Home » Forum » Ik ben verliefdop mijn baas

Ik ben verliefd...op mijn baas!

24 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Marijke
Ik ben verliefd...op mijn baas!

Dag allemaal,

De titel zegt het al, ik ben verliefd op mijn baas. Echt superonhandig, ik weet niet wat ik er mee aanmoet.
Ik ben getrouwd,moeder van 2 kinderen en al bijna 20 jaar samen met mijn man. We hebben een prima huwelijk, niet per se monogaam dus ik heb hem ook verteld over mijn gevoelens voor deze man en we kunnen er ook wel samen om lachen.

Mijn probleem is niet zozeer dat ik niet verliefd "mag" zijn van mezelf, maar dat het gaat om een collega, mijn leidinggevende nog wel. Ik word erg afgeleid op het werk, vind het moeilijk dat de werkrelatie ongelijkwarrdig is, weet me niet goed een houding te geven naar hem, wordt verlegen in zijn buurt enzovoort. En ik moet dus vrij veel met hem samenwerken.
Ik werk sinds ruim anderhalf jaar in deze baan en heb het erg naar mijn zin. Voelde gelijk tijdens de sollictatie al wel een bijzondere klik met X (zo noem ik hem naar even) maar verder niets bijzonders. Nu, sinds een half jaar ongeveer, echter wel. Er hangt een (sexuele) spanning tussen ons, er is wat (onschuldig) geflirt en ik heb het idee dat hij mij op zijn minst ook wel leuk vindt, al doet hij daar geen enekele uitspraak over.
Lastig, lastig.... herkent iemand dit? En wat heb je gedaan om het op te lossen? Of ging het vanzelf over?

Groetjes, Marijke

Toosje
Vanzelf?

Beste Marijke,

Dat het vanzelf overgaat, terwijl de werksituatie niet verandert, betwijfel ik. Er zijn voldoende voorbeelden op dit forum terug te vinden, waarbij de verliefdheid niet eens overging bij het niet zien van degene die de heftige gevoelens losmaakt. Ik merk het zelf: al zie ik mijn ex-minnaar niet of nauwelijks, er gaat geen uur voorbij dat ik niet aan hem denk. Als hij dagelijks om mij heen zou lopen, zou het zeker niet lukken afstand te houden.

Je kunt natuurlijk proberen te genieten van het gevoel, want een (seksuele) spanning tussen collega's kan ook erg prettig zijn. Maar het hangt er natuurlijk vanaf wat jouw baas voor gevoelens heeft t.o.v. jou. Goed idee van Magnolia om die confrontatie eerst aan te gaan. Al zal dat allerminst makkelijk zijn... Succes!

Groetjes,
Toosje

daantje123
Ik ken een baas...

die het niet zo nauw neemt met sexuele relaties op het werk....
Laat ik het zo zeggen,mijn ex is directeur/eigenaar en heeft af en toe een relatie met iemand op het werk. (toen wij getrouwd waren, dat was de druppel, maar ook daarna tijdens zijn huidige 'verkering')
Hoe hij praat over die vrouwen die 'voor hem lopen' wil je niet weten. En het gekke is, er is altijd wel een vrouw die voor hem valt en waar hij wat mee 'rotzooit'.
Ik zeg dit echt niet uit rancune, want wij zijn goed communicerende exen, maar ik ben blij dat ik nu weet hoe hij over vrouwen denkt en daar zou ik niet trots op zijn.
Laat je niet verleiden om zo'n vrouw te worden. Zeker niet als je een goed huwelijk hebt. Dat is het niet waard om op het spel te zetten.
Die baas die ik ken, zegt dat hij open is naar die vrouwen van het werk en dat ze precies weten waar ze aan toe zijn. Maar ik heb een paar keer van dichtbij meegemaakt dat die vrouwen wel verliefd op hem werden, terwijl het voor hem een spel is. Het is zelfs gebeurd dat een vrouw na een poos verzocht is ergens anders te gaan werken omdat het werk er onder ging leiden.
Dus....als ik je een advies mag geven: richt je op je man, doe samen leuke dingen. Fantaseer misschien over je baas, maar laat hem niets merken.
Bedenk dat je werk je veel waard is en dat je je baan wilt houden. De relatie is inderdaad niet gelijkwaardig, want hij is je BAAS. Het zal nooit een gelijkwaardige relatie worden terwijl je daar blijft werken.
Kijk in de toekomst en stel je voor dat jullie een, al dan niet alleen sexuele, relatie zouden krijgen. Hoe denk je dat je collega's naar je zullen kijken? Want hoe dan ook, het zal een keer uitkomen. En als de relatie overgaat, wat dan? Kan je dan nog professioneel blijven? Je baas zal nooit vertrekken, dus wie trekt dan aan het kortste eind?
Je zult er nooit gelukkiger van worden!
Gebruik je verstand. Ook al zal dat wel moeilijk zijn, want die vlinders zijn er blijkbaar als je hem ziet. Geniet van het gevoel en houd je hoofd erbij. Het gaat vast over.

Succes! En zoek steun bij een vriendin die ook verstand heeft.

Daan

Tinus_p
Ach ja

Macht erotiseert.

Tirza G.
Zeker

weten dat sommige mannen echt leuk zijn. Vooral die met macht. Die Obama, leuke vent toch?

Tirza

Marijke
Het gaat niet om de macht....

Dank voor jullie reacties!
Ik ga helemaal niet voor de macht, het feit dat hij mijn baas is vind ik alleen maar nog gecompliceerder, zou dit makkelijker vinden met een gewone collega!
Ik ken mijn "baas" intussen wel een beetje: het is een type brave huisvader volgens mij, dus ik heb niet het idee dat het zo'n type is die sexuele verhoudingen heeft op het werk, al weet je dat natuurlijk nooit...Zijn geflirt met mij is ook tamelijk onhandig, hij lijkt niet echt geroutineerd zeg maar.

Overigens is het ook niet zo dat het geflirt er continue is. Intgendeel, meestal gebeurt er echt wekenlang niets, is hij zelfs behoorlijk afstandelijk/zakelijk naar mij, reageert hij ook totaal niet op mijn geflirt. Maar dan opeens is er dan weer iets van zijn kant in de trant van complimentjes ("ik vind je een heerlijke vrouw") gepaard gaand met een heftige blik, of een langzame aai over mijn rug bij de koffieautomaat, dat soort dingen. Maar darna is het dan dus meestal weer meteen helemaal afgelopen en heb ik het idee dat hij me niet ziet staan en dat het weer over is gewaaid, totdat.... Pfffff. Kan dus heel goed dat het van zijn kant allemaal niet zo veel voorstelt en hij zich nauwelijks bewust is van wat hij doet.

Maar nu voor mij: tja, ik zal afstand moeten houden want ik wil mijn baan niet kwijt. In mijn huwelijk zou het nog niet zo'n enorm probleem zijn. Ik heb al wel eens een minnaar gehad, in alle openheid, en mijn man een vriendinnetje erbij. Waaide over allemaal en doordat we hier open in zijn is het ook niet zwaar of zo. Maar ja, op mijn werk is het dus wel echt onhandig!
En open kaart spelen tegen mijn baas, dat durf ik eerlijk gezegd niet zo goed. Heeft iemand daar ervaring mee? En hoe liep dat dan af?

daantje123
Ik vind je een heerlijke vrouw..

sorry hoor, maar dat vind ik echt geen gewoon complimentje! Dat is geen onschuldig geflirt en een langzame aai over je rug ook niet!
Stel je eens voor dat die engerd van de postkamer dat zomaar deed (ik noem maar wat....;-))
Dit is een man die het goed doet op het werk (baas...macht) en dat geeft hem blijkbaar het gevoel dat hij zomaar zo'n opmerking kan maken tegen een ondergeschikte.
Hou je zelf niet zo voor de gek!! (ik denk eerder aan seksuele intimidatie.... ik heb in mijn (vroegere) werk aanklachten gezien voor minder dan dat!)

Daan

Daan

wendelien
Tja

Jij flirt - hij reageert (soms). Ja, dan kan het inderdaad weleens een beetje uit de hand gaan lopen. Houd het simpel: ga er niet over praten met hem. Soms kan dat meer kapot maken dan je lief is en blijkbaar heb je zelf nog niet alles op een rijtje. Houd op met flirten, doe gewoon je werk en concentreer je op je privéleven.

Tinus_p
Braaf

Marijke:
"Ik ga helemaal niet voor de macht, het feit dat hij mijn baas is vind ik alleen maar nog gecompliceerder, zou dit makkelijker vinden met een gewone collega!"
Je mist het punt; rationeel vind je het gecompliceerd dat hij je baas is, maar je hormonen zeggen wat anders.

Marijke:
"Ik ken mijn "baas" intussen wel een beetje: het is een type brave huisvader volgens mij, dus ik heb niet het idee dat het zo'n type is die sexuele verhoudingen heeft op het werk, al weet je dat natuurlijk nooit..."
Mijn ervaring; de zogenaamd brave huisvaders en -moeders zijn het ergst.

+ Slimme Brunette +
Niet opbiechten

Krijg je verstoorde verhoudingen van, of je nu wel of niet met elkaar het kopieerhok induikt. Rustig laten sudderen. Zeggen dat hij je niet over je rug moet aaien. Dat hoeft niet bits, kan ook als grapje vermomd, à la: "Niet doen hoor, daar raak ik de kluts van kwijt en dan kan ik me niet meer op mijn werk concentreren".
Ooit ben ik iets met een collega begonnen maar hij kapte het uiteindelijk af. Het zou dramatisch zijn afgelopen als hij niet toevallig zou zijn overgeplaatst naar een andere afdeling. Sindsdien weet ik van de vlinders te genieten maar laat ze niet los.

Toosje
Brave huisvaders?

Laat me niet lachen! Ook brave huisvaders (wat een vreselijk woord eigenlijk) is niets menselijks vreemd. Ik heb er heel wat voorbij zien komen. In een hotelkamer of op het bureau op het werk. En als we elkaar dan op een familiedag van het werk zagen, waren het echt van die types, waarvan je niet verwacht dat ze op spannende activiteiten buiten hun huwelijk uit zijn!

Ik heb een poosje een heerlijke minnaar gehad (via dit forum nog wel!): een getrouwde man met kinderen. Zeker weten dat de mensen om hem heen dit niet achter hem zoeken, want hij oogt als het type brave huisvader. Achter mij trouwens ook niet, want ook ik sta naar de buitenwereld toe bekend als "brave huismoeder". Schijn bedriegt. En we trappen er allemaal met open ogen in.

Groetjes,
Toosje

Philips
Brrrraaf

Ik ben zo vreselijk allergie`s voor dat woord, net als stout.
Op een 1 of andere manier is erin geslopen dat je "braaf" moet zijn "zoals het hoort" en als je dat niet doet ben "stout". En vooral allemaal lekker stiekem.
En we trappen er in, waarschijnlijk omdat we liever oneerlijk ( en misschien ook wel in schijn) dan eerlijk voor onze emoties en gevoelens uit willen komen en zeggen wat we echt willen.
Laatst een film gezien die over dit onderwerp ging: Flirt. Ik vond `m niet echt fantastisch maar gaf wel duidelijk weer wat ik om mij heen zie en bedoel.

(mijn eigen mening hoor)

Doornroosje
Brave huisvader/moeder

hoe zien een brave huisvader en en brave huisnoeder er eigenlijk uit? klinkt in mijn oren niet als een aanbeveling. Ben benieuwd!
Groet Doornroosje

Marijke
Poeh.....

Wat een heftige reacties zo nu en dan. Prima hoor, maar sexuele intimidatie????? Zo voel ik dat dus echt helemaal niet! Ik vind deze man gewoon heel erg leuk, grappig, soms vertederend zelfs. Dus de gevoelens zijn eerder zacht dan hard, en zo is hij ook naar mij trouwens (belangstellend, aardig). Bij intimidatie denk ik echt aan heel andere dingen.

En wat betreft "brave huisvader" Ik heb al weer spijt van deze woordkeuze maar op zich wil ik het wel uitleggen. Je hebt van die mannen, die op een heel gladde, directe en geroutineerde manier flirten, veel succes hebben bij vrouwen, daar ook gebruik van maken etc.
Niks mis mee overigens, maar deze man heeft dat dus absoluuut niet. Een "brave huisvader" is meer het soort dat vaak en veel over zijn vrouw en kinderen praat in positieve bewoordingen, een regelmatig leven leidt, al jarenlang getrouwd is met dezelfde vrouw, die een beetje onhandig is als hij wel met iemand flirt en zeker geen Cassanova.
En het uiterlijk? Ik denk aan gewoon, gemiddeld. Niet bijzonder knap maar ook niet lelijk. Kledingstijl verzorgd, haar verzorgd, maar niets opvallends. Beetje een behoudend, degelijk uiterlijk.
Maar genoeg over deze woordkeus denk ik...

Verder heb ik hem nu een paar dagen niet gezien en besloten inderdaad maar wat meer afstand te nemen. Dat is dubbel, want mijn hormonen doen inderdaad hun werk, ik geniet heel erg van die man en dus ik wil eigenlijk natuurlijk gewoon WEL! Maar mijn baan is erg leuk en biedt bovendien carriereperspectief. Ik wil dat niet opgeven.

En trouwens Toosje, hoe kwam jij in godsnaam aan al die minnaars? Hoe deed je dat? Het is nieuwsgierigheid, hoor, geen vraag om tips. Ik heb dus zelf een paar jaar geleden een minnaar gehad, maar de start daarvan was moeizaam, we hebben echt eeuwen om elkaar heen gedraaid toen. Dat lijkt bij jou heel anders te zijn gegaan!

Lieve groet, Marijke

Tihama
Intimidatie

Marijke: je schreef:
"Maar dan opeens is er dan weer iets van zijn kant in de trant van complimentjes ("ik vind je een heerlijke vrouw") gepaard gaand met een heftige blik, of een langzame aai over mijn rug bij de koffieautomaat, dat soort dingen."

Het gaat er niet over of JIJ dit ervaart als sexuele intimidatie. Jij vindt hem leuk, dús je ervaart dit als gewenst. Het gaat erom dat HIJ dit doet bij een medewerkster. Wat hij doet is namelijk sexueel van aard. De opmerking, de aai, de blik. Dat is allemaal sexueel van aard. Hij wéet niet of dit bij jou gewenst is. Maar toch doet hij dit.

Dat betekent dus dat hij zich blijkbaar totaal niet bewust is van zijn positie en denkt dat ie in de kroeg op versierpad is. Of hij is zich er wel van bewust en permitteert zich dit soort dingen.
Ik vind dat ontzettend kwalijk. Een manager die zich zo gedraagt verdient een heel stevige reprimande.
Want JIJ wilt dit, maar wat als hij het doet bij een minder assertieve collega die het niet wil?
Hij vraagt niet van te voren of je het graag wilt. Want als hij het type was die van te voren vroeg, dan zou jij deze draad niet begonnen zijn.
En ook al ZOU hij het vragen: hoeveel vrouwen durven het aan om dan nee te zeggen? Het blijft je baas.
Dus zelfs de vraag zou niet kloppen. Hij hoort zich gewoon normaal te gedragen, zonder signalen, zonder sexueel getinte aanrakingen.

Voor mij zou gelden dat als mijn baas zich zó gedroeg, hij zich daarmee alleen al zwaar zou diskwalificeren. Misschien kan deze gedachte je ook afhelpen van je verliefdheid.

Tihama

Marijke
Tihama

Objectief gezien heb je wel gelijk denk ik. Maar toch: ik vind het een wat zure reactie, eerlijk gezegd. Een beetje flirten hoort toch ook bij de leuke dingen in het leven.... Waarom zou iemand die ergens manager is zoiets nooit mogen doen? Hoe moet je anders laten merken dat je elkaar leuk vindt? De werkvloer is wel een plek waar mensen elkaar ontmoeten, ook voor liefdesrelaties natuurlijk.
Bij sexuele intimidatie denk ik trouwens eerder aan een aanrander/verkrachter. Zo sexueel getint vind ik het ook niet wat hij doet, hoor. Ik heb veel ergere dinen gehoord (ja ook, van bazen....) en dit valt voor mij nog onder de categorie "vleierij" Maar nogmaals, objectief gesproken heb je wel gelijk denk ik, Ben zelf heel assertief maar bij iemand die dat niet is en die niet wil gaat dit wellicht dan veel te ver.
Wat denken jullie?

Sancy
Ik denk

Dat Tihama helemaal gelijk heeft. En ik ken haar als een allesbehalve zuur reagerende vrouw.
Het gedrag van je baas kan gewoon niet door de beugel, of jij er nu van gediend bent of niet. Het valt wel degelijk onder (seksuele) intimidatie en een reprimande is nog mild in mijn ogen. Ik ken mensen die ervoor op staande voet ontslagen zijn.

Toosje
Nounou

Ik zou het ook niet snel opvatten als seksuele intimadatie, maar ook ik moet bekennen dat Tihama hierin wel een punt heeft. Zelf kan ik dit soort acties prima hebben of anders met een humoristische opmerking te kennen geven dat ze aan het verkeerde adres zijn. Maar je zal inderdaad maar minder ad-rem zijn...

Je ziet het: ik kijk niet raar op van seksueel getinte opmerkingen op het werk. Of iets onder seksuele intimidatie valt, hangt dus echt af van hoe de "ontvanger" denkt.

Marijke, zoals je merkt, neem ik niet gauw een blad voor de mond. Niet op het forum, maar ook niet in het echt. Ik heb voelsprieten blijkbaar, als het gaat om ontrouwe mannen. Op het werk zocht ik eerst oogcontact en flirtte op die manier. Dan merk je direct of dat beantwoord wordt of niet. Vaak waren er dan slechts enkele mailtjes voor nodig, om het contact intiemer te laten worden. Gewoon door "toevallige" opmerkingen te plaatsen. Ik werkte dan ook bij een erg groot bedrijf met vele vestigingen in binnen- en buitenland. Dat maakt het makkelijker om contacten te leggen, omdat het toch iets meer op afstand is.

En verder? Ach, het internet zit vol met naar spanning zoekende mensen. Dat kan op een chatsite, maar het is dus ook wel eens gebeurd dat een man op dit forum las dat ik op een bepaalde chatsite wat contacten had opgedaan. Die man ging vervolgens naar die chatsite en zo kwamen wij aan de praat. Grappig, want ik gebruikte daar een andere nick, maargoed, mijn mening was overduidelijk hetzelfde. Dus na een poosje opende hij een mailtje met Dag Toosje! Ik schrok wel... Hij vond het prima een paar spannende belevenissen met mij te ervaren in een hotelletje, terwijl hij er precies zo uitziet als jij die brave huisvader omschrijft. Zo kan dat gaan. Overigens, nu al heel lang niet meer, hoor, die wisselende contacten. Sinds ik echt verliefd ben geworden, sta ik er overduidelijk minder voor open. Alhoewel... binnenkort zie ik die man van het forum weer... ;)

Groetjes,
Toosje

Tihama
Noblesse oblige

"Objectief gezien heb je wel gelijk denk ik. Maar toch: ik vind het een wat zure reactie, eerlijk gezegd. Een beetje flirten hoort toch ook bij de leuke dingen in het leven.... Waarom zou iemand die ergens manager is zoiets nooit mogen doen? "

Een manager mag zoiets inderdaad nooit doen bij iemand die ondergeschikt is. Gewoon nooit. Hoe leuk hij of zij iemand ook vindt. Adel verplicht. Sommige dingen mag je nu eenmaal niet als manager. Dan had je maar geen manager moeten worden;-) Voor gelijkwaardige relaties op het werk speelt dit minder sterk. Per slot van rekening heb je dan ook altijd nog je baas waar je kunt klagen;-)

"Hoe moet je anders laten merken dat je elkaar leuk vindt? De werkvloer is wel een plek waar mensen elkaar ontmoeten, ook voor liefdesrelaties natuurlijk. "

Ja, maar liefdesrelaties met machtsverhoudingen zijn per definitie ongewenst. Niet alleen vanwege (vermeende) intimidatie, maar ook omdat het erg ingewikkeld beoordelingsgesprekken voeren is met je geliefde.

"Bij sexuele intimidatie denk ik trouwens eerder aan een aanrander/verkrachter. Zo sexueel getint vind ik het ook niet wat hij doet, hoor. Ik heb veel ergere dinen gehoord (ja ook, van bazen....) en dit valt voor mij nog onder de categorie "vleierij"

Sexuele intimidatie begin zelden met een brute verkrachting in het kopieerhok. Het begint met vleierij. Met hints. Met lichte aanrakingen. Het aftasten hoe ver je kunt gaan voor je 'nee' te horen krijgt. En zonder een zeer uitdrukkelijk 'nee' stoppen sommigen gewoon nooit.

"Maar nogmaals, objectief gesproken heb je wel gelijk denk ik, Ben zelf heel assertief maar bij iemand die dat niet is en die niet wil gaat dit wellicht dan veel te ver. "

Precies. Als je minder sterk in je schoenen staat en je je baan heel hard nodig hebt, dan is het een stuk minder makkelijk om je baas tegen de haren in te strijken. Wederom: noblesse oblige. Hij heeft nu eenmaal die verantwoordelijkheid.

Tihama

Marijke
Mea culpa

Alles overwegende denk ik dat ik het zelf heb uitgelokt, dit gedrag bij X. Ik herken namelijk wel wat Toosje schrijft, dat van die blikken en mailtjes enzo. Ik heb de bal steeds aangegeven, door bijvoorbeeld grappig te reageren op zakelijke mails van hem etc.

Als ik niks doe doet hij ook niks, maar als ik begin "hapt" hij wel meteen, maar als ik stop, stopt hij ook. Jullie reacties lezende, denk ik dat hij zich dus heel goed bewust is van wat hij doet en ook dat het niet kan, maar dat hij het niet kan weerstaan. Zal het hem voortaan maar wat gemakkelijker gaan maken dan....Toch jammer.....ik geniet er ook wel van, het is een leuke reden om naar mijn werk te gaan en me wat beter te kleden en op te maken ;-)
Is er verder trouwens niemand hier die iets dergelijks heeft gehad met haar of zijn baas? Ben ik de enige hier?

Groetjes, Marijke

Tirza G.
Nee hoor

Je bent niet de enige. Ik heb ooit wat gehad met een "baas", wij hebben het bedrijf beiden verlaten en op den duur is het uitgegaan. Dat is al dermate lang geleden, dat de term seksuele intimidatie nog niet bestond. Terugdenkend denk ik niet dat dat het was, we hebben nog altijd een vriendschappelijk contact - en we zijn toch bijna 30 jr verder :-)
Ik ben inmiddels al vele jaren getrouwd met een collega :-). Zelfde afdeling, hij was hoger in rang maar niet mijn chef ofzoiets, ik had werkinhoudelijk niet eens zo bar veel met hem te maken.

Tirza

Tirza G.
Er zit een discrepantie.....

.....in je formulering, Marijke. Je schrijft dat het een aardige vent is, getrouwd, praat positief over vrouw en kinderen enzovoort en dat hij "zo onhandig flirt", dat het geen geroutineerde gladjanus is zeg maar. Dat zál allemaal wel, maar hij flírt dus wel. Enne......onhandigheid is ook een leuke pose :-)

Tirza

Enjoy
Gelezen

Hoi,

In een boek over lichaamstaal (iets met waarom vrouwen geen kaart kunnen lezen...ben de titel vergeten), staat dat als ik het me goed herinner, dat in 90% van het intiatief nemen tot flirten ligt bij de vrouw. Theorie daarbij is dat mannen geen blauwtje willen lopen en wachten op 'goedkeuring' van de vrouw om initiaf tot flirten te nemen. Dat kan al een blik in de ogen zijn (net iets langer aankijken dan nodig is). Dus ik begrijp dat er zoiets is als sexuele intimidatie (en dat dat serieus genomen dient te worden), maar geloof dat het in dit geval zo 'gewenst' is, dat dit waarschijnlijk een actie is gereactie geval is...

Groetjes,
Enjoy.

jopi
Enjoy- volledig o.t!

ik heb ook ergens gelezen dat 90% van de gevallen van aanranding of verkrachting van vrouwen volgens de daders ook ligt bij de vrouw. Theorie is dat mannen geen blauwtje willen lopen maar als een vrouw een korte rok, geil kijkt of 'snachts over straat loopt, dat uitgelegd wordt als geval van acite is reactie.

Jep. Hallo 2008!!!
Enjoy enjoy. En nu weer over tot de orde van zaken alstublieft dankuwel.

Onderwerp gesloten