Home » Forum » Is ze weereven spuien

Is ze weer...even spuien

106 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Ilse
Is ze weer...even spuien

afgelopen week een discussie gehad met schoonmoeder. Zij woont in een andere stad dan wij en zij vindt dat Sinterklaas bij hun veel leuker is. Ze hebben een stoomboot en er zijn altijd veel kinderen daar. Kortom, dat kent ze en dat is in haar ogen dus veel beter, Dat mag ze best vinden, maar hou je dan in ieder geval een beetje in als je kleinkind erbij is....niet dus.

Wij wonen dus in een andere stad en wij zeiden dat we net als vorig jaar dit jaar ook de binnenkomst van Sinterklaas vieren bij ons. Mijn zoontje zat erbij. Merkt mijn schoonmoeder zeer sarcastisch op dat ze bij ons nog geen water ontdekt had en of die boot dan wel een stoomboot was want zij hebben een echte stoomboot!! en dan echt op zo'n neerbuigende toon gezegd dan he waar onze zoon bij zit!

Je moest je nog inhouden want anders had ik haar echt de wind van voren gegeven. Wij uitleggen dat het hier ontzettend leuk is en dat wij hier een heuse stoomboot/pakjesboot hebben met Sinterklaas en pieten in zeilbootjes ernaast...en dat Sinterklaas ook op het schooltje van zoontje langskomt.

Nou, je had haar gezicht moeten zien! Op oorlog stond die omdat wij Sinterklaas niet bij hun gingen vieren. Want waarom zou ze anders de viering bij ons thuis op die manier zo de kop in drukken en maar blijven hameren op het feit dat het bij hun leuker is! Ze weet niet eens hoe het hier gevierd wordt. Ze wil ook verder niets weten van onze stad anders hadden we het haar laten zien dat wij wel degelijk een knots van een rivier achter de dijk hebben lopen......

Ze bleef maar hameren op het feit dat het bij hun toch echt heel leuk is....leuker dus dan het bij ons kan zijn.

Ik vind dit echt niet kunnen en weiger haar zelfs uit te nodigen op Sinterklaasavond. Ze bekijkt het maar.

Nou ik moest het even kwijt. Stom wijf!!

Marielle
Strategie

Kun je niet een strategie bedenken voor dit soort gesprekken?

Iets van:

Schoonmoeder zegt iets stoms

Jij zegt: wij vieren Sinterklaas in onze stad. Dat vinden we allemaal leuk en dan voor zij er op door kan gaan opstaan en zeggen: En nu gaan we even een wandeling maken? Of: En verder wil ik het er niet over hebben of En dat staat niet ter discussie.

Volgens mij voorkom je dan veel zinloze ruzies en frustraties.

Tinus_p
Ach

Ilse en dr schoonmoeder. Eeuwig feuilleton op Ouders Online.

Jade
Die strategie...

....is al zo vaak gegeven, maar Ilse doet er niet veel mee blijkbaar.

Vic
Bundelen

Ik vind het af en toe echt vermakelijk. Misschien kun je je verhalen bundelen?

Kaaskopje
Leuk forum is dit

Wat maakt het uit of Ilse in herhaling valt?

Kaaskopje
Ilse

Hoe lastig het ook is: je moet je schoonmoeder echt laten zien dat jij bepaalt wat er met jullie gezin gedaan wordt. Dus vriendelijk zeggen dat de Sinterklaasviering in haar stad erg leuk is, maar dat je toch in eigen stad blijft omdat dáár alles afspeelt voor jullie. Met stroop bereik je vaak meer dan met azijn.

mio
Euhm

Inderdaad een vervolgverhaal. Iedere keer een nieuwe aflevering. Steeds benieuwd waar de aflevering van deze keer over gaat. Ik zou iets gezegd hebben van "Dan ga jij hier toch lekker kijken naar de binnenkomst van Sint. Wij gaan in onze plaats want daar zijn alle vriendjes van zoon." Punt, einde discussie. Al kijkt zij teleurgesteld, niets mee te maken.
En het gaat mij wat ver om haar een stom wijf te noemen op een openbaar forum.
Heb je je nou al eens verdiept in Asperger? Je denkt toch dat je schoonmoeder dat heeft? Misschien is het zinvoller om eens te vragen hier: hoe om te gaan met een volwassen Asperger ipv te zeggen wat je schoonmoeder nu weer fout heeft gedaan. Dat is constructiever dan iedere keer weer over je schoonmoeder te schrijven en haar stom wijf te noemen. Moet je er trouwens ook wel wat mee doen.

Karin*
Anders opvatten

Ilse, ik denk dat je schoonmoeder heel erg graag wil zien dat haar kleinzoontje Sinterklaas gaat inhalen en eigenlijk daarom 'bedelt'. Ik denk dat ze dat gewoon heel erg leuk vindt en dat ze daarom "haar" sinterklaas zo aanprijst. Ik lees in je verhaal niet letterlijk dat ze gezegd heeft dat het bij jullie niet leuk is. Niet alles zo negatief opvatten.
Zeg dat je begrijpt dat ze graag het blije gezicht van kleinzoon wil zien bij Sinterklaas en dat jullie dit jaar weer in je eigen stad gaan en dat ze van harte welkom is.

Manda Rijn
Stom wijf

ja en dat vindt zij ook van jou en de rest van de mensen om jullie heen hebben er last van.

En zij en jij reageren precies hetzelfde op elkaar, bieden tegen elkaar op met argumenten en daarom botst dat telkens op dezelfde manier. Misschien is dat iets om over na te denken ?

het is zo zonde van je eigen energie om telkens zo boos te worden, het is toch heel voorspelbaar hoe dit telkens gaat dus wellicht kan je daar proberen op in te spelen.

Ilse
Bedankt

Voor sommige tips van jullie; met name kaaskopje.

Karin:

"Ilse, ik denk dat je schoonmoeder heel erg graag wil zien dat haar kleinzoontje Sinterklaas gaat inhalen en eigenlijk daarom \'bedelt\'. Ik denk dat ze dat gewoon heel erg leuk vindt en dat ze daarom "haar" sinterklaas zo aanprijst. Ik lees in je verhaal niet letterlijk dat ze gezegd heeft dat het bij jullie niet leuk is. Niet alles zo negatief opvatten".

Maar hoe moet ik zo'n sarcastische toon dan opvatten. Het is heel moeilijk om het zo onder woorden te brengen, maar het ging echt op een heel denigrerende toon. :"Wat is dat dan voor een boot!!" Nou, waar is dat water dan bij jullie!!" "Ik zie hier helemaal niets!"

Ik begrijp ook wel dat ze liever ziet dat wij naar hun toe gaan en het daar vieren, maar om dat te bereiken door de viering hier de grond in te boren. Dat dat een averechts effect heeft, heeft ze niet door.

Het vervelende daarbij is dat ze ieder jaar weer zo doet als Sinterklaas nadert, terwijl ze onderhand wel weet dat we het in onze eigen stad vieren. het kwartje valt bij haar gewoon niet. Met dat eeuwige gezeur en afgeven op alles en iedereen hoef ik haar er echt niet bij te hebben met Sinterklaas. de Kerst is al een verzoeking.

mio
Precies

"het kwartje valt bij haar gewoon niet. Met dat eeuwige gezeur en afgeven op alles en iedereen "
Precies, dat komt me heel bekend voor, Ilse, als je alles en iedereen vervangt door "schoonmoeder". Hoe zat het ook al weer met de pot en ketel?
En het feit dat ze vraagt naar de boot bij jullie, kan ook zijn, dat ze probeert de sint in jullie plaats te overbieden, omdat, ik weet niet meer wie dat hier suggereerde, ze het leuk vindt om je zoontje te zien als de Sint aankomt. Ze is wat onhandig in de communicatie, ze heeft Asperger, denk je, misschien wat begrip voor haar manier van communiceren? Maar toch zelf voet bij stuk houden en niet zelf boos worden, helpt namelijk, ze kan er immers niet zo veel aan doen, als ze Asperger heeft.
Nogmaals, zou het niet handig zijn hier eens te vragen hoe om te gaan met volwassenen met Asperger?

Ilse
Manda

Je hebt gelijk. We botsen ontzettend en ik ga haar het liefste zoveel mogelijk uit de weg en boos worden is inderdaad zonde van mijn energie.
het is ook steeds voorspelbaar ja. Maar kan ik daar proberen op in te spelen zonder dat ik mij laat overrulen? Let wel, mijn schoonmoeder kan dus totaal niet tegen een weerwoord.

Ik ben zelf een erg opgewekt type dat van gezelligheid houd, maar als ik dan iets gezelligs doe zoals een taart bakken als ze komt, dan zie ik haar gezicht al weer fronsen en d'r wenkbrouwen optrekken. Ze waardeert echt niets wat ik ook voor haar doe. Ze heeft me het liefste dood denk ik; zo voelt dat echt. Ik denk dat wanneer mijn man en ik uit elkaar zouden gaan, dat ze er geen traan om laat maar meer zoiets heeft van:"zo, daar zijn we gelukkig ook vanaf".

Het liefste zie ik haar zo min mogelijk. Ik wil die confrontatie gewoon niet meer, maar ja...soms moet je wel zoals o.a. met de Kerstdagen en dan zit ik echt met samengeknepen billen mijn tijd uit.

ilse
Ja mio

voet bij stuk houden en niet boos worden. Dat is een hele goeie. je moet inderdaad oppassen want je zou ze soms het liefst keihard een mep willen verkopen soms, maar als je je ook weer bedenkt dat ze Asperger kan hebben en dus erg ongelukkig uit de hoek kan komen.....

Zo blijft ze steeds roepen dat ze haar kleinkinderen al weeeeeken niet gezien heeft. Maar.....ze belt en komt nooit terwijl ze alle tijd heeft! Ook zoiets. Ze belooft zoontje om te kijken waar hij op schooltje zit, maar verder dan dat komt ze niet. Ze belt niet en komt dus ook niet. Dat kind snapt er niets van.
Ze vraagt of liever gezegd, eist aandacht van mensen terwijl ze op haar beurt anderen geen aandacht geeft of er moeite voor wil doen. Dat is zo vermoeiend.

Ilse
Tips

wat we vooral doen is de zgn. kapotte grammafoonplaat methode toepassen. Steeds herhalen dus. helaas leert mijn schoonmoeder er niets van en blijft ze doorgaan en wij dus ook. Ja, soms tegen het belachelijke aan moeten we de dingen steeds herhalen; alsof je tegen een onwillige kleuter staat te praten.

Ik heb wel het idee dat een groot deel van het aanhoudende gedrag van mijn schoonmoeder wordt gevoed door de manier waarop mijn man ermee omgaat. Zodra hij het "niet meer pikt" is het ook over. Mijn man is nog vaak te bang voor haar reactie en stemt vaak in met haar of doet toch maar dingen om zijn moeder rustig te houden. Het levert haar dus wat op en haar gedrag houdt aan (dit is ook door iemand eens aangegeven).

Ik probeer dan ook vooral met mijn man te blijven praten hierover. Voor hem is het ook niet niks als je van jongs af aan bepaald gedrag van je moeder gewend bent. Hij is geneigd om direct toe te happen zegmaar en haar d'r zin geeft in plaats dat hij eerst eens nadenkt van he...kan dit wel zomaar, kan ze dit zomaar eisen van ons. Ik moet eerlijk zeggen dat hij al heel goed bezig is hoor; hij doet echt zijn best. Zij wordt nu duidelijk bozer omdat ze niet datgene meer krijgt wat ze eist.

Ook het hele Sinterklaasverhaal is zoiets. Wij blijven herhalen dat we het bij ons in de stad vieren, punt. Nu is ze op het punt aangekomen dat ze
zich zeer negatief en denigrerend uitlaat over onze manier van vieren in de hoop dat we het toch bij hun gaan vieren. Niet dus. Ze zal steeds merken dat ze niets bereikt met dat gedrag. Maar vooralsnog blijft ze het steeds doen.

Rafelkap
En

"Maar vooralsnog blijft ze het steeds doen."
En, ze blijft het doen, reken daar maar op. Zij verandert niet. De enige die kan veranderen ben jij. Lach erom (inwendig, niet hardop, da's niet zo aardig/effectief)als ze weer eens vindt dat zij het het 'beste' weet. Lachen is beter dan je te ergeren. En wees ook blij dat ze zo dol is op jullie kind, dat ze die het beste wil gunnen (al zien jullie dat anders).
Waarom is het eigenlijk zo'n probleem het niet een keer in haar woonplaats te vieren? Omdat je haar niet haar zin wilt geven, om haar op te voeden?

tonny
Ja, dat snap ik ook niet hoor

Misschien ís Sinterklaas in haar woonplaats echt leuker! Dan zou je dat je zoontje onthouden omdat je perse op je eigen gelijk wilt blijven staan.

Om wie gaat het nou eigenlijk?

En er is best verschil in Sinterklazen hoor! Ik heb heel teleurstellende functionarissen gezien. En héle goeie!

tonny

Yvon Meijer
Maar eh,

waarom ga je er eigenlijk nog heen als het allemaal zo vreselijk is? En sorry als je deze vraag al gehad hebt en beantwoord; ik heb niet het hele feuilleton gevolgd ;-)

Jade
Precies pelle,

Helemaal mee eens.

En Ilse, het is heus niet zo dat je je ei niet kwijt mag op het forum, kom zeg, dat beslis ik niet (;-)), maar er zijn al vele nuttige tips gegeven en dan kom je weer met een negatief verhaal over je schoonmoeder en dan denk ik: "Wat doe je nou met die tips?".

En om haar nu ´stom wijf´ te noemen vind ik wel wat ver gaan.

Desnoods stop je de zin ´ik kom daar op terug´ als een mantra in je hoofd. Dus dat je dan bij de volgende keer automatisch al zegt: "Ik kom daar op terug";-))

Jade
Ahum....

en in de volgende posting zie ik dat Ilse al een tip heeft toegepast.

Eerst alles lezen Jade voordat je reageert;-))

"Zij wordt nu duidelijk bozer omdat ze niet datgene meer krijgt wat ze eist."

Dus dan zijn jullie op de goede weg.

"Ze zal steeds merken dat ze niets bereikt met dat gedrag. Maar vooralsnog blijft ze het steeds doen."

En dat zal eerst ook wel zo blijven vermoed ik. Ze hoopt dat jullie dan wel overstag gaan.

*bella*
Nee hoor

Ik denk niet dat ze bewust aan het manipuleren is. En dat ze denkt dat jullie zo overstag gaan.
Tenminste, als je ´diagnose` asperger klopt. En ik denk dat je moet kiezen voor jezelf, het een of het ander. Denken dat ze asperger heeft en haar niet zo benaderen heeft niet zoveel zin. Wil je er wel vanuit gaan dat ze asperger heeft, kijk er dan eens anders tegenaan.
Zie het niet als manipuleren. Zie het als een inadequate manier van communiceren, waarschijnlijk kán ze helemaal niet praten over haar gevoelens, teleursteling bijv en blijft ze daarin hangen. Ik vraag me af wat er gebeurt als je die gevoelens voor haar probeert te vertalen. Hoor eens ma, ik snap dat je heel graag wil dat we sinterklaas bij jou vieren. Punt. Je hoeft misschien verder niet zoveel te zeggen. Misschien voelt ze zich nu wel harstikke genegeerd en miskend. Misschien wil ze niet alleen haar zin maar gewoon die erkenning. Voor haar zal de vijandschap ook niet meevallen. Alleen is zij wellicht niet in staat de circel van ineffectieve communicatie te verbreken, jij wel?
Los daarvan vind ik het wel een beetje flauw om zo vast te houden (!) aan je eigen sint-ritueel. Jammer voor je schoonmoeder! Help haar. Ook met het komen kijken bij je zoon op school, wil je het niet doen voor haar doe het dan voor je zoon. Waarschijnlijk is de intentie er wel maar krijgt ze het niet omgezet in daden. Help haar.

Tirza G.
Pelle (licht ot)

Nou sórry hoor. Zie Ginds Komt De Stoomboot.
Hoe duidelijk wil je het hebben? Het lied is toch niet: zie ginds komt de brandweerauto - helikopter - ambulance - boerenkar?

Neeeeeeee........bij een béétje intocht hoort water.

Tirza (makkelijk kletsen, meer water dan Sinten)

Tante Truus
Geef het toe ilse

je vindt het ook gewoon lekker dat ze weer zo vreselijk doet/ is. Kan je je weer opwinden, analyseren, beschuldigen, hier er over klagen.
'gezellig een taart bakken" waarom doe je dat bijvoorbeeld. Wat een masochisme, je weet toch hoe ze reageert. Laat het of je bent onderdeel van het probleem.

TT

Kaaskopje
Nou tonny

Misschien ís Sinterklaas in haar woonplaats echt leuker! Dan zou je dat je zoontje onthouden omdat je perse op je eigen gelijk wilt blijven staan. ===
Dat kan wel zijn, maar bij dit soort gelegenheden ging ik ook onze stad niet uit hoor. Net als Koninginnedag. In dat opzicht zijn we nogal traditioneel. Je haalt Sint in in eigen woonplaats en bekijkt de handel van je plaatsgenoten op 30 april. Als mijn eventuele kleinkinderen later in een andere woonplaats wonen, zou ik als oma naar hún woonplaats gaan voor de intocht van sinterklaas, omdat hun leven zich dáár afspeelt.

Ilse
Tonny

"Misschien ís Sinterklaas in haar woonplaats echt leuker! Dan zou je dat je zoontje onthouden omdat je perse op je eigen gelijk wilt blijven staan.
Om wie gaat het nou eigenlijk?
En er is best verschil in Sinterklazen hoor! Ik heb heel teleurstellende functionarissen gezien. En héle goeie!"

Het gaat niet om de vraag of de Sinterklaas bij haar leuker is of niet. Bij ons is Sint ook heel erg leuk! Echte een hele leuke, professioneel opgezet feest met alles erop en eraan! Sint was een echte Sint en mijn zoontje was helemaal blij! Juichend stond hij aan de kade te wachten op de stoomboot samen met alle andere kindjes.
Sint komt aan met de stoomboot vol met pieten en wat nog het leuke is....vooraf zie je allemaal zeilbootjes en roeibootjes voorbij komen met Pieten....Er staan leuke bands met Pieten die Sinterklaasliedjes spelen en er staat iemand die Sint dan ontvangen zal samen met de Burgemeester en die dus continu met een microfoon staat om de stand van zaken te berichten....Heel erg leuk dus. Aangekomen, loopt Sint nog langs alle kindjes en krijgen ze van de pieten snoep en pepernoten en daarna gaat Sint met koets en paarden begeleidt door de bands naar het centrum van onze stad waar een groot feest gegeven wordt op het marktplein.

Maarr....bij haar is alles beter en mooier. Zij accepteert niet dat wij ergens anders wonen. Dat heeft ze nooit gedaan en sinds we ergens anders wonen doet ze niets anders dan afgeven op alles wat met onze stad te maken heeft. Niets is goed bij ons. Of het nu om de huizen gaat of zelfs de vloertegels in het overdekte winkelcentrum, de bloemist en ja zelfs de wind is hier niet goed. Dus...waarom zou de Sint bij ons dan leuk
moeten zijn he.

Wat ik gewoon niet wil is dat ze over de rug van mijn kind de boel loopt af te kraken wat hij zo leuk vindt.
Vorig jaar nog liep mijn schoonvader zelfs nog doodleuk te verkondigen dat bij hun.....de ECHTE Sinterklaas komt. Alsof die Sint bij ons niet echt is? Dat snapt zo'n jochie toch niet meer....Gelukkig was hij toen nog iets te jong om dat echt door te hebben, maar ik vind het eerlijk gezegd echt niet kunnen.

Jullie kunnen het inderdaad zeer kinderachtig van mij vinden, maar ik hoef ze dus echt niet op pakjesavond bij ons. Ik wil gewoon een leuke avond hebben.

Primavera
Aspetger of niet.... je kunt schoonmoeder toch niet opvoeden

Asperger of niet... je kunt je schoonmoeder toch niet opvoeden. Dus laat lossssj.
Beperk het contact tot een minimum, juist om haar niet als oma uit het zicht te doen verliezen bij je zoontje en trek verder je eigen plan. Als je een gezellige avond wil of je eigen tradities wil vieren dan doe je dat met je eigen gezin. Als het weer 'oma-en-opa-tijd' is weet je gewoon van te voren dat jij het niet top gaat vinden en hou je je in omwille van je zoon. Discussie hebben toch geen zin, ontloop ze, wimpel het af. En bovenal hou deze momenten kort.
Het gaat er helemaal niet om waar het sinterklaasfeest nou het beste is, het kind vermaakt zich toch wel. Laten we nou niet doen of al die kinderen die toevallig naar een sintviering komen waar een iets minder 'professionele' sint is of geen water, minder water, ander water is vreselijk worden achtergesteld. Waar gàààààt het nou over. Het is gewoon een leuke traditie en als je aan kinderen vraagt wat doorslaggevend is dan kan dat iets worden zoals waar de meeste schuimpjes door de pepernotenmix zitten of iets anders waar volwassenen helemaal niet aan denken ;-)
Groeten Primavera

mio
Tja

Ilse, heb je de posting van Bella gelezen? Lees die maar eens een aantal keren. Zij zegt veel beter wat ik ook steeds bedoel. Je hebt er niets aan te denken dat je schoonmoeder Asperger heeft en er iedere keer weer hier voorbeelden te spuien die laten zien hoe erg het is gesteld met haar (we zullen in het midden laten of het ook echt zo erg is) terwijl je je er niet eens in verdiept en er naar handelt. Ik zeg steeds: je kunt je beter eens verdiepen in Asperger en hier tips vragen hoe om te gaan met een Asperger dan steeds weer een klaagzang over je schoonmoeder. Er is op dit foeum zelfs een naam voor dat syndroom bedacht.
Daar heb je namelijk veel meer aan dan je steeds weer te ergeren aan je schoonmoeder over dingetjes en ditjes en datjes. Je komt namelijk zo geen stap verder. Zij verandert niet, zoals hier al erg vaak is gezegd, Je kunt alleen leren beter met haar om te gaan door je te verdiepen in haar problematiek. Daar ben jij bij geholpen en je schoonmoeder uiteindelijk ook.
Maar ik heb de indruk dat je daar geen zin in hebt maar liever wentelt in de ergernis over je schoonmoeder en het liefst wil je dat wij allemaal met je meeknikken. En dat doe ik niet. Maar misschien zie ik het fout.

Ilse
Bella

Ja, ik zou wel willen helpen, maar ik vraag me af of ik dat aan kan. Ik vind dat zo ontzettend moeilijk als je al van begin af aan het idee hebt dat je niet gewenst bent.

Het eerste wat ze tegen mijn man zei toen hij haar voor het eerst vertelde van mij als zijn nieuwe vriendin was: "Toch niet weer zo'n SLET!"

Daar kon ik het dus mee doen. Ze kende me niet eens en had me nog niet
eens gezien en ze had al een oordeel over mij!

Mijn eerste reactie is toch zoiets van....zoveel mogelijk uit haar buurt blijven en de bezoeken zo kort mogelijk houden en ik ga inderdaad maar zo min mogelijk in op haar opmerkingen. Ze is zo ontzettend negatief over alles en iedereen. Niks en niemand kan het goed doen bij haar. Als iets in haar beleving anders moet zijn dan kan ze het niet verdragen dat de werkelijkheid anders is.

Mijn zoon heeft helemaal geen band met haar. Zoals ze die nooit met mij heeft opgebouwd zo heeft ze die ook niet met mijn zoon opgebouwd en kleine kinderen voelen dat feilloos aan. Toen ze voor een tweede keer zei dat "oma een keer langs zal komen om naar zijn schooltje te komen kijken", reageerde hij niet eens en toen ze aandrong kreeg ze resoluut een "nee" van hem. Ze zei nog dat ze mij zou bellen voor een afspraak, maar dat is al weer 6 weken geleden!

Maar moet ik haar dan bellen en zeggen: "Goh, je wilde een keer langskomen, kan je die en die dag ?" Ik vind dat als oma iets belooft dat oma dat dan moet doen en niet dat mama achter alles aan moet bellen.
Ik heb daar grote moeite mee.

Ook weigerde ze bij een uitvaart van een bekende in de kerk te zitten want ze had dan altijd zo'n last van dat zitten waar ze altijd zo'n last van heeft. Gevolg: schoonvader is alleen gegaan. Een schoonzus van haar zei nog tegen haar "Kom op, wel een beetje doorzetten hoor" en daar was ze dan ook weer helemaal van slag van....
wat schetst onze verbazing: Nog geen twee weken erna gaat ze naar de kerkelijke inzegening van ruim een uur van een achternicht! Dat begrijp ik dus totaal niet.

Sancy
Zucht

"Het eerste wat ze tegen mijn man zei toen hij haar voor het eerst vertelde van mij als zijn nieuwe vriendin was: "Toch niet weer zo\'n SLET!"
Daar kon ik het dus mee doen. Ze kende me niet eens en had me nog niet eens gezien en ze had al een oordeel over mij!"
Nou nee. Ze had geen oordeel over jou. Ze sprak een wens uit.

Primavera
Waarom trek je het je zo aan?

Ilse, je zult je schoonmoeder nooit begrijpen, jullie zitten gewoon op een heel ander spoor. Geef niet, gebeurd wel vaker, vooral tussen schoonmoeders en schoondochters.
Je hoeft je schoonmoeder helemaal niet te helpen, dat kost alleen maar onnodig veel energie en frustratie. Het zal toch niet gewaardeerd worden.
Ik snap niet waarom ze nog zou moeten langskomen naar de school van je zoon. Hij heeft toch nee gezegd? Klaar. Waarom blijf je het als een belofte zien? Waarom heb je daar nou moeite mee. Kind wil niet, wat ik me goed kan voorstellen, koekeloerende oma's maken geen geweldige indruk op klasgenoten, en schoonmoeder ziet er vanaf of vergeet het, dat is om het even. Niet ophalen die boel, maar gewoon een punt achter zetten.
Wat kan het jouw nou schelen welke kerkdiensten je schoonmoeder om welke reden nou wel of niet bezoekt. Dat is haar zaak. Je mag je er prima over verwonderen, maar l a a t LOS.
Groeten Primavera

Ilse
Primavera

je zegt het precies zoals het is!

wat die school betreft, merkte Bella op dat ik mijn schoonmoeder zou kunnen helpen. Maar dat is nu juist waar ik zo'n moeite mee heb. Zij belooft allemaal dingen en ik zou haar dan moeten helpen om het waar te maken? Dan ligt de bal dus weer bij mij en kan ik weer trekken aan die spreekwoordelijke "zak zand waar geen beweging in te krijgen is".
Ik wil die zak zand laten staan en er met een grote boog omheen lopen....net als die vergelijking met die stinkende drol die in een vorig draadje van mij werd aangehaald ha,ha,ha.

En die kerkdiensten....inderdaad is het haar zaak.

Pagina's

Onderwerp gesloten