Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Relaties Relaties

Relaties

Dani

Dani

15-01-2010 om 12:09

Trouwen ja of nee

Even heel kort door de bocht: levert het wettelijk gezien meerwaarde op om te trouwen?

Wij hebben een koophuis, kinderen en een samenlevingscontract. Het koopcontract staat op twee namen, vastgelegd bij de notaris. We hebben geen testament.

Wat gaat er mis als we gaan scheiden of als er een dood gaat wat opgelost kan worden met een gewoon standaard huwelijk (geen huwelijkse voorwaarden)?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Jasmijn

Jasmijn

15-01-2010 om 12:33

Testament

Als je geen testament hebt en je man overlijdt morgen dan is zijn familie (kinderen ouders, broers, zussen, neven, nichten, ooms, tantes, oudooms, oudtantes, achterneven, achternichten enz.) erfgenaam. Zij erven alles wat van je vriend is, dus ook de helft van het huis, de auto die op zijn naam staat, echt alles. Jij hebt formeel nergens recht op. Dat kan voor ongelooflijke problemen zorgen, dus ik zou morgen naar de notaris gaan om twee testamenten op te laten maken.

Marlou H.

Marlou H.

15-01-2010 om 12:53

Zelfde

Wij hebben dezelfde situatie, ook kinderen, koopwoning en samenlevingscontract.
De reactie hierboven is wat kort door de bocht. Omdat er kinderen zijn komen ouders, ooms en tantes sowieso niet in beeld als erfgenaam. Het ligt ook aan wat je in je samenlevingscontract hebt staan. Staat er een zgn. verblijvingsbeding in? Dit bepaalt dat alles toekomt aan de langstlevende. Maar als het samenlevingscontract incl. verblijvingsbeding van na 1 jan. 2003 is kunnen kinderen alsnog hun legitieme portie opeisen. In dat geval is een testament zinvol. Als het s.l. contract van voor 1 jan 2003 kunnen de kinderen hun legitieme portie niet opeisen en is een testament niet nodig.

Ingewikkeld he dit soort zaken.

Marlou

amk

amk

15-01-2010 om 13:19

Bij scheiding

heb je geen recht op partnerallimentatie wat wel handig kan zijn bij een laag inkomen bij een van beiden.
Wel kun je dit natuurlijk onderling afspreken, maar niet eisen.

angel3

angel3

15-01-2010 om 19:02

Ouderlijk gezag?

heb je kinderen?
en behalve erkenning ook het ouderlijk gezag geregeld?
dat is ook een van de aspecten waar je aan moet denken....

verder moet je lekker trouwen omdat je zelf echt vind dat dat meerwaarde heeft. Toen voor ons alle redenen er niet waren....toen zijn we getrouwd.(we hadden al huis, kind, testament, iedereen had de hoop al opgegeven etc) Zuiver en alleen omdat we na 12 jaar samen nog steeds wilden zeggen: JA!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.