Home » Forum » Advocaat kiezen

Advocaat kiezen

Winnen! Handboek voor jonge moeders!

Met meer dan 100 onmisbare tips, doe hier mee!

4 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Tutje
Advocaat kiezen

Hallo allemaal,

Misschien weten een aantal van jullie nog dat ik een tijdje geleden een (lange) draad heb gehad, onder de noemer 'Raad van de Kinderbescherming'. Ik heb in deze draad verteld over mijn poging te scheiden van een psychisch erg zieke man. Ik had vooral veel moeite met het regelen van een goede omgangsregeling; man vind dat hij in staat is 50% van de tijd voor de kinderen (9 en 15) te zorgen, wat doodgewoon niet waar is. Ik heb toen veel steun en adviezen van de forum-leden gehad, waarvoor nogmaals dank.

Ondertussen zijn we een aantal weken verder. De kinderen wonen al de gehele zomervakantie bij mij; mijn man is opnieuw ingestort en heeft de helft van de schoolvakantie weer in de kliniek doorgebracht. Onze afspraak met de mediator is afgezegd en een heel eind opgeschoven. Ondertussen is man uit de kliniek en is mijn hoop de grond ingeboord; ik had gehoopt dat hij nu zelf in zou zien dat 50% van de dagelijkse verzorging en opvoeding op zich nemen echt te veel voor hem is. Maar helaas, hij heeft nog steeds geen enkel ziekte-inzicht en dus kan ik de strijd weer opnieuw aan...

Mijn beslissing is ondertussen genomen; ik gooi de mediator eruit en stap naar een advocaat. Nu moet die advocaat liefst bekend zijn met de specifieke problematiek waar ik mee kamp. Daarom heb ik contact opgenomen met stichting Ypsilon (voor familie van psychose/schizofrenie patienten) en hen gevraagd of zij een goede advocaat voor me weten. Die kennen ze wel, maar de dichtsbijzijnde is toch nog wel zeker een uur met de auto bij mij vandaan.

Ik twijfel nu wat wijsheid is; kan ik beter kiezen voor een advocaat met meer kennis van psychiatrische problematiek, of juist beter voor een advocaat dichter bij mij in de buurt? Hoe vaak zie je een advocaat eigenlijk gedurende een echtscheidingsprocedure? Zou de afstand een probleem kunnen zijn?

Ik hoor weer graag van jullie!

groeten Tutje

Sancy
Doen

Ik zou onmiddellijk de voorkeur geven aan de specialist. Veel zaken kunnen per telefoon en e-mail worden afgehandeld, en zelfs als het nodig is om naar kantoor te komen, is het de investering waard.

Jade
Tutje,

ik zou voor de advocaat gaan die meer kennis heeft van psychiatrische problematiek. Je hoeft namelijk niet steeds op en neer naar een advocaat.

Een gewone advocaat heeft die kennis niet en omdat jouw man de problemen niet onderkent heb je iemand nodig die er verstand van heeft.

Fem
Hoi tutje

Omdat wij destijds de hulp in hebben geroepen van een mediator, heb ik weinig ervaring met de advocatuur. Behalve dan de verplichte second opinion die ik moest laten doen omdat ik psychotisch was toen ik mijn handtekening zette onder het convenant. Maar dat betrof een advocate die de financiële kant heeft door gespit.
Kan je dus helaas niet helpen in deze. Wil je wel een hart onder de riem steken. Kan me je frustratie heel goed voorstellen.
Fem

Onderwerp gesloten

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.