Home » Forum » Ik wil helemaal niet afspreken met oude vrienden

Ik wil helemaal niet afspreken met oude vrienden..

2 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Minna
Ik wil helemaal niet afspreken met oude vrienden..

De laatste tijd via Hyves weer wat oude vrienden terug gevonden, of eigenlijk zij mij. Hartstikke leuk om een beetje over en weer te mailen en te horen hoe het met ze gaat. Maar na enkele berichtjes over en weer, begint de andere kant steevast aan te sturen op afspreken om weer eens 'gezellig in het echt bij te kletsen'. En ik heb daar echt helemaal geen behoefte aan, maar ik heb geen idee hoe ik het af kan houden. Ik wil het niet omdat het me te veel tijd en energie kost, omdat ik geen zin heb om mijn sores van de laatste jaren weer uit de doeken te moeten doen en omdat ik er gewoon echt geen behoefte aan heb.
Hoe houd ik dit nou op een nette manier af? Simpelweg zeggen dat ik er geen behoefte aan heb, lijkt me not done. Op dit moment is mijn tactiek om het uit te stellen en te hopen dat van uitstel afstel komt. Ik vind het zo lastig.. Ik ben zelf leuk ingegaan op die berichtjes en het voelt daardoor alsof ik nu verplicht ben om ook weer te gaan afspreken. Ik lees hier vaak zulke mooie, diplomatieke oplossingen, wat zouden jullie in zo'n geval nou doen?

dc
Precies

Gewoon zeggen dat je op dit moment geen energie en tijd hebt om af te spreken, maar het heel leuk vindt om te mailen. Ok toch?

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.