Home » Forum » Contact schoonouders

Contact schoonouders

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

3 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Ella2007
Contact schoonouders

Bij ons is mijn man degene die van ons twee het meeste contact houdt met zijn ouders. Ik heb aan frequenter of diepgaander contact ook geen behoefte. Het zijn echte praters terwijl ik geen prater ben, ja, bij enkele mensen die ik zelf heb uitgekozen maar niet bij hen. Daarvoor praten zij ook teveel over anderen (wat ik dan bij hen neerleg gaat ws ook de kennissen en familiekring door.). Ik vind deze verstandhouding dus wel best. Nu krijgt mijn man de laatste tijd van hen de vraag of er soms iets met mij aan de hand is want ik doe zo koel. Nu is er met mij wel een hoop aan de hand (zie mijn andere draadjes) maar mijns inziens is mijn houding naar hen toe niet veranderd. Dat het een andere houdign is dan dat zij graag zouden willen,is een ander verhaal.
Ik zit helaas niet zo in elkaar dat ik nu opeens spontaan (ben ik niet) en onbezorgd (ben ik ook niet) wekelijks drie keer ga bellen om over koetjes en kalfjes te praten en beter nog , om de ellenlange verhalen van mijn schoonvader aan te horen. Het boeit me gewoon niet. Mijn man boeit het ook niet, maar hij speelt dan nog de goeie zoon, en luistert af en toe. In hun ogen ook te weinig.
Ik zit meer met het probleem : hoe maak ik hen op een nette manier duidelijk dat dit het wel is wat mij betreft en dat ze hun hoop moeten laten varen op een inniger contact ?

+ Brunette +
Waarom moet jij dat duidelijk maken?

Het zijn toch zíjn ouders? Wat heeft hij gezegd toen ze erover begonnen? Hij kan het toch gewoon afdoen met "ach, zo is ze nu eenmaal?" Het kan ook zijn dat je onbewust nog geslotener bent dan vroeger vanwege alle problemen die je hebt. Dan moet hij dát zeggen, en erbij vermelden dat het niets met hen te maken heeft. Wel lopen jullie dan de kans dat ze hem proberen uit te horen. Ik herken het gegeven trouwens van mijn eigen moeder van vroeger. Heb er toen maar mee leren leven, het blijft vervelend maar er valt weinig aan te doen, ga je vooral niet schuldig voelen, misschien kun je iets attenter zijn in de vorm van iets laten horen als er iets gebeurt in hun leven (ziekte, aanschaf nieuwe auto, enz.) en ansichtkaarten sturen als je met vakantie bent (en daar dan een leuke tekst op schrijven, niet alleen "groeten").

koentje
En

ze hebben jou niets gevraagd... Ik zou het mooi laten rusten en afwchten of ze ermee naar jou komen. Dan kun je altijd nog de vraag luchtig afdoen!

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.