Home » Forum » Cadeautjes

Cadeautjes

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

19 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Anne2708
Cadeautjes

Door omstandigheden hebben wij al anderhalf jaar geen contact meer met mijn schoonzus, de zus van mijn man dus. Waar ik mij nu wel aan stoor: ze geeft nog wel cadeautjes voor de verjaardag, kerst, enz.. van oudste dochter maar niet voor onze jongste zoon. Ik zou het niet erg vinden als ze voor beide kinderen een geschenkje/attentie zou kopen, wij geven haar dochter ook nog steeds iets voor deze gelegenheden. Tenslotte hebben de kinderen niets met onze problemen te maken en zij ziet onze kinderen en wij de hare nog geregeld bij bezoek aan oma & opa. Dochter is 11 en krijgt meestal geld van haar. Hoe zouden jullie dit aanpakken? Het gaat ons dus niet om het cadeau op zich, wel dat de ene wel wat krijgt en de andere niet. Geld teruggeven is geen optie, want dan 'verdwijnt' het bij oma en opa in de spaarpot van dochter. Vinden jullie het eerlijk om haar dit geld te laten delen met haar broertje? Of heeft iemand anders een idee?

Bedankt,
Anne

tonny
Waarom in vredesnaam?

Wat zit er achter? Weten opa en oma het wellicht?

Heb er ook weleens van gehoord dat een kind wordt voorgetrokken op een ander kind in het gezin, maar dit is wel erg zeg.

Goed trouwens dat je ernaar streeft de ruzie/onenigheid buiten jullie kinderen te houden. Da's beslist ook van belang bij het uitzoeken van deze cadeautjeskwestie. Veel wijsheid gewenst ermee!

tonny

mee1977
Ja

Ik zou zeker het geld eerlijk verdelen, en zeker uitleggen aan de oudste waarom je dat doe. Leuk dat je schoonzus toch nog aan je dochter denk (want inderdaad de kinderen hebben er niets mee te maken) maar wel heel vervelend dat ze het andere kind van het gezin dan voor het gemak maar even vergeet.

En anders toch eens proberen een gesprek hierover aan te gaan met schoonzus?

Kees
Snap er geen reet van....

Hier zakt mijn broek dus letterlijk van af!!

Je dochter wel wat geven en je zoontje niet? Ik zou er direct klaar mee zijn en er korte metten mee maken. Hoe kun je dit accepteren van je schoonzus!

Niets geld delen! Of ze behandeld ze gelijk en stuurt ze allebei een cadeautje, of het is klaar!
Dat je dit nog zo door hebt laten gaan, verbaasd me echt! Ik zou het schoonzus dan ook direct duidelijk maken dat ze zo niet met kinderen kan omgaan en die cadeautjes over en weer gewoon afkappen.

Kom nou zeg! Zij weet toch ook dondersgoed dat jij een dochter EN zoon hebt! Wat probeert ze nou helemaal duidelijk te maken?! Is ook totaal niet belangrijk, want feit is dat ze gewoon ontzettend fout bezig is.

Niet meer aan die flauwekul meedoen dus!

Holiday
Hm?

Jij hebt twee kinderen en zij één? En van die drie kinderen krijgen er dus twee een kadootje over en weer met verjaardagen en eentje niet? Heel bizar. Waarom is dat dan? Kent ze je zoontje niet of zo, is het nog een baby. Nou ja, dan nog..

Ik zou schoonzus laten weten dat kadootjes voor alleen je dochter niet meer welkom zijn. Als ze een kadootje wil geven, dan aan allebei de kinderen.

Josephine*
Vergeten of misverstand

Hoe vaak is het voorgekomen dat de één wel wat krijgt en de ander niet? Jullie hebben 1,5 jaar geen contact is dat één verjaardag? Of ligt er met kerst voor één kind een cadeautje?
Zou het niet gewoon een vergissing kunnen zijn, dat ze één verjaardag is vergeten? Is er niet een andere onozele reden voor?
Aangezien het contact al behoorlijk bekoeld is zou ik met deze kwestie geen olie op het vuur gaan gooien en desnoods zelf het kadootje regelen. Je hebt niks te winnen alleen gedoe en ruzie. Aangezien het familie is kun je ook niet van elkaar af, dus geen energie in steken en de kinderen erbuiten blijven houden.

Josephine
(die zelf structureel vreselijk onattent is, maar gelukkig is de rest van de familie dat ook ;-)

Clo
Niet

Niet zo voorzichtig met die schoonzus zijn hoor! Je jongste kind wordt gewoon hartstikke benadeeld door haar, niet doordat hij geen cadeautje krijgt, maar doordat hij buitengesloten en achtergesteld wordt.
Ik had zo'n oma. Ze gaf mij en mijn zusje beiden wel iets voor verjaardagen, mijn zusje kreeg enorme cadeaus en ik een paar guldentjes. Mijn moeder is daar ontzettend boos om geworden en heeft mijn oma erop aangesproken. Dat was fijn: mijn moeder die zo voor mij opkwam. Toen wist ik dat mijn oma de fout maakte en het niets met mij te maken had. Met die oma heb ik ook nooit meer een band gekregen dus uiteindelijk benadeelde ze zichzelf.

Jade
Anne,

"Of heeft iemand anders een idee?

Je schoonzus laten weten dat er een kadootje aan allebei de kinderen wordt gegeven en anders mag ze het laten.

En stuurt ze dan nog geld dan zou ik het geld delen. Dat zou ik dan ook aan je dochter uitleggen, ik geloof best dat ze dat begrijpt:-)

Anne2708
Nog even ter verduidelijking...

Wij dachten bij de eerste 'vergeten' verjaardag van zoontje ook dat het idd gewoon om een vergetelheid van haar kant ging en hebben er toen dus niks van gezegd. We hadden er geen zin in om de boel nog meer op te jutten vanwege een cadeautje... De volgende verjaardag was er echter weer geen attentie voor zoon, en later wel voor dochter. Wij hebben het geld toen teruggegeven met de mededeling: of allebei of geen één in de veronderstelling dat de kwestie daarmee dus opgelost was. Deze week kwam dochter dus echter weer met een envelopje met daarin haar kerstcadeautje van bij oma en opa. En toen viel dus het kwartje dat het verjaardagsgeld niet terug naar schoonzus was gegaan, maar bij oma en opa in de spaarpot van dochter was gestopt.. Oma en opa zijn hierop door mijn man aangesproken, maar zij zien geen graten in het gedrag van schoonzus: je geeft toch een cadeautje aan wie je wil, dat is geen verplichting. Dus geld teruggeven is in mijn ogen daarom geen optie.. En het is het me ook niet waard om ruzie te gaan maken met schoonouders hierover.
En over het waarom dat dochter wel een cadeautje krijgt en zoon niet? Het is mij een raadsel, zoon is bijna drie dus beseft het idd nog niet, dochter is elf. Maar ze is net zo goed tante van dochter als van zoon, dus wij begrijpen het onderscheid ook niet..

Groetjes,
Anne

Jade
Anne,

dan zou ik het geld delen.

Jullie zoon begrijpt het nu nog niet, maar dat kom later natuurlijk wel.

Tuurlijk mogen ze een kadootje geven aan wie ze willen, maar om jullie zoon steeds maar over te slaan vind ik belachelijk.

Ik persoonlijk vind het niet kunnen.....

dc
Toch

zou ik het geld structureel terug sturen.

Je kunt niet een cadeautje geven aan wie je wilt. Als er 2 kinderen zijn, dan moet je beide wat geven, of geen van beiden.

En ik vind het sowieso raar om geld als cadeautje te geven aan een meisje van 11. Doe ff normaal.

Gallifrey
Niet via opa en oma

Begrijp ik het goed dat je het geld via opa en oma terug wilde geven? Kun je het niet gewoon per post terugsturen? Zo weet je zeker dat het aankomt en zo kunnen de grootouders neutraal blijven.
Wel belachelijk trouwens, ik zou me hier ontzettend over opwinden. Maar daar is iedereen het al over eens....

Annet
Dc

Geld geven aan een elfjarige is best normaal hoor. Op die leeftijd vragen ze ook op kinderfeestjes vaak geld, meestal met een doel erbij. Ook voor familiefeestjes komt dit vanaf een jaar of 10 steeds vaker voor.

Annet
Anne

Gezien het leeftijdsverschil zou ik het geld niet delen maar dochter van elf een cadeautje laten kopen voor broertje van een deel van het geld.
Dat hoeft dan niet de helft te zijn, gewoon voldoende voor een cadeautje.
Zij kan broertje dan vertellen dat zij het gekocht heeft van het geld van tante. Aan grote zus is best uit te leggen hoe het in elkaar zit.

Jade
Oh annet,

da´s ook een idee (en waarom kwam ik daar nou niet op??;-))

Gallifrey
Niet delen of zo

Ik vind dit zo pijnlijk dat ik niet eens zou willen dat mijn kinderen dit weten. Als je kiest voor delen of zus kadootje laten kopen moet je toch ook aan je kinderen vertellen dat tante dit zo doet. Ik zou het zo terugsturen (per post) of anders in mijn eigen portemonnee stoppen. Is die tante nou helemaal gek geworden.....

niemie
Brief schrijven

Jullie hebben geen "face to face" contact meer met deze tante schreef je in je eerste bericht. Maar kun je over deze kwestie geen brief schrijven aan hun. Ik vind het allemaal behoorlijk pijnlijk voor jullie (en jullie zoontje vooral als ie ouder wordt). Weet jullie dochter ook dat zij als enige wel een kado krijgt?

Anne2708
Dochter weet het idd..

Zij kwam met het cadeautje thuis van bij oma en opa, waar schoonzus dus geweest was. Ik heb nog gevraagd of er misschien ook een cadeautje was voor onze zoon en dat ze dat toevallig waren vergeten mee te geven. Gisteren belde opa ook nog even en heb ik het hem ook nog eens gevraagd, maar nee hoor, er was enkel een cadeau gegeven voor dochter. Opa snapte trouwens ook niet wat het probleem was...
Dat ze geld krijgt, vind ik op zich niet zo'n issue. Dat is hier in de familie- en vriendenkring wel vaker het geval, zeker bij de al wat oudere kinderen en zo kunnen ze zelf sparen voor iets wat ze graag willen wat te duur is om zo te krijgen.
Uiteindelijk blijft het moeilijk wat we hiermee gaan doen. We willen er ook geen heet hangijzer van maken binnen de (schoon)familie, maar we willen het ook niet zomaar voorbij laten gaan. En dochter het geld gewoon laten houden en dat het dan maar brute pech is voor zoontje, nee sorry maar dat vind ik toch niet kunnen.

Hanny61
Er samen iets van doen

Het is een vreemde actie van je schoonzus, maar ik zou er niet teveel woorden aan vuil maken. Ik weet niet om hoeveel geld het gaat, maar ik zou er met het hele gezin een ijsje van eten of zo of naar de bios gaan. Onder het mom van: wat aardig dat tante geld heeft gegeven, voor ons allemaal. Heeft iedereen er wat aan en valt het niet op dat zoontje niet iets van tante krijgt.

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.