Home » Forum » En punten aan man

+ en - punten aan man

49 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
slinx
+ en - punten aan man

Ik zit in m'n midlife...
+Ik heb de liefste man van de wereld, hij draagt mij op handen, hij doet alles voor mij, ik krijg alles van hem, en ik heb de broek aan...
maar... - hij flirt ook wel steeds graag met mooie vrouwen (gaat nooit verder, denk ik) hij heeft het soms moeilijk met drank, op het randje van verslaafd, in een discussie kan hij echt niet tegen mij op,
en nu is er een andere vent verliefd op mij (is verder niets mee)
Wat vinden jullie hiervan ?
Wat zijn bij jullie de + en - van jullie partners ???

slinx
Grommelpot

ik ben bvb een grote grommelpot, tja ik weet wel wie en wat ik ben, en ik weet ook dat ik het daarmee stel voor de rest van m'n leven, ik ben op sommige punten echt wel een moeilijkere dan m'n partner ;-) Maar dat is hier niet echt m'n vraag welke nu speelt

slinx
Gewoon

zoals mijn vraag er staat, wat vinden jullie ervan ? is dat iemand waar je jaloers op zou kunnen zijn, of zou je hem een trap onder z'n gat geven ? (en eens kijken wat de verliefde persoon te bieden heeft (aan + en - ;-)
het gaat hier wel wat dieper, alles, maar voorlopig oppervlakkig gesteld,
en hoe zien jullie het bij jullie zelf ? overlopen jullie nooit eens alles ? staan jullie er echt nooit eens bij stil ? bij de karaktertrekjes ? ookal speelt het zoveel ?

ponpon
Bij mijn partner

eerst de plus : hij klust als het moet, helpt mee in de huishouding, is best een leuke papa , zeurt niet als ik ga stappen of met vriendinnen op pad gaat 9laat mij mn gangetje gaan,is behoorlijk knap om te zien, is naast het werk eigenlijk altijd thuis - wat ook weer een nadeel is af en toe.

-hij heeft weinig gespreksstof ( vaak gewoonweg Saai)
weinig initiatief om leuke dingen te doen of samen iets te ondernemen, schreeuwt snel tegen de kinderen en mij, vloekt, is weinig geduldig en snel geiriteerd, is al eens eerder vreemd gegaan, heeft nagenoeg geen sociaal leven.

( zit er al lang over na te denken om te stoppen met hem, maar ja, hij heeft ook hele goede pluspunten ;-)

ben benieuwd naar andere plussen en minnen.
gr. ponpon

Tinus_p
Gewoon ontwijken

slinx:
"zoals mijn vraag er staat, wat vinden jullie ervan ? is dat iemand waar je jaloers op zou kunnen zijn, of zou je hem een trap onder z'n gat geven ? (en eens kijken wat de verliefde persoon te bieden heeft (aan + en - ;-)"
Je ontwijkt gewoon ff de vraag: Wat Wil Jij?
Wil je vreemdgaan, wil je een affaire, wil je scheiden, of wil je bij je man blijven?

slinx
+--

ik wil gewoon lezen hoe het bij anderen is, zoals ponpon ook schrijft
Het is niet zo dat ik direct wil scheiden ed, maar ik wil wel de +jes en -netjes eens op een apothekers-weegschaal leggen, m'n midlife hormonen zullen wel wat mee rommelen, maar na een relatie van een kwart eeuw mag je er toch eens even over denken en eens vergelijken bij anderen, hoe zij het zien
in vergelijking met ponpon dacht ik er bvb ook al aan dat mijne man absoluut geen klusjesman is maar maar zelden boos is (hij kan geen ruzie maken) :-D

Ellen Wouters
Sorry

ik zie het nut er niet zo van in. Ja, mijn man heeft plus en minpunten. Ik ook. Wat wil je er mee dan? Tellen?

Stel dat hij 100 kleine minpunten heeft en 1 gigantisch pluspunt, weegt dat dan tegen elkaar op?

Polly Shearman
Ok dan

je wilt lezen hoe het bij ander is, nou zo:

PLUS: hij is knap, lief, warm, een erg aantrekkelijk. Hij is een geweldige vader, hij is een zorgzame man. Hij heeft leuke hobby's. Hij is goed in bed, hij heeft 2 rechterhanden ( maakt alles wat stuk is hier in huis) Hij is niet vies van huishoudelijk werk, Hij begrijpt mijn drang om er soms eens even uit te springen, en laat me lekker mijn gang gaan. Hij kan heel goed zelfgemaakte frietjes maken. En hij werkt 60 uur per week, terwijl hij toch elke dag rond 17.00 uur thuis is!! zaligheid

MIN: alles wat ik hem vraag, moet ik in 3voud 2 weken van te voren aanvragen. Hij vergeet vreselijk veel: boodschappen, afspraken, zijn eigen kont nog wel eens. hij laat zijn vieze sokken slingeren ( jaa letterlijk) Het is niet zo;n sociaal wonder, ook geen intelectueel wonder. Hij houd niet van lezen!!!

groet, polly

Tineke
Nou dan doe ik ook mee

Pluspunten: hij is de liefste van allemaal (plus mooi, slim, creatief, muzikaal, handig, etc.)
Minpuntje: hij is dood.
Heb je hier wat aan Slinx? Weet je nu beter voor wie je kiezen moet?

Christientje
+ en -

Je omschrijft je man als iemand die alles voor jou overheeft. En nu is er een andere man verliefd op je, en vraag je wat wij hiervan vinden...
Ik vind dat je moet koesteren wat je hebt !
Christientje

Rafelkap
Vergelijken

Hoe kan je iemand nou vergelijken? Ik maak altijd alleen boodschappenlijstjes omdat ik anders wat vergeet.

Poezie
Jaaaaaaaaahhhhhhhh

"Nieuwe" mannen op de relatiemarkt!
Gooi ze d'r maar lekker uit hoor, die mannen met een paar -puntjes!
Ik weet niet wat ik hier lees hoor; "in een discussie kan hij echt niet tegen mij op" Misschien zie je dat wel helemaal verkeerd, misschien wíl hij niet met jou in discussie omdat je een eigenwijs stuk vr*ten bent.
En: "hij flirt ook wel steeds graag met mooie vrouwen" Ehh, ja, jij niet met mooie mannen dan? (Je bent verliefd, flirt je niet met die man?)
En Polly: "Het is niet zo;n sociaal wonder, ook geen intelectueel wonder. Hij houd niet van lezen" Oh? Als je niet van lezen houd ben je niet zo intelligent? Goh, heb je een link naar het onderzoek wat dat bewijst?

Gr. Poezie.

sus-anne
Vreemd

beetje vreemd draadje,gaan we opeens punten geven aan onze mannen? wat doet ie goed en wat doet ie fout?
mijn man is mijn maatje, mijn grote liefde met al zijn plussen en minnen,en ik hou gewoon van hem,met al zijn plussen en minnen,geven en nemen is hier de moraal ,van beide kanten( want natuurlijk heb ook ik mijn plussen en minnen)nobody is perfect.

Jade
Oh god,

moeten we nou de plus- en minpunten van onze mannen opnoemen? Waarom wil je dat weten? Een ieder heeft plus- en minpunten, so what.

Je zegt zelf dat je de liefste man van de wereld hebt, hij draagt je op handen.....wat wil je nou dan? Wegen de pluspunten op tegen de minpunten? Wil je vreemdgaan? Ja wat?

Ik snap niks van je posting (maar misschien ligt het aan de tijdstip en moet ik hoognodig naar bed;-))

Kaaskopje
Ik denk dat sfinx

het minder raar bedoelt dan er nu van gemaakt wordt, maar eerlijk is eerlijk bij het zinnetje 'in een discussie kan hij echt niet tegen mij op,' raakte ik ook geïrriteerd, Sfinx. Natuurlijk is het lekker om een discussie te winnen, maar ik mag aannemen dat dat geen doel op zich is en ik vraag me ook af of dat niet meer over jou zegt dan over je man. Je opmerking dat jij de broek aan hebt versterkt dat nog meer. En dat er nu een andere man verliefd op jou is... ik zie daar een uitgestoken tong bij. Lekker puh, ik ben aantrekkelijk voor andere mannen dus hij zo graag met andere vrouwen wil flirten laat ik hem ook een poepie ruiken. Mijn hemel, je relatie is geen wedstrijd aftroeven!
Ik ben ook van de lijstjes. Ik heb wat lijstjes gemaakt in mijn leven. Ook op momenten dat ik het niet meer zo zag zitten met man en mij. De beruchte tropenjaren zal ik maar zeggen. Die lijstjes hebben geen zin, kan ik nu zeggen. Zelfs als het -lijstje groter is is dat van ondergeschikt belang aan hoe groot de liefde voor je man is. Als je ondanks alles niets liever wilt dan samen oud worden moet je je niet langer vermoeien met de vraag wat zijn plus en minpunten zijn.

Onyx
Aanvulling op kaaskopje

"Als je ondanks alles niets liever wilt dan samen oud worden moet je je niet langer vermoeien met de vraag wat zijn plus en minpunten zijn."
Precies! En als je twijfelt over het samen oud willen worden helpt zo'n lijstje ook al helemaal niet. Want: lijstje is een verstandelijke afweging, twijfel is een emotioneel proces.
Slinx, ik daag je uit: durf jij een + en - lijstje te maken over jezelf zoals jouw man dat zou kunnen maken over jou?!
Onyx

Polly Shearman
Zeg poëzie

Hou eens even lekker in. Ik heb toch niet gezegt dat dat met elkaar te maken heeft dat maak jij ervan. Het staat toevallig na elkaar. Man houd niet van lezen. Dat vind ik jammer omdat hij steeds begint te kletsen als ik zit te lezen. Dan zou ik hem ook liever met zijn neus in een boek zien op dat moment. Dan is hij lekker stil. ;-)

Sancy
Mijn lijstje (en kaatje)

Pluspunt: maar 1. Hij is mijn zielemaatje. Hij is de man bij wie ik thuis kom, waar ik mezelf kan zijn met al mijn onhebbelijkheden, in het volste vertrouwen dat niets van wat ik doe, laat of zeg zijn liefde voor mij zal doen afnemen.
Minpunt: geen.
Kaatje, mijn hart wordt warm als ik jouw reacties lees van de afgelopen dagen. Ik zie een miniscuul plantje wortelen op de rand van de krater.

koentje
Maar weet je, slinx

Het heeft gewoon iets zeer arrogants: op het moment dat er voor jou misschien meer mogelijkheden zijn dan je eigen man, ga jij eens even de balans opmaken zo van 'Zal ik deze oude vertrouwde houden of doet u mij toch maar die nieuwe'

Denk eens even wat dieper na over de waarden in het leven, denk aan je kinderen, waar ben je mee bezig!

Dat is in ieder geval wat me in jouw bericht heel erg stoort!

slinx
Djeezes,

amaai wat een ver overtrokken reacties,ha, zo een simpel vraagje, waar zo hevig op gespit wordt,Ik denk dat iedereen wie een partner heeft wel eens zucht over een,ja, een 'min'-puntje, en dat iedereen al wel eens in de handen klapt over de , ja, 'plus'punten, wat zou daar nu in hemelsnaam verboden of slecht aan zijn. Ik denk dat meerdere vrouwen jaloers kunnen zijn op onze relatie (yep, hier komt weer een pluspunt) Zo lopen we bvb nog steeds hand in hand of om-armd met elkaar te wandelen.
Ik vraag mij af of er geen jaloersheid in zit dat ik met deze vraag kan spelen, ook vind ik het fijn als mijn partner mij zegt welke in zijn ogen mijn +en en -en zijn, dat is net boeiend om te horen en moet toch niet zo zwaar beladen worden zoals een aantal onder jullie hier rijkelijk doen...
ha,ha, t'is toch wel grappig om te lezen hoe zo een simpel vraagje zo ondergelegen frustraties kan oproepen ipv een eenvoudig antwoord :-D
Maar ik vind het nog steeds fijn om bij anderen te horen wat zij aan hun partner bewonderen en waar ze zich mateloos aan kunnen ergeren (dat is toch weer 'durven' he ;-)

Christientje
Maar slinks

Maar slinks, je schreef toch zelf in je eerste posting:

Wat vinden jullie hiervan ?

En nu worden er meningen gegeven en vindt je die meningen weer een beetje TE ?

Christientje

slinx
Plus

plus... wat ik nog even wou aanvullen; het staat duidelijk bij de min-punten dat hij in een discussie niet tegen mij opkan, dat vind ik nl wel spijtig dat we niet eens hevig kunnen discussieren, en dat ik de broek aan heb, dat is gewoon zo, maar geen grote dikke broek, een bermudake denk ik :-)
wat de verliefdheid van die andere man aangaat, tja, dat komt wel vaker voor, maar deze is toch wel ne ferme mijnheer :-) wat niets afdoet aan wat ik voor m'n partner voel, ondanks de hevige midlife hormonen (welke ik overigens wel fijn vind om nu door te maken) De kinderen zijn groot, zijn prima universitaire studenten welke het goed doen (natuurlijk zijn er bij hen ook wel 'kleine' minpuntjes te vinden) en ik laat het graag allemaal weer eens even borrelen in m'n hoofd, fijn

Poezie
Ammehoela!

"ha,ha, t'is toch wel grappig om te lezen hoe zo een simpel vraagje zo ondergelegen frustraties kan oproepen ipv een eenvoudig antwoord :-D"
Hoezo, simpel vraagje?
Je vergeet wel even dat je in één adem noemde: "Ik zit in m\'n midlife... " en: "nu is er een andere vent verliefd op mij".
Dat impliceert dingen....

Gr. Poezie.

Ps.: Polly, ik reageer op wat ik lees...

slinx
Gniffel

gniffel geniffel
wel grappig die 'hevige' reacties, hi, gniffel
ik denk dat ik deze vraag eens aan vriendinnen in 'levende' lijve moet voorleggen,

Tineke
Ja dahág slinx

Slinx: "ik denk dat ik deze vraag eens aan vriendinnen in \'levende\' lijve moet voorleggen,"
Doe wat je niet laten kunt, maar zo makkelijk kom je hier niet weg. Er zijn veel mensen hier geweest die wel degelijk plus/minlijstjes voor je hebben gemaakt. Wat doe je ermee? Wat heb je eraan? Wat zegt het over je eigen relatie? Wat zegt het over je verliefdheid?

Josephine*
Te vreemd voor woorden

Het leuke van deze rubriek is dat je bij tijd en wijle een kijkje krijgt in de belevingswereld van anderen. Soms is dat leerzaam, soms grappig en leuk en ook wel eens inspirerend. Soms hebben mensen een voor mij dermate vreemde blik op de wereld dat ik mij afvraag of we wel tot hetzelfde soort behoren. Deze vraag valt absoluut in de laatste categorie.
Kaatje heeft heel treffend weten te verwoorden hoe bizar de vraag is.
J.

klokje 2
Ga koken

je opent hier een draad met een serieuze vraag, neem ik ook aan. Kijk dan niet gek op dat daar serieus antwoord op komt. En ja, mensen met vreemgangers neigingen worden hier terecht teruggeroepen naar de aarde.
Dat hele midlife smoezengezeik komt me dan ook behoorlijk de neus uit.
Heb je niks beters te doen? denk ik dan.

Kiki
Mijn man is gewoon lief

en dat is genoeg!

Rafelkap
Lachen joh

Ja lachen joh. En laat ook je man maar lezen dan.

Ayanna
Plus en min

Plus: ik heb een man!
Min: ik heb een man...

Maylise
Balans

Je kan uiteindelijk alleen voor jezelf beslissen welke punten zwaarder wegen. Ik ken jouw man niet en ik weet niet hoe hij is. Ik kan dus niet bepalen of je of wel niet bij hem moet blijven. Je nieuwe vriend zal vast ook heel veel min punten hebben. Dat hebben de meeste mensen namelijk :) Het is de vraag of je kan leven met iemand die veel met andere vrouwen flirt en die ook veel drinkt. Misschien dat ik dat eerste nog wel uit zou kunnen houden (hoewel ik dat ook al niks vind) maar één ding is voor mij zeker. Ik wil absoluut geen man die verslaafd of semi verslaafd is aan drank (of drugs). Daar zou ik dan weer niet mee kunnen leven. Maar dat ben ik. Een goede vriendin van mij is heel gelukkig met een man die te veel zuipt. Zij kan daar goed mee omgaan en haar interesseert het niks dat ie regelmatig lazarus op de bank ligt. Ik zou daar niet mee om kunnen gaan dus zo'n man is niet geschikt voor mij.

Mijn man heeft vele plus en minpunten maar de pluspunten wegen voor mij veel zwaarder. Het belangrijkste is dat hij van mij houdt en ik van hem, dat hij me accepteert zoals ik ben en dat ik zeker weet dat hij altijd mijn welzijn voor ogen heeft bij wat hij doet. Daar staan allemaal negatieve dingen tegenover ongetwijfeld maar die zijn veel minder belangrijk voor mij.

Maylise

Pagina's

Onderwerp gesloten