Home » Forum » Schoonzus doet werkelijk niets

Schoonzus doet werkelijk niets

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

12 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
dorien
Schoonzus doet werkelijk niets

Mijn schoonzus woont nog bij mijn schoonouders thuis.
Waar het om gaat is, dat mijn schoonouders werkelijk alles voor haar waarnemen en regelen terwijl zij zelf niets onderneemt (en dan bedoel ik echt alles terwijl het een intelligente vrouw is).
Nu was zij een tijdje terug ziek om rijexamen te doen (papa heeft toen zelfs afgebeld want dat doet schoonzus niet) en de instructrice gaf aan dat ze het examengeld kon terug claimen via een formulier met met een doktersverklaring van de huisarts erbij. Nu belde mijn schoonmoeder ons van de week helemaal verontwaardigd op dat de huisarts de informatie niet wilde verstrekken vanwege het zgn. beroepsgeheim. Ze vond het allemaal zo stom.

Achteraf denk ik dat zij of mijn schoonvader heeft geprobeerd om info van de huisarts te krijgen en niet mijn schoonzus. waarom zou een huisarts anders zo reageren? Mijn man kan zijn oren gewoon niet geloven dat zelfs zijn moeder mogelijk naar die huisarts heeft gebeld, maar ik denk dus echt dat zij gebeld heeft en niet zijn zus.

Het is echt te dramatisch voor woorden gewoon. Een vreemde zou denken dat we het over een minderjarige hebben of iemand met verminderd intellectueel vermogen. Maar het gaat hier over een intelligente vrouw van bijna 35 jaar.

Monique
Ja dus?

Wil je je verhaal gewoon kwijt of denk je dat we hier wat mee kunnen?

Ellen Wouters
Hoeft niet

Punt één: de huisarts kan dat wel degelijk tegen je schoonzus zelf gezegd hebbebn. Veel huisartsen geven geen verklaringen af over patienten aan opleidingen, bazen etc, ook niet op verzoek van de patient zelf.

Punt twee: eens met de vorige spreker. Wat wil je hier mee?

Groet, Ellen

Ellen Wouters
Aanvulling:
dorien
Verklaring

De huisarts hoefde die verklaring niet rechtstreeks te geven aan die instantie, maar aan mijn schoonzus zelf zodat zij het tezamen met dat formulier kon opsturen naar die instantie! Dat was ook het hele euvel. Dat vind ik dus zo vreemd.

dorien
Ellen wouters

Heb net die tekst gelezen. Verbaasd me wel, want er wordt toch erg vaak en makkelijk gevraagd om een medische verklaring door allerlei instanties. Bedankt voor het doorgeven van deze site. Kan het wellicht uitprinten voor haar.

Tinus_p
Onafhankelijke keuringsarts

dorien:
"Heb net die tekst gelezen. Verbaasd me wel, want er wordt toch erg vaak en makkelijk gevraagd om een medische verklaring door allerlei instanties. Bedankt voor het doorgeven van deze site. Kan het wellicht uitprinten voor haar."
Die medische verklaring moet dan ook gegeven worden door een onafhankelijke keuringsarts (zoals een bedrijfsarts). De KNMG (de Nederlandse artsenorganisatie) is daar heel principieel in.
Het merkwaardige is, dat net over de grens in Belgie de eigen huisarts dit soort verkalringenw el afgeeft.

dorien
Vrees

Ik vrees dat mijn schoonzus helemaal niet aan zo'n verklaring kan komen, ook niet via een onafhankelijke arts.

Ze zegt dat ze ziek was op het moment dat ze rijexamen moest doen, maar ze is hoogstwaarschijnlijk helemaal niet eens naar de huisarts gegaan.

Achteraf zo'n verklaring krijgen via een onafhankelijke arts lijkt me dan helemaal moeilijk. Hoe moet zo'n man/vrouw nu achteraf inschatten dat zij echt niet in staat is geweest om dat examen niet te kunnen doen....
Dan had zij wellicht direct naar zo'n onafhankelijke arts moeten gaan?

Pinkelot
En zo doet ze nog steeds niks :o)

Dorien, nu ben jij hier info voor haar aan het verzamelen. Maar ik dacht dat je "probleem" was dat je schoonzus alles door andere laat regelen. Laat het haar lekker zelf uitzoeken. Misschien leert ze er iets van :o).

En verder zou ik kijken naar jou eigen leven. Zij woont nog bij haar ouders (als ik het goed begreep) ik zou er niet aan moeten denken met 35 jaar. Jij hebt vast een leuker eigen leven.

Groetjes, Pinkelot

Tirza G.
Noodzaak

Pas als de noodzaak er is, zal ze actie ondernemen. Laat haar toch lekker doen, wat kan jóu het schelen dat ze haar geld kwijt is? Daar kíest ze zelf voor. En je schoonouders kiezen er ook zelf voor om alles voor haar te regelen. Nou, mooi. Dan zijn ze zo samen waarschijnlijk erg gelukkig. De taken mooi verdeeld.

Tirza

Mien*
Nietsdoen loont

en dat blijkt wel weer, iedereen is nu in het spier voor die doktersverklaring. Ze is dus wel heel slim ;-)

Laat haar in haar sop gaarkoken en zelf de consequenties van haar ziekzijn en de gevolgen daarvan ervaren. Dan kan ZIJ zich om haar eigen dingen drukmaken.

En jouw schoonouders, tsja, als die zich ook zo ergeren, dan zouden ze ervoor moeten zorgen dat schoonzus op haar eigen benen gaat staan.

dorien
Antwoord

Jullie hebben groot gelijk. Ik ga er ook helemaal niets mee doen nu. Ze zoekt het inderdaad maar uit (kost haar dus in dit gevan rond de 180 euro).

Mijn schoonouders weten het wel, maar blijven haar "pamperen" als een klein kind. Ze doen maar. Mijn man heeft zijn handen er al vanaf getrokken (nadat hij zich jarenlang verantwoordelijk voelde voor haar welzijn), dus nu moet ik dat ook niet doen.

Tja en ik erger me er soms wel erg aan ja. Iedere keer als mijn schoonouders ergens heengaan, komt mijn schoonzus automatisch ook mee. Dat vind ik soms wel ergerlijk. En wat jullie zeggen klopt. Iedereen loopt de benen onder zijn/haar lijf vandaan als mevrouw iets moet weten of misschien iets wil en zij zit gewoon op haar luie kont af te wachten of het wel wat is voor haar.

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.