Home » Forum » Scheiding besloten door beiden maar mijn man is zo lakksss

Scheiding besloten door beiden maar mijn man is zo lakksss :(

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Claudy
Scheiding besloten door beiden maar mijn man is zo lakksss :(

Hallo

Mijn vechtgenoot en ik zijn eruit dat we willen scheiden.
Het werkt niet meer en waar ik in heel de realtie tegenaan liep, loop ik nu nog harder tegenop, nl: Er komt niets, maar dan ook niets uit hem.
Alles wat er gebeuren moet, over nagedacht moet worden, geregeld moet worden, moet ik alleen doen. Sommige zaken moet hij echter zelf uitzoeken en dat is het hem , hij denkt nergens over na en loopt als een slachtoffer rond in huis. Een afwachtende houding, dat het allemaal wel gedaan wordt voor hem. Zonder te katten, dit is waarom ik ook zoooo klaar ben. Het leven overkomt hem, ipv zelf een actieve rol te hebben en zo enigzins regie over je eigen wel, wee en geluk.
Nee, hij vindt alles in het leven zwaar om aan te pakken.
Of het nu grasmaaien is of ene paar rekeningen betalen, alles komt in de wachtstand, geen zin in.
Maar nu, ik moet vooruit, en wilde gaan voor mediation. Ik heb er geen vertrouwen meer in en denk nu aan een advocaat, zodat die hem ms meer tot actie zet.
Ik trek dit niet meer, het belsuit ligt er al een tijdje en ook hij staat er achter zegt hij steeds.
Maar hij doet helemaal niets, behalve rondlopen met handen in zijn zakken.

Wat kan ik nu het beste doen lieve meelezers??

Groetjes
Claudy

jacci
Goh

Ik wist niet dat mijn ex ook met jou getrouwd was ;-) Hier precies hetzelfde. WE zouden gaan scheiden en vervolgens deed ie niks. We zouden voor de goedkoopste en snelste weg gaan, want we waren er samen uit. Maar ik moest alles uitzoeken en overal achteraan. Nou had ik dat wel verwacht, maar bij iedere stap die ik deed ging hij in de achteruit. Tot ik uiteindelijk alles had en de handtekeningen gezet moesten worden. Toen wilde hij niet tekenen en was tegen de huisprijs en tegen de regeling voor de kinderen. Er viel niet mee te praten. Toen ben ik naar een advocaat gegaan. En moest hij ook naar een advocaat. Nou toen waren de rapen gaar. Het kostte ineens klauwen met geld en dat kwam natuurlijk door mij, want IK was naar een advocaat gegaan. Het enige wat ie zelf gedaan heeft was een andere makelaar inschakelen om een andere huisprijs te regelen. Nu is de scheiding rond, maar ik ben nog steeds degene die moet regelen en doen.
Met dit in je achterhoofd zou ik toch nog eens een gesprek aangaan met je aanstaande ex. Ieder een eigen advocaat kost bakken met geld. Als je zelf alles goed regelt en bespreekt, kun je samen een advocaat nemen om te kijken of je echt alles gehad hebt. En om de boel in gang te zetten. Mediation is volgens mij oeverloos kletsen en geld trekken. Helemaal als de een niet echt meewerkt. Als je denkt dat die van jou ook nog dwars gaat straks, dan zou ik inderdaad een eigen advocaat nemen.
Sterkte, Jacci

Mamasan
Doe er je voordeel mee

Ik heb destijds ook alles rondom de scheiding geregeld, inclusief de opstelling van de financiële zaken en de boedel. Ik heb hem niet belazerd ofzo, maar bij de waardering van sommige spullen heb ik wel een beetje naar me toe gerekend (zijn spullen tegen bijna-nieuwwaarde, de mijne met flink wat afschrijving). Samen met de advocaat heb ik alle concepten opgesteld. Mijn ex heeft daarna alles 'goed' doorgelezen, had wel wat commentaar hier en daar, en toen is alles definitief gemaakt.

Stoepkrijt
Haha, dat is mijn ex!

En ik maar denken dat ik de enige ben met zo'n ex! Ik werd er ook helemaal gek van. Wij hadden bij de scheiding twee advocaten, omdat hij had gezegd dat hij me helemaal kapot ging procederen. Was ik niet bang voor, want hij is daar veel te sloom voor. Uiteindelijk heeft de scheiding meer dan een jaar geduurd, omdat hij alle papieren steeds in een hoek smeet. Zijn advocaat vroeg dan weer uitstel aan bij de rechtbank voor het indienen van een verweerschrift en zo duurde het weer zes weken langer. Ex is zelfs een keer niet komen opdagen bij de rechtbank en in plaats van dat bikkelhard af te straffen, werd de zitting verplaatst naar een later tijdstip. Maar ik kon wel de uren van mijn advocaat betalen, die tenslotte goed voorbereid bij de rechtbank aanwezig was. Later hebben mijn advocaat en ik een gesprek gehad met ex en zijn advocaat. Zijn advocaat zou alles op papier zetten wat er was afgesproken, maar toen we de papieren kregen bleek er niks van de kloppen. Mijn advocaat bellen met de zijne, zei die: "Meneer heeft zich bedacht." Kostte me weer al die verloren uren. Daarna had hij nog bedacht dat hij het gezag over onze dochter van toen 1,5 jaar wilde hebben. Sloeg echt helemaal nergens op, maar dat leek hem wel grappig. Pas toen ik ging dreigen HEM dan maar kapot te procederen, en hem wegens drankmisbruik en agressie naar mij toe dan ook meteen maar uit de ouderlijke macht te laten zetten, bond hij in. Het geintje heeft me uiteindelijk 10.000 gulden (is alweer even geleden) gekost. Maar dan heb je ook wat ;-)
Nu is hij nog steeds even sloom als toen we nog getrouwd waren. Hij wordt regelmatig uit woningen gezet omdat hij niet betaalt, wordt ontslagen omdat hij steeds te laat komt (of helemaal niet), 'vergeet' zijn dochter op te halen en de kinderalimentatie te betalen. Maar ik trek me er niks meer van aan. Dochter zit mij niet in de weg en als ik echt ergens heen moet, zorg ik dat er een vangnet is. En mijn eigen centen kan ik ook wel verdienen, dus die miezerige kinderalimentatie kan ie ergens steken waar de zon nooit schijnt. Inmiddels heeft hij een vriendin, waarbij hij ingetrokken is nadat hij weer uit een huis was gezet. Volgens dochter zit hij daar ook alleen maar achter de computer of voor de tv, terwijl vriendin alles alleen doet. Ze krijgt vanzelf wel een keer genoeg van hem.

amk
Niet helemaal mijn ex

maar wel een beetje. Ik heb hetzelfde gedaan als mamasan. Zelf het heft in eigenhanden genomen 2 weken na de mededeling dat hij weg wilde, hier dus geen gezamelijk besluit. Vervolgens was hij zo verbouwereerd dat hij het bijna overal mee eens was.
Ik heb 'm dus niet uitgekleed, maar vooral mezelf niet te kort gedaan. Wij hadden maar 1 advocaat maar die noemede het wel een voorbeeld van een flitsscheiding. In 3 maanden was het ingeschreven en afgerond.

Ik krijg een behoorlijke portie alimentatie voor dochterlief en mij. En als ik niet zelf zou werken zou het ruimschoots meer zijn als een bijstandsuitkering.

Ik zou dus wel zelf het heft in eigen handen nemen en het regelen zo als jou het goed uitkomt.

groet,
angela

Hilde
Allemaal dezelfde ex?

hihi, grappig, zeg, ook mijn ex lijkt hier wel op!
Zoals Mamasan en Amk al zeiden: neem zelf het heft in handen, dan schiet het tenminste op. Als je al al die jaren tegen die laksheid hebt moeten opboksen, zal het nu niet plots veranderen. Is dit niet één van de redenen waarom je bij hem weg wilt?
Ik heb het er ook soms moeilijk mee gehad, vond het niet "eerlijk" dat ik er zoveel energie moest in stoppen, maar ik kon er af en toe wel mijn voordeel mee doen. Of ik kon voorstellen doen die voor mij goed waren en waarmee hij dan gewoon akkoord ging.

Trouwens, ook na de scheiding krijgen jullie omwille van jullie kind nog met elkaar te maken. Ook dan zal die laksheid of wat dan ook weer opspelen. Jammer, maar helaas. Ik heb intussen al geleerd duidelijke afspraken met hem te maken en ultimatums te stellen. Gek dat ik dat niet kon toen ik nog getrouwd was.... Maar af en toe trap ik nog in de oude val en ben ik boos op mezelf dat ik hem weeral eens teveel tijd gegeven heb.

Succes,
Hilde

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.