ik altijd toestemming aan elkaar vragen om elkaar te mogen aanraken, maar als de een een grens aangeeft, respecteert de ander die doorgaans heel goed.

Vriendelijke groet,

Aagje

Nu even niet!
Misschien...

...moet ik het inderdaad maar niet groter maken dan het is. (Wat best wel moeilijk is als HIJ eigenlijk degene is die het groter maakt dan het is.)
Blijkbaar is dit het onderwerp dat bij ons altijd gedoe geeft en zal geven. Ons dopje van de tandpasta.

Merel
Herken het wel ja

Oh hier heeft mijn man de ultieme timing om te willen knuffelen op moment dat ik aan het mutitasken ben :-) Ik ren dus van bijkeuken naar keuken, naar woonkamer om alles in orde te maken (voor het eten bijv. maar kan ook wat anders zijn) en dan wil hij even in het voorbijgaan uitgebreid een knuffel geven. Hartstikke lief, maar hij heeft totaal niet in de gaten dat ik helemaal niet in een knuffelmodus sta op dat moment! Het liefst zou ik hem een sodemieter toch eens uit de weg willen toeroepen, want hij loopt dan meestal ook nog eens in de weg niets te doen (in plaats van even spontaan tafel dekken ofzo) Natuurlijk zeg ik dat niet hoor.... maar invoelend is hij dan helemaal niet. Het zal het mars-venus dingetje wel zijn. En gelukkig gaat het ook heel vaak wel goed en heeft hij wel de juiste timing te pakken, maar ik denk dat dat eerder toeval is dan dat hij het aanvoelt :-)

Poezie
Merel

Je kunt het beter wel zeggen lijkt mij, anders blijft hij irritant in de weg staan en niets doen. Natuurlijk hoef je hem niet af te katten op zo'n moment, maar geef hem de opdracht om de tafel te dekken.
Mijn zoons (16 en 13) hebben ook de neiging om op het verkeerde moment lief te willen zijn. Ik zeg ze dan heel duidelijk "nu even niet" en kom er, als ik er wel klaar voor ben op terug. (Geef ze dan alsnog vanuit mezelf een knuffel)

Gr. Poezie.

koentje
Nou poezie.............

ik weet niet hoe het bij anderen gaat, maar mijn man de opdracht geven om de tafel te dekken....
Is dat vanuit een gelijkwaardige situatie?

Fiorucci
Bbrr

Maar geef hem de opdracht om de tafel te dekken...
zowel man als ik weigeren dan acuut, als het een opdracht betreft. Vragen werkt beter....bij mijn kinderen ook trouwens..:)

Poezie
C'est le ton....

Dames kom op zeg, jullie kunnen toch ook wel bedenken hoe je dat op een tactische manier kunt doen?!

Gr. Poezie.

Fiorucci
Poezie

Nee hoor, dat hoeft niet, want gewoon vragen is genoeg.

Poezie
Neuh

En wat als ie "nee" zegt?

Gr. Poezie.

Poezie
En daar achteraan

"Geen zin..."

Gr. Poezie.

Vic
Tja

"Geen zin..."
Dan moet je het dus zelf doen ;-) Ik vraag dan ook meestal niet of hij de tafel dekt, maar zeg het, min of meer vragend maar geen tegenspraak duldend. 'Dek jij de tafel?!'. Hij mag alleen aan mijn borsten zitten als hij zijn huishoudelijke taakjes doet.

Rosase
Geen zin?!

Ik denk dat ik dan ook echt absoluut geen zin meer zou hebben in het wassen van zijn sokken.

Geen zin, dat is toch geen normaal volwassen antwoord?!

Overigens doe ik niet aan vragen maar aan verzoeken. Een daar kan dan soms een afwijzend antwoord op komen. Ook prima hoor, maar dan niet om zo'n kulreden als geen zin.

Pagina's

Onderwerp gesloten

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.