Home » Forum » Relatietherapeute hilversum eo gezocht

Relatietherapeut(e) hilversum e.o. gezocht

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

2 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Chance
Relatietherapeut(e) hilversum e.o. gezocht

Heeft iemand van jullie goede ervaringen met een relatietherapeut(e) in Hilversum of omgeving?

En in zijn algemeenheid anders tips waar ik bij het uitzoeken op zou moeten letten? Zoals welke soort therapie bijvoorbeeld. Of moet ik zoeken naar psycholoog of psychiater of coach. Of gewoon maar beginnen bij de A in de Gouden Gids?

Weet niet of het nodig is om iets van achtergrond te geven maar kort gezegd: steeds meer langs elkaar heen leven (elkaar in dat gedrag versterken)en samen oplossen met praten, mondt uit in ruzies en onbegrip en dan weliswaar maar weer tot een compromis komen omdat we niet uit elkaar willen maar binnen 2 weken is alles weer bij het oude.
Heb iets anders gevonden wat misschien ook wel wat is. Ga je een paar dagen naar Zeeland en dan krijg je daar gesprekken en verblijf in hotel in de buurt.

Lijkt me ook wel wat. Dan zijn we er samen even uit en ruimte om samen verder te praten zonder gelijk weer thuis in het leven van alledag terug te vallen.

Iemand die hier ervaring mee heeft?

groetjes
Chance
Hoop dat jullie me verder op weg kunnen helpen.
groetjes,
Chance

manloos?
Zou dat zinvol zijn?

Hallo Chance,

In het draadje hieronder kan je lezen dat ik ook op zoek ben naar een vorm van relatietherapie. (Inmiddels aangemeld bij een therapeuten-duo: gestallttherapie).

Ik vraag mij af of meerdere gesprekken in een weekend zinvol is. Wat ik persoonlijk merk is dat tijd ook een boel doet. De ene dag denk ik heel stellig het een, de dag erna twijfel ik weer over het ander.

Mij lijkt het dat het in relatietheraie belangrijk is om bepaalde patronen te herkennen en, waar wenselijk en mogelijk, te doorbreken. Dat kan volgens mij niet anders dan door te "oefenen", je kop te stoten, te analyseren en opnieuw te proberen.

Dit soort processen moeten denk ik tijd hebben en dat lukt niet in een weekend. Misschien is het een mooie opstap, om daarna thuis met een therapeut verder te gaan (op het gevaar af dat die dan weer een andere visie aanhangt)?

Ik wens jou / jullie in ieder geval veel moed om er samen uit te komen.

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.