Home » Forum » Ex komt weer in huis wonen na fin afhandeling

Ex komt weer in huis wonen na fin afhandeling

4 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
jacci
Ex komt weer in huis wonen na fin afhandeling

Wij zijn inmiddels gescheiden. Over 2 weken passeert de acte bij de notaris, ex koopt mij uit. Hij vindt dat hij dan weer hier komt wonen, bij mij en de kinderen, want het is ZIJN huis. Is dit gebruikelijk? Hij heeft indertijd gezegd dat ie mij de gelegenheid zal geven om woonruimte te zoeken, maar nu blijkt dat ie dus vindt dat ie dan wel hier kan wonen. Nu hebben we voorlopige voorzieningen, de rechter heeft mij en de kinderen de woning voorlopig toegewezen, maar er geen termijn ingezet helaas. Ik moet in de vrije sector gaan huren en kan dat pas gaan doen als het geld van het huis binnen is, omdat mijn inkomen te laag is voor de huur. Hij zet ons dus niet op straat, waar ik eerst bang voor was, maar wij logeren dus bij hem straks. Kan dit zomaar of moet ie ons terwijl hij niet thuis woont de kans en tijd geven om te verhuizen? Ik wil best huur aan hem (mee)betalen.
Jacci

Ellen Wouters
Voorlopige voorzieningen en uitkoop

Volgens mij gelden voorlopige voorzieningen voor de duur van de procedure. Als de scheiding is uigesproken en de akte van de uitkoop is gepasseerd, is de procedure toch afgerond? Hij koopt jou uit, dus vanaf dat moment is het huis van hem en niet meer van jou.
Ik ben geen expert op dit gebied dus misschien zit ik er naast, maar op het eerste gezicht zou ik zeggen dat hij in zijn recht staat. Als hij ná de scheiding en ná het passeren van de akte nog niet in zijn huis zou mogen wonen, wat voor datum stel jij dan voor?

Groet, Ellen

cqcq
Voorlopige voorzieningen..

Voorlopige voorzieningen zijn precies wat het aangeeft: voorlopig. Dus zodra de echtscheiding is uitgesproken vervallen ze. Daarom staat er in de voorlopige voorzieningen ook geen termijn voor het gebruik van het huis. Wat gebruikelijk zou zijn, is dat jouw advocaat in de echtscheidingsaanvraag nog een half jaar het gebruik van de echtelijke woning voor jouw gevraagd zou hebben. Blijkbaar is dat niet gebeurd.

Je ex heeft dus gelijk, zodra hij het huis gekocht heeft is het zijn huis. Hij kan jullie dan dus op straat zetten, of jullie als logees beschouwen. Ik zou dus proberen om het paseren van de acte bij de notaris uit te stellen.

Tinus_p
Woonrecht

Jacci:
"Wij zijn inmiddels gescheiden. Over 2 weken passeert de acte bij de notaris, ex koopt mij uit. Hij vindt dat hij dan weer hier komt wonen, bij mij en de kinderen, want het is ZIJN huis. Is dit gebruikelijk?"
Ja. Sterker nog, waarschijnlijk heeft hij volgens convenant het woonrecht, en dan heeft hij het recht om je op straat te zetten. Ik zou heel lief voor hem zijn en hem op je blote knieën danken, dat hij dat niet meteen doet.

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.