Home » Forum » Open relatie

Open relatie

18 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
SunShine
Open relatie

Hoe denk jij hier over? En wie heeft er ervaring mee?

Joepie
Nou

Het lijkt me geweldig. Volgens mij zijn er veel mensen die het wel willen, maar hoe open je het gesprek naar je partner toe ?

MariaRosa
Mwoah

Ik denk niet dat het werkt. Ik ken geen 'open relaties' van langer dan vijf jaar.

Ellen Wouters
Kort

Ik heb een stuk of 5, 6 stellen gekend die een open relatie hadden. Met de nadruk op hadden, want de relatie is voorbij.

Allemaal zeiden ze "Wij zijn zo zeker van elkaar, wij worden niet jaloers, niemand komt daartussen". Allemaal zeiden ze achteraf "We hadden niet in de hand hoe complex het zou worden qua emoties".

Groet, Ellen

Tinus_p
Heu

Wat bedoel JIJ precies met 'open relatie'?

koentje
Joepi

Jij wil een open relatie (En wat bedoel je dan precies) maar je weet niet hoe je een gesprek met je partner hierover moet beginnen?

Dan heb je het niet over een wens naar openheid maar is het waarschijnlijk een nette manier om te zeggen dat je sex met anderen wil, zonder daar gedonder over te krijgen.

Ook voor Sunshine de vraag: wat wil je dan precies en wat is het probleem?

Kronos
Praten

De vraag is inderdaad wat je verstaat onder een open relatie. Als je bedoelt dat je naast je bestaande relatie een min of meer volwaardige relatie er op na gaat houden, dan ben ik erg sceptisch. Je moet eigenlijk wel aan het rentenieren zijn zonder kinderen wil je genoeg vrije tijd over hebben om daar volop in te investeren.
Tijd is iets anders dan kwaliteit, maar gebrek aan tijd om in een relatie te investeren leidt meestal vanzelf tot gebrek aan kwaliteit.
Veel mensen met open relaties hebben de neiging om te denken dat ze zo verlicht zijn en dat hun relatie zo stevig is, dat ze zich kunnen permitteren om minder aandacht te geven aan hun vaste partner. Tegelijkertijd denkt de vaste partner soms ook dat hij/zij niet moet zeuren, want ze hebben toch een open relatie?

Ik heb hier ontspoorde voorbeelden genoeg van gezien.

Heel eerlijk gezegd: als je nu niet eens weet hoe je hier het gesprek met je partner over moet beginnen, dan moet je niet eens nadenken over open relaties.

huismusje
Wij hebben open relatie maar....

Dat betekend niet dat we zomaar alles mogen.
Ik heb een vriend naast mijn man waar ik heel goed mee kan praten en waar ik ook heel veel mee deel maar ik zie hem hooguit 1 x per jaar.

Mijn man heeft een vriendin waar ook hij het gezellig mee heeft en waar ik ook heel goed mee kan opschieten. Maar er is bij ons beide geen sprake van een volwaardige relatie naast onze eigen relatie.

Onze relatie gaat altijd voor. Het is gewoon voor erbij en af en toe (1 x per jaar hooguit) Belanden we bij onze vriend(in) in bed en dat kan zonder dat daar gezeur van komt. Zolang het maar open en eerlijk is.

Dit gaat al een jaar of 6 heel goed.

gr huismusje

Winona Ryder
Ik denk

Dat de situatie van huismusje het beste zou werken. Ik zie ook om mij heen dat de meeste "open" relaties toch achteraf niet werken. Of de 1 gaat gelijk hele volksstammen af voor de sex zeg maar, of er ontstaat een echte relatie ernaast, of er komt verliefdheid.
Maar ja, de tijd zal altijd moeten uit blijken of iets wel of niet werkt...

Tinus_p
Twee varianten

SunShine houdt zich helaas stil, maar ik wil er nog wel wat over zeggen.

Volgens mij zijn er twee situaties, die allebei het label 'open relatie' hebben, maar die heel anders zijn.
1. Is de situatie waarin een relatie helemaal op is, maar een scheiding ongewenst of onmogelijk. De oplossing is dan, dat de beide partners een minnaar/minnares zoeken. Vroeger was dit tamelijk gewoon (lees maar eens wat biografieën van beroemde personen), maar tegenwoordig is scheiden de aanvaardde optie.
2. Is precies omgekeerd. Mensen hebben dan een goede relatie, maar domweg behoefte aan sex met anderen. De oplossing, populair via programma's a la sexcetera, is dan de parenclub oid. Het werkt soms best, maar alleen als beide partners dat zo willen.

Toosje
Sceptisch

Had je de vraag een jaar geleden gesteld, dan had ik geroepen dat het me heerlijk leek, zo'n open relatie. Ik was zo iemand die "domweg behoefte had aan seks met anderen" (Tinus). En ik dacht dat ik die seksuele verlangens volledig kon scheiden van liefde.

Niets bleek minder waar te zijn. Ook bij mij kwam een man op mijn pad waarop ik verliefd werd. En hoe! Het voelt als de liefde van mijn leven, maar omdat mijn eigen partner een open relatie niet accepteert, en die minnaar ook nog eens een eigen gezin heeft, probeer ik hem te vergeten. En dat lukt me nauwelijks. Mijn leven ligt dus behoorlijk overhoop.

Dus ik heb mijn mening volledig bijgesteld. Ik geloof niet dat het goed kan blijven gaan, omdat er altijd het gevaar van verliefdheid op de loer ligt. Maar ik weet ook dat de drang naar seks met anderen soms zo overweldigend groot is, dat ik ook niet durf te beweren dat ik me er nooit meer aan zal overgeven.

Groetjes,
Toosje

huismusje
Toosje

Toosje ik snap je wel een beetje. Ik heb mijn mijn vriend ook meer dan alleen een sexrelatie.En zo mijn man ook met zijn vriendin. Maar we houden allebei goed voor ogen waar we thuis horen.
Maar dat neemt niet weg dat ik ook van mijn vriend houd , Maar ik houd ook van mijn kinderen en mijn ouders en van mijn vriendinnen. Maar dat is andere liefde.
Met mijn vriend doe ik ook hele andere dingen als met mijn man. Met hem bezoek ik musea en wandel ik uren langs het strand.Dingen die mijn man nu eenmaal niet zo leuk vind. En met mijn beide mannen ga ik lekker motorrijden op een mooie zondag en dan voel ik me echt rijk!!

gr huismusje

+ Slimme Brunette +
Open relatie versus seks met anderen

Bij een open relatie stel ik me voor dat de ander er geen zicht op heeft, er geen controle op is. Maar als je het graag zo nu en dan met een ander doet dan zijn er toch ook andere opties? Met expliciete toestemming vooraf, eenmalig, met je partner erbij (toekijken kan heel opwindend zijn). Maar misschien moeten deze dingen dan al aan het begin van de relatie besproken zijn en niet als je al een paar jaar een gewone relatie hebt en dat je uit verveling of wat dan ook plotseling een nieuwe uitdaging zoekt.

Toosje
Lidwientje

Ik ken Tinus niet persoonlijk, dus waarom zou ik impliceren seks met hem te willen? De reden om zijn naam te noemen, is dat het een citaat was van hem die ik aanhaalde. Vandaar de aanhalingstekens.

Toosje

Toosje
Huismusje

Heerlijk dat je die afspraak hebt kunnen maken thuis. Alle partijen lijken gelukkig met deze situatie. Geniet ervan!

Groetjes,
Toosje

+ Slimme Brunette +
Toosje (o.t.)

Het is tegenwoordig echt niet nodig iemand persoonlijk te kennen om seks met hem/haar te willen. En ik kan het weten, heb me op de internet-date-markt begeven. Van eentje had ik zelfs nog nooit een foto gezien.

Nickie
Weer andere situatie

Wij hebben nu ongeveer een jaar een driehoeksrelatie met een vrouw. Dat ging zo goed dat ze een paar weken geleden bij ons is ingetrokken. Dus wel een open relatie maar dan beperkt tot een extra persoon.

Toosje
Slimme brunette

Dat zal ik ook niet tegenspreken, want dat weet ik als geen ander. Maar niets in mijn posting wijst erop dat ik erop uit zou zijn seks te willen met Tinus...

Groetjes,
Toosje

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.