Home » Forum » Bah dat werk

Bah dat werk

3 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
maan.
Bah dat werk

Mijn man heeft een leuke baan, althans het was een leuke baan maar de werkomstandigheden zijn zodanig verslechterd de afgelopen twee jaar dat het niet leuk meer is. Hij heeft het totaal niet meer naar zijn zin; het werk zelf vindt ie nog steeds geweldig maar alles eromheen is gewoon frustrerend.

Hij zou een dag vrij regelen in de meivakantie en heeft nu te horen gekregen dat dat niet gaat lukken. GRRRR hij werkt verdomme vijfenveertig tot vijftig uur per week (en er wordt geen seconde overwerk uitbetaald). De zomervakantie kregen we ook (weer) de weken toegewezen die we eigenlijk niet wilden, gelukkig ditmaal wél alledrie in de zomervakantie.

Ik begin het zo zat te worden, hij komt moe thuis, heeft het helemaal gehad met al het gedoe op het werk en dat geldt dus ook voor mij.

Hij zou best wat anders willen doen maar heeft alleen specifieke papieren en werkervaring; probeer maar iets te vinden zeker in deze tijd. De problemen op het werk worden door wanbeleid van één of twee personen veroorzaakt, de hele boel lijdt daaronder is toch eigenlijk van de gekke.

Moest ik even kwijt. (kan ik niet beter een dagboek beginnen?)

Josephine*
Alleen spuien?

Je kunt alleen je ongenoegen spuien op het forum en dat kan heel heilzaam zijn :-)
Je kunt ook vragen of mensen willen meedenken. In dat laatste geval zou je iets specifieker moeten zijn over het werk. Het klinkt namelijk alsof een andere baan een prima oplossing zou zijn. En 40 uur in de week doorbrengen in omstandigheden die je niet aanstaan is ook slopend en een nieuwe baan kan opzichzelf al iets zijn waar je weer veel energie en levenslust van krijgt.
J.

liat
Cursus

Ik heb vorig jaar een cursus in Rotterdam gedaan genaamd "Gek van je werk". Ik had toen een baan die ik niet zo leuk vond en dat slorpte energie. In de cursus leer je hoe beter om te gaan met vooral stress op je werk. Na die cursus vond ik mijn baan nog steeds niet leuk maar ik kon het wel beter aan.

Veel mensen stoppen met dingen die ze energie geven als ze het druk hebben, bijv. sociale contacten en sporten. Een van de clues is om toch die dingen te blijven doen. Verder was onderdeel van de cursus een assertiviteitstraining (moet hij echt zoveel werken? wat gebeurt er als hij dat niet doet?) en was er in het algemeen veel aandacht voor communicatie.

Succes

Onderwerp gesloten