Home » Forum » Relaties en huishoudelijke taken

Relaties en huishoudelijke taken

19 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Toosje
Relaties en huishoudelijke taken

Vaak lees ik in deze rubriek dat vrouwen klagen dat ze te moe zijn voor hun relatie omdat ze de hele dag al voor de kinderen en het huishouden zorgen. Mannen zouden te weinig zorg- en huishoudtaken op zich nemen.

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik een workaholic ben en daar dus energie uit haal. Na een dag thuis met de jongens ben ik ook bekaf, want ze kunnen zo druk zijn! Om over het huishouden maar te zwijgen. Dan heb ik geen zin meer om 's avonds ook nog mijn man te verleiden.

Is het dan erg kort door de bocht om te zeggen: ga een baan zoeken, waar je meer energie uithaalt. Van het geld dat je extra te besteden hebt, kun je een huishoudelijke hulp betalen en voor mijn part de boodschappen laten bezorgen. Dan houd je 's avonds nog wel energie over voor seks of een gesprek bij een glaasje wijn. Maakt je dat niet een veel gelukkiger mens?

Het lijkt mij een zoveel eenvoudiger oplossing dan te proberen die man aan de huishoudelijke taken en zorg te krijgen...

Groetjes,
Toosje

Yvon Meijer
Energie uit baan

Ik neem aan dat jij een léuke baan hebt waar je energie van krijgt? Want een baan die helemaal niet leuk is, dat kost je namelijk nog eens energie. Blijft er helemaal weinig over.. En niet iedereen kan aan zo'n geweldige baan komen denk ik, hangt erg van je opleiding, werkervaring, leeftijd e.d. af. Groetjes, Yvon.

Toosje
Je hebt gelijk

Ik heb een erg leuke baan. Maar daar doe ik ook wel moeite voor door het volgen van opleidingen e.d. Al kan ik me voorstellen dat ik het ook naar m'n zin zou kunnen hebben in een ander soort baan. Waarbij ik minder mijn hersens hoef te kraken, maar wel gezellige contacten heb met collega's. Dat alleen al geeft energie, volgens mij. Gewoon iets voor jezelf hebben.

Wat ik erg vaak heb gemerkt bij mannen die ik ontmoet (zeer divers pluimage), is dat hun vrouw klaagt over het thuis moeten zijn voor huishouden en kinderen. Nu kan ik me voorstellen dat iemand het fijn vindt om voor haar (of zijn) kinderen te zorgen. Maar als dat al je energie kost, dan is het toch niet alleen maar die partner die moet veranderen, dan kun je zelf toch ook een andere koers gaan varen?

Als mijn werk mij geen energie meer oplevert, ga ik ook op zoek naar wat anders. De arbeidsmarkt is gunstig op dit moment...

Groetjes,
Toosje

krin
Ha toosje

Volgens mij ben jij gewoon een man, maar weet je dat alleen nog niet ;-)
Praktisch gezien heb je gelijk, ik denk alleen dat aan 's mans hoofd zeuren over de verdeling van de taken in huis vaker een symptoom is dan de eigenlijke kwaal. Vaak komt het volgens mij in de plaats van vragen als: 'zie je eigenlijk wel wat ik doe', 'heb je eigenlijk wel in de gaten hoe hard ik me (voor jou) uitsloof', 'zijn we nog wel een team'.
Dus behalve die werkster en die bezorgde boodschappen kanmisschien ook een cursus 'hoe zeg ik rechtstreeks wat ik bedoel' voor mevrouw en 'hoe laat ik blijken dat ik mijn vrouw belangrijk vind' voor meneer uitkomst bieden.

Toosje
Haha

Krin, je verwoordt het perfect. Misschien zit het daar inderdaad in. Dat vrouwen niet verwachten dat de man 's avonds daadwerkelijk de keuken of de badkamer gaat soppen, maar dat zij waardering willen.

Maar dan nog hoor ik wel erg vaak dat vrouwen die thuis zijn, uitgeteld zijn 's avonds. Wat de (seksuele) relatie er niet beter op maakt. Mijn man en ik werken beiden 4 dagen per week, en ik merk dat mijn man ook kapot is na zijn "papadag". Ik zou er niet aan moeten denken dat hij altijd thuis zou zijn, al zou mij dat ruimte bieden weer 40 uur te gaan werken.

Groetjes,
Toosje

Yvon Meijer
Maar..

Toosje, hoe komt dat toch? Dat die mannen jou vertellen dat hun vrouw 's avonds uitgeteld is? In mijn werk heb ik ook veel contact met mannen van diverse pluimage en niet één verteld me over het klagen van zijn vrouw. En ik zou ook totaal niet in geïnteresseerd zijn om het daarover te hebben eerlijk gezegd. Maar, dat is een ander onderwerp. Ik sluit me aan bij Krin; heel goed verwoord. En als die mannen nou eens ipv de tijd de ze met jou staan te kletsen óver hun vrouw, die tijd besteden áán hun vrouw in de vorm van een gesprekje met een glaasje wijn, kaarsje erbij, zoiets? Kan je dat die mannen niet adviseren? Misschien helpt het om de boel weer wat op gang te brengen? Groetjes.

Toosje
Doe ik ook wel

Natuurlijk heb ik het daar ook over met die mannen. Maar vaak vinden ze dan intussen de spanning bij mij interessanter dan zich te richten op thuis. Niet goed nee, maar wel de werkelijkheid.

Ik heb ontzettend veel intieme gesprekken met mannen. Dat mondt echt niet uit in meer, maar de spanning wordt wel degelijk opgezocht. En ach, er lopen zoveel Toosjes rond op deze aardbol, dus zo vreemd is dat niet. Wij weten toch allemaal niet wat onze mannen doen op het werk, achter de computer, op het schoolplein?

Groetjes,
Toosje

Yvon Meijer
Nou,

Dan weten we het nu; intieme gesprekken voeren met vreemde dames over hun futloze vrouwen. :-) Groetjes.

krin
Klinkt als..

...mijn vrouw begrijpt me niet.

Toosje: "Natuurlijk heb ik het daar ook over met die mannen. Maar vaak vinden ze dan intussen de spanning bij mij interessanter dan zich te richten op thuis."
Nogal wiedes. Kost minder inspanning en levert meer op. En het geeft de Toosjes van wie er blijkbaar zoveel op het schoolplein rondlopen de kans te laten zien dat ze spannender en minder uitgeblust zijn dan de thuiszittende vrouwtjes.
Weet je waarom een dag met kinderen zo vermoeiend kan zijn, in vergelijking met betaald werk buitenshuis? Omdat je het in je eentje doet, dat ten eerste - geen volwassen feedback, geen collega die een mindere dag opvangt, geen complimenten van de baas. Ten tweede omdat je, vooral bij kleine kinderen, dienstbaar en volgend bent, en toch tegelijk leiding moet geven en moet sturen, stimuleren - je bent manager en slaaf tegelijk. Verwarrend en best vermoeiend.
En dan komt man thuis (of vrouw, natuurlijk), die ervan uitgaat dat je de hele dag hebt geteut met de kinderen en DUS geen zware dag in een high-powered superbaan hebt gehad, en wil aandacht, en bewondering, en een glas wijn, en een goed gesprek, en nog lekkere seks ook. En dan denkt de thuisblijver: ja, da-ag. Ga toch de plee poetsen, man. Doe je nog wat nuttigs.

Toosje
Maar krin

Dan vraag ik me dus oprecht af: waarom zoekt die vrouw (of man, natuurlijk) dan niet iets buiten de deur voor een paar dagen. Grote kans dat dat glas wijn, het goede gesprek en de lekkere seks er dan wel is 's avonds!

Groetjes,
Toosje

Natalia
Omdat?

er ook gewoon nog de vrouwen en/of mannen zijn, die naast hun gezeur, er toch al dan niet bewust voor gekozen hebben thuis te blijven. Dat een mens uitgeblust, afgepeigerd, futloos en energieloos is met of zonder baan: ik vind het niet zo gek. En "een baan zoeken dan" is ook niet heilig.
Ik HEB een leuke baan - waarvan ik moe word. Ik DEEL het huishouden en de kinderen met mijn man - waar ik ook moe van word. Ik word gewoon moe, raak door mijn energie heen. En klagen, daar ben ik dol op:-). En mijn man ook. Daarna zet ik een pot thee, doet man de afwas en teuten de kinderen met de cavia's. Ik weet niet hoor, maar ik denk dat klagen er misschien gewoon ingebakken zit soms en dat het (eenzijdige) verhaal misschien wel wat minder erg is dan het klinkt. Als je mij soms zou horen:-D....
Groetjes, D

krin
Maar toosje

"Waarom zoekt die vrouw (of man, natuurlijk) dan niet iets buiten de deur voor een paar dagen. Grote kans dat dat glas wijn, het goede gesprek en de lekkere seks er dan wel is \'s avonds!"
Prima plan, als thuisblijver daar meer eigenwaarde en energie uit kan halen. Maar zoals ik al zei, komt het gezeur volgens mij vaak vooral voort uit een gevoeld gebrek aan waardering en steun van de partner. Daarom zou die partner, wat mij betreft, dus niet met gezeur over zijn zeurende vrouw tegen Toosjes (excusez le mot) moeten aanpraten, maar zich moeten verdiepen in de grond van het gezeur, en daar wat aan doen, als hij er echt zoveel last van heeft.
Maar goed, naar mijn idee is gezeur over zeurende vrouwen dus gewoon een variant op 'mijn vrouw begrijpt me niet', zoals gezegd. Een binnenkomertje annex excuus voor toekomstig overspelig gedrag. "Ze dreef me ertoe, dat zeurwijf."

krin
Overigens

heeft Natalia natuurlijk gelijk - gezeur hoort erbij. Iedereen zeurt over zijn werk. Het verschil is wel dat als mijn partner over zijn werk zeurt, ik daar verder niet veel aan kan doen, het raakt me niet persoonlijk, ik kan hem tips geven en aanhoren, maar van mij wordt verder geen oplossing verwacht. Als je echter over het huishouden zeurt, omdat dat je werk is, is degene tegen wie je klaagt, ook degene van wie je bewust of onbewust actie verwacht.

Tinus_p
Oninteressant gezeur

Krin:
'Maar zoals ik al zei, komt het gezeur volgens mij vaak vooral voort uit een gevoeld gebrek aan waardering en steun van de partner. Daarom zou die partner, wat mij betreft, dus niet met gezeur over zijn zeurende vrouw tegen Toosjes (excusez le mot) moeten aanpraten, maar zich moeten verdiepen in de grond van het gezeur, en daar wat aan doen, als hij er echt zoveel last van heeft."
Ja, maar in dit opzicht heeft Toosje wel een punt, ook al zit het net anders dan ze zelf zegt. Mannen vinden huishouden totaal irrelevant en oninteressant; en gezeur erover is dan oninteressant gezeur. Dubbel erg.

Dan kun je beter een baan hebben, en daarover zeuren. Dat levert meer begrip op, want dat is interessant gezeur.

[insert lost of smileys here]

Winona Ryder
Tsja...

Die mannen uit Toosje`s berichten zeuren net zo goed. Zeuren dat hun vrouwen zeuren. Zeuren dat de vrouw geen puf meer heeft, maar zij doen ook geen enkele poging om hun partner te helpen of bij te staan.
Dus waarom zouden die vrouwen dan in sexy lingerie en een glas wijn wachten...? (zo`n wisselwerking)
Toosje zegt dan dat er maar iets leuks buiten de deur gezocht worden, bijv een baan. Maar eigenlijk komen die "problemen" van binnenuit. Die kan je dus niet oplossen door steeds maar externe oplossingen te zoeken. Ik zie dat al een tijd in de berichten van Toosje.

dc
Wel een punt

ik vind eigenlijk dat toosje wel een punt heeft. Behalve dat ze niet moet aanpappen met getrouwde mannen natuurlijk ;-)

Wynona zegt:
"Die mannen uit Toosje`s berichten zeuren net zo goed. Zeuren dat hun vrouwen zeuren. Zeuren dat de vrouw geen puf meer heeft, maar zij doen ook geen enkele poging om hun partner te helpen of bij te staan."

Is dat zo? Ik merk dat ik heel veel over het huishouden zeur. En mijn man helpt me echt wel. En we hebben een huishoudster. En toch vind ik nog dingen om over te zeuren. Hij kan het nooit goed genoeg doen, omdat hij niet doet wat IK in mijn hoofd heb. We hebben andere prioriteiten, en daar heb ik heel veel moeite mee.

Eigenlijk is het een soort controle-kwestie. Ik ben zo arrogant om te denken dat ik weet wat het belangrijkste is, terwijl, als ik even heel eerlijk ben, hij zijn prioriteiten veel beter voor elkaar heeft. Ik loop te miepen over de troep in de keuken, terwijl hij gewoon lekker met ons zoontje gaat voetballen. Wat is nu eigenlijk belangrijker?

En even voor de duidelijkheid, ik werk. En nog zeur ik. Bluh. Als iemand een tip voor me heeft om daar voor eens en altijd mee op te houden, dan hou ik me aanbevolen.

mammie2
Energiegevende dingen in het algemeen

zijn belangrijk om ernaast te doen als je kinderen hebt. Voor de een zal dit werken zijn, voor de ander contact met vriendinnen, sporten enz ...

Ik heb een vriendin die TBM is, maar van april - september elk weekend weggaat met de boot met haar familie. In de winter zijn ze voortdurend aan het skieen. Ze is volgt een keer per week skiles en loopt hard. Verder heeft ze voortdurend vriendinnen op bezoek. Ze is een van de vrolijkste mensen die ik ken, zijn klaagt er juist over dat haar man te moe is voor seks, zij wil wel. Ze heeft natuurlijk mazzel met goedverdiende echtgenoot.

Ik denk dat veel vrouwen zich zelf te veel wegcijferen en niet meer genoeg leuke dingen doen naast hun gezin. Daardoor zijn ze vaak klagerig en moe. Leuke dingen doen hoeft echter niet per se werken te zijn, voor veel vrouwen levert dat werken alleen maar minder energie op.

Toosje
Tops e.a.

Dit gaat niet over pornografische kantoorverhalen, want ik wil helemaal niet dat de discussie die kant op gaat. Ik vroeg het mij gewoon af na het lezen van verschillende threads hier op het forum. Ik ben niet manisch, maar heb wel veel energie. Wat ik deels te danken heb aan mijn werk.

Ik beweer niet dat alle andere mannen met suffe huisvrouwen getrouwd zijn. Als vrouwen de keuze maken thuis te blijven, vind ik dat prachtig. Dat is namelijk waar de emancipatie voor staat: keuzes mogen maken. Maar het is wel erg standaard dat ik mannen hoor over vrouwen die geen zin hebben omdat het huishouden en de kinderen zo zwaar is. Tja, misschien besteed ik het allemaal iets makkelijker uit en ben ik wat egocentrischer. Zou kunnen.

Groetjes,
Toosje

Toosje
Mammie2

Natuurlijk hoeft het niet op een betaalde baan te gaan, maar om iets waar je energie uit haalt, wat dat dan ook is. Alleen maakt het financiële aspect van een betaalde baan het wel weer mogelijk klusjes waar we over zeuren, zoals het huishouden, uit te besteden. Dan word je volgens mij minder negatief.

Groetjes,
Toosje

Onderwerp gesloten