Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Relaties Relaties

Relaties

mei

mei

21-06-2010 om 16:13

Is dit vreemdgaan?

Ik 32 jaar, getrouwd, twee kinderen. Gelukkig getrouwd ook. Ik weet zeker dat ik met hem oud wil worden. Mijn hart ligt bij hem. De sex is fijn, we doen het niet vaak maar het is prettig.

Toch mis ik het flirten met mannen. Ik mis het verliefd zijn, die spanning, de eerste keer sex. Als ik het zo opschrijf is mijn verhaal zooooo cliche, maar toch, zo voelt het! Onlangs ben ik aan het mailen geslagen met een zakenrelatie. De mailtjes werden steeds persoonlijker, en nu zijn onze mailtjes eigenlijk vrij hitsig. Ik vind het zo spannend. Het voelt zo prettig, en ook zo verkeerd.

Ga ik vreemd? De stap naar woorden in praktijk brengen is mijlenver weg, maar natuurlijk fantaseer ik daarover. Ik wil absoluut niet met een ander naar bed. Dat kán ik mijn man gewoon niet aandoen. Maar stoppen met die mailtjes wil ik ook niet. Zit ik heel fout? Of valt dit onder geoorloofd flirten? Ik weet het niet zo goed meer.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Maxime.M

Maxime.M

21-06-2010 om 16:19

Ik zou dit niet leuk vinden

Hoi,

Ik zou het beslist niet leuk vinden als mijn man dit deed achter mijn rug om. Heb je met hem wel eens besproken dat je de spanning mist?
Als hij zou zeggen, meid ga je gang, mail maar lekker, als je maar niet werkelijk afspreekt, dan kan je hiermee doorgaan, maar ik vrees dat je man dit ook niet zo leuk zal vinden.

Maxime

koentje

koentje

21-06-2010 om 16:33

Tja...

Laat die mailtjes eens aan je man lezen...
Oh, wil je dat niet?
Ja, je weet het zelf heel goed, je gaat over de scheef!
Stop nu het nog kan!

Marlou H.

Marlou H.

21-06-2010 om 17:13

Wat wil je nou?

Wil je van ons horen dat dit geoorloofd is? Je schrijft "ik weet het niet zo goed meer". Volgens mij weet je het heel goed anders zou je deze vragen niet stellen. Succes met het nemen van de juiste beslissing.

Marlou

Tinus_p

Tinus_p

21-06-2010 om 17:52

Definitie vreemdgaan

Vreemdgaan = alles wat je niet aan je partner durft te vertellen.

Maar wie weet, biecht het op, en mss kun je daarna gezellig samen naar de parenclub. Ik heb er niets mee, maar sommige mensen in de krochten van internet zweren erbij (vanwege, in jouw woorden: 'spanning, de eerste keer sex').

been there

been there

21-06-2010 om 19:00

Zo begint het

ik zou ook zeggen stoppen nu het nog kan. Is het een zakenrelatie die je regelmatig ziet? dan kun je erop wachten tot er een keer een borrel is of een etentje etc. Zo begon het bij mij ook..... ik vond het mailen en smsen ook spannend. Gelukkig is het uiteindelijk goedgekomen met man maar het is wel een affaire geworden....

Tihama

Tihama

21-06-2010 om 20:13

Mijlenver

"De stap naar woorden in praktijk brengen is mijlenver weg"

Welnee, die stap ligt om de hoek. Zo geregeld, hoor. Zakelijke lunchafspraak en je eindigt in een hotel.

Wat Tinus zegt klopt: alles wat je niet durft te vertellen tegen je man is vreemdgaan. Je gaat nu dus al vreemd. De enige vraag is nog hoe ver je op het pad gaat.

De enige stap die je nu moet zetten is je man vertellen dat je deze spanning zoekt. Als je met hem oud wil worden, is dit de beste zekerheid om dat ook te halen. Want die drang tot flirten zal niet minder worden.

Tihama

vluchtvogel

vluchtvogel

21-06-2010 om 20:34

Voor jou niet, voor hem wel

heb het zelfde meegemaakt. kende een leuke collega, en werd min of meer 'op papier' verliefd op hem door steeds persoonlijkere mailtjes en sms jes. ik werd verliefd op de spanning denk ik, want ik kende hem niet echt heel goed.
het was voor mij een vlucht, een flirt, even los van alle verantwoordelijkheid, weer even terug naar vroeger, naar het onbezorgde en alles is nog mogelijk. ook ik vond het onschuldig want niet in het echt. we hebben nooit gekust en nooit sex gehad.

maar het zorgde wel dat ik de helft van mn tijd met mn gedachten bij die ander zat. ik fantaseerde over hem, bloeide op en draaide liefdesliedjes.

totdat manlief (en ja, ook ik zei toen -en nu nog godzijdank: man van mn leven, nooit bij hem weg, eeuwige liefde) per ongeluk expres mn emails las en zwaar gekwetst was. ik ook, want ik vond dit -als slap excuus om het voor mezelf te verantwoorden- horen bij 'mijn privacy'.

het heeft ons heel veel tijd gekost om te helen. manlief vertrouwde me niet meer en wat totaal onthutst dat ik dit deed. ik heb gebroken met emails en sms, op een paar verloren naberichtjes na want het koste me zo-veel moeite, en ik ben blij dat collega in kwestie in buitenland woonde zodat ik hem never nooit tegenkwam.

mijn advies is ook: niet doorzetten. het is verleidelijk, je voelt je heerlijk maar het maakt echt te veel kapot. want hoe dan ook: het komt uit, of je zit voor altijd met een nare smaak in je mond over het pijn doen van je grote liefde. vreemdgaan is echt een keuze. het overrompelt je wellicht maar doorzetten of niet overkomt je niet. dat doe je zelf.

sterkte mei, hoop dat het snel weer zomer wordt voor jou en je man!!

Kaaskopje

Kaaskopje

22-06-2010 om 01:30

Mei

Kort maar krachtig: ik vind dat je fout bezig bent. Als je hitsig wordt van wat jullie via de mail uitwisselen is het geen flirten meer.

Het idéé dat mijn man, ik verplaats mij even in de omgekeerde situatie, hitsig wordt door wat hij via de mail uitwisselt met een andere vrouw zou voor mij een klap in mijn gezicht zijn en een aanslag op het vertrouwen wat ik in hem heb. Hoe zou jij het vinden als je man het jou flikt? En zijn verklaring: het voelde zo lekker verkeerd...
Ik begrijp oprecht niet hoe het kan dat je je niet geremd voelt door alleen al de gedachte aan wat je je man aandoet als hij erachter zou komen.

Tihama

Tihama

22-06-2010 om 10:53

Monogamie als keuze

Mei schreef
"Bedankt voor jullie (pittige) reacties. Maar ik had het wel nodig. Ik herken me enorm in het verhaal van vluchtvogel. Ik ben niet eens verliefd! Het is inderdaad puur een vlucht van de dagelijkse sleur en verantwoordelijkheden. Ik stuur vandaag de laatste mail en ga met mijn gezin de zomer in.

En wie weet, Tinus, duiken man en ik daarna 'de krochten van het internet' dan wel in. Poehee, dat klinkt bijna net zo crimineel. "

Het uitgangspunt is eigenlijk het verschil tussen monogamie en polygamie. Gezien het grote percentage mensen dat vroeg of laat vreemdgaat, kun je beredeneren dat voor een deel van de mensen monogamie blijkbaar erg moeilijk is om na te leven. Soms heeft dat te maken met verliefdheid, maar nog veel vaker met de behoefte aan adrenaline en endorfine. Stofjes die vrijkomen bij nieuwe liefdes en flirten.
Als je bij jezelf ervaart dat je hier heel veel moeite mee hebt, en je risico om vreemd te gaan daardoor erg groot is, dan valt te overwegen om een manier te zoeken om de druk van de ketel te halen. Een parenclub is daar een oplossing voor. Bungeejumpen of wildwaterraften kan ook de gezochte kick geven. Voorwaarde is dan natuurlijk nog steeds dat je het er samen over eens moet zijn.

Tihama

Nyntje

Nyntje

22-06-2010 om 10:59

Als je er verder niets mee doet

ik zie het zelf toch anders hoor, als je je lekkerder voelt door deze mailtjes en er verder niets mee doet. Why not? Hoeveel mensen zitten niet op een (sex)chatbox en hebben een relatie? Ik vind het allemaal betrekkelijk onschuldig hoor.

Susanne

Susanne

22-06-2010 om 20:08

Sms-en is verslavend

Mijn lief zat kort geleden 3 weken op een ander continent. Zeker de laatste week hadden we heel intensief SMS contact van het meer verliefde soort zeg maar. Toen hij eenmaal weer thuis was, was het heel leuk en gezellig, maar ik miste de SMS-jes enorm. Soms gaat het er niet eens om dat je een ander wilt en is hetzelfde op een andere manier voldoende. Wees eens creatief.

Kaaskopje

Kaaskopje

23-06-2010 om 00:01

Oprah

Ik heb jaren geleden alweer een aflevering van Oprah gezien die hier over ging. Gemiddeld genomen waren de huwelijken van de gasten ingedut, meer van het broer/zus kaliber geworden, haast geen seks... je zou beter kunnen scheiden dan dáármee door te gaan. Het is lang geleden, maar wat ik me ervan herinner was het advies om elkaar weer te behandelen zoals je een nieuwe geliefde zou behandelen. Niets voor vanzelfsprekend aannemen, vaker zin in seks maken, elkaar verrassen, enz.. 'Gewoon' weer leven in de brouwerij dus. Als je zin hebt om 'ondeugend' te doen, koop dan pikante lingerie en verras je man daarmee. Wil je álle aandacht voor elkaar, boek een hotelletje. Richt je aandacht daarop en niet op een buitenstaander.
Mijn man is niet de eerste waarmee ik tafel en bed gedeeld heb, maar zover ik nu kan beoordelen wel de laatste (tenzij ik ooit alleen kom te staan, maar dat even terzijde). Persoonlijk vind ik kortstondige relaties, onenightstands, puur voor het bed partners, e.d. niet de voldoening geven die mijn relatie met mijn man mij geeft. We kennen elkaar, de seks wordt ieder jaar nog steeds beter, waarom vanwege de spanning het wiel met anderen opnieuw uitvinden? Maar dat is mijn mening en mijn situatie.

Tinus_p

Tinus_p

23-06-2010 om 16:43

Nyntje

Nyntje:
"ik zie het zelf toch anders hoor, als je je lekkerder voelt door deze mailtjes en er verder niets mee doet. Why not? Hoeveel mensen zitten niet op een (sex)chatbox en hebben een relatie? Ik vind het allemaal betrekkelijk onschuldig hoor."
Als het zo onschuldig is, dan durf je het best aan je partner te vertellen. Toch?? Of zou je het iig niet erg vinden als je partner er achter kwam. Want dan stelt het niets voor, en hoeft hij zich nergens druk om te maken. Toch?

Tinus_p

Tinus_p

24-06-2010 om 10:35

Vrijlaten

Didi:
"Sterker nog, Nyntje zou het dan ook moeten toejuichen als haar partner op diezelfde website zit, en genieten van het feit dat hij op de website inspiratie opdoet en dat vervolgens op haar projecteert. Dat is goed voor je sexleven, en Nyntje vindt het vast niet erg dat haar man tijdens de daad eigenlijk aan de cup dubbel-D van 'vrouwtje-X' denkt ..."
Overigens zit daar wel iets belangrijks onder. Ja, eerlijkheid tov elkaar is belangrijk, maar een bepaalde vorm van 'vrijlaten' ook.
Extreem voorbeeld: Je man mag verwachten dat je niet stiekum vreemdgaat, maar hij mag je ook in een burka opsluiten.

Kaaskopje

Kaaskopje

24-06-2010 om 13:48

Snap ik even niet tinus

Hoezo mag je man je in een burka opsluiten?

Nyntje

Nyntje

24-06-2010 om 14:17

Didi en tinus

Nee, ik zou dat niet erg vinden, hij mag zn gang gaan, als je het hier bij laat. virtueel vreemdgaan is geen vreemdgaan in mijn ogen, zoenen trouwens ook niet vind ik, maar daar denken ook veel mensen anders over..

Die dubbel D, daar stijg ik zelf nog bovenuit, dus daar is geen sprake van

En hoezo projecteren, ik weet, want wij hebben het hier wel eens over, dat dat zeker te weten niet gebeurd, ik zelf ook niet trouwens, maar ja, dat is iets wat je nooit zeker kunt weten he?
net als iemand die naar porno kijkt op de pc, why not?

Pluk53

Pluk53

24-06-2010 om 15:45

Tinus

over prive: ik denk dat er weinigen zijn die de details van hun "solo-sex" gaan delen met hun partner.

Pluk53

Pluk53

24-06-2010 om 16:03

Tinus2

en was jij niet degene die de lofzang zong van ONS's? Ben allen even kwijt of dat alleen gold voor ongebonden vrijgezellen, of in het algemeen.

Tinus_p

Tinus_p

24-06-2010 om 16:46

Burka

Kaaskopje:
"Hoezo mag je man je in een burka opsluiten?"
Nee, dat mag hij juist niet.

Tinus_p

Tinus_p

24-06-2010 om 17:26

Nyntje

Nyntje:
"Nee, ik zou dat niet erg vinden, hij mag zn gang gaan, als je het hier bij laat. virtueel vreemdgaan is geen vreemdgaan in mijn ogen, zoenen trouwens ook niet vind ik, maar daar denken ook veel mensen anders over.. "
Het probleem is niet zozeer het virtueel aaklooien of zoenen, maar het geheimhouden ten opzichte van je partner.
Als je een relatie hebt, die iets betekent, dat hoef je dit soort dingen niet voor elkaar geheim te houden. Dat werkt twee kanten op; enerzijds kun je het vertellen, anderzijds kan de ander dat accepteren.

Het gaat er daarbij niet om, dat je dus altijd alles tot in de kleinste details vertelt; het gaat er om, dat het niet erg is 'als de ander er achter komt'. Dus Nyntje, als jouw partner geregeld op een sexchatbox zit op de pc, en jij vindt dat verder ok, is er niets aan de hand. Ook al weet je mss niet precies waar, wanneer en hoeveel hij zit te sexchatten.

(namens) mei

(namens) mei

24-06-2010 om 20:32

Tinus

Ik vind het raar dat je dit als vreemdgaan ziet 'omdat je het niet aan elkaar wilt te vertellen'. Is dat het criterium?

Er zijn wel meer dingen die ik niet aan mijn partner vertel want iedereen, ook hij, heeft recht op geheimpjes.

krin

krin

24-06-2010 om 20:33

Nee

Het criterium is niet DAT je het niet wilt vertellen, maar WAAROM je het niet vertelt.

Omdat je weet dat het pijn gaat doen (en waarom zou je je partner pijn doen, nietwaar)

Omdat je je schuldig zou voelen (wat meestal een indicatie is dat je het zelf ook niet oké vindt)

Omdat je niet wilt dat je moet stoppen als je het vertelt (omdat je misschien geen maat meer kunt houden)

Ja, iedereen mag geheimpjes hebben, maar geheimen die raken aan de kern van je samen-zijn - vertrouwen, wederzijdse steun, begrip - zijn de verkeerde geheimen als je relatie je iets waard is.

Je partner is er om dingen mee te delen, ook de moeilijke en ongemakkelijke. Als je dat niet meer kunt, doe je je relatie (en daarmee jezelf) te kort.

mme x

mme x

24-06-2010 om 21:59

Fantasie, didi?

"Nyntje vindt het vast niet erg dat haar man tijdens de daad eigenlijk aan de cup dubbel-D van 'vrouwtje-X' denkt ..."
Hmm, ik fantaseer ook weleens tijdens de sex, en dat vertel ik mijn man ook liever niet. Valt dat dan ook al onder vreemdgaan?
En denk je nou echt dat jouw man alleen maar aan jouw denkt tijdens sex? Ik help het je hopen..

Kaaskopje

Kaaskopje

25-06-2010 om 01:02

Wist ik vroeger maar...

Ik denk dat veel mensen wel eens verzucht hebben 'als ik nu op school had gezeten was ik veel bijdehanter geweest'... of iets dergelijks. Ik denk nu bij dit draadje ook 'had ik vroeger maar het inzicht e.d. gehad die ik nu heb'. Ik was in het begin van onze relatie nogal van het 'samen doen'. Ik trok het mij aan als man porno keek. We zijn inmiddels 25 jaar bij elkaar. Ik doe nog steeds graag veel samen, maar dat klitterige is al lang verdwenen, ik gun hem zijn dingen net als hij mij mijn dingen gunt. Ik ben niet zo snel meer uit het veld te slaan door zoiets als porno en het lijkt mij heel normaal dat hij tijdens de seks fantasieën heeft, net als ik. Ik ben niet meer zo preuts op dit gebied als 25 jaar geleden. Het is wel lekker ontspannen zo. Ik mis de tijd dat ik alles zo ingewikkeld maakte bepaald niet
Wat ik nog steeds niet aan de kant geschoven heb is eerlijkheid. Ik vind ook niet dat je iedere scheet met je partner hoeft te delen, maar serieuze geheimen voor je partner hebben vind ik niet 'okee'.

Tinus_p

Tinus_p

25-06-2010 om 12:34

Hoe het hoort

Beemer:
"Maar, dat betekent nog niet dat ik het hem hardop wil horen zeggen. Ik zal het hem ook niet vragen. Omdat ik weet dat ik het eerlijke antwoord niet wil horen."
Maar dat is dan jouw keuze.

Ietsje algemener, mss zit er in deze discussie een heel diep verschil van inzicht over relaties. Wat mij betreft gaat het er vooral om wat je _van elkaar_ accepteert, terwijl sommige anderen veel meer praten over 'hoe het hoort'. Als jij het acceptabel vindt dat je man sexchatboxen bezoekt, is dat ok -ook al vindt 'men' mss dat dat 'niet hoort'.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.