Home » Forum » Balans werk prive

Balans werk-prive

Dit wil je weten over zonbescherming!

Twee dermatologen geven alle ins en outs: lees het hier.

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
cora
Balans werk-prive

ik heb een hele lieve man, maar hij heeft een groot probleem, hij kan zijn werk niet loslaten als hij thuis is.
Hij is nogal perfectionistisch, en heeft een leidinggevende functie.Het is ook een drukke baan en soms moeten er gewoon problemen opgelost worden, daar heb ik alle begrip voor.
Hij vertrekt vroeg, moet een uur reizen, en is rond 18.30 - 19.00 uur thuis. Als ie thuis is, dan zitten we aan tafel en gaat hij verder op zijn blackberry e-mails zit te lezen, en tussendoor probeer ik een normale gesprek te voeren. Ziet je het al voor je, gezellig!
Ik heb hem al gezegd om zijn werk even opzij te zetten tijdens het eten, en iig totdat de kinderen op bed liggen.
Hij is dan ook iedere dag moe, energie om nog iets te doen heeft ie gewoon niet. 's Avonds wordt er tv gekeken, en tussendoor e-mails lezen en beantwoorden. Hij wordt wakker met zijn werk, en gaat naar bed met zijn werk.
Het is voor mij abslotuut niet leuk, en voel me ook niet goed hierbij. Zijn werk gaat altijd voor zo lijk het wel.
Als ik hierover begin, dan eindigt altijd in ruzie, dan zegt hij dat het allemaal zijn schuld is, en ik heb toch niets aan hem, en hij kan toch niets goed doen, enz.
Hij zegt dat hij een andere werk gaat zoeken, maar ik zeg dat het probleem niet aan de werkgever ligt, maar bij hem. Als hij een andere baan heeft, dan zal hetzelfde zijn denk ik.
Ik weet het niet wat ik kan doen om hem duidelijk te maken dat de kinderen en ik eronder lijden, ik wil geen man voor alleen het weekend, want dan is hij een andere persoon.
Herkent iemand dit, en hoe ga je ermee om?

Dropke
Tja

Ik denk toch dat je eerst maar eens heel duidelijk moet zijn. En dat hij je serieus gaat nemen. Je zegt namelijk dat je al wel geprobeerd hebt met hem te praten, maar dat hij je daarover een schuldgevoel probeerd aan te praten. Reageert hij zo ook op zijn werk ? "Het is allemaal mijn schuld ! Jullie hebben ook niets aan me, ik kan het hier ook nooit goed doen !!????
Lijkt me niet. Het is vooral een manier om je je mond te laten houden. Hij wil het niet horen. Misschien wel, omdat zijn werk al zoveel energie kost, maar daar kun jij niets aan doen. Een leidinggevende functie is natuurlijk wel iets anders dan een uitvoerende functie. Je hebt veel meer verantwoordelijkheid en daar moet je me om kunnen gaan of bereid te zijn dit te leren. (Al zal dat niet iedereen lukken)Misschien dat een andere baan wel voor minder druk kan zorgen. Toch denk ik dat je moet beginnen met een serieus gesprek,

succes ! Dropke

tonny
Hoe is het ontstaan?

Was hij altijd al zo'n work-a-holic? Is het sinds deze baan? Hoort het bij zijn functie dat hij te allen tijde mails leest en beantwoordt?

Elk mens heeft recht op ontspanning en even niks. Hij komt al laat thuis... Blackberry uit, wegleggen, eerst lekker eten, zitten, kletsen, koffiedrinken, kinderen naar bed. En wellicht dan om 22.00 uur nog even kijken of er iets dringends is. Ding dus niet aan laten staan!!

Sterkte.

tonny

cora
Ja altijd al zo geweest

bij vorige baan ook, maar tja toen had ie nog geen blackberry. Vaak moet 's avonds omdat dan aan de andere kant van de wereld pas wakker zijn.
Ik heb ook al gezegd om dat ding uit te zetten, of iig uit het zicht, maar dat kan hij gewoon niet.
Ik denk dat hij alles te perfect en te goed wil doen, hij is altijd voor iedereen bereikbaar.
Het is lastig, we moeten praten, maar ik dring maar niet tot hem door.

tonny
Dan eerst maar eens uit eten

want in een sfeervol restaurant ga je niet tafelen met die blackberry aan naast je bord (of wel??). Samen praten, want zo is het leven niet leuk meer!!

Niet kunnen?
Niet willen?

tonny

cora
Goed idee

goed idee tonny, misschien is een restaurant inderdaad ideaal voor een goed gesprek

Onderwerp gesloten

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.