Home » Forum » Vriendin laat zich financieel bij de poot nemen

Vriendin laat zich financieel bij de poot nemen

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

10 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Vriendin
Vriendin laat zich financieel bij de poot nemen

Lastig parket, wat zouden jullie doen? Een hele goede vriendin zit in een scheiding na een relatie van 30 jaar. Wij hebben goede redenen om aan te nemen dat bij de boedelscheiding, die nu gaande is, man geld uit de boedel aan het verduisteren is. Vriendin is een goeierd die hem absoluut niet het vel over de oren wil trekken en die de indruk krijgt dat ze er goed uitspringt. Het tegendeel is waar.. Lastige is dat ze slecht met geld om kan gaan en slecht de waarde van dingen in ziet. Mijn man vindt dat ik haar moet waarschuwen, ik vind dat het haar zaak is en dat ik me er niet mee moet bemoeien. We hebben het hier niet over een klein bedragje maar over tienduizenden euro's.. wat zouden jullie doen? (Man en ik zijn niet de enigen die de constructies van manlief op zijn zachtst gezegd vreemd vinden, er zijn meer die hun twijfel uiten).
De situatie is als volgt: zij gaat verhuizen, hij blijft wonen in een pand wat enkele honderdduizenden euro's waard is, daarnaast bezitten ze nog meer onroerend goed. Daarvan wordt nu een deel 'verkocht' (daar zit de hele vage constructie) zodat mijn vriendin geld in handen krijgt en manlief daar kan blijven wonen. Ze komt met niet meer dan zo'n 60.000, 65.000 euro uit de strijd, dat kan toch niet kloppen? Oké, ik kan niet hun hypotheek bekijken, maar dan nog.. wat zouden jullie doen? (Vriendin heeft een goede baan en kan zichzelf financieel na de scheiding wel redelijk bedruipen, maar ze zou het zoveel lichter kunnen hebben. Ze vertrouwt man nog steeds blindelings ondanks meerdere rare praktijken en heeft geen advocaat in de arm genomen. Erg goed van vertrouwen..)

Vriendin
Ja precies, bah..

Het gaat me ook niet eens zozeer om het geld, meer om zijn gedrag. Hij doet enorm slijmerig tegen haar, poeslief, natuurlijk al lang blij dat hij er zo voordelig af komt.
Daarnaast heb ik zeer sterk de indruk dat er een andere vrouw in zijn leven is (is ook enig bewijs van..), hij spreekt dat tegen (sterker nog, ik stook..) en zij gelooft hem, steekt haar kop in het zand. Lastig!

Tirza G.
Waarom?

Waarom gaan ze scheiden dan? Als zij blijkbaar niet boos op hem is en hem in alles vertrouwd? Vreemd.

Tirza

Laminaat
Goede tijden, slechte tijden

Beste Vriendin,

Toen ik ging trouwen, heeft een goede kennis van ons ons erop gewezen dat we echt moesten nadenken of we in gemeenschap van goederen, of onder huwelijkse voorwaarden moesten trouwen. Wij vonden dat onzin, want we konden elkaar toch vertrouwen en hadden geen eigen bedrijf ofzo, dus gemeenschap van goederen lag voor de hand. Maar zij wees ons erop dat je juist als je elkaar erg vertrouwt, je ervoor moet zorgen dat de boel juridisch in orde is ("als je elkaar vertrouwt, dan kan het ook geen kwaad om er een notaris/advocaat op los te laten"). We hebben naar haar geluisterd en de notaris vond het het beste om in gemeenschap van goederen te trouwen. Dus in de praktijk maakte haar advies niet uit. Maar ik denk dat je ditzelfde advies ook op je vriendin kan loslaten. Vertel haar dat je in dit soort zaken (want dat zijn huwelijken en echtscheidingen) de boel zakelijk moet benaderen en aan deskundigen overlaten, opdat je de gevoelszaken leuk met elkaar kan afhandelen. Kortom, vertel haar dat het in de arm nemen van een advocaat geen motie van wantrouwen is, maar gewoon een onderdeel van de echtscheiding. Laat haar gevoel en zaken van elkaar onderscheiden en zeg haar dat ze haar energie moet steken in andere dingen dan juridisch gedoe.

Succes,
Laminaat

Vriendin
Tirza: man wil scheiden

Tirza: de scheiding gaat zeker niet van mijn vriendin uit, voor haar komt het allemaal als donderslag bij heldere hemel. Ineens leek het hem beter maar te gaan scheiden, de koek was op, uit elkaar gegroeid, bladiebla.. ondertussen onderhoudt meneer een zeer warm sms-contact met een andere vrouw..
Laminaat: inderdaad, juist in deze gevoelige dingen zou je het zakelijk aspect uit handen moeten geven. Helaas laat ze haar man alles regelen: hij gaat alleen naar de boekhouder enz. Ze gaan nu gewoon vriendschappelijk met elkaar om en ze vertrouwt hem blindelings,gelooft dat hij absoluut het beste met haar voor heeft, enz. Beetje kop-in-het-zand en nog veel gevoelens voor manlief, ze heeft al aangeboden dat hij na de scheiding mag komen eten en dat ze zijn was wel wil blijven doen.. Heb haar al een paar keer hierop aangesproken, haar oudste eveneens, maar ze lijkt blind en doof.
Ik ben zo bang, dat ze een enorme naklap krijgt als ze zich realiseert dat ze met een kluitje het riet ingestuurd is.

Tinus_p
Plaatsvervangend boos

Vriendin:
"Ik ben zo bang, dat ze een enorme naklap krijgt als ze zich realiseert dat ze met een kluitje het riet ingestuurd is."
Ja, en je kunt haar daar een keer op wijzen; de vraag is of het nu aankomt. Maar het is uiteindelijk niet jouw probleem. Jij lijkt een beetje plaatsvervangend boos te zijn op hem, en te handelen vanuit die emotie.

Vriendin
Nee tinus, dat zie je verkeerd

'Jij lijkt een beetje plaatsvervangend boos te zijn op hem, en te handelen vanuit die emotie.'
Nee Tinus, zo zie ik dat niet. Zij houdt nog van hem, het is haar keuze niet om te scheiden en dat vertroebelt in mijn ogen haar blik. Ik zie van een afstandje dat hij misbruik maakt van haar goedheid, haar naïviteit. Ze wil niets verkeerds van hem zien/horen, heeft 30 jaar lang werkelijk alles voor hem gedaan. En nee, ik ben ook bang dat wat ik ook zeg, nu niet aan komt. Overigen sta ik niet alleen in mijn vermoeden, meerdere mensen die hem goed kennen, hebben ook op zijn zachtst gezegd hun twijfels.
Hij is de laatste tijd (invloed mevrouw X?) erg veranderd, ook dát valt veel mensen in onze omgeving op, waaronder zijn eigen zoon.. hard en egoïstisch geworden wat hij in het verleden niet was, en dat siert hem niet. Maar moet zijn vrouw daar de dupe van worden?

Els Smits
Nu ga ik iets rots zeggen...

"Maar moet zijn vrouw daar de dupe van worden? "

Dat is wel iets wat ze zichzelf aan doet. En hij maakt er waarschijnlijk gretig gebruik van. Mensen moeten zelf het wiel uitvinden, je kan haar niet laten inzien, dat moet ze zelf doen. Zij moet wakker worden en dan pas zal ze actie ondernemen, of juist niet.
En als dit is wat zij kiest om te doen (of te laten), dan is dat aan haar.
Klinkt heel rot, maar ik geloof wel dat dit een goede manier is. Verder kan je laten weten dat jij altijd achter haar zal staan, ongeacht wat zij kiest te doen, of juist niet te doen. Daar heeft ze in mijn ogen meer aa.

Vriendin
Precies els

Je slaat de spijker op zijn kop, hij maakt er gretig gebruik van en zij wil/kan het niet inzien. Ik ben dus ook van mening - zie begin topic - dat ik me er níet mee moet bemoeien, mijn man vindt dat ik haar moet waarschuwen. Hij is helemaal afgeknapt op haar man, mijn man en haar man waren goede vrienden, mijn man hoeft hem niet meer te zien zegt hij.
Dat ik er voor haar ben, en ook zal blijven, dat weet ze. Ze weet ook dat ik achter haar blijf staan ook al ben ik het niet met haar doen en laten eens. Bovendien vind ik dat het haar siert dat ze met weinig genoegen neemt, ze wil hem en zijn bedrijf niet kapot maken vooral ook omdat ze het contact vanwege de kinderen goed wil houden.

Jeanette
Aankaarten

Ik zou, denk ik, toch wel aankaarten dat je je twijfels hebt bij de eerlijkheid van de verdeling en misschien een grof rekensommetje maken. Maar als ze hem blijft verdedigen, dan zou ik het daar bij laten. Dan heb je haar in elk geval gewaarschuwd.

Maar afgezien van hoe ze dingen nu regelen, is e.a. toch ook afhankelijk van hoe ze zijn getrouwd (gemeenschap of huwelijkse voorwaarden) en hoe e.a. is vastgelegd. Bovendien, als er kinderen in het spel zijn, moet er toch ook iets van alimentatie geregeld gaan worden. Mag toch aannemen dat hij van plan is financieel voor zijn kinderen te blijven zorgen....

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.