Home » Forum » Blaffende hond van de buren

Blaffende hond van de buren.

12 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
'Good' Doggy
Blaffende hond van de buren.

Onlangs hebben onze buren een grote herdershond uit het asiel gehaald. Op zich een mooie actie, maar ... hij blaft de 'hele tent'bij elkaar als zij niet thuis zijn. Zo'n grote hond heeft zo'n harde 'blaf' 't is zo'n indringend geluid! Mijn man werkt in de avonduren en heeft nodig dat ie 'sochtend langer kan blijven slapen. Dit kan nu niet meer door de blaffende hond! Wat er verder nog bij komt is dat wanneer we de voordeur uitstappen, we heel erg opgeschrikt worden als ze met hun hond naar buiten komen. Hij gaat dan heel erg blaffen en grommen en dit grote beest kunnen ze dan zelf bijna niet 'houden'. Ik vrees met grote vrezen, als wij met ons kleine hondje naar buiten willen. De hond die bij hun is komen wonen is al 7 jaar oud en ik ben bang dat ie dit gedrag ook niet meer gaat afleren. Hoe ga je hiermee om zonder dat er hiervan ook ruzie met de buren van komt?

amk
Weten ze het?

Weten ze zelf wel dat die hond zo blaft? Want ze zijn er zelf niet, en die hond kan het ze niet vertellen.
Als niemand het zegt tegen ze kunnen ze natuurlijk ook geen actie ondernemen.
Ik zou daar eerst eens beginnen. Gewoon zeggen wat je hier schrijft. Daar zit geen beschuldiging in maar gewoon een mededeling.
Dan kunnen jullie samen kijken hoe het opgelost kan worden.

groet,
angela

babs67
Vriendelijk vertellen

Hoi

Wij hebben zelf sinds een maandje een volwassen hondje. Ik ben vooraf naar de buren met wie we goed omgaan gegaan, om te vragen of zij op willen letten of ze het hondje horen blaffen omdat je dat inderdaad zelf niet weet als je weg bent. Zij gaven aan dat ze hem af en toe hoorden, maar dat het niet lastig was. De andere buren hadden er kennelijk wel last van. Zij hebben een briefje bij me in de bus gedaan, met daarin eigenlijk heel vriendelijk gezegd dat we het misschien niet wisten maar dat ons nieuwe hondje de hele dag blafte, en dat ze dat best vervelend vonden. Ik heb vervolgens een anti-blafbandje geleend, en na een week heeft de hond afgeleerd te blaffen. Als zij niets hadden gezegd, had ik het dus echt niet geweten.

Nu is het probleem opgelost.

Kortom, ik denk dat als je het op een vriendelijke manier brengt, en daarbij ook een mogelijke oplossing aandraagt in de vorm van zo'n antiblafband, dat het misschien best op te lossen is.

groetjes
babs

Meena
Speciale halsband

Een vriendin van me heeft twee honden waarvan er eentje ook heel veel blafte. Ze heeft een halsband gekocht die een stroomstootje geeft bij de eerste blaf. Het is vervelend, maar niet pijnlijk (ze heeft hem eerst bij zichzelf uitgeprobeerd, ja echt :-)). Haar hond heeft het blaffen bijna helemaal afgeleerd. Als hij in herhaling dreigt te vervallen, doet ze die hem band weer een paar dagen om.

babs67
C itroenluchtje

Wij hadden een blafband die een citroenluchtje afgeeft als de hond blaft. Hond vond het erg vervelend, maar het is ook niet pijnlijk. En hij leerde het echt snel af.

Die banden met een stroomstootje heb je ook, maar daar heb ik geen ervaring mee.

groetjes
babs

Maxime
Truuk met de radio

Hoi,

Ooit eens gelezen maar nog nooit zelf geprobeerd: (je doet dit in overleg met de buren) de buren zetten hun radio heel erg hard aan, verbinden die met een stekker met verlengsnoer naar jullie toe (door de brievenbus bijvoorbeeld). De buren gaan gewoon weg. (de radio is op dat moment stil bij de buren,want de stekker is er niet in, die hebben jullie) zodra de hond gaat blaffen steken jullie de stekker in het stopkontakt en bij de buren gaat de radio keihard aan. Vervolgens haal je de stekker weer uit het stopkontakt. Dit volhouden iedere keer als de hond gaat blaffen. Het schijnt goed te helpen heb ik gelezen/gehoord, want na een tijdje zal de hond niet meer blaffen als de buren er niet zijn. (als ze zelf thuis zijn kunnen ze natuurlijk gewoon zelf de hond vermanend toespreken)

Groetjes
Maxime

Stoepkrijt
Hier ook eentje

Hoe zijn die buren? Staan die wel open voor kritiek? Hierachter woont een stel met een onopgevoed ***hondje, dat elke dag om 6 uur 's ochtends de tuin in wordt geschopt en dan de rest van de dag daar staat te blaffen. Als je er wat van zegt (eerst vriendelijk, nu steeds minder vriendelijk) heeft het hondje "ook een eigen willetje" en kunnen ze "hem niet verbieden te blaffen." Ik wacht nu op degene die het beest een plakje worst met slaapmiddel geeft, zodat we eindelijk weer even rust hebben...

kees
Stoepkrijt

Gewoon steeds met een plantenspuit een straal water in zijn nek spuiten zodra hij begint te keffen. Moet je wel zo doen dat hij je niet ziet.
Honden schijnen daar een pesthekel aan te hebben. Op deze manier kun je honden het blaffen afleren. Is het een er hardnekkige keffer? Dan een emmer water over die hond kieperen zodra hij z'n kop opentrekt.

Stoepkrijt
Kees

Ik kan er helaas niet bij! Achter mijn tuin staat de schuur van de buren en daarachter staat het beest te keffen. Ik hoor 'm dus voortdurend, maar kan niet met water aan de slag. Of ik moet op het dak van de schuur van de buren gaan staan met de tuinslang, maar ik denk dat de buurman daar wel wat van gaat vinden. En de verhoudingen zijn al niet zo best...
Inmiddels is het beest al zo gewend om de hele dag te blaffen, dat het moeilijk zal worden hem het af te leren. Dat lukt niet met één emmer water!

Leonhard
Anti-blafband

Onze buren hebben ook een hond die voortdurend blaft zodra die daar aanleiding voor meent te hebben.
Ging al jaren door en leek niet uit te bannen.
Sinds twee weken draagt hij een anti-blafband en is het echt op slag over!
Je zou bijna zo'n ding aan je buren cadeau doen...

Stoepkrijt
Doen ze niet

Ik heb mijn buren al voorgesteld zo'n band te kopen voor ze, maar ik werd meteen uitgemaakt voor dierenbeul. Of ik het arme beestje wilde elektrocuteren! De buren zijn fanatieke Partij voor de Dieren-stemmers. Alle dieren hebben een eigen wil en wie zijn wij om hen daarin te belemmeren? Dat doen ze overigens ook zo bij de opvoeding van hun kinderen. Die hebben op hun tiende nog steeds driftbuien die een tweejarige niet zouden misstaan.

kees
Politie bellen

Direct de politie bellen en uitleggen dat ze dat beest de hele dag buiten laten blaffen en dat dat voor ontzettend veel overlast zorgt en dat ze weigeren een oplossing te zoeken.

Onderwerp gesloten