Home » Forum » Recht

Recht?

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

2 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Ella2007
Recht?

Mijn schoonzus ligt zwaar in de clinch met mijn schoonouders. Heel vervelend voor hun allemaal, en ik probeer hier en daar wat begrip te kweken voor elkaars standpunt, maar beide partijen zijn nogal volhardend in hun gelijk, dus dat is weinig succesvol. Wat mij opvalt en ik weet nooit zo goed wat daarop te antwoorden: beiden spreken vaak over het RECHT om hun mening te uiten, met welk RECHT iemand iets zegt, waar de ander het RECHT vandaan haalt om zo te spreken etc. Het gaat dus om het woordje RECHT. Dat begrijp ik niet zo goed. Alsof dat kwetsende opmerkingen rechtvaardigt (nu gebruik ik het zelf) of alsof een bak shit over iemand uitstorten ok is. Als mij dan gevraagd wordt waar iemand het recht vandaan haalt weet ik nooit zo goed wat ik moet antwoorden. Respect is volgens mij de basis en dan heb je niet zoveel aan " rechten" . Toch ?
Verder graag tips om hiermee om te gaan. Schoonpaps kan niet luisteren, en reageert standaard door argumenten te blijven spuien en medestanders te benoemen. Schoonzus vliegt onmiddelijk in de verdediging en neemt afstand. Wij worden steeds vaker " lastig gevallen" met voorbeelden en problematiek, en worden (m.n. door schoonouders) redelijk naar hun kampje toe geharkt. En dat vind ik ook niet fair naar schoonzus toe: die begrijp ik nl beter dan schoonouders, hoewel zij zaken op een andere manier had kunnen benaderen en onder woorden kunnen brengen. Ik merk dat het me veel meer bezig houdt dan dat ik zou willen. Bah ! Manlief is er al helemaal klaar mee en kan zich er beter voor afsluiten, is ook niet zo vaak lijdend voorwerp, omdat ik ze vaker zie. Werk parttime en ben dus meer thuis als er gebeld wordt of bezoek komt. Grrr.

Sassie
Ella

zeggen: "luister eens, ik vind het heel vervelend dat jullie niet op een lijn, zitten, maar hou ons er alsjeblieft, buiten. Dat RECHT hebben wij namelijk, dus val ons alsjeblieft niet meer lastig".

Beetje flauw, maar ik moest er ineens aan denken….
Afstand nemen en desnoods weggaan als ze weer beginnen (desnoods vooraf overleggen met je man). Julie hebben namelijk het volste RECHT om dit niet leuk te vinden en hier dus niet meer mee geconfronteerd wensen te worden.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.