Home » Forum » Al die vriendinnen van mijn man

Al die vriendinnen van mijn man....

White noise helpt je baby slapen!

Lees in dit artikel hoe het werkt én hoe je ermee aan de slag kunt.

 

8 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Suzanne
Al die vriendinnen van mijn man....

Mijn man en ik zijn nu ruim 20 jaar samen. De laatste jaren gaat het echter niet goed tussen ons. Man sluit zich helemaal af, gaat onverstoorbaar zijn eigen gang en zit uren achter de computer. We zijn momenteel ook in relatietherapie omdat ik zijn gedrag niet normaal vindt (we hebben ook al een jaar geen sex gehad, hij heeft nooit zin) Ik besloot dus om toch eens met een derde te praten en of onze relatie nog zin heeft.
Nu leeft hij helemaal in het verleden, zijn studententijd toen hij veel vrienden en vriendinnen had. Hij leest oude dagboeken die liggen in zijn nachtkastje. Bij de therapeut heeft hij ook gezegd dat dat zijn mooiste jaren waren. Ik dacht nog: en die 20 jaar met mij dan?
Nu heeft hij veel moeite gedaan om oude vriendinnen op te sporen en mailt daarmee. De vriendin die hij voor mij had, daar ging hij twee jaar mee en daar heeft hij intensief mailcontact mee. Stiekem dus. Hij heeft een wahtwoord op de computer en ik kan er dus niet in. Hij wel bij mij!
Toevallig stond de computer laatst aan en ik heb toch zijn mails naar haar gelezen. Het ging over oude herinneringen, hoe leuk het allemaal was, en welke tuinbroek (ik moest ook wel weer lachten hoor) zij toen aanhad. Hij besluit steeds met love en liefs en hij zegt steeds dat hij het zo leuk vindt om met haar te mailen.
Van de andere vriendinnen heeft hij weinig mails teruggekregen.
Ik heb zelfs een lijst gevonden met de exacte data warop een relatie aan was en weer uit ging met de namen van de dames erbij. We praten nu over ruim 20 jaar terug.
Wat moet ik hiermee? Tegen mij praat hij nauwelijks meer, er kan geen complimentje af, het interesseert hem niet hoe ik de dag doorbreng. Ik vind het aan de ene kant vervelend dat hij, juist nu, veel met haar mailt.
Ook foto's van haar en haar kinderen heeft hij op de computer. Hij stuurt ook foto's van onze kinderen naar haar op. Ook dat vind ik niet leuk.
Ik heb hem gevraagd waarom hij haar mailt (want hij heeft wel eens gezegd dat hij aar weer gevonden had), maar dat zijn zijn zaken en hij vindt dat gewoon leuk.
Wat te doen? Ik was bijna geneigd om ook een mail naar haar te sturen, om te vragen ermee te stoppen.
Gelukkig woont ze aan de andere kant van het land. Wat moet ik hiervan denken? En moet ik dit allemaal goedvinden?

Tinus_p
Heu

Klopt t dat je dit probleem hier eerder hebt opgeschreven. Ik kom in t archief twee verhalen tegen dier hier sprekend op lijken:
http://www.ouders.nl/cgi-bin/TMMforum/FRshowpost.cgi?template=4&actueel=...

http://www.ouders.nl/cgi-bin/TMMforum/FRshowpost.cgi?template=4&actueel=...

tonny
Vergelijkbare verhalen

dat zijn het wel, maar ik geloof niet dat ze door dezelfde persoon zijn geschreven.

Pfoe, je man heeft het er zwaar mee dat hij toch écht niet jong meer is en dat die tijd noooit meer terugkomt.

Het lijkt me niet handig dat de therapeut daarin mee gaat, ook al lijkt het nu 'de mooiste tijd van zijn leven'. Ook al wás het zo, nu is het nu, en het is zaak dat hij dáár wat van gaat maken.

Veel sterkte en wijsheid.
Die vriendin-van-vroeger mailen, doe dat maar even niet...

tonny

Tinus_p
Overeenkomsten

Tonny:
"Vergelijkbare verhalen dat zijn het wel, maar ik geloof niet dat ze door dezelfde persoon zijn geschreven"
Mss wel, mss niet.
Ik zag iig overeenkomsten, dus ik was benieuwd. En anders: Mss heeft Suzanne wat aan de adviezen van toen.

Ik vond er nog 1, bijna op de kop af 7 jaar oud:
http://www.ouders.nl/cgi-bin/TMMforum/NFshowpost.cgi?template=4&actueel=...

Holiday
Midlife

Een echte midlifecrisis. Het grote risico voor iedereen (mannen en vrouwen) die tussen de 30 en 50 in een lange vaste relatie zit. Je raakt een beetje uitgekeken op je saaie leventje, nostalgische gevoelens over vroeger gaan je opbreken, je vraagt je af is dit het nou. Ja, dit is het nou...

Als ik het antwoord voor je had zou ik het je geven. Maar helaas, ik weet het ook niet. Ik doe ook mijn best om tevreden te blijven met mijn leventje en het geluk te zien in kleine dingen.

Ik heb wel begrip voor je man maar hij moet zijn eigen tekortkomingen nu onder ogen gaan zien en het tij gaan keren. Loslaten die ouwe meuk, de vriendinnen weer vaarwel zeggen het was gezellig maar tot hier en niet verder. Succes weer met je leven en ik ga ook weer verder. Als hij dát kan...dan heb je het overleefd.

Hou hem scherp en probeer hem te laten inzien wat hij op het spel zet. Maar sommige mensen laten hun partner maar een poos volkomen zijn/haar gang gaan. Kan ook een oplossing zijn.

Hillary
Blijven hangen in de eighties

Geen advies wel herkenning. Moet vaak denk aan dat liedje: "papa is blijven hangen in de sixties" Weet niet meer wie het zong. Gaat niet over mijn man, maar zijn beste vriend, alleen is die dan blijven hangen in de eighties. Deze vriend heeft het na de middelbare school niet zo mee gezeten. Had een vriendin toen en is daar later mee getrouwd. Al binnen een jaar bleek ze vreemd te gaan. Nog een tijd geprobeerd, maar uiteindelijk was de scheiding een feit. Dat is inmiddels bijna 10 jaar geleden. Je merkt dat deze jongen nog altijd veel met vroeger bezig is. Regelmatig proberen af te spreken met oude vrienden. Hij organiseert zeker een aantal keren per jaar mini reunietjes. Al zijn muziek komt uit the eighties etc.
Het lijkt net of hij helemaal geen moeite doet om een leven op te bouwen in het hier en nu. Hij gaat weinig weg en zit dan in zijn eentje thuis. Alle contacten die hij heeft is met oude vrienden. Hij heeft wel eens korstondig een relatie gehad, maar niets vasts meer in die tien jaar. Dit was ook met iemand van zijn sport die hij al vanaf zijn jeugd beoefent.
Nu vind ik wel het verschil tussen deze vriend van ons en jouw man dat jouw man wel getrouwd is en kinderen heeft. Onze vriend is misschien niet gelukkig en denkt daarom terug aan zijn schooltijd als de mooiste tijd van zijn leven. Ik kan me voorstellen dat als er vrouw en kinderen zijn dat het nou niet echt leuk voor je is dat hij die tijd de mooiste tijd van zijn leven noemt.
Aan de andere kant kan ik me er ook wel iets bij voorstellen. Het was ook een mooie tijd. Die 6 jaar op de middelbare school leken minstens even lang te duren als de 12 jaar die daarna kwamen. Je woonde lekker bij je ouders, je hoefde je nergens zorgen over te maken. Je moest alles nog ontdekken, dus elke dag zat vol belevenissen. Elke dag gezellig met vrienden en vriendinnen lol maken en af en toe een beetje leren. En dan je eerste liefde, ja dat is ook gewoon speciaal. Toevallig vertelde mijn moeder een paar weken geleden dat ze mijn eerste vriendje was tegen gekomen. Ze had hem een tijdje gesproken. En ik vond het ook erg leuk om te horen dat hij ook vader was enzo. Gewoon omdat ik nog met warme gevoelens aan hem terug denk, dat ik gewoon hoop dat hij gelukkig is.
Ik denk alleen dat je man daar te ver in door schiet en dat zul je hem duidelijk moeten maken. Geen probleem dat ze even uitwisselen hoe het met ze gaat en hoe hun leven verlopen is. Dt zou je ook doen als je elkaar op straat tegen kwam, maar daarna ga je weer door met je leven.

Tinus_p
Waarom

Hillary:
"Blijven hangen in de eighties"
De grote vraag is, WAAROM iemand blijft hangen. Los van de vraag of Suzanne dezelfde persoon is als Ilse uit de draadjes die ik aanhaalde: Die draadjes zijn lezenswaardig, omdat toen uit doorvragen het beeld ontstond, dat het vluchtgedrag van Ilse-man een passief-agressieve reactie was op een diepzittend relatieprobleem, namelijk het feit dat hij nooit kinderen wilde en zij wel -en dat Ilse haar wens had doorgedrukt.
Dat is ook voor Suzanne leerzaam: WAAROM hangt haar man zo aan vroeger? Dat heeft waarschijnlijk een oorzaak.

tonny
O.t. liedje

... dat was van Paul van Vliet.

tonny

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.