Home » Forum » Relatie broer man stimuleren of laten

Relatie broer man, stimuleren of laten?

3 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
moeitemee
Relatie broer man, stimuleren of laten?

Even de situatie in een notedopje.
Man heeft een broer. Zijn relatie is altijd goed geweest met hem, niks mis mee. Kwamen niet heel vaak bij elkaar maar gewoon oke.
Broer heeft een 'conflict' met ouders. Dat is heel vervelend, zeker voor ouders ook (broer heeft stekker eruit getrokken), maar het heeft verder niks met ons te maken (oud zeer uit jeugd etc).
Nu is dit gedoe al een maand of 3 geleden en man heeft niks van zich laten horen meer. Zijn broer heeft het wel moeilijk met de situatie maar heeft er zelf voor gekozen. Hij zal zelf niet snel contact met ons zoeken.
Man heeft mail gestuurd met 'sterkte, als er iets is, ik ben er'
Dat werd positief ontvangen. Gister was broer jarig. Man maakt zich (er in mijn ogen) af met een mail.
Waarom belt hij niet even? even een afspraak maken? een echt gesrpek voeren.
Mijns inziens vindt man dat moeilijk, maar dat is volgens hem niet zo. Hij heeft er gewoon geen behoefte aan, verder is er niks tussen hem en broer zegt hij dat is wel oke en we zien elkaar nog wel een keer.

Ondertussen zien we neefjes ook niet meer. Ik vind het zelf ook lastig om te bellen met bijv schoonzus als broers geen contact hebben. Dat zit misschien in mij en ik zal het wel gewoon gaan doen denk ik, maar moet ik het nou laten zitten? of ga ik toch proberen man contact te laten zoeken? Man vraagt waarom ik dat zo graag wil? tja...omdat ik denk dat de drempel alleen maar hoger wordt en het contact er alleen maar slechter van kan worden....
Wie laat zijn licht hierop schijnen?

mirreke
Als jij er behoefte aan hebt, zelf bellen

als je man het niet doet. Wat is daar mis mee, en trouwens, je kunt toch ook met je zwager praten, en niet alleen met je schoonzus?
Als je het contact met je neefjes en hun ouders belangrijk vindt, zou ik dat zeker zelf proberen aan te houden als je man dat niet uit zichzelf zo doet.
Gaan jullie meestal langs op verjaardagen? Ga anders dit weekeinde, vraag of het uitkomt.

purk
Ga uit van jezelf

als jij behoefte hebt aan contact, zou ik dat zoeken. Ik begrijp dat het contact met broer, schoonzus en neefjes voorheen goed was. In mijn ogen kan je best bellen, feliciteren en vragen of je/jullie dit weekend nog even persoonlijk mogen komen om te feliciteren en cadeautje te brengen.
Wat de situatie tussen broer en jouw schoonouders betreft. Ik zou het even aanstippen door te zeggen dat je het erg vervelend vindt, maar hoopt dat het niet tussen jullie in zal komen te staan. Dat je het contact met hen en de hun kinderen belangrijk vindt, maar dat je verder niet over het voorval of kwestie wilt praten, aangezien het jullie niet betreft (of iets in die trant).
Zelf zou ik het wel even met mijn man overleggen, het is per slot van rekening zijn broer.

Ik schat zo in dat als het eerste contact weer gelegd is en duidelijk is dat jullie geen partij zijn, dat het wellicht ook voor jouw man makkelijker is om weer contact zoals vanouds te hebben.
Factor die roet in het eten kan gooien is de wijze waarop jouw schoonouders reageren op het feit dat het contact tussen de broers hetzelfde blijft. Zij zouden wellicht kunnen voelen dat er 'partij gekozen wordt'. Maar tegen hen kan je hetzelfde zeggen....jullie blijven er buiten.

Succes, lijkt me lastig, hoor.

groetjes van Purk

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.