Home » Forum » Relatietherapie 3

Relatietherapie

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

3 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Tja
Relatietherapie

Manlief en ik worstelen - figuurlijk gezien - al enige tijd met elkaar. We zijn ruim 16 jaar samen en redelijk gelukkig/tevreden met elkaar. Het laatste jaar zijn de ergernissen in onze relatie echter toegenomen en allerlei prettige relatiezaken in het slop geraakt. We hebben hier natuurlijk veel over gepraat en gedacht en elkaar mooie dingen beloofd, maar er komt weinig van onze beloftes en goede bedoelingen terecht. Het lijkt alsof we in een soort vicieuze cirkel terecht komen. Mijn voorstel was nu om samen in relatietherapie te gaan. Maar ja, voordat wij verdwalen in het therapeutenbos: is dit iets? Helpt het c.q. heeft het nut?

Tja

Mmm
Denk het wel

Om zo'n vicieuze cirkel te doorbreken kan het helpen om met een onpartijdige derde te praten. Soms ben je zelf niet meer in staat om goed te luisteren naar de ander. Of vind je het onzin dat de ander zich stoort aan iets van jou en belemmert dat dus verbetering. Als een derde dan beiden zich laat uiten en luistert kan dat goed helpen.
Heb er zelf al veel jaren geleden veel aan gehad. Gehoord worden zonder dat er meteen veroordeling gevoeld wordt leverde ons al veel op. Weer meer begrip voor elkaar.

Mmm

Paula B
Duurzame relatie

Lijkt me een heel goed idee. Net als Mmm al schrijft, een goede therapeut helpt je om te luisteren en te duiden wat je hoort en dat alleen al kan enorm helpen. In jouw post lees ik geen ernstige problemen, wel een begin van elkaar kwijtraken. Hét moment om er iets aan te doen!

Wees wel zorgvuldig in het uitzoeken van je therapeut. Er zijn er - vind ik - te veel die scheiding een net zo goede uitkomst van de therapie vinden als bij elkaar blijven. Jullie willen samen blijven. De kans dat je bij een therapeut eerst dingen ontdekt die je verder uit elkaar lijken te drijven (omdat je eerlijker wordt over je wensen, waarnemingen en ergernissen) is aanwezig. Zorg dan dat je in handen bent van iemand die duurzame relaties hoog in het vaandel heeft staan. Ook als het even moeilijk wordt.
En als je een kennismakingsgesprek hebt: luister naar je gevoel over de 'klik'.

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.