Home » Forum » Als mannen nu eens

Als mannen nu eens ...

14 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Nikita
Als mannen nu eens ...

meer op een forum hun diepe wensen, behoeften en onzekerheden zouden bespreken, dan zou het allemaal al veel helderder zijn. Ik kan bijna nergens lezen dat een man ook behoefte heeft aan datgene wat ik denk dat een mens uiteindelijk echt gelukkig maakt. De rust en geborgenheid in een gezin. Regelmaat. Waar gaat het toch iedere keer stuk? Waardering, seks? respect.
Ik zie het nl bij mij. Ik heb een totaal ander verwachtingspatroon dan mijn partner. Ik wil verbondenheid, hij wil meer vrijheid. maar is dit ook echte vrijheid?
Ik lees regelmatig dat vrouwen spijt hebben van een echtscheiding. Het schuldgevoel tiert welig onder ons dames. Hoe zit dat bij een man? Is het moeilijker voor hem om sorry te zeggen, zich kwetsbaar op te stellen en de scepter eens even over te geven aan de vrouw?
Ikzelf ben al 2 jaar aan het klooien en ben 2 dagen geleden zo boos geweest dat mijn man alweer laat(na 23 uur) thuis komt zonder iets te laten weten, dat ik uit machteloosheid hem flink gescholden heb, nare dingen gezegd en mijn vingernagels staan nu nog in zijn armen.
Ok, verdient geen schoonheidsprijs. Maar was op dat moment een projectie van mijn pijn en en onzekerheid.
Maar deze man kan geen enkel zich waarom afvragen, hetgeen ik verwacht. Zodat het cirkeltje rond is als ik ook weer sorry kan zeggen. de onderliggende zielepijn ziet hij niet.
Het lijkt ook vaker dat bij een man de knop omgaat. Het is aan of het is uit.
Bij vrouwen zie ik vaak dat ze door de modder zouden willen kruipen om toch de relatie te redden of terug te krijgen.
Wat ik wil zeggen is dat ik zie dat vrouwen vaak ver gaan om de relatie te redden.

een vrouw
Hier een vrouw...

Hier een vrouw die niet gelukkig wordt van "de rust en geborgenheid in een gezin" en "regelmaat". Ik krijg daar de kriebels van, en al zal het voor een deel echt prettig en gezond zijn, het is zeker niet genoeg voor mij. En ja ik wil graag "vrijheid" voelen, wat dat dan ook moge zijn...

Het lijkt mij dat jullie in je relatie specifieke problemen hebben die je nodig moet proberen aan te pakken. Ik denk dat het weinig met "mannen" of "vrouwen" te maken heeft, en dat die manier van denken je weinig zal helpen, integendeel.

dc
Kriebels

ik krijg echt de kriebels van je bericht. Haal niet alle mannen over 1 hoop. Jij en je partner hebben andere wensen, dan is het zaak om dat tussen jullie uit te werken.

Ik zou beginnen met me af te vragen waarom je man behoefte heeft aan meer vrijheid. Hoe sta jij in de relatie? Heb je constant bevestiging nodig, ben je veeleisend, ben je negatief naar hem toe? Zijn er dingen waar JIJ aan kunt werken? Het heeft namelijk geen enkele zin om het hele probleem bij hem neer te leggen. Hij zal in de verdediging gaan, of vluchten, en dat is dan het begin van het einde.

En ik ben ook niet zo'n prater. Als mijn man me zou vragen wat m'n "diepe wensen, behoeften en onzekerheden" zijn, dan zou hij me waarschijnlijk kunnen oprapen. Van de grond dus, van het lachen...

Vic
Fase

Ik zie dat wel vaker bij vrouwen, dat ze op een gegeven moment een in een soort van zweverige fase komen en hun man eigenlijk maar oppervlakkig vinden. Die mannen hebben niet zoveel dieperliggende emoties en gevoelens. Als ze gewoon een beetje hun ding kunnen doen, eens een avondje uit zonder gezeur, zijn ze al tevreden. Veel rust is ze thuis niet gegund, want dan moet er ineens gepraat worden over zielenroerselen, dus voor ontspanning moeten ze het huis uit.
Heb je het boek van Annette Heffels, 'Praten met je partner', al gelezen. Daar staan heel herkenbare voorbeelden in.
Oh, en lichamelijk geweld is natuurlijk uit den boze. Op de een of andere manier wordt dat van vrouwen eerder 'geaccepteerd', terwijl een man direct wordt afgevoerd als hij zijn vrouw een klap verkoopt (in een opwelling, hij kon het niet helpen, overmand door heftige emoties).

Almonde
Wie maakt het uit?

Ik las laatst ergens dat een scheiding in tweederde van de gevallen door de vrouw wordt geinitieerd. Je generalisatie lijkt dus niet helemaal te kloppen.

Maar het is ook niet makkelijk om objectief naar de wereld te kijken als je in de shit zit.

koentje
Superieur?

het lijkt wel of jij je superieur voelt. Mannen moeten anders doen, moeten zich aanpassen en op dezelfde manier hun gevoelens delen op een forum.
En als jij uit je dak gaat vergoelijk je je eigen gedrag door je angst en onzekerheid te benoemen.
Nee Nikita, ik heb twee tips voor je:
-wil je partner niet veranderen maar werk naar acceptatie van elkaar
- hou je handjes thuis!

*Lotus*
Bij deze

.. ben ik gebombardeerd tot man.. Wat een over 1 kam scherende tirade.
Misschien kan je dan beter lesbisch worden, als je zo antiman bent??

CharlotteH
Begrijpen

Ik begrijp nikita wel wat ze bedoelt, want in mijn situatie was het zo, mijn man wilde geen verantwoordelijkheid en veeel vrijheid.
En ook in mijn omgeving dezelfde soorten vergelijkbare situaties, allemaal de man die gewoon de vrijgezel willen uithangen binnen een huwelijk. Mijn zus, vrijgezel en gaat dus nog naar de kroeg komt ook vooral deze mannen tegen die thuis vrouw en kinderen hebben zitten. Ze gaan niet zomaar een keer uit, maar doen dit wekelijks en soms zelfs 2 x in het weekend.
Maar ik ken ook 2 vrouwen die gingen scheiden omdat ze meer vrijheid willen.
Dus inderdaad kan je niet alle mannen over een kam scheren, al heb ik nu wel heel sterk het gevoel en idee dat die mannen die hun gezin het belangrijkst vinden zeer dun gezaaid zijn, dat vind ik een naar idee,.(maar de scheiding is nog vers, dus ik zie alles nog ietwat somber)
Het ligt er dus denk ik een beetje aan wat je ervaringen zijn en wat er om je heen speelt waardoor je dit gaat "denken"...
Ben blij om te lezen dat velen het er niet mee eens waren, want het is dus niet zo zwart/wit...

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

nikita
Even uitleggen...

dat ik heus geen vrouw ben die de hele dag thuis zit met kids en een heel gevarieerd leven heb, van societyparty's tot kamelentochten in de woestijn.
maar dat geeft mij ook het besef dat als je thuis bent en lekker "tuttig" thuis zit, je de rust geeft.
ik heb mijn vrijheid van 's morgens tot 's avonds 23.00 uur en later. Ik besef als verantwoordelijke ouder dat de kids van de vader die alleen op zondag het vlees komt snijden, hieronder een stuk lijden. Mijn oudste is vanavond bijvoorbeeld huilend naar bed gegaan in het besef dat papa er sporadisch voor haar is. Dezelfde pijn voel ik ook. Als vrouw zijnde. Al 14 jaar run ik de tent alleen tot middernacht. Met natuurlijk uitzonderingen.
Vandaar mijn perceptie in het draadje

dc
14 jr?

Nogmaals, je kunt niet alle mannen over 1 kam scheren, omdat jouw partner al 14 jr leeft zoals hij wil. Bovendien was je er zelf bij. 14jr! Dat had ik echt nooit geaccepteerd.

"maar dat geeft mij ook het besef dat als je thuis bent en lekker "tuttig" thuis zit, je de rust geeft."

Dat vind jij, maar er zullen zat mensen zijn die dat niet zo voelen. Je partner blijkbaar niet.

En als je partner niet iemand is die het fijn vind om thuis te zitten, doet hij dingen buitenshuis met de kinderen?

Snap dat je boos bent hoor, maar hou mijn man erbuiten ja!

Kiki
Tja

Mijn man is zo'n lieverd, ik voel me eigenlijk een beetje plaatsvervangend beledigd voor 'de man'

Want er is niet zoiets als 'de man'

Mijn man is een lieve betrokken vader is vier dagen werkt, actief met de jongens speelt, zijn wensen en behoeften prima onder woorden weet te brengen en die nooit te beroerd is om zijn, wat meer uithuizige vrouw' de ruimte te geven.

En zo ken ik wel meer vaders.

koentje
Ja die van mij bijv.

is ook een zeer verAntwoordelijk vader. Dus echt nIKITA, ga er iets aan doen. Of schop hem eruit!

Bovenal
Het ligt niet aan "mannen"

Maar aan sommige mensen, want ik ken zowel een paar mannen als vrouwen, die zijn zoals jouw man. En om niet al te rot te doen, had je voor je kinderen best wat eerder in actie kunnen komen. (er van uitgaande dat je nu wel actie onderneemt)

Kaaskopje
Nikita

Om te snappen waarom je boos bent omdat je man na elven thuiskomt is het misschien handig om te weten waardoor hij zo laat is. Zit hij in de kroeg?
Man en ik delen al 25 jaar hetzelfde huis en we hebben een ander leefpatroon, ik ben een nachtmens en mijn man niet bepaald, ik ben lang onrustig geweest omdat ik 'dingen' wilde doen, terwijl hij het liefst gezellig thuis zit. Inmiddels zit ik ook graag thuis en vind het zelfs lekker om af en toe lekker in mijn ééntje thuis te zijn. Je kunt niet van je partner verwachten dat hij jouw leefpatroon en invulling van de avonden van jou kopieert.
Dat je kinderen huilend naar bed gaan vanwege gebrek aan aandacht van hun vader is natuurlijk zielig, maar hoeveel van die tranen komen door jouw boosheid? Als jij het als normaal gedrag had overgedragen op je kinderen zouden ze er misschien minder moeite mee gehad hebben. Als je man áltijd afwezig is, doet hij je kinderen wel te kort en zichzelf minstens net zoveel.
Om het even om te draaien, dus om even uit te gaan van het waarom van de lange avonden van huis: waarom is hij liever van huis dan thuis? Ben jij erg 'bezitterig', heb je veel kritiek?
Als mijn man iedere avond tot 11 uur weg zou blijven zonder dat te melden zou ik ook chagrijnig worden. Tenzij ik wist dat hij dan dingen doet die hij zinnig vindt. De sportschool is bijvoorbeeld een duidelijk doel, werk ook. De kroeg zou ik een stuk minder vrede mee hebben. In het algemeen heb ik wel met man afgesproken dat ik geen tijd meer noem als ik een dagje weg ga. Als ik me niet aan die tijd hou gaat hij zich zorgen maken, dus kan ik het maar beter in het midden laten.

Onderwerp gesloten