Home » Forum » Aankondiging scheiding

Aankondiging scheiding.

Dit wil je weten over zonbescherming!

Twee dermatologen geven alle ins en outs: lees het hier.

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Jacky
Aankondiging scheiding.

Sinds kort ben ik tot de conclusie gekomen dat ik niet meer verder kan met mijn man. Ondanks dat de situatie nu wel rustig is, is voor mij alle liefde weg. Maar nu weet ik even niet hoe ik het hem moet gaan vertellen. Mijn man heeft volgens mij geeneens door hoe ik me voel, dus ik verwacht wat verbaasheid van zijn kant. (hoezo? het gaat toch prima nu?)
Dus ik hoop wat te leren van andere scheidingsaankondigingen... Vandaar mijn volgende vraag:
Voor degene die zelf wilde scheiden, hoe heb je het aan je partner verteld? Hoe reageerde hij/zij en wat zou je achteraf anders gedaan hebben.
En dan voor degene die het verteld werd, hoe viel de boodschap? Wat had je graag anders gezien en wat deed je partner wel goed. (voor zover mogelijk natuurlijk.)
Alle andere tips zijn natuurlijk ook welkom.

Ineke
Ja, wil ik ook graag weten

Jacky, ik zit met hetzelfde. Ik heb het helemaal gehad met mijn man. Zijn ook in relatietherapie geweest, het heeft echter niets geholpen. Mijn man heeft geen tijd voor ons. Alle vrije tijd gaat naar zichzelf. Na ruim 20 jaar trek ik dat niet meer. We hebben geen ruzie, maar er is niets meer tussen ons. Dus inderdaad, hoe vertel je dat? Misschien per brief? Er meten toch wel reacties komen op deze vraag?

Tirza G.
Nou, gewoon

Bij het kopje koffie 's avonds zei ik: ik trek het niet meer, ik vind er geen zak meer aan, ik wil van je af. Daarna volgde er een lang gesprek en veel emotioneel gedoe en dat was het dan. Een paar weken later ben ik -verhuisd.
Het heeft mij altijd bijzonder verbaasd dat hij niet door had hoe ongelukkig ik was. Het kwam als een donderslag bij heldere hemel.

Tirza

Gea
Eerder aan de bel trekken?

Misschien is het voor jou al te laat, maar als je denkt dat je man geen idee heeft hoe jij je voelt waarom heb je hem dat dan niet eerder verteld? Zo geef je je relatie toch ook geen eerlijke kans van slagen? En je man geen kans om er wat mee te doen?

Carien
Al ruim drie jaar...

...laat ik mijn aanstaande ex weten hoe het met me gesteld is en onze relatie.
Pas als ik eens echt uit m'n slof schiet, werkt dat voor een week of iets meer. Daarna weer terug naar zijn oude zelf.
Twee weken geleden was ik het helemaal zat, wéér had IK het gedaan. Nu dus was de maat vol en ben ik het één en ander in gang gaan zetten en na vier dagen heb ik het op een namiddag gezegd.
Kennelijk had hij het toch wel aan zien komen (kan moeilijk anders als je dus al 4 dagen in een andere kamer slaapt!) en ging er min of meer in mee. Geen bozigheid, nijd of kinderachtig gedoe.
De sfeer thuis is redelijk relaxed en zijn we beiden bezig met onze eigen weg te zoeken.
Nu alleen nog ons huis verkopen, hij heeft al een flat en ik denk dat ik ook vrij vlot iets kan krijgen.

Jij ook veel succes.

Carien.

Onderwerp gesloten

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.