Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Relaties Relaties

Relaties

Ji Hye

Ji Hye

24-08-2010 om 14:15

De ex van mijn vriend...

Ik weet soms niet meer hoe ik het heb. De ex van mijn vriend is zo verschrikkelijk jaloers op mij, dat ze alles boycot en zwart maakt wat ik bedenk voor de kinderen. Zelf heb ik een dochter (J) van mijn ex en samen met mijn vriend hebben we nu een zoontje (YS). Mijn vriend heeft een zoon (DY) van negen bij zjn ex. Zijn zoon heeft ook nog een halfbroer (DH) van een andere vader.
Er is al een rechtszaak geweest over de weekenden, de vakanties en allimentatie. Zij ging niet akkoord met de helft van elke vakantie omdat DY ongelukkig zou zijn bij ons. Dit was het eerste jaar wel het geval omdat mijn vriend een hele zware periode achter de rug had en voor mij binnen 2 jaar 8 verschillende vriendinnen had. Hij moest wennen en ik was bereid om hem de tijd te geven. Tegen de tijd dat hij gewend was en eindelijk vrolijk bij ons, werd ze jaloers.
Met beide jongens gaat het niet altijd even goed. Op beide scholen waar de jongens zitten, worden ze al aangemerkt als probleemgezin. DH moet al 3 jaar een beugel maar ze gaat nooit met de jongens naar een tandarts. Hier kunnen wij verder niks inbrengen omdat mijn vriend geen vader is van hem. Nu is ons opgevallen dat DY zwarte plekken begint te krijgen op zijn tanden. Verder heeft hij verteld dat ze nooit naar de tandarts gaan. Mijn dochter J gaat 2 keer in het jaar via school. Elke suggestie die ik maak wordt door haar de grond in geboord. Mijn vriend heeft hetzelfde probleem. Ook stookt ze DY op tegen ons door ons zwart te maken en zo. Het heeft 2 jaar geduurd voordat DY op sport zat... Ondertussen heeft hij zowat obesitas. Maar zij zegt dood leuk dat het een slanke jongen is... Hoe kan mijn ex haar aan het verstand brengen dat DY toch echt naar de tandarts moet?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
amk

amk

24-08-2010 om 15:21

Zelf regelen

dan maak je in de vakantie een afspraak en gaat je vriend samen met zijn zoon naar de tandarts.
Hij is ook verantwoordelijk voor de gezondheid van zijn eigen kind. als de ene ouder het niet doet, dan zal de ander het moeten doen.

Marieke

Marieke

24-08-2010 om 19:48

Als ik het goed begrijp

Als ik het goed begrijp is de enige actie die jou vriend onderneemt om het gebit van zijn zoon gezond te houden, mopperen op de moeder? Is hij niet net zoveel ouder als zij?
En nu zijn zoon zwarte plekken op zijn tanden krijgt komt hij nog steeds niet op het idee om het kind mee te nemen naar de tandarts? Waarom kijkt hij toe hoe zijn kind dik zit te worden en gaat hij niet zelf sporten met het kind?
Het grote voordeel voor een kind om van 2 ouders te hebben, ook als ze niet bij elkaar zijn, is dat de ouders elkaars (opvoedings)fouten kunnen rechtzetten en elkaar aanvullen. Als ouders hun energie gebruiken om tegen elkaar te zeuren is er geen gelijk of rechtvaardigheid, maar alleen een kind dat verliest. Uit jouw verhaal blijkt jou vriend precies hetzelfde te doen als dat hij zijn ex verwijt; namelijk zijn zoon niet de zorg geven die het nodig heeft.

Annie

Annie

24-08-2010 om 21:31

Hier ook zo'n ex

Zij doet ook erg weinig voor haar kind, heeft het vooral erg druk met zichzelf. Dus mijn man doet alles, haalt zijn kind op uit school om naar de dokter, tandarts, fysio, specialist etc etc te gaan. Hij regelt ook alles wat met school te maken heeft. Ook de sport wordt door mijn man geregeld, hij haalt en brengt zijn kind weer terug zijn ex, en betaalt alles, gewoon omdat er anders niet gesport wordt. Zoals al eerder werd gemeld: je vriend moet zelf het initiatief nemen als hij wil dat zijn kind naar de tandarts gaat of moet sporten. Klagen helpt niet, verwijten maken ook niet, het beste is om het te accepteren, en het voor je kind te doen, want je verandert er echt niets aan, weet ik uit ervaring.

Maaaarrrruh?

Is het wel zo, zoals je partner praat over zijn ex? Is het wel werkelijk ex van partners schuld? Het is zo makkelijk al het ongemak bij een ex neer te leggen...Bovendien: Je partner heeft haar ooit uitgekozen om een relatie mee aan te gaan. Toen was dat goed. Dat zegt ook heel veel over jouw partner.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.