Home » Forum » Schoonouders 5

Schoonouders

10 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Marija Stankovic
Schoonouders

ik weet me geen raad meer. Na de bevalling ben ik samen met mijn vriend bij zijn ouders gaan wonen. Ik was net afgestudeerd en hij studeert nog. In begin ging het nog wel maar na twee maanden begonnen de problemen. Mijn schoonmoeder doet toch waar ze zin in heeft. Laatst heeft ze mijn zoontje van 5 maanden soep gegeven terwijl ik het had gevraagd om dat niet te doen...ze gaat ook op een manier met hem om die voor mij en mijn moedergevoel niet klopt, ze noemt hem haar zoon enzovoorts...herkennen jullie dit en hoe kan ik hiermee omgaan? want ik overweeg om mijn relatie te beeindigen aangezien mijn vriend alles goed vindt wat zijn moeder doet.

Sancy
Marija

Mag ik vragen of je je eigen volledige naam gebruikt? Dan is het verstandig om even de forumbeheerder te mailen met het verzoek dit te veranderen (via de link boven aan de rubriek) want nu leg je wel erg de persoonlijke levenssfeer van jezelf en je (schoon-)familie bloot.

Hillary
Verhuizen

Dat je schoonmoeder veel te ver gaat is duidelijk, kind haar zoon noemen, pff. Maar ik denk dat je daar niet teveel energie in moet steken. Kun je niet samen met je vriend en kind op jezelf gaan wonen? Als je de relatie verbreekt zul je toch ook snel woonruimte moeten vinden. Werk je en past schoonmoeder dan op de kleine? Zorg voor een plaats op een kinderdagverblijf en ga zsm op zoek naar woonruimte. Geef de relatie eerst een kans voor je hem verbreekt. Jullie zitten nu in een min of meer afhankelijke positie van zijn ouders, dus dat is ook lastig voor hem om tegenin te gaan. Zorg dus eerst dat jullie met zijn tweeen en je kind zelfverzorgend worden. Het zal geen vetpot worden, maar dan heb je een kans. Kun je desnoods als het heel erg hoog oploopt niet per direct bij je eigen ouders even intrekken of tijdelijk in iemands huis, die in het buitenland zit?

tonny
Zoek een eigen plek!

Da's het allereerste wat in me opkomt.

Als ik mijn zoon plus schoondochter plus baby in huis zou krijgen - allebei druk met werk en studie- terwijl ik zelf geen drukke bezigheden heb, zou ik me ook sterk verleid voelen te gaan 'moederen'. En dan doe je dat vrees ik al gauw op de manier die je had toen je eigen kinderen klein waren (terwijl de inzichten flink veranderd zijn in 25 jaar!).
Wat dat betreft, zou ik schoonmoeder niet te zeer afvallen. Jullie wonen in haar huis en zij past op jullie kind als jullie er niet zijn (of heb ik het mis?)

De loyaliteitskwestie tussen ouders en kinderen, da's een verhaal apart - voor je partner voelt het alsof hij gewoon thuis woont (wat eigenlijk ook zo is) dus het is niet zo raar dat hij het allemaal wel best vindt.
Maar om nu om die reden je relatie te beeindigen, dat is wel wat de omgekeerde wereld.

Kies voor elkaar, zoek een eigen plek! Neem samen de ruimte die je nodig hebt!

tonny
(kinderen tussen 17 en 25; geen kleinkinderen)

reina
Weg!

Zo snel mogelijk een eigen plek zien te vinden, zelfs al is de plek niet ideaal. Dit is niet gezond en zal alleen maar erger worden naarmate de situatie langer duurt, terugdraaien tot een normale oma-kleinzoon-verhoudign zal dan alleen maar moeilijker worden. Duidelijk zijn naar je vriend toe, het desnoods bespreken met goede vrienden of familie erbij, zodat hij gaat inzien dat dit echt geen gewone situtie is.

j@ost
Probleem

wat is het grootste probleem dat je man niet achter je staat of dat je schoonmoeder je kind soep geeft.....Hij is met jouw getrouwd niet met zijn moeder.

wil40
Relatie beeïndigen?

Waarom zou je je relatie beeïndigen? Het is tijd dat jullie met zijn drietjes een eigen plek gaan zoeken. Dan kan oma gewoon oma zijn en stoppen met moederen. Belachelijk trouwens dat ze haar kleinkind haar zoon noemt. Zou mijn nekhaar ook van overeind staan.
Verhuizen dus!

Kees
Ook buitenshuis

Wijffie, dit is niet gezond! Oma dramt hier wel een beetje te ver door zo en respeteerd jou duidelijk niet als de moeder van haar kleinkind. Denk dat er wel meer voorgevallen is ook, of niet?!

Eigen stekkie zoeken dus!

Als je nagaat dat je zelfs oma's hebt die blijven doormoederen als de zoon/dochter wel uit huis is en een kind hebben.....brrr, moet er niet aan denken zeg. Krijg al nare onderbuikgevoelens als ik eraan denk!

maenleo
Bedankt!

dank je! ik heb mijn naam veranderd. Zij hebben een andere achternaam maar je weet het nooit....

maenleo
Een aantal oplosssingen

situatie tot nu toe is dat ik niet met mijn schoonmoeder praat, er is zo spanning in het huis, maar ik ben bezig met een huis zoeken in rotterdam, daar heb ik zes maanden geleden gewoond en daar voel ik me het meest op mijn gemak, mijn vriend is een huis in nijmegen aan het zoeken, ik ben dan niet in rotterdam maar heb wel rust voor mezelf. ik ben ook begonnen met werken dus het gaat langzaam de goeie kant op. bedankt voor adviezen!

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.