Home » Forum » Vraag over vriendschap

Vraag over vriendschap...

Dit wil je weten over zonbescherming!

Twee dermatologen geven alle ins en outs: lees het hier.

3 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Jennifer
Vraag over vriendschap...

.. ik heb een poos geleden via een ander internetforum iemand leren kennen uit mijn eigen woonplaats. Via de mail klikte het goed, lekker beppen over koetjes en kalfjes etc. Vorig jaar hebben we elkaar voor 't eerst ontmoet en alhoewel ze niet helemaal mijn type bleek klikte het redelijk. Maar na anderhalf jaar merk ik dat ze me eigenlijk voortdurend op de zenuwen werkt. Ik had d'r een poos niet gezien en nu pas weer eens, en ik kwam erachter dat we het alleen over haar dingen hebben; kinderen, huishouden, andere vrouwen die vervelend zijn etc. Eigenlijk helemaal niet mijn ding.(ze vraagt ook niet naar mijn werk, of naar dingen die mij boeien)
Ik merk dat ik het afspreken steeds voor me uitschuif en dat vind ik niet helemaal fair. Bovendien heeft ze echt een vreselijke vent (iemand die zijn eigen kinderen niet aankan maar steeds commentaar heeft op hoe wij het doen, zo eentje dus) en vier kinderen die totaal losgeslagen zijn. Dus samen iets doen met de families (we hebben het wel geprobeerd maar het was een fiasco) is ook geen optie. Wat moet ik hier nou mee. Ik heb zelf ook al eens meegemaakt dat mensen mij niet meer zagen zitten, tja dat kan, maar ik wil het zelf graag netjes oplossen. Ze is nogal adhd in gezelschap en mega onzeker, tja we zijn inmiddels rond de 40, en alhoewel iedereen zijn dingetjes mag hebben (ik heb er zelf genoeg!) leg ik niet op alle slakken zout. Pff lastig hoor; gesprek aangaan, mailen, doorsukkelen, wat doe ik?

Jennifer

Mamvantwee
Gaat vanzelf

Tja, geen risico op herkenning, als je dit op dit openbare forum neerpent?

Mijn ervaring is dat vrienden in mijn leven komen en gaan - op een groep uitzonderingen na, dat zijn vrienden voor het leven, maar die lopen dan ook al sinds mijn jeugd mee.

Als jij niet afspreekt, vraagt zij er dan steeds naar? Zo nee, dan zou ik gewoon een tijdje niets doen en kijken waar het schip strandt. Zo ja, dan zou ik eerlijk zeggen dat het je niet uitkomt of dat je er geen zin in hebt.

groet, Mamvantwee

koentje
Twee dingen...

Wat zou je ervan denken om gewoon eerlijk te zijn? Of schrijf een brief?
Of betekent 'netjes oplossen' dat je nioet eerlijk kan zijn.

Een ander punt. Waarom gebruik je niet gewoon het woord druk als je dat bedoeld en gooi je met een term als ADHD? Dat slaat echt nergens op. Het staat ook vrij stupide omdat er uit blijkt dat je weinig idee hebt van de omvang van problemen bij ADHD. Dat is meer dan druk alleen.

Onderwerp gesloten

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.