Home » Forum » Open relatie naast huwelijk

Open relatie naast huwelijk

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
ano
Open relatie naast huwelijk

Hoi,

Moet toch even mijn verhaal hier kwijt, zoek geen advies want uiteindelijk moet je zelf een keuze maken.

Ben 39 jaar 19 jaar bij mijn huidige man en we hebben 2 kids.
We heben onze problemen gehad en altijd goed doorstaan.

Nu hebben we al een paar keer aan PR gedaan en was leuk maar de spanning was er gauw weer af.
Nu hebben we een stel leren kennen en dit gaat verder dan alleen maar sex.
We zijn alle 4 hevig verliefd en weten dit ook nog van elkaar. Mijn ma en ik praten hier redelijk open over.

Ben geheel in de war.
Enerzijds wil ik gewoon alles houden zoals het is maar aan de andere kant wil ik graag bij de ander zijn.
We hebben zo'n klik, voelen denken en beleven hetzelfde. Het voelt gewoon goed op alle fronten.

We laten het op zijn beloop en genieten van de tijd van elkaar die we wel samen kunnen doorbrengen.

Zijn er lezers die een soortgelijke ervaring delen?

Roos
Op z'n beloop?

Jullie zijn alle vier verliefd, gaan nog steeds met elkaar naar bed én laten alles maar op z'n beloop?
Ik heb absoluut geen ervaring met dit soort dingen, maar jij kan zelf toch ook wel aanvoelen dat dit niet goed gaat aflopen? Als je huwelijk je lief is zou ik toch maar stoppen met het zien van dat andere stel.
Roos

wil40
Open relatie?

Dit heeft weinig te maken met een open relatie. Er is sprake van verliefdheid op een ander en je overweegt met hem samen te wonen. Een scheiding dus.
Dus keuzes maken. Houd je ergens in je verliefdheid ook nog rekening met de kinderen? Dit wordt een drama op deze manier.Heeft het andere stel ook kinderen?

Pisa
Ooit

heel lang geleden had ik een vriendin. Met gescheiden ouders die een nieuwe relatie hadden. Later kwam ik erachter dat die nieuwe relaties dus ook eerst een stel was en naast elkaar woonde. Dat was zo gezellig dat er later partnerruil van kwam en dus ook echt geruild. ;-) Ondanks dat het voor alle 4 de betrokkenen een vrije keus was is er toch een vechtscheiding ontstaan, want ze willen elkaar dus niet meer spreken. :-(
Kinderen hebben het aardig te voorduren gehad door iedere keer al die vragen van vriendjes en vriendinnetjes te moeten beantwoorden.
Al met al zijn die partners wel bij elkaar gebleven. Dus het was geen impulsieve actie.

ano
Ja..

er zijn van beide kanten kinderen in het spel en dat s wat me bezig houdt...kies je voor stabiliteit voor de kinderen en blijf je daarbij toch een stuk ongelukkig of..kies je voor je eigen geluk in de hoop dat alles goed komt in goed overleg.

Ik geloof nl. dat dat wel kan als het een keuze zal zijn van alle kanten...

Voorlopig zal het blijven zoals het nu gaat...Voelen alle 4 gelukkig..

Pisa
Keus

"Ik geloof nl. dat dat wel kan als het een keuze zal zijn van alle kanten..."
In dit geval hebben de kinderen niets te kiezen maar te ondergaan. Mijn vriendin d'r moeder en nieuwe partner hebben er op een gegeven moment ervoor gekozen dat ze in een andere plaats gingen wonen, zodat vriendin en haar broertje minder last van de vragen en opmerkingen uit de omgeving (school, e.d.) had.
Tuurlijk kon vriendin er niets aan doen. Het was niet haar keus dat ouders verliefd werden op de buren, maar ze had er wel mee te dealen. Gelukkig voor haar werd ze in haar nieuwe omgeving er niet op aangekeken of over haar gekletst.

tonny
Het lijkt me heeel ingewikkeld

'kies je voor stabiliteit voor de kinderen en blijf je daarbij toch een stuk ongelukkig of...'

Tja, ongelukkig, ongelukkig. Wat is ongelukkig. Een mens kan nooit alles hebben in het leven, je kunt ook teveel willen!! Jullie zijn nu allevier verliefd, maar wie zegt dat dat voor allevier zo blijft??

'kies je voor je eigen geluk in de hoop dat alles goed komt in goed overleg' Wat is 'je eigen geluk'? Bestaat dat buiten het welzijn van al jullie kinderen om?? Bij mij zou dat ondenkbaar zijn, het welzijn van mijn kinderen gaat voor zover ik daarin iets te kiezen heb!

tonny

Josephine*
Ik snap het niet

Jullie zijn alle vier verliefd, betekent dit dat de vrouwen op de andere man verliefd zijn en omgekeerd, of zijn jullie als stel op elkaar verliefd?
PR (partnerruil?) werd gauw saai en nu heb je een nieuwe kick, ben je geheel van de kaart en wil je de gok wagen of het leven met die andere man misschien leuker is dan met je eigen overbekende echtgenoot. Is dat wat je bedoelt met kiezen voor je eigen geluk?
Ik zou zeggen; doe wat je niet laten kan, maar hou je kinderen erbuiten. Dit is wat volwassenheid voor mij inhoudt; je kinderen niet in iedere gril en bevlieging meeslepen.

Tidnav
Heb het t-shirt

Ja hoor, We hebben het meegemaakt. We deden al jaren aan PR en toen op een dag kwam er verliefdheid bij. Bij verliefdheid hoort dat je graag bij iemand wil zijn. Dat kwam van vier kanten en het voelde heerlijk.

Ik denk dat je het simpel moet houden. Je bent verliefd. Dat is iets anders dan houden-van. Het gaat ook weer vanzelf over. Ik denk dat het belangrijk is om dat goed voor ogen te houden: het gaat weer over. Je kunt best wat toegeven aan de verliefdheid. Genieten van de ander. Tijd samen doorbrengen. Leuke dingen doen.

Maar vergeet beslist niet waar je allereerste prioriteit ligt. Namelijk bij je vaste partner en vader van je kinderen. Bepaal met je verstand hoeveel tijd je doorbrengt met de ander. Zorg er voor dat je geen (ECHT HELEMAAL GEEN) geheimen hebt voor je vaste partner. Je loyaliteit moet ten allen tijde bij je man liggen. Als je moet kiezen tussen die twee, dan moet je keuze bij je man liggen. Als ik het goed lees is dit iets dan van vier kanten komt.
Besef ook dat bij een van de vier de verliefdheid als eerste zal verdwijnen. Verliefdheid verdwijnt namelijk ALTIJD, en je kunt niet bepalen wanneer dat gebeurt.
Als de verliefdheid bij een van de vier verdwijnt, dan komt het moeilijke moment dat je erover moet gaan praten. Hoe ga je dan om met het andere paar waar de verliefdheid nog wel aanwezig is? Dit is ook het moment dat jaloezie in het spel komt. Kun je nog accepteren dat je partner verliefd is op de partner van degene die jou gedumpt heeft?

We zijn nu twee jaar verder. Het andere stel zien we nog steeds af en toe. We swingen niet meer met hen, maar we hebben gewoon vriendschappelijk contact.

In ons geval is het allemaal prima gegaan. We hebben genoten van de periode dat er verliefdheid was.

Helaas ken ik ook ontzettend veel voorbeelden die mis gingen. Mensen die vergaten dat verliefdheid geen leven lang duurt. Mensen die vergaten hoe ze hun partner ooit MINSTENS zo bijzonder vonden als degene op wie ze verliefd waren. Mensen waar de rel kwam toen een van de vier afhaakte.
Soms mondde het uit in een scheiding. Soms ook in een nieuwe relatie met de ander. En veel van die relaties liepen uiteindelijk ook weer op de klippen.

Onderwerp gesloten