Home » Forum » Welgeen contact opnemen

Wel/geen contact opnemen?

7 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Mono
Wel/geen contact opnemen?

Volgens mij stond hier pas nog een draadje over friends with benefits. Ik had ook zo'n vriendschap met iets meer (intimiteit, sex). Ik zat de laatste tijd steeds vaker te wachten op een sms of telefoontje: het werd wat ongelijkwaardiger. Vriend leek het wel best zo te vinden. Ik heb mijn twijfel daarover uitgesproken en inderdaad, voor hem hoefde onze relatie niet verder uitgebreid te worden, want ik was niet degene waarmee hij samen oud wil worden. Overigens herhaalt de geschiedenis zich voor hem. Hij kan maar niet de ware vinden en zegt ook van zichzelf dat hij niet goed is met relaties.

Dit was allemaal in de afgelopen week. We waren er allebei heel verdrietig van en ik loop sindsdien rond met het gevoel dat ik een steen in mijn maag heb. (En er komen regelmatig tranen). Enorme emoties die ik lang niet heb gekend. Na ons gesprek ben ik vrij snel vertrokken. Daarna heb ik niets meer van hem gehoord. Maar ik ben ontzettend benieuwd hoe hij zich voelt en hoe hij erover denkt.

Ik twijfel nog steeds of ik er goed aan gedaan heb om mijn ware gevoelens uit te spreken. Het was na een ellendige periode een zó welkome, liefdevolle, gezellige en fijne manier van ontspanning samen met hem.

Wat vinden jullie: kan ik hem in het kader van onze vriendschap sms'en/bellen over hoe het nu met hem gaat en hoe hij zich voelt of is dat not done? Ik weet dat we niet meer terug kunnen naar de tijd voor ons gesprek, maar het was ook gewoon een fijne vriendschap. Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

Groetjes,
Mono

Sorry, beetje lang verhaal geworden

Maria
Doe maar niet

Ooit was het een goede vriend. Nu is het toch een minnaar geworden ook al was het een serie one-night-stands. Als je eenmaal met elkaar slaapt treden er allerlei mechanismes in werking -bij de een wat meer dan bij de ander- die heel anders zijn dan bij een vriendschap zonder bed.
Hoe hard het ook is ' he is just not that into you' . Laat het maar even rusten. Dan houd je de eer aan jezelf. Misschien kunnen jullie er dan over een tijdje over praten en de vriendschap weer oppikken.

Maria

Fély
Mee eens

Geen contact zoeken zo lang jij verdrietig bent. Want dat geeft aan dat je gevoelens voor hem dieper zijn dan gewoon vrienden zijn. Rouw er maar een tijdje om en als het verdriet over is, kun je zonder pijnlijke gevoelens weer eens contact opnemen.

Sterkte!

Fély

Mono
Verstand/gevoel

Dank voor jullie reacties! Jullie schrijven precies wat ik een ander waarschijnlijk ook zou aanraden. Maar nu het mezelf betreft gaat het zo tegen mijn gevoel in. Verstand zegt: laat het toch rusten anders word je weer gekwetst en hij zit er waarschijnlijk ook niet op te wachten. Gevoel zegt: het was zo fijn om alleen maar samen te zijn. Waarom kan dat niet meer?

Ik ben ook benieuwd naar ervaringen van anderen die na het verbreken van een relatie (zonder kinderen in het spel) het contact niet of juist wel hebben verbroken en waarom. Na een aantal jaren huwelijk (en scheiding met kinderen) weet ik ook niet meer zo goed hoe dat allemaal werkt...

Groeten,
Mono

Pffff
Mailen

Het is mij nog niet echt gelukt om afscheid van vriendjes te nemen, bij mij willen ze vrienden blijven, ook als we geen seks meer hebben.

Ik zou hem als ik jou was een luchtig mailtje sturen waarin je vraagt hoe het nu met hem is. Maar waarin je ook uitspreekt dat je begrijpt hoe het gelopen is en dat het goed is zo, al zul
Je hem missen. Laat zien dat je sterk en onafhankelijk bent van hem.

Ik ben benieuwd wat je gaat doen!

Mono
Misschien toch vriendschap!

Bedankt voor je reactie, Fély. Na gesprekken met een paar vriendinnen heb ik de conclusie getrokken dat ik niets te verliezen had. Ik wilde eerst voor jouw optie gaan en mailen, maar vond dat ook een risico, want zwart op wit staat het er zo 'hard'.

Ik heb hem daarstraks toch maar gesmst of we even konden bellen of dat hij het wel best vond zo. Hij belde meteen!

Ik ben enorm opgelucht, want we babbelden meteen als vanouds. Om een lang verhaal kort te maken: de deur staat op een kier en hij wilde onze vriendschap ook niet zomaar opgeven en dus eventueel zonder sex. Hoe dat in de praktijk gaat lijkt me nog een hele toer, maar ik ben blij dat hij ook mogelijkheden ziet voor vriendschap. We hebben een heleboel uit te proberen ;-)

Groeten,
Mono

Mono
Pffff bedoel ik!

Ik bedoel Pffff natuurlijk! Bedankt voor je reactie.

Onderwerp gesloten