Home » Forum » Wat zou jij doenvertel ik nieuwe vriend dat ik vroeger in mijn huwelijk ben

Wat zou jij doen?[vertel ik nieuwe vriend dat ik vroeger in mijn huwelijk ben vreemdgegaan?]

11 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
dubio
Wat zou jij doen?[vertel ik nieuwe vriend dat ik vroeger in mijn huwelijk ben vreemdgegaan?]

Ik zit met een worsteling in mezelf, waar ik maar niet uit kom. Het knaagt aan me, maar ik kan er maar niet achter komen wat ik nou wel of niet moet doen.

Ik zal eerst vertellen wat mijn achtergrond is:
Ik heb een huwelijk achter de rug van 11 jaar, 18 jaar samen geweest.
In dit huwelijk was er vooral sprake van een broer-zus relatie. Op den duur vrat dit zo aan mij. Een liefdeloos huwelijk, daar had ik totaal geen zin in. Ik miste de liefde en de aandacht. En die kreeg ik uiteindelijk van een andere man. Ik kreeg een korte relatie met deze man, tijdens mijn huwelijk. En ik besloot bij mijn man weg te gaan. De relatie met de andere man heb ik verbroken, want ik zat er geestelijk en lichamelijk helemaal doorheen.
Nu is dit allemaal al een aantal jaren geleden en ben ik mezelf weer en geniet ik weer van het leven. Nog geen seconde spijt gehad dat ik bij mijn man ben weg gegaan!

Maar nu.... Ik heb sinds kort een ontzettend lieve vriend. Ben echt helemaal weg van deze man. Hij is ook gescheiden. De reden daarvan is dat zijn vrouw is vreemd gegaan. Om dezelfde reden als ik bij mijn man....

Al een tijdje loop ik nu te denken of ik het hem moet vertellen dat ik in mijn huwelijk ben vreemd gegaan. Maar ik durf het niet, want ik ben veel te bang dat ik hem kwijt raak!

Dus,.... wat zou jij doen?

Dubio

krin
Vertellen

Niet het feit dat je bent vreemdgegaan knaagt, maar het besef dat je iets achterhoudt voor iemand van wie je houdt en die van jou houdt. In een relatie streef je toch naar eerlijkheid en openheid, en die is er nu nog niet omdat jij je "geheim" koestert.
Je vriend is eerder bedrogen en heeft misschien moeite met opnieuw iemand vertrouwen. Ik betwijfel of jouw bekentenis daar van invloed op zal zijn. Of misschien werkt het zelfs gunstig, omdat jij laat merken dat je eerlijk tegen hem wil zijn.
Je weet het pas als je het doet, dus dat je huivert om het te vertellen, kan ik me goed voorstellen. Zelf zou ik het graag kwijt willen, al was het maar om me niet beter voor te doen dan ik ben.

Yvon Meijer
Niet vertellen

Ik zou het voorlopig niet vertellen, je kent hem nog maar net. Als het er op lijkt dat jullie een lange relatie aangaan zou ik het wel vertellen. Verder kan ik me niet voorstellen dat de reden van de scheiding van je nieuwe vriend is dat zijn vrouw vreemd ging, meestal is er dan meer aan de hand toch? En ik zou me wat dat betreft ook niet te veel identificeren met zijn ex.

vastberaden
Voor dubio

Ik denk ook niet dat ik het nu al zou vertellen.

Los daarvan denk ik ook dat vreemdgaan (even los van goed of slecht) niet op zichzelf kan worden gezien. Er zit altijd een verhaal omheen. Nogmaals, ik praat het niet goed maar in een relatie ben je allebei verantwoordelijk voor het punt waarop je dan komt.
En ik zou mezelf inderdaad niet op 1 lijn met zijn ex plaatsen.

Dus kortom: niet vertellen. Althans, niet nu al.
Misschien moet je je ook afvragen of het echt ter zake doet als hij het weet. Voegt het iets toe?

En misschien kun je, als je besluit het wel te vertellen, er een positieve draai aan geven. Zo van: zo ver laten wij het dus nooit komen.

Vic
Als het ter sprake komt

In een nieuwe relatie vertel je volgens mij niet je hele hebben en houwen aan elkaar in de beginfase. Als je elkaar wat langer kent en het (liefdes-) verleden ter sprake komt, is het vroeg genoeg voor dat soort 'bekentenissen'.

Eiland
Niet vertellen én heel goed nadenken

Beste Dubio. Je schrijft onder andere":
"In dit [jouw] huwelijk was er vooral sprake van een broer-zus relatie." + "Hij is ook gescheiden. De reden daarvan is dat zijn vrouw is vreemd gegaan. Om dezelfde reden als ik bij mijn man...."
Bij mij gaat er een rode vlag omhoog als ik dit lees. Je bedoelt te zeggen dat jouw vriend in zijn huwelijk geen intimiteit meer had? En dat jij bent vreemd gegaan omdat jouw ex ook geen intimiteit meer zocht?
Ik heb een relatie met een man die asperger heeft. In de beginfase van de relatie was er van gebrek aan aandacht en intimiteit niets te merken. Maar dat werd snel minder toen we eenmaal getrouwd waren. Toen bleek dat hij het liever uit de weg gaat. De (fysieke) aandacht was iets dat hij als een noodzakelijk kwaad zag om een relatie te kunnen hebben. Toen dat eenmaal geregeld was, kon hij zich weer richten op zijn persoonlijke interesses.
Wat jij ervaart hoeft natuurlijk totaal niets met asperger oid te maken te hebben. Maar als ik jou was, dan zou ik echt heel goed proberen uit te zoeken hoe jouw nieuwe vriend qua intimiteit en sexualiteit in elkaar zit.
Vertellen kan altijd nog - pas als je heel zeker weet dat het goed zit.
Eiland

Emine
Juist wel vertellen

Ik zou het juist wel vertellen. Niet alleen omdat het mogelijk toch uitkomt (neem aan dat hij nog wel eens met jouw ex te maken zal krijgen), ook omdat hij dan meteen weet waar jij naar zoekt en waar je op afknapt.

Emine

Rafelkap
Dubio

Als hij jou echt leuk vindt, mag je nieuwe vriend je ook met alle gebreken en fouten die je in het verleden hebt gemaakt. Iedereen maakt "fouten" en als een relatie over gaat zijn er altijd twee. Zeker als je er open over bent, is het alleen maar te prijzen dat je er iets over hebt geleerd. Ik zou er als nieuwe partner liever niet later achter willen komen (zeker niet via via). En ik denk dat jij ook liever wilt dat hij eerlijk is over zijn verleden.
Het blijft natuurlijk wel heel eng om de juiste woorden te vinden lijkt me! Zet um op!

Damajo@
Symptoom ipv oorzaak

"De reden daarvan is dat zijn vrouw is vreemdgegaan.."

Het vreemdgaan lijkt me in deze situaties meer een symptoom van een verstoorde relatie dan een reden tot echtscheiding.
Zelf zou ik het wel vertellen.Waarschijnlijk niet direct maar wel binnen afzienbare tijd.Als zijn reactie zou zijn dat het einde oefening was ( "want zij , de vreemdgangster,was de oorzaak")zou dat in mijn ogen getuigen van een gebrek aan zelfreflectie en dat is nooit handig in een relatie.

Damajo

Hanne.
Mooi verwoord

In bovenstaande posting staat (erg mooi verwoord) de afspraak die wij ook hebben gemaakt. Ook wij hebben een verleden, maar afgesproken dat we dat eigenlijk niet van elkaar willen weten.

Helaas ben ik er wel een aantal keer tegenaan gelopen dat derden dingen vertelden omdat zij er vanuit gingen dat wij alles van elkaar wisten. Of dat er foto's van het verleden opdoken waar die stukjes op te zien waren.

Zo kan je toch ook voor onbedoeld pijnlijke situaties te staan komen, en niet op een plek/gelegenheid/moment dat je rustig tekst en uitleg kan geven.

Ik zie dus ook wel voordelen om elkaar wel alles meteen te vertellen, dan komt er niet op een onverwacht, en onhandig moment een skelet uit de kast vallen. Mijn skelet viel bv tijdens m'n bruiloft uit de kast. Dat was niet prettig (was ook een heel erg ontactisch skelet)

Moyodo
Eerlijk zijn

Ik zou het wel vertellen, heb dat tot nu toe wel altijd gedaan, want als ik eerst jaren een relati heb en het dan vertel en hij haakt dan af lijkt mij dat erger dan in het begin.
Trouwens als mijn vriend mij pas veel later iest verteld wat ook belangrijk voor mij kan zijn, dan kan hij ook gelijk gaan. Bij mij is relatie gebaseerd op eerlijkheid vanaf dag een, niet pas als je lang bij elkaar bent.Hij weet ook dat ik niet zomaar voor de lol ben vreemd gegaan en ook dat ik het dezelfde dag nog aan mijn ex heb verteld.
Ook weet hij dat ik ervan geleerd heb, namelijk eerder uit en realtie stappen als he geen relatie meer is, dan voorkom je dit namelijk. De ex van mijn vriend is ook vreemd gegaan, maar heeft het pas veel later verteld aan hem.

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.