Home » Forum » Samen een eigen zaakbouwbedrijf

Samen een eigen zaak/bouwbedrijf

3 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
alleen
Samen een eigen zaak/bouwbedrijf

Ik heb samen met mijn vriend een bouwbedrijf, ik doe de administratie en mijn vriend de rest.
We hebben net 2 weken vakantie gehad. We hebben 2 zonen.
Dit ter info.

Maar waarom het gaat het volgende.

Mijn vriend vindt zijn werk heel erg leuk. En dat is wel goed. Maar 's avonds is hij ook nog vaak aan het werk bij de klanten of hij zit thuis te werken, offertes etc. te maken. Er blijft weinig tijd over. Hij heeft een tijdje geleden gezegt dat hij niet op de zaterdag wil werken, maar elke zaterdag is hij een hele dag weg of een gedeelte van de dag en mijn oudste zoon zegt wel eens papa zou niet meer werken op zaterdag. Ik zie hem bijna niet meer. Ik vindt het ook niet fijn dat hij zo vaak aan het werk is want de rest van het huishouden komt op mij neer. En ik moet vaak de jongens naar bed brengen, hij zorgt er wel voor dat hij er niet is of geen tijd heeft. Wij doen nooit iets samen op een avond omdat hij altijd aan het werk is en ook op zondagmorgen is hij nog met de administratie bezig en ik dus ook.
heeft iemand een idee hoe we dit anders kunnen doen.
We hebben niet zo veel geld om iemand de administratie te gaan doen. Mijn vriend gaat zelf naar alle klanten toe dus hij moet ook zelf de offertes maken.

Primavera
Draadje in werk, recht en geld

Hallo alleen.
In Werk, Recht en Geld loopt nu net een draadje over eigen zaak en relaties.
Ik denk dat jullie een aantal dingen moeten doen:
1) kijken hoeveel tijd er nu werkelijk in de zaak moet gaan zitten. Misschien is elke zaterdag vrij niet haalbaar , maar eens in de twee weken wel.
2) Als het mogelijk is het werk anders te verdelen. Jij doet nu administratie, kinderen plus huishouden en hij doet de rest. Wellicht kan hij wat meer in huis en met de kinderen doen en jij een andere taak van de zaak op je nemen
3) Plan gezinsactiviteiten gewoon keihard in de agenda. Niet wachten tot er eens een keer niks dringends te doen is voor de zaak, want dat gebeurd toch nooit. Maar gewoon die zaterdag niets voor de zaak plannen, want je hebt een gezinsuitje, dag is al bezet, klaar. Mail 's avonds beantwoorden is best, maar het naar bed gaan ritueel duurt toch niet zo lang dat die mails of offertes niet even kunnen worden uitgesteld tot na het naar bed brengen. Wil je samen 's avonds iets doen, plan dat dan in.
Groeten Primavera (ook eigen zaak samen met man)

Maxime.M
Dag inplannen?

Hoi,

Is er echt geen doordeweekse dag in te plannen voor dit werk? Ik bedoel, als er 8 dagen in een week zouden zitten dan zouden deze ook bezet zijn met werk denk ik. Het is m.i. toch een kwestie van plannen en indelen. Dus als je kan regelen dat dinsdagmiddag bijv. altijd voor de administratie is, dan zou dat moeten kunnen, net zoals je ook tijd vrij maakt voor tandarts/dokter of vakantie.

Maxime (ook eigen zaak)

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.