Home » Forum » Onder druk zetten

Onder druk zetten?

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

3 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
partner
Onder druk zetten?

Ik heb een heel goede relatie met mijn vriend, al bijna 20 jaar, Maar...hij raakt verslaafd aan alcohol, hij gaat daarvoor al op consultatie, doet niet moeilijk,(niet agressief) heeft het dus (nog soms)zo'n beetje in de hand (voor zover dat mogelijk is)
Nu denk ik dat hij natuurlijk veel beter volledig zou stoppen (cfr AA principe) omdat ik niet wil dat hij het verder laat komen, en ergens weet ik dat hij dat zelf ook wel zou willen,(ookal ontkend hij die noodzaak in alle talen) maar die stap is hem te zwaar, Hij heeft nu alles wat hij wil
Mijn vraag is nu...hoe kan ik hem toch die por geven, het is nl zo dat als ik nu zie dat hij volledig onder invloed is, er uitgeteld bijligt, hij van de wereld is, ik er niets van zeg, de sfeer probeer erin te houden als hij weer bij positieve is, dus doe alsof er niets aan de hand is , en gewoon doorga met het ideale, probleemloze koppel te spelen
Zou het goed zijn dit zo door te laten gaan of zet ik hem beter onder druk, hem met de neus op de feiten drukken, de ontkenningen negeren, hem laten voelen (en helpen) het aan te pakken en de strijd ermee aan te gaan ?? Wat lijkt jullie, vanop een afstand gezien ??
(hij geeft een kleine 10 euro per dag uit aan z'n dranken, maar financieel is er geen probleem)

Jade
Partner,

Als jij doet alsof er niks aan de hand is verandert er sowieso niets.

http://www.al-anon.nl/

Dit is een site voor partners van alcoholisten. Misschien kun je hier iets mee??:-)

Charrie
Wel zeggen

Ik zou hem wel vertellen dat je het niet oké vindt, welke gevolgen het heeft voor jou dat hij elke avond in de lorem is. Het kan hem motiveren er wat meer aan te doen. Misschien heeft hij nu het idee dat het je niets kan schelen. Het wel best vindt zo.
Als je merkt dat hij zich wel heel schuldig voelt door wat je zegt maar er daardoor ook een reden bij heeft om te drinken, dan zal het hem niet helpen zijn verslaving te doorbreken. Dan doet hij dat hopelijk uiteindelijk voor zichzelf. Daarbij kun jij hem wel steunen, maar houd daarbij wel je eigen grenzen in de gaten!

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.