Home » Forum » Sluimerend depri

Sluimerend depri

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

3 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Patries
Sluimerend depri

Het is al een poosje aan de gang, die sluimerende depressie. Aanleiding? Onze relatie, die van beide kanten een aardige vertrouwens-dip doormaakt. Onze kinderen, die allebei hun eigen zorgen hebben. De zaak van manlief, waar het niet zo goed mee gaat. De dreigende verhuizing als gevolg daarvan. Mijn werk, de vierde baan in 2 1/5 jaar. Het besef, na 2 weken al, dat het 'm wéér niet is.
Het liefst zou ik in een hutje op de hei willen gaan zitten, of er met een minnaar vandoor gaan. Niet dat ik die heb, maar het gaat me om het gevoel van vrijheid, het is allemaal nu zo benauwd, beperkt, zo zonder licht aan het einde van de tunnel. Ik probéér de dingen wel positief in te zien: we zijn allemaal redelijk gezond, afgezien van pijnlijke ruggen, knieën, hier en daar een griepje of zoals vandaag, een koortsstuip van de jongste. We hebben een dak boven ons hoofd, al zal dat strakjes een ander dak kunnen worden. We hebben te eten, al moeten we oppassen met ons geld. We hebben wat dat betreft echt niet te klagen. We zijn zelfs een keer naar de sauna geweest ter ontspanning! En toch.. alles geeft me een gevoel van spanning, samengeknepen billen, altijd maar alles in de gaten houden, nooit eens ontspannen kunnen losgaan, lekker lachen, lekker lief zijn zonder dubbele bodem of twijfels, lekker ontspannen leven. Het is allemaal zo .. alsof ik het hiermee moet doen. Dat klinkt zó ondankbaar! Terwijl ik dat echt niet ben maar het wel zo voel. Lekker duidelijk, sorry.
Klinkt het erg vaag of is er toch iets bekends uit te ontdekken?

Patries

Petra Pakje
Heft in eigen handen

Hoi Patries, ik herken wel een beetje wat je schrijft. De vraag die bij me opkomt: heb jij iets wat helemaal van jou is? Een leuke hobby, een cursus waar je iets leert wat echt belangrijk voor JOU is? Iets wat jou energie geeft, waar jij tijdens de afwas (of wat ook) aan kunt vooruitdenken, op verheugen, van nagenieten (en dan bedoel ik vooralsnog niet die minnaar:-))
Wellicht een beroepskeuzetest? Ik krijg bij het lezen van je verhaal het idee dat jij je eigen ei niet kwijt kunt, niet iets doet wat helemaal voor en van jou is. Het zou mooi zijn als dat werk is, maar het kan ook iets anders zijn.
Ik heb dat gelukkig al een tijd geleden gevonden. Iets wat, los van gezin en man en alles, helemaal van mij is. Ik merk dat me dat zoveel energie geeft, zoveel levensvreugde, dat ik al het andere veel beter kan handelen. Ik hoop dat jij ook zoiets vindt!

sterkte, ik vind het al heel sterk van je dat je het positief in WILT zien.

dc
Fysiek

voor je je allerlei dingen op de hals gaat halen zou ik eerst even langs de huisarts gaan voor een bloedtest. Je zou bijvoorbeeld bloedarmoede kunnen hebben. Of je verdraagt de pil niet goed.

Als je al het lichamelijke hebt uitgesloten, kun je verder kijken.

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.