Home » Forum » Knoop doorhakken of niet

Knoop doorhakken of niet?

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Maantje
Knoop doorhakken of niet?

Ik ga hier een warrig verhaal opschrijven..

Gisteren heb ik mijn man dringend verzocht om mij een time out te geven omdat ik al een jaar lang twijfel of ik bij hem wil blijven of niet. We hebben samen 2 kindjes gekregen van inmiddels 3 en 5. Door zijn werk is hij vaak in het buitenland, na de bevallingen heb ik het zwaar gehad, voelde me alleen, geen familie etc. Er kwam ineens een nieuwe ridder op het witte paard die me erg veel aandacht geeft, en ook kan geven. Hij is vrijgezel, en heeft een baan die hij naar behoeve kan indelen, en wil een toekomst met mij opbouwen.

Ik weet dat dit een luxe-probleem is, maar het kan je toch helemaal leegzuigen.
Mijn echtgenoot wil deze breuk niet, weet ook niets van die andere "ridder".
Vorige week is het een beetje uit de hand gelopen hier, ik ben begonnen met hem te slaan, en hij heeft me teruggeslagen. Behoorlijk hard. Ik heb een geweldadige jeugd gehad, daardoor knapte er iets in mij. Mijn veilige wereld ging wankelen.
Ik wil nu een keuze gaan maken, want ik wil me helemaal aan mijn man kunnen geven, of niet. Ik zou dan die ander moeten laten gaan, weet niet of dat nog lukt. Ik hou veel van hem, ook van mijn man, hoewel ik geen passie oid nog voor hem voel. Wel veel respect..

Kindjes hebben er nog niet onder geleden, we hebben alle frustraties ge-uit als ze er niet bij waren.

Heeft er iemand een dergelijke ervaring? Of kan iemand een objectief advies geven?

me2
Ik ook

Advies geven kan ik niet, wel kan ik vertellen hoe het bij mij ging. Ik heb ook ooit de keuze moeten maken tussen de nieuwe ridder en mijn man. Ik vond het afgrijselijk moeilijk, wilde beide niet kwijt. Uiteindelijk heb ik besloten dat ik het aan mijn man ging vertellen, dat ik vervolgens zou stoppen met het zien van de nieuwe ridder en dat ik daarna wel zou zien hoe het afliep. Als mijn man en ik niet meer te redden waren kon ik altijd nog verder met de ridder, maar ik wilde eerst mijn man en mij een echte kans geven. En dat is gelukt!
Groet me2

Maantje39
Vaak stond ik op het punt..

....om alles tegen hem te vertellen. Ik ben niet bang voor confrontaties, en stiekem denk ik dan wel eens, dat ik dan met mijn rug tegen de muur sta en wel moet kiezen....maar dan trapt mijn man eigenlijk op de noodrem, en komt het niet uit mijn hart.
Ik weet ook dat hij er heel veel pijn van zou hebben, ik wil hem dat besparen.
Ik heb me ooit in de nesten gewerkt, en ik wil er ook zelf uitkomen...

Bedankt voor je feedback, ik denk er wel over na...

Marieke
Maantje

Over je prins op het witte paard kan ik niks zinnigs zeggen, maar wel over je huwelijk. Als het tussen jullie twee zo hoog kan oplopen dat je je handen niet meer thuis kan houden, dan moet je onmiddelijk maatregelen nemen. En eigenlijk vind ik dat één van jullie twee (tijdelijk) het huis uit moet. Deze situatie is absoluut niet normaal en zeer schadelijk voor kinderen. Je hebt zelf een geweldadige jeugd gehad schrijf je, is dat wat je je kinderen wilt meegeven?
Ga weg bij je man en zoek hulp. Dit is heel ernstig. Verbeeld je niet dat kinderen niks merken. Ga aan jezelf werken, je bent het aan ze verplicht. Domweg de ene man voor de andere inruilen zal dit probleem niet veranderen, op een dag zal je er weer net zo hard tegenaan lopen.

Je vroeg om ervaring. Een goede vriendin heeft een echtgenoot die als hij onder hoge druk staat soms geweldadig wordt. Ze hebben de afspraak dat als het zover komt hij het huis verlaat en (tijdelijk) elders gaat wonen, tot hij zich weer in de hand heeft. Dit is inderdaad tweemaal gebeurd. Ik vind dit een volwassen en verantwoordelijke manier om met dergelijke problemen om te gaan.
Marieke

koentje
Iets in het verhaal

Klinkt mij nogal eenzijdig in de oren. Enerzijds geef je toe dat je zelf bent begonnen met slaan, anderzijds speel je slachtoffer want hij sloeg jou hard terug en dat terwijl je vroeger mishandeld bent. Dat kan inderdaad heel veel oud zeer ophalen, maar je bent nu volwassen en een moeder/echtgenoot met eigen verantwoordelijkheden. Dus probeer daar eens wat objectiever naar te kijken.
Ook heb ik het donkerbruine vermoeden dat je man niets weet van je prins... dus
Als je eerlijk bent vergeet je die prins even, want je kunt niet van het ene bed in het andere rollen: dat kun je je man , maar ook je kinderen niet aandoen.
Dus, stop eerst eens met die relatie en vestig je aandacht op je gezin, je huwlijk en op wat je nog te verwerken hebt.

Maantje39
Je vermoeden klopt,

Mijn man weet niets van die ridder..

Sinds gisteren is mijn man weer thuis, ik wil ook echt voor het gezin gaan. Maar het is zo ontzettend moeilijk..
Ik heb het gevoel dat ik volledig vast zit in een situatie die ik zelf gecreerd heb.

Over het slaan heb je gelijk, ik heb daar de tijd voor gehad om te relativeren, en ik begrijp dat mijn man ook niet alles over zich heen hoeft te laten gaan.

Bedankt voor jullie feedback...

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.