Home » Forum » Nieuwe buren

Nieuwe buren...

Winnen! Handboek voor jonge moeders!

Met meer dan 100 onmisbare tips, doe hier mee!

13 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Stoepkrijt
Nieuwe buren...

Een tijdje geleden heb ik geschreven over het buurhuis, dat te koop kwam omdat mijn lieve oude buurman was overleden. Na een hoop gedoe is het huis verkocht aan een jong stel, waarvan de man nogal racistisch is en behoorlijk kort door de bocht ("heb ik ergens last van dan ram ik er bovenop"). Door omstandigheden hebben zij het huis, nu het is opgeknapt, verhuurd aan drie jonge meiden, die alledrie in de zwakzinnigenzorg werken. Prima, dacht ik, verantwoordelijke, werkende meiden. Maar sinds ze hier twee weken geleden zijn ingetrokken, heb ik nog geen nacht normaal geslapen. Ze draaien keiharde muziek, schreeuwen, hebben luidruchtige jongens over de vloer, slaan met de deuren enz.
Natuurlijk heb ik ze eerst hartelijk welkom geheten met een cake en er niks van gezegd toen ze mijn tuin volgooiden met verhuiszooi. Later heb ik gevraagd of ze eens kwamen luisteren hoe gehorig het is (werd geweigerd) en gevraagd of ze rekening wilden houden met mijn dochter. Dat wilden ze wel. Afgelopen zondag kon dochter weer niet slapen en heb ik heel aardig gevraagd of de bassen van de muziek misschien gehalveerd konden worden. De meiden zelf zeiden dat dat kon, maar hun vriendjes vonden het maar flauwekul en draaiden de volumeknop nog wat verder open. Ik heb toen de eigenaar telefonisch gevraagd zijn huurders te vragen rekening met ons te houden. Hij heeft ze gebeld en de muziek ging meteen uit. Maar nu heb ik natuurlijk oorlog, want ik heb 'geklikt'. Vandaag zat ik aan de telefoon met een mogelijke klant, die afhaakte omdat hij het weinig professioneel vond dat mijn muziek zo hard stond. Dat was dus de muziek van de buren. Mijn ouders kwamen hier even wat halen en hoorden de muziek letterlijk drie straten verder al. Ze dachten dat er feest was in het dorp. Inmiddels reageer ik allergisch op ieder geluid.
Heeft iemand nog tips? Ik heb me al een keer door buren laten wegpesten (die verbouwden een jaar lang iedere avond tot middernacht) en ik kan me een volgende verhuizing financieel niet veroorloven.

Stoepkrijt
Zou dat helpen?

Ik vraag me altijd af waarom mensen niet gewoon bereid zijn afspraken te maken. Waarom moet er eerst politie bijkomen? En zou dat dan helpen?
Ik zit me af te vragen of ík nou zo'n zeikerd ben. Maar niet meer slapen en klanten kwijtraken is toch wel ver over mijn grenzen. Ik heb inmiddels de verhuurder een sms gestuurd. Ben benieuwd. Het is nu stil, dus ik ga even wat slaap inhalen.
Het nadeel is dat ze wisseldiensten werken en dus ook wel eens slapen als ik hier bijvoorbeeld de werkster heb (weet ik trouwens niet van tevoren). Ik kan de hulp moeilijk verbieden om te stofzuigen als ze daar speciaal voor komt. Maar dat is wel het antwoord op mijn vraag of het wat stiller kan: wij hebben ook last van jou. Ik snap helemaal niet waarom ze dit huis hebben uitgekozen om te huren (er staat hier zat te huur). De rest van de straat heeft kleine kinderen (dochter van 10 is het oudste kind) en heeft dus hetzelfde ritme. Elke ochtend om kwart over acht komt iedereen met kinderen naar buiten om naar school te gaan en dan zijn de kinderen niet bepaald rustig. Hebben ze ook nooit hoeven zijn in deze straat...

albana
Er zijn gewoon regels voor

je kan wel de politie bellen. ooit in een ver verleden hadden wij een altijd klussende buurman waar wij op zich weinig 'last'van hadden (we hadden nog geen kinderen) maar andere buren (met kinderen) wel. met de altijd klussende buurman was ook niet te praten. maar na overleg met de politie wilden die dat er áltijd werd gebeld als er na 10.00 uur 's avonds én voor 7.00 uur 's morgens nog geklust werd. hoe meer meldingen hoe 'makkelijker' ze in actie kunnen komen. uiteindelijk is de altijd klussende buurman verhuisd omdat ie genoeg had van dat eeuwige 'gezeik' van de buurt......de politie is er wel tig keer geweest...hij kreeg brieven van de woningbouw(huizen in de straat) en een paar keer een boete voor geluidsoverlast.
jij staat dus in je recht bij kabaal 's nachts. hun niet bij kabaal overdag.
politie bellen dus!
groeten albana

Stoepkrijt
Duidelijk!

Ik ga ermee aan de slag. Gevaar is natuurlijk wel dat de buren voortaan van 's morgens 7 tot 's avonds 10 de muziek keihard zetten. En dat vind ik ook geen prettig idee. Kan ik daar ook wat aan doen?

nanooky
Dan is het echt overlast

Wij hebben zelf een aantal jaren geleden ook zoiets aan de hand gehad (zijn zelfs op zoek gegaan naar een andere woning, en gevonden :)). Volgens onze wijkagent is het altijd een kwestie van geven en nemen. Zijn er wel regels maar is het ook een kwestie van "normen". Hij heeft bijv. met onze buren doorgesproken dat mensen met kinderen erg veel overlast hebben van muziek etc. na 21.00 uur. Hij vond dat een acceptabele tijd. Als ze de hele dag zo gaan doen zijn ze gewoon aan het pesten, en daar kan je echt wat mee. Vervelend is wel dat het om koophuizen gaat. Vrienden van ons wonen in een huurhuis en hun buurman is al lang uit huis gezet door de woningbouwvereniging.
Sterkte

tonny
Wat vinden de andere buren ervan?

hebben die er net zoveel last van als jij?

tonny

Marielle
Hypotheek

Zeker naar de politie gaan. Ik zou ook de bank van de eigenaren inlichten. In 90 procent van de hypotheken staat een niet verhuur beding.

Stoepkrijt
Toch maar politie

Ik woon in een soort appartement dat gebouwd is in een oud kerkje. Dat van de buren zit er dus ook in en verder zit er aan de achterkant nog een kantoor van het bedrijf ernaast. We zitten aan het einde van een doodlopende straat. Ik heb de bovenste twee verdiepingen, maar wel een tuin aan de voorkant (waarachter dus de mensen met de blaffende hond wonen, hun tuin grenst aan de mijne). De andere buren wonen een paar meter verderop (dat zijn die met de krijsende kinderen, waarover ik in een eerder draadje schreef). Het lijkt net of ik in een enorme asobuurt woon, maar dat valt reuze mee. Ik heb de buren met die nachtbrakertjes nog niet gehoord over de nieuwe buren, ik zal het eens vragen. De rest woont denk ik te ver om echt last te hebben van de muziek als ze hun ramen dicht hebben.
Dat van dat niet verhuur beding wist ik niet. Maar hoe kom je erachter waar zij hun hypotheek hebben? En als je dat al voor elkaar krijgt en de huurders moeten eruit, dan heb ik ook meteen ruzie met de eigenaar.
Ik denk dat de eigenaar wel contact heeft gehad met de huurders, want vandaag is het tot nog toe rustig, hoewel ze er wel zijn. Alleen gewone woongeluiden vandaag en dat is uitstekend te doen. De volgende keer zal ik toch maar de politie bellen.

Minet
Ook hier helaas lawaai

Sinds 3 maanden zijn mijn buren verhuisd, maar hun huis is nog altijd niet verkocht. De oudste dochter zou op kamers gaan, maar blijft nu dus in het huis totdat het verkocht is.
Madam is 22 en heeft een grote vriendenclub die het geweldig vinden om in 'haar' huis te feesten op vrijdagavond, zaterdagavond en zondagavond.
Al vele weekenden is daardoor onze nachtrust verstoord, hebben wij vriendelijk, later vriendelijk doch dringend, gevraagd of het zachter kon.
2 weken geleden was voor mij de maat vol, ik ben uit bed gestapt, heb me aangekleed, ben achterom naar binnen gelopen en heb vervolgens zo'n 13 personen het huis uitgejaagd. Ze waren nogal onder de indruk van mijn optreden, heb ze gezegd dat dit echt de allerlaatste keer was dat ze mij hierover hoorden, dat de eerstevolgende keer de politie direct wordt gebeld.
Sinds die tijd is het rust..........het spul wil nl. niet graag dat de politie langskomt, ze blowen zich nl. compleet suf daar. Via mijn eigen zoons heb ik al teruggehoord dat een aantal van die jongeren daar echt niet meer komen na mijn dreigement, want dan zouden ook hun ouders van hun blowgedrag weten....
Hier is de rust dus weergekeerd.
Groetjes, minet

albana
Hahaha stoepkrijt........

ik moest erg lachen om je nachtelijke verhaal! ik zie het zo voor me.....en het doet me denken aan hoe ik een keer 'hangjeugd' uit de tuin van het verzorgingshuis waar ik werk heb verjaagd ook 's avonds laat. ik was óók zó boos....ik kende geen angst meer en de jongelui waren stevig onder de indruk en hebben zich weken koest gehouden. later dacht ik hoe heb ik het gedurft en gedaan??? hahahaha.........en ik kreeg ook een hele preek van m'n baas....
groeten albana

Stoepkrijt
Was minet

Jammer genoeg ben ik niet zo'n held als Minet. Ik denk erover om de makelaar te bellen om mijn huis te koop te zetten. Die meiden zijn al zo brutaal als de beul maar de jongens die eromheen zwerven zijn gewoon crimineel. Eentje ken ik nog uit mijn tijd bij het advocatenkantoor en daar wil je echt geen ruzie mee. Het is hier een doodlopend smal straatje met alleen maar jonge gezinnen en ze kwamen net met twee auto's keihard toeterend het straatje ingescheurd. Lachen hoor, alle kleuters weer wakker. Politie bellen heeft in dit geval geen zin want als die komen is er niks meer te zien en te horen.
Misschien kunnen jullie twee (Minet en Albana) even langskomen om de jongelui een lesje te leren?

Stoepkrijt
Het loopt uit de hand

De afgelopen tijd is het van kwaad tot erger geworden. Steeds vraag ik of het wat zachter kan, steeds blijkt het niet te kunnen. Vannacht heb ik uiteindelijk de politie gebeld en die zijn langsgeweest bij de buren. Maar die ontkennen alles. Vervolgens kreeg ik vanmorgen (nadat ik maar twee uur had geslapen van de acht uur die ik in bed lag) boze buren aan de deur die het belachelijk vonden dat ze de politie langs hadden gehad. Na nog even vriendelijk te zijn gebleven werd ik 'duidelijk' en toen kwamen van hun kant de woorden: "wen er maar aan, wij gaan toch niet weg!" Ik heb inmiddels de politie gebeld wat ik nog kan doen en mijn advocaat, maar feitelijk komt het erop neer dat ik het beste maar kan verhuizen. En dat lukt nou net niet, want ik ben net voor mezelf begonnen en krijg dus niet zo gemakkelijk meer een hypotheek. Bovendien wil niemand het huis kopen met die aso-buren. Tegenover de eigenaar ontkennen ze ook alles en ben ik de zeikerd. Knokploeg huren maar?

Stoepkrijt
Pelle

Ik heb de verhuurder al een paar keer 's nachts gebeld en hij zet nu gewoon zijn telefoon uit. Ik laat het geluid dus maar op zijn voicemail inlopen. Staat de tijd er mooi meteen bij. Jammer genoeg wil de verhuurder niet graag van de huurders af: ze betalen de huur en van de herrie heeft hij persoonlijk geen last.
De politieman die ik vanmorgen nog even gebeld heb hoe er nu wordt omgegaan met mijn melding, had ook nog een tip: de politie laten komen en in mijn huis laten luisteren. Zo is het objectief vastgesteld dat het overlast is. En dan kan de politie meteen even aanbellen bij de buren.
De buren zijn hardnekkig. Ik wil alleen dat de herrie ophoudt, zij vertellen meteen dat ze toch niet weggaan. Dat vraag ik toch ook niet? Vanmorgen hoorde ik de vriendjes van de dames buiten met een sigaret luidkeels discussiëren over de smaak van de geslachtsdelen van de dames. Leuke taal voor de oortjes van mijn 10 jarige dochter!

Onderwerp gesloten

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.