Home » Forum » Scheidende mensen gezocht voor tv programma

Scheidende mensen gezocht voor TV-programma.

2 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
EO, Uit elkaar
Scheidende mensen gezocht voor TV-programma.

betaald bericht

Televisieprogramma over scheiden

Voor een nieuw televisieprogramma Uit Elkaar voor de EO zijn wij op zoek naar mensen die bereid zijn hieraan mee te werken. Dit is een uitzonderlijke vraag, daarom iets meer over de insteek van het programma.

Uit elkaar laat zien wat er gebeurt als een scheiding zich voordoet: vaak een groot keerpunt in het leven. Bij voorkeur volgen we een aantal mensen die onder begeleiding van een mediator uit elkaar gaat.

Vragen die de uitgangspunten van het programma vormen
Hoe kwam het zo ver? Was je je bewust van de zwakke plekken in de relatie? Hoe ga je om met het verdriet, de pijn en de eventuele twijfel? Maar vooral, welke keuzes maak je nu? Hoe ervaar je de reacties van je omgeving? Hoe reageren vrienden en familie? Wat doet een mediator?
We willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Niet alleen voor degenen die uit elkaar gaan is dit een pijnlijke en verdrietige periode. Ook voor vrienden en familie en eventuele kinderen heeft de scheiding grote impact. Daarom zouden we hen ook graag aan het woord laten.
Om te laten zien wat de positieve invloed van een mediator kan zijn, zouden we ook graag delen van de mediation-gesprekken willen opnemen.
Overigens zijn wij niet op zoek naar de ‘ideale’ scheiding. Wij willen een zo realistisch mogelijk beeld geven. Daarom geven wij ook geen commentaar, trekken geen partij en oordelen wij niet.

Doel
Het programma zet aan het denken. We hopen dat deze verhalen en standpunten bij de kijker tot reflectie leidt op de eigen relatie of huwelijk. Is dat huwelijk goed? Zijn er eigen aandachtspunten? Is er groei mogelijk?
In sommige gevallen kan het besef optreden dat het makkelijk oordelen is over een situatie waar je zelf niet in zit en waarvan je de inn’s en out’s niet kent. Ook kunnen mensen op ideeën worden gebracht. Bijvoorbeeld dat scheiden onder begeleiding van een mediator meer kans heeft om het huwelijk ondanks alles positief te beëindigen.

We maken vier afleveringen van 25 minuten. Elke aflevering heeft een andere mediator en koppel.

Medewerking
We begrijpen heel goed dat de beslissing om mee te werken aan dit programma niet zomaar genomen wordt. Daarom zijn wij van harte bereid een afspraak te maken voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.
Als u een idee wilt krijgen van de programma’s die wij maken, kijk dan op www.dehaaien.com. Reacties graag naar: caroline@dehaaien.com

caroline haaien
Nog steeds actueel!

Wij zijn nog steeds op zoek naar mensen die in scheiding liggen en bereid zijn daarover te praten.

Verder zijn wij ook op zoek naar mensen waarbij dit al langer geleden is. Dan wordt de insteek: terugkijken op de scheiding, hoe is het gegaan, wat had er anders gekund of misschien helemaal niets. En, hoe is het nu?

Mocht je mensen in je omgeving weten die wellicht mee zouden willen werken, graag!

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.