Home » Forum » Hoe doe je dat

Hoe doe je dat

7 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Belle X
Hoe doe je dat

Dit is niet echt een (relatie)probleem te noemen, heb momenteel geen partner, weer 'in de markt', zoals dat heet. En onervaren in het 'veroveren'. Heb even wat tips nodig. Ik heb een collega die ik 'ergens' leuk vind, maar met wie ik verder op werkgebied geen enkel contact heb (groot bedrijf). Hij heeft z'n kantoor bij mij op de gang, en ik kom regelmatig langs zijn kamer, als ik aankom, wegga, naar het toilet ga, koffie ga halen, etc. Ik zit helemaal aan het eind van de gang, dus hij komt nooit langs mijn kamer, heeft niets te zoeken in mijn hoek. We zeggen wel eens goedemorgen, ik kijk wel eens naar binnen als ik langs z'n kamer kom, maar ook niet altijd, dat zou misschien gaan opvallen. Nu opeens een praatje gaan maken zou ook heel raar zijn.
Hoe kom ik als enigszins verlegen en weinig flirterig meisje van 40 nou te weten of ie heel misschien geïnteresseerd is in mijn persoontje? Ik weet niet eens of ie 'vrij' is! Voel alleen een soort aantrekkingskracht, hij ziet me misschien niet eens staan/lopen, maar hoe kom ik erachter, zonder de kans te lopen enorm 'op mijn bek' te gaan? Oef, het leven is zwaar...

Ellen Wouters
Waarom raar?

Waarom zou het raar zijn om een praatje te maken?

Je komt langs zijn kamer als je koffie gaat halen. Dan vraag je toch of hij ook wil? Of reageer op iets wat in z'n kamer hangt, wat er op de gang gebeurt, etc.

Je hoeft hem niet helemaal te veroveren. Als hij jou leuk gaat vinden werkt hij wel een beetje mee. Als je hem de kans biedt om jou te veroveren ben je al een heel eind. Als je een keer koffie haalt of een praatje aanknoopt merk je wel of hij hapt. Vreselijke toeren uithalen met opvallende versierpogingen werken meestal contraproductief.

Groet, Ellen

tonny
Ja maar ja

ze weet niet eens of die collega 'vrij' is. Daar moet ze toch eerst achter zien te komen. Hyves misschien?

tonny

amk
Begin met koffie halen

dan komt het koffiepraatje al snel. Gluur even in het kantoor, staan er foto's van kinderen en partner ben je snel klaar. Staan er alleen kinderen wordt het wat lastiger.
Anders wil gewoon vragen goh, ik zit me nu al een tijd af te vragen wat jij nu precies doet voor werk? Ook nog wel eens helpen om het contact te leggen.

En vooral niet gelijk op de versiertoer gaan, maar probeer eerst eens gewoon contact te maken.
Zo heb ik al veel handige connecties op het werk opgedaan.

groet,
Angela

Belle X
Foto's

Geen foto's van evt. vrouw/kinderen. Heb natuurlijk al eens even gegluurd (in zijn afwezigheid, ha ha). Opeens aanbieden koffie te halen zou vreemd zijn. Een complicerende factor is dat ik al anderhalf jaar in zijn buurt werk, maar dit gevoel van mij iets is van de laatste maanden, daarvoor viel hij me nooit op / viel niemand me op, doordat ikzelf nog teveel met de afwikkeling van een relatie bezig was. Dus als ik nu opeens koffie ga halen / praatjes ga maken, zou dat wel een rare actie zijn...
Tja, dan maar wachten op een moment dat we toevallig samen in de lift belanden, is nog nooit gebeurd, maar dat zou zeker een moment zijn voor een spontane woordenwisseling.

Ineke
Emailtje sturen?

Ik zou een emailtje sturen en gewoon hem vragen of hij gezellig mee wil lunchen of na het werk ergens een biertje pakken of zo. Gewoon direct op de man af, lekker duidelijk.
Zo van: ik vind je een leuke vent (lekkere binnenkomer) en heb je zin om met mij...blabla.
Valt niet op voor de anderen en je bent wel heel to the point.

Tinus_p
Nou en

Belle:
"Dus als ik nu opeens koffie ga halen / praatjes ga maken, zou dat wel een rare actie zijn..."
Nou en? Dan is het maar een 'rare actie'. Als je afwacht, wordt t zeker nix.

Onderwerp gesloten