Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Relaties Relaties

Relaties

Druppel

Druppel

08-02-2010 om 12:58

Dagelijks alcoholgebruik

Hoi Kr. Katrien,

Ikzelf drink vrijwel nooit, maar al zou ik dat wel doen (als bij jou), dan nóg zou ik het drinkgedrag van mijn man afkeuren.
Hij zegt ook dat hij doet omdat ie het lekker vindt, maar dat hij gewoon eigenlijk nooit in geval van nood na 18u de auto in kan springen, vind ik een kwalijke zaak.
Mijn man heeft hetzelf als bij jou: "Hjj kan er ook erg goed tegen. Hij is niet (merkbaar) aangeschoten of dronken, gaat niet laveloos naar bed, hij wordt niet vervelend of agressief." Daarnaast staat hij elke ochtend als eerste op, houdt een groot deel van het huishouden draaiend (hij werk parttime, ik fulltime) en blijft dus nooit liggen.
Eens in de zoveel tijd, breekt het me op, dat drankgebruik, en kaart ik het aan. Ook heb ik het vernoeden dat hij in de loop van de tijd meer wordt, dronk hij vroeger (20jr terug) alleen bier, zo is er in de loop van de tijd ook rode wijn en soms iets sterks bijgekomen. Bier drinkt hij dus elke dag, rode wijn bij vlagen en af en toe iets sterks erbij dus. Pfff, klinkt wel heavy als ik het zo lees.
Volgens de definitie zal hij best een alcoholist zijn, maar ik durf het woord niet te noemen tegen hem, bang voor een fele overtrokken reactie.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Druppel

Druppel

08-02-2010 om 12:59

Chiquita; keuze maken

Knappe vraag van je. Ik denk dat als ik dat thuis zou stellen, dat hij het verkeerd zou begrijpen en mij voor de keus zou stellen: als je me zo niet meer wilt, dan ga maar...

Hoeveel

Hoeveel drinkt hij per dag? En is het elke dag?

Damajo

Druppel

Druppel

08-02-2010 om 14:33

Elke dag

Ja, hij drinkt elke dag. Hoeveel weet ik niet precies, maar een gewone doordeweekse dag bevat toch wel zo'n 4 flesjes bier (eerste tijdens het koken).

Poeh

Dat is wel veel zeg ! Erg ongezond.
Ik zou er ook een probleem van maken: je weet maar nooit of je nog eens naar de Eerste Hulp of wat dan ook moet.

Hou het eens een tijdje bij: niet zo ingewikkeld:Ruim eens alle lege flessen helemaal weg. Kijk hoeveel er na een week is geconsumeerd.

Damajo

Niet alleen dat

.. en niet alleen de EHBO maar er zijn natuurlijk veel redenen waarom ik er een punt van zou maken.Bijv. gezondheidsredenen, overmatig gesnurk, voortijdige hart-en vaatziekten, slecht voorbeeld voor de kinderen..

Hij kan blijkbaar echt niet meer zonder. Als hij zegt van wel, laat het hem dan eens een weekje proberen...

Damajo

Website

http://www.drinktest.nl/

Ik vind dat een redelijke website met uitleg over drank. Als je elke dag alcohol drinkt zit je tegen een probleem aan. Als je (als man) elke dag meer dan drie alcohol eenheden drinkt doe je je gezondheid wat aan.

Je lever gaat kapot, je hersenen gaan kapot, je hebt een grotere kans op ongelukken, je humeur is niet meer van jezelf en je hebt meer kans op depressies, je kinderen nemen een voorbeeld aan je en je bent niet veilig in het verkeer als je onverwachts weg moet.

Allemaal redenen om te stoppen.

Huisarts kan vaak goed helpen.

Succes, Mariel

pastadopje

pastadopje

09-02-2010 om 10:18

Zo begonnen

Hier was het ook zo, ik rook s'avonds altijd dat hij wat gedronken had, ik had daar geen problemen mee, wel vond ik het na een tijdje vreemd dat hij lege flessen verstopte, zelf aankocht, hij moest het mij maar vragen, ik zou ze wel meebrengen,
ik zag hem nooit dronken, snapte het niet zo goed, Een alcoholist is niet de karikatuur welke er vaak van gegeven wordt, niet zo'n strompelende voddeman met rode neus, Het is/begint veel minder zichtbaar, heel sluimerend, het is een duiveltje
Vraag hem eens een bloedtest te laten doen ! Een gesprek met de huisarts viel hier tegen, de huisarts vond het best goed wat alcohol drinken, vond niet dat er iets aan gedaan moest worden als man daar geen zin in had ed, Je bent vééél beter af met het advies van een gespecialiseerd iemand !!
Ik kon destijds mij niet inbeelden dat mijn man een alcoholist zou kunnen zijn..maar hij was het wel (en zelf hebben ze dat eigenlijk als eerste door, maar dat wijgeren ze toe te geven)

Flip

Flip

09-02-2010 om 10:37

Lever

Jarenlang stevig drinken is ook funest voor je lever en leveraandoeningen zijn geen prettige dood. Ik heb jarenlang gezegd dat het niet gezond was. Mijn man kreeg op een gegeven moment aambeien en las op een site dat dit een voorbode zou kunnen zijn voor een leverziekte, en ging naar de huisarts. Leverwaarden bekeken, diewaren gelukkig nog goed, maar mijn man ging wel minder drinken omdat hij niet jong wilde overlijden. Hij realiseerde zich eindelijk de gevaren.
Dus mocht je man aambeien krijgen/hebben, dan kan je hem een beetje bang maken

Druppel

Druppel

09-02-2010 om 11:41

Lege flessen wegruimen

Mijn man doet er absoluut niet geheimzinnig over, verstopt geen lege flessen, dus ik weet best wel wat er in een week op gaat en hij ook...
Ik denk dat er niets verandert zoalng hij zelf het probleem niet ziet. En wat ik aandraag als argumenten (geen auto meer mogen rijden, mogelijke gezondheidsproblemen), hij is een andere mening toegedaan. En om nou te zeggen, kies maar: drank of ik, dat gaat me te ver.

Druppel

Druppel

09-02-2010 om 11:43

Bloedtest

Vragen een bloedtest te doen? Waarom dan, zal hij dan vragen... Tsja, daar heb ik dan geen antwoord op, hij zal echt niet naar de huisarts vind, omdat IK vind dat het alcoholgebruik doordeweek wel wat minder mag.

Uiterlijk en zo

En als je zegt dat het zijn uiterlijk ook bepaald geen goed doet? Of is hij daar ongevoelig voor ? Veel mannen doet het wel wat als je zegt dat ze er voor hun drankgebruik veel frisser , sterker en mannelijker overkwamen.
Weet je man trouwens dat het op den duur erg slecht is voor de potentie?Ook geen leuk vooruitzicht toch?Ik zou het af en toe eens terloops laten vallen.

Damajo

Druppel

Druppel

09-02-2010 om 15:08

Damajo@

Je geeft in mijn ogen goede arumenten hoor! Ik weet alleen niet of manlief er gevoelig voor is. Ik zal ze eens kijken wat ik ermee kan.

kritische katrien

kritische katrien

12-02-2010 om 17:21

Idem dito

Ha druppel, even druk dus nu pas reaktie. Ik herken je verhaal volldig. Mijn man ziet ook echt geen reden om eens een dag niet te drinken. Al mijn argumenten en bovenstaande redenen van anderen ten spijt: hij doet het niet.
En inderdaad, ons huwelijk kent uiteraard ook ups and downs maar het is goed. Dus ik ga niet om deze reden dreigen met een echtscheiding ofzo. En mijn man zou ook echt niet gaan minderen omdat ik zeg dat ie dat moet doen. Hij moet het zelf willen, en dat wil ie niet.

Mijn man drinkt borreltjes en ik geloof dat hij toch al snel aan een glas of 4 - 5 zit op een avond. Ik tel ze niet eerlijk gezegd. Maar hoe dan ook, teveel. In het weekend komt daar ook nog wel eens een fles wijn bij, als we dineren.

Tja... wat moet je hier nou mee?

Druppel

Druppel

15-02-2010 om 10:08

Tja

Tja, ik weet ook niet zo goed wat ik ermee aan moet. M'n huwelijk is verder ook prima, dus wat dat betreft (het alcoholgebruik) sukkelen we maar gewoon door...

Waarom beschouw je zijn alcoholgebruik als probleem?

Dat vraag ik je, omdat je zelf aangeeft dat hij wat huishouding betreft en het naar school brengen van de kinderen zijn lichten netjes nakomt. Je hebt één concreet bezwaar: je wilt graag dat hij beschikbaar is als chauffeur in noodgevallen. Daar kun je een afspraak over maken, bv. op 4 van de 7 avonden mag je maximaal 2 consumpties gebruiken.
Maak je je bezorgd i.v.m. zijn gezondheid? Of over het voorbeeld dat hij zijn kinderen geeft?
Probeer je zorgen zo concreet mogelijk te formuleren en praat er daarna pas met hem over. Dan kun je hem duidelijk maken wat je van hem verwacht als gezinshoofd en op welke manier zijn alcoholgebruik het nakomen van deze verwachtingen in de weg staat. Zo wordt hij zich bewust van het probleem, want het is zeker niet alleen jouw probleem omdat hij het niet ziet.
Ik hoop dat je blijft posten wat de ontwikkeingen zijn bij jullie. Ik heb er persoonlijke belangstelling voor.
Sterkte, in ieder geval!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.