Relaties Relaties

Relaties

Astrid

Astrid

31-03-2011 om 22:10

Werkster kado gekregen, maar man wil er niet aan.

Mijn ouders hebben een kadobon gegeven voor mijn verjaardag voor een jaar een werkster. Zodra ik een werkster gevonden zou hebben, zou ik een envelop met € 1600,= krijgen (53 weken x 30,=). Ze vinden dat ik het verdien omdat ik oververmoeid ben met 4 dagen werken, 3 kinderen waarvan 1 zorgen kind en een man die ziek is (werkt wel 40 uur). Mijn man vindt het een belachelijk kado.

De reden dat mijn man het kado niet wil is dat ik tot een jaar geleden een werkster had die vaker afbelde dan dat ze wel kwam en dat me dat irriteerde en dat ik volgens man genoeg tijd heb om het zelf te doen. Daarnaast vindt hij dat mijn ouders niet moeten bepalen dat wij een werkster nemen. Hij wil zelfs dat ik aan mijn ouders ga vragen of er ook een computer van gekocht kan worden. Zij hebben aangegeven dat het een kado is en dat het niet ingewisseld kan worden voor een computer voor de kinderen. Die computer kunnen we overigens makkelijk zelf betalen. Het gaat er echt om dat hij geen werkster wil.

Ik trek het zelf niet meer, sta elk vrij uur te soppen, want na 1 dag ziet het huis er al niet meer uit. En dan die was nog met 5 man. Ik wil het kado graag aannemen, maar man accepteert dat niet.

Kadobon blijft jaren geldig, maar ik wil 'm nu!

dc

dc

31-03-2011 om 22:50

Strepen

ik zou op je strepen staan, tenzij man aanbiedt het huishouden voorlopig te runnen. Het is jouw cadeau, niet de zijne!

klaver

klaver

31-03-2011 om 22:58

Eens met dc

Trouwens, hoezo accepteert je man het niet? Zij komt als hij niet thuis is (en jij wel). Accepteert hij niet dat hij in een schoon huis thuiskomt?
Informeer wel even via via naar een goeder, betrouwbare werkster. En als je niet bevalt ontsla je haar en neem je een andere.

Wow

Wat heb jij een lieve ouders! Man heeft wat mij betreft de keuze: zelf poetsen en wassen of zijn verzet opgeven. Als je in een soepele bui bent zou ik nog beloven mijn werkster-irritaties bij mezelf te houden. En een witte werkster via een bureau inhuren of viavia kan wat dat betreft ook nog schelen. Maar als hij niet gevoelig is voor dat soort argumenten zou ik echt enorm ruzie gaan schoppen (en dat doe ik niet snel)

Merel

Merel

31-03-2011 om 23:09

Ja hoor!

Lekker is dat, je man wil het kado niet wat voor JOUW verjaardag is gegeven omdat JIJ het zelf wel kan doen dat schoonmaken? Wat is dat nou voor kul? Natuurlijk kan je het zelf doen, ik kan zoveel zelf doen, ik zou ook mijn huis kunnen verven maar huur daarvoor een schilder in. Anders gaat hij het toch doen?
Ik vind het een raar argument van hem, wat wel kan is dat hij het gewoon beu was met die andere schoonmaaktster dat ze steeds afbelde. En in de draadjes die ik hier vaak lees is het moeilijk een goede schoonmaakster te vinden, dus ik zou denk ik een witte werkster via een bureau nemen, volgens mij is dat betrouwbaarder. Een tussenoplossing, wat wij hebben is een strijkservice. Ik wilde zelf geen werkster, ik ben kleine zelfstandige en werk thuis en wil geen werkster over de vloer, daar heb ik gewoon geen zin in, en ik heb niet zo'n hekel aan schoonmaken. (ik ben een vrij opgeruimd type, letterlijk bedoeld in dit geval en ach dat beetje stoffen dat kan ik dan ook nog wel) Wat ik heerlijk vind is de strijkservice, daar zat ik iedere week tegenaan te hikken en nu wordt het opgehaald en gestreken en gevouwen en het hang gedeelte netjes op hangertjes teruggebracht, wat een heerlijkheid.

Dus toch nog maar eens rond de tafel het is JOUW kado, wat is nou zijn echte argument?

+ Brunette +

+ Brunette +

31-03-2011 om 23:40

Belachelijk!

Je man moet zijn handjes eens laten wapperen. Of als hij daar niet aan wil, doe dan de dingen niet meer die je aan de werkster zou willen uitbesteden. Kijken of hij dan bijdraait.

Is het verder wel een leuke man?

Ik zou razend worden om dit soort opmerkingen. Kan het hem dan niets schelen dat je vermoeid bent? Je ouders blijkbaar wel.

Fiorucci

Fiorucci

01-04-2011 om 07:17

Nou...

Ik werk bij een vriendin van mij, en haar man mocht kiezen: of er kwam hulp, of hij mocht het doen. Drie keer raden wat hij koos!

Jade

Jade

01-04-2011 om 09:07

Astrid,

NU aannemen (wat een schatten van ouders heb je!), anders zou man vragen of hij het zelf wil doen.

Jij bent oververmoeid en jouw man weigert dit kado (wat aan JOU is gegeven)??. ZIET hij wel hoe oververmoeid je bent?

Ik zou inderdaad op m´n strepen gaan staan.

Sterkte met alles.....

Krin

Krin

01-04-2011 om 09:18

Dus...

Dus jij doet het hele huishouden? En jij (niet: jullie) krijgt dat cadeau van jouw ouders?
Hmm. Ik zou, nadat de eerste woede over zijn reactie bekoeld was, hem vragen waar hij bang voor is. Wat er achter zijn onwil zit. Wil hij niet zo'n groot cadeau, wil hij geen personeel, geen vreemden over de vloer, wil hij dat jij het zelf doet omdat hij (een fractie) meer werkt dan jij, is hij principieel tegen vrouwen met werksters? Heeft hij geen idee hoeveel werk het is? Klaag je wel genoeg ;-)? Vindt hij dat je het maar moet aankunnen omdat hij ook ziek en wel veertig uur werkt?
Dat zou ik willen weten, waar de schoen precies wringt. Dan weet je ook wat je zou kunnen aanpassen aan het plan om het niet tegen zijn zin te doen. Want natuurlijk neem je het aan. Het is blijkbaar jouw taak, jouw verantwoordelijkheid dat het huishouden gedaan wordt, dan mag je ook als manager besluiten personeel te werven.

Issey

Issey

01-04-2011 om 09:56

Verhoudingen normaliseren

"dat ik volgens man genoeg tijd heb om het zelf te doen".
Uit deze opmerking blijkt dat jij met je man in een baas-ondergeschikte verhouding zit. Hij bepaalt kennelijk wat jouw taken zijn, wat je werktijden zijn en wat je targets zijn. Tijd om hem terug te fluiten. Hoe zou hij het vinden als jij je met zijn werk, werktijden en takenpakket bemoeit?
"Daarnaast vindt hij dat mijn ouders niet moeten bepalen dat wij een werkster nemen." Dat bepalen jouw ouders niet. Dat bepaal jij. Want jij besluit of je hun cadeau wilt aannemen of niet. En jouw man heeft helemaal niets te zeggen over welke cadeaus jij krijgt en van wie.
"Hij wil zelfs dat ik aan mijn ouders ga vragen of er ook een computer van gekocht kan worden". Ik zie de relatie niet tussen een cadeau waar het hele gezin baat bij heeft en een computer. Dat is meer een cadeau voor hem dan voor jou. Het lijkt mij een strak plan als hij bij zijn eigen ouders aanklopt voor 1600 euro voor een computer.
Sterkte, Issey

Jade

Jade

01-04-2011 om 10:48

Daar las ik even overheen:

"....en dat ik volgens man genoeg tijd heb om het zelf te doen."

Dat houdt dus in dat hij NIET ziet dat jij oververmoeid bent. Hoe ziet hij het dan??

Blijkbaar hebben jouw ouders hem door om het geld niet zo te geven, maar pas nadat jij een werkster hebt gevonden. Geeft al te denken....

koentje

koentje

01-04-2011 om 11:05

Inderdaad

man wilt geld liever aan iets anders uitgeven.......... hahahahah☺
Niks hoor, aan de schoonmaak of een hulp accepteren!

Toch is het wel ook zijn huis. Dus zou ik er ook een serieus gesprek over voeren wat nu precies het probleem is en die punten proberen op te lossen

koentje

koentje

01-04-2011 om 11:09

Maar even wat anders:

nou lees ik toch een paar keer dat Astrid een werkster had, maar die steeds afbelde.
Punt 1: staat ergens geschreven dat dit een donkere vrouw was?
Punt 2: als dat al zo is, betekent dat dan dat donkere vrouwen die komen schoonmaken per definitie onbetrouwbaarder zijn?
Punt 3 ; Omdat blijkbaar geen mens hierover valt op dit forum: vinden wij het advies; 'neem een witte werkster' met zijn allen echt dan de normaalste zaak van de wereld?

Een collega van mij heeft toevallig al jaren en donkere man die bij haar thuis schoonmaakt. En netjes!

dc

dc

01-04-2011 om 11:16

Koentje

uh, ik hoop dat je een grapje maakt?

Een "witte werkster" is niet per sé een blanke werkster, maar een werkster die je aan de belasting opgeeft, dus niet "zwart betaald". Via een bureau kun je aan zo'n witte werkster komen, die zo zwart als de nacht kan zijn ;-)

En het voordeel van een bureau is, dat als de werkster je niet bevalt (klikt niet), zij je een ander kunnen sturen, en dan hoef je zelf het gesprek en gedoe niet aan te gaan.

En al was je niet oververmoeid....

Als jouw ouders jou als kado een jaar lang '3 uur vrije tijd per week in plaats van dweilen en stofzuigen' kado doen....wow! Da's toch heerlijk! Daar heeft je man toch he-le-maal niks over te zeggen verder?

Ingrid

Primavera

Primavera

01-04-2011 om 12:00

Niet langer discussiëren, gewoon ophouden met soppen

Ha, dat was eens mijn kraamcadeau, één van de beste die ik gekregen heb: tijd op uit te rusten ipv te moeten poetsen. Man was ook niet dol op een vreemde in huis, maar snapte heel goed wat voor een verlichting het voor mij zou betekenen.
Jouw man snapt dat kennelijk niet en kan die stap 'voor mij hoeft het niet, maar als zij er nou gelukkig mee is' kennelijk niet spontaan maken, dus moet je hem een handje helpen. Jij gaat nu nog voor je een werkster in huis hebt acuut je grenzen aangeven. Jij trekt het niet meer om elk vrij uur te soppen en te wassen, nou doe dat dan ook niet. Als je man klachten heeft kun je zeggen, ja daar heb ik een werkster voor gekregen, maar die wil jij niet. Als na 1 dag het huis er al niet meer uitziet, schat ik zo in dat je man na 5 dagen wel bakzijl gaat halen. Niet mokken, blijf opgewekt alsof het je niet deert. Wat is zijn reserve aan schoon ondergoed, sokken en gestreken hemden? Dat is de max tijd die hij nodig zal hebben, maar over het algemeen val het kwartje sneller ;-)
Als hij twijfels heeft over de capaciteiten van de werkster kun je voorstellen dat hij haar dan maar zelf kiest uit een aantal kandidaten. Zijn beslissingssnelheid zal alleen maar groter worden naarmate het achterstallige werk zich in huis ophoopt.
Groeten Primavera

Marlou H.

Marlou H.

01-04-2011 om 13:25

Pfff

2 opties:

Niet meer over hebben, het is jouw kado. Werkster inhuren en lekker genieten van je schone huis en wat meer rust. Er blijven trouwens ook met een werkster nog genoeg klusjes over.

Of alternatief: briefje maken met de taken die de werkster gaat doen en aan je man voorleggen. Dan kan hij kiezen of hij werkt elke week dat lijstje af of de werkster doet het.

Succes

Prachtig

hahaha, die slimme ouders van jouw!
Zo hadden man en ik discussie in het begin van ons huwelijk/samenwonen of er een wasdroger moest komen of niet.
Hij komt uit een gezin waar alles op de ouderwetse manier gaat en er geen cent aan modernisering word gebruikt, ik uit een gezin dat het liever wat luxer en comfortabeler had en daar geld voor over had.
Ook groot verschil.....mijn moeder werkte hele dag en zijn moeder was altijd thuis.
Die wasdroger werd een heikel punt, het geld was er wel, maar man wilde het per sé niet. Hij zou het anders als het zo'n probleem was zelf wel uithangen.En een droger vrat stroom en dat was ook zonde geld.
En dat deed hij ook dus wat dat betreft niets te klagen,maar hij was niet altijd thuis en wanneer het dan ging regenen kon de was weer zo'n beetje van voren af aan gedaan worden omdat er niemand thuis was om het af te halen. Ik irriteerde me er ook aan, het duurde gewoon soms zo lang voor kleding droog was en dan had ik iets 'nodig' nou ja je snapt wel.
Die discussie tussen ons was algemeen bekend en er werden zelfs wel eens grappen over gemaakt.
Daarom kregen wij van mijn ouders op ons huwelijk (de discussie was nog niet zo erg dat dat er niet van kwam) een wasdroger kado!!! Was toen ook nog errug prijzig.
Ik wist niet wat ik zag! En buiten het kado an sich vond ik het zó slim gevonden van mijn ouders!
Hahaha, hadden die mijn man even mooi tuc!
En inruilen kon niet zei de meneer van de winkel die 'm tijdens het feest kwam afleveren.
Mijn man heeft de droger dus maar aanvaard....
Je moet gewoon je poot strak houden.
Als hij het kado niet wil gaat ie maar mooi zelf poetsen.
groeten albana

Kiki

Kiki

01-04-2011 om 13:52

Lol koentje, je maakt mijn dag

dank je wel voor de eerste lach van de dag. Hier wat info over de witte werkster http://www.ikzoekeenwittewerkster.nl/

Ik heb het een tijdje gehad en gestopt omdat ik de eigenaresse van dat bedrijf ongelooflijk vervelend en lomp vond.

Ik heb destijds tegen mijn man gezegd (die ook geen hulp wilde) dat ik geen vinger meer in het huishouden zou uitsteken want dat IK een hulp wilde en HIJ niet.
Binnen een week hadden we een hulp.

En die opmerking "dat ik volgens man genoeg tijd heb om het zelf te doen" zou voor mij reden genoeg zijn om in staking te gaan. Is hij even betoeterd!

Dus Astrid, vanaf morgen doe jij gewoon helemaal niets meer in het huishouden, jij wilt een hulp, hij niet. Hij lost het maar op.

Maxime.M

Maxime.M

01-04-2011 om 16:10

Huishoudpot

Op zich zou het natuurlijk eerlijker zijn als de werkster gewoon uit de huishoudpot betaald zou worden. Jullie wonen immers allemaal in het huis en varen er allemaal wel bij. Tenzij jullie zo'n strikte man/vrouw verhouding hebben dat jij expliciet de taak voor het huishouden heeft en hij niet. (maar dan nog... je gaat toch niet vanaf nu de rest van de dag op de bank liggen met een doos bonbons?)
Eigenlijk zou het een echt kado voor jou moeten zijn.

Maxime (die nooit kado's vraagt die met het huishouden te maken hebben)

Fiorucci

Fiorucci

01-04-2011 om 17:59

Maxime

Ik wil ook geen huishoudkado's, maar dit kan indirect ervoor zorgen dat Astrid misschien tijd kan maken om even wat voor zichzelf te doen. Dat is het beste kado dat iemand haar kan geven in deze situatie.
Kijk, mijn ex-schoonzus kreeg een stofzuiger als moederdagkado, daarom zijn ze niet meer getrouwd,is toch wat anders.:) Als je het goed beschouwt kan dit kado voor rust zorgen.

NaShA

NaShA

01-04-2011 om 21:54

Strijkservice?

ik zag iemand iets noemen over een strijkservice....dat zoek ik ook nog....waar vind ik dat?

Merel

Merel

02-04-2011 om 00:14

Ja dat was ik

Ik heb toendertijd gewoon gegoogled op 'strijkservice" of "strijkhulp" en dan mijn woonplaats. Bij ons heb je er 2 in het dorp en ik weet van een vriendin dat in het buurdorp er ook een is, dus ik denk dat dat vast bij jullie in de omgeving ook zo is, het is het ideale baantje voor thuiswerkers natuurlijk. Mijn was wordt opgehaald en weer teruggebracht. Netjes in de wasmand waarin in het meegaf en de overhemden en broeken netjes in plastic hoesjes ook nog. Ik geef meestal 5 overhemden mee, wat broeken en polo's en ben globaal zo'n 15 euro kwijt. Ze haalt het de ene dag op en de ochtend erop heb ik het alweer terug.
Het geeft zo'n rust in het huishouden, ik zat er altijd tegen aan te hikken, tegen die strijk. Op de slaapkamer lag altijd een uitpuilende mand (want ik had nooit zin, dus deed het niet altijd trouw)..heerlijk!

Inge M

Inge M

02-04-2011 om 08:42

Koentje 1 april?

Ben ik nou de enige die denkt dat in ieder geval Koentje een 1 april grap maakt?
En naar aanleiding daarvan begon ik ook te twijfelen aan Astrid, ook een grap?

Terpi

Terpi

02-04-2011 om 09:57

Loool koentje

echt geinig jouw reactie! Mijn zus had vroeger een zwarte witte werkster, zullen we die dan nu grijs noemen?

Astrid

Astrid

03-04-2011 om 10:36

Man wil niet om

Nee, bij mij is het geen 1 april grap. Ik was al in oktober jarig en kreeg toen het kado. Ze hadden ook een weekend Beautyfarm, 10x kapper o.i.d. kunnen geven, maar dachten dat ik hier meer aan had. Zeker omdat je er een jaar wat aan hebt. Nog 10x met mijn man over gehad. Hij wil niet om. Mijn ouders geven mijn broer en ons regelmatig bedragen geld omdat ze hun geld willen opmaken. Dat geld wordt dan wel gretig ontvangen door mijn man. Denkt meteen aan een nieuwe schuur o.i.d. Mijn ouders mankeren zelf van alles en geven het daarom toch maar niet uit, ook al zeg ik 100x dat ze er zelf iets mee moeten doen.

De reden achter dit kado was dat dit geldt specifiek was om ons ontlasten. Dus ook mijn man. Alleen ziet die het alleen maar als last.

Hij vindt schoonmaken gewoon niet zo'n prioriteit. Een beetje opruimen is genoeg en ach vingers op de deur en tomatensaus op de keukenkastjes maakt toch niks uit...Voor een wasdroger heb ik ook 5 jaar moeten zeuren. Ook al betaalde ik 'm zelf, hij mocht er niet komen. Uiteindelijk kreeg ik 'm opeens als verjaardagskado van man. Volgens mij vindt hij het geld voor een werkster verspilling en hij wil niemand in zijn huis. Dat laatste is wel dubbel want we hebben wel 1x per week oppas na school voor de kinderen en autistische zoon heeft PGB hulpverleners terwijl wij er ook niet zijn.

Vrijdag was mijn vrije dag en was het huis spic en span. Nu is het zondag en kan ik weer de halve dag aan opruimen/ schoonmaken beginnen. Zaterdag moest ik ook werken en dan wordt het hier echt uitgeleefd. Morgen moet ik weer werken t/m donderdag. Een vriendin van mij werkt ook 4 dagen en bij haar komt morgen de werkster, dus die doet lekker niks vandaag. Nou ja, opruimen dat wel. Tijd voor mijn 3 kinderen heb ik op die manier nauwelijks. Zij dus wel vandaag....

Mijn man weigert trouwens ook de droger en afwasmachine te gebruiken. De droger doet hij nog wel eens lakens in, maar hoe de afwasmachine werkt wil hij geeneens weten. Vindt hij ook een onzin apparaat. Net zo'n onzin als een schoonmaakster. Nou was ik zelf ook wel vaak met de hand af omdat ik weet dat hij het energie verspilling vindt. Ik gebruik 'm alleen als hij er niet is of ik haast heb, dan mag het weer wel. De droger wil hij met dit weer ook niet aan hebben.

klaver

klaver

03-04-2011 om 10:44

Astrid

Klinkt als een serieus relatieprobleem. Als ik in jouw schoenen stond, gooide ik de knuppel in het hoenderhok. Je zou een witte werkster kunnen nemen en haar op jouw vrije dag laten komen om hem tegemoet te komen, maar daar zou het wat mij betreft echt bij ophouden.
Sterkte!

Mover

Mover

03-04-2011 om 11:00

Moet je man het goed vinden dan?

Kan je niet gewoon een werkster inhuren, die laten komen op een dag/tijd dat je man er niet is, en dan als hij 's avonds thuiskomt, is alles klaar, en zij weer weg. Geld kost het hem niet. Hij merkt er niets van, alleen maar dat jij meer tijd over hebt. Gewoon doen.
Als hij zo lomp reageert op dit soort wenselijke huishoudelijke zaken, dan zou ik ook lomp doen. (Met de hand afwassen, terwijl er een vaatwasser staat?!?!? Alleen als die vw helemaal vol is, en er past niks meer bij, alleen dan was ik met de hand af.)
Pffff, hij moet verder wel heeeeel erg lief zijn, als je dit soort zaken voor hem doet/overhebt. Idd lijkt mij dit hier een serieus relatieprobleem.
Heel veel succes met het maken van je keuzes.
Groetjes, Mover

Jo Hanna

Jo Hanna

03-04-2011 om 11:39

Enorm dwingende man

Tja, het klinkt allemaal niet goed. Man loopt zijn normen en waarden aan zijn partner op te dringen terwijl haar het water aan de lippen staat. En als zij zegt: 'schat, ik verzuip bijna,' zegt hij: 'verspil je niet teveel water, dat is niet goed voor het milieu'. Misschien is het geen 1 april grap maar het zou het moeten zijn. De vraag aan jou is simpelweg: do you put up with it? Accepteer jij dat jouw leven wordt geregeerd door de regeltjes van je man? Accepteer jij dat hij de baas is over jouw prioriteiten in het leven? Kennelijk wel. Voor de lieve vrede waarschijnlijk. Maar voor die lieve vrede moet jij wel wat meer inleveren dan alleen de uren die je in je huishouden steekt. Je eigenwaarde namelijk, dat je niet opkomt voor wat je zelf belangrijk vindt. Dat je het heft niet in eigen handen neemt en buigt voor zijn agressie, want dat is dit gedrag, mentaal agressief. Wij kunnen dit niet voor jou oplossen. Je zult zelf een keuze moeten maken.
Sterkte, Jo Hanna

une femme

une femme

03-04-2011 om 12:24

Hier klopt iets niet

Hoe meer je over je man schrijft hoe meer ik het gevoel krijg dat er veel meer aan de hand is bij jullie. Dit is niet normaal hoor, al die dingen die jij niet mag. Het lijkt wel of jij totaal niets te zeggen hebt en je daar bij neerlegt. Kom op! Ik lees trouwens ook dat je een autistisch kind hebt. Zou het kunnen dat er bij je man ook iets autistisch speelt waardoor hij zo star is?
Une femme

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.