Home » Forum » Zijn het vooral leuke mannen die vreemdgaan

'zijn het vooral leuke mannen die vreemdgaan'

34 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
tonny
'zijn het vooral leuke mannen die vreemdgaan'

Tja, wat is leuk.

Dochter was van de week heel verdrietig dat John Ewbank ook al bleek vreemd te gaan. 'Dat had ik liever niet geweten, ik vond hem altijd zo'n leuke man'

En hoe zit het met leuke vrouwen?

nou
Zelfwaarde

tja, als jij dat een leuke man kan noemen...
In mijn ogen zijn het mannen (en vrouwen) welke zeer veel zelfbevestiging nodig hebben
een te lage of té hogen eigenwaarde
misschien flirterige personen of op andere manieren, kan ook

Gallifrey
Jazeker!

Mijn man en ik zijn allebei niet mooi. Mijn man verzucht vaak dat hij best vreemd zou willen gaan maar dat niemand met hem wil. Voor de grap, maar toch best met een kern van waarheid denk ik.
Mijn beste vriendin is ontzettend mooi. Het is niet te geloven hoeveel aandacht ze van mannen krijgt. Als haar relatie eens in een dip zit, en zij vindt een andere man leuk, dan is het al snel wederzijds. Dat is bij mij wel anders.

liat
Iedereen gaat vreemd?

Ben ik nou zo naïef? Ik ken bijna niemand die vreemd is gegaan. Zelf ook nooit gedaan (en volgens mij ben ik niet lelijk en ook leuk genoeg).

Marieke
Stiekum is niet "leuk"

Ik ken een aantal zwaar aantrekkelijke poly-amoureuze mannen, maar ja ik heb thuis monogamie afgesproken dus daar handel ik naar :-)
Vreemdgaan maakt een man tot een sneue stiekemerd en sneu is heel erg onaantrekkelijk.
Dus Tonny, het zijn alleen niet-leuke mannen die vreemd gaan.
Marieke

une femme
Ach

ik ken veel leuke mensen die ooit zijn vreemdgegaan
ik ken veel niet-leuke mensen die nooit zijn vreemdgegaan
ik ken veel niet-leuke mensen die ooit zijn vreemdgegaan
ik ken veel leuke mensen die nooit zijn vreemdgegaan

une femme

Tirza G.
Macht

erotiseert. Mannen moeten het niet hebben van hun uiterlijk, kijk maar naar Kissinger (kent iemand die man nog?), Sarkozy of Berlusconi. Macht, status, positie. Et voila, de dames vallen voor je.
En dat is hartstikke leuk. Denk ik.

Die Clinton he, dat heb ik nou nooit begrepen. Heb je thuis een mooie, intelligente etc.etc. vrouw leg je het aan (Monica was zeker niet de eerste en enige) met een beetje van die sleezy dames. Hij valt denk ik stiekem op ordi. En niet op classy.

Tirza

Tosti
Iedereen gaat vreemd

Op een heel mensenleven, waarvan je ongeveer vijftig jaar lang volwassen bent, gaat bijna iedereen wel eens vreemd. In de breedste zin van het woord. Niet alleen de mooie mannen en vrouwen. Niet alleen die types waar je het van verwacht. Ik begrijp oprecht niet waarom iedereen altijd zo verbaasd is als iets dergelijks in de media verschijnt. Ook politici zijn net gewone mensen.

Ellen Wouters
Wat is leuk

Ik ben lelijk. Wel leuk trouwens, voor de connaisseur ;-). Toch houdt het niet over qua aanbiedingen.

Ik ken één notoire vreemdganger in mijn directe omgeving, en dat is wat veel vrouwen een leuke man zouden vinden. Goeie kop, goed lijf, extravert, energiek, creatief, maatschappelijk geslaagd. Een leuke man om duurzaam mee samen te leven is het denk ik niet, maar het duurt jaren voor je daar achter bent.

Nou telt het innerlijk natuurlijk (en zo voort en zo voort), maar ik zie wel in mijn omgeving dat de mensen met een leuke kop en vlotte babbel vaker mogelijkheden in de schoot geworpen krijgen. Dan is de verleiding groter dan wanneer je er zelf achteraan zou moeten. Misschien is het voor je relatie wel een zegen als je niet zo'n adonis of vamp bent ;-).

Marieke
Midlife crisis

In mijn omgeving zie ik de vrouwen tussen de 35 en 40 (kinderen wat groter) en masse of aan de AD gaan of vreemdgaan of allebei, ongeacht hun uiterlijk. Het is wel grappig dat de mannen waarvan ik weet dat zij vreemdgaan ik het van hun partner weet. Ik pik de signalen niet op denk ik.
Volgens mij zie ik er best redelijk uit en ik kleed mij ook niet in burka-stijl, maar ik sta volkomen buiten het circuit van vreemdgangers. Tsja, misschien verveel ik mij niet genoeg.
Marieke

liat
Ik denk ook dat vreemdgangers zich vervelen

De paar vreemdgangers die ik ken, verveelden zich stierlijk op hun werk.

Mooie vrouw
Tja

Ik heb het draadje eens gelezen, en wel erg moeten lachen hier en daar!
Wat is een leuke man? Wat is een leuke vrouw? Wie vertelt er openlijk aan iedereen dat hij/zij vreemd gaat?
Ik val niet in de categorie mooie vrouw (heb een flinke maat teveel, ook mijn minnaar heeft geen perfect gespierd lijf (ik plaag hem altijd met zijn heel zachte slappe billen), toch zijn we al tijden dol op elkaar omdat we elkaar gewoon heel graag mogen.

Vraag mijn vriendinnen of zij weten/denken dat ik vreemdga, en ze zullen allemaal zeggen: zij??? welnee!!!! zij is veel te gelukkig met haar man! Vraag je het mijn familie, dan zeggen ook zij: welneeee, zij gaat zeker niet vreemd, en ook hij niet!

Toch zijn we allebei, ook manlief, vreemdgangers. We weten van elkaar dat we beiden 1 keer over de schreef gegaan zijn, nu vertellen we elkaar niets zolang het vreemdgaan onze relatie niet werkelijk bedreigd. Pas als het tussen ons niet goed gaat is er werk aan de winkel. We zijn gelukkig samen, daarnaast kun je ook gelukkig zijn met een ander zonder dat je daarmee je eigen relatie tekort doet. We leven maar een keer, en dan wil ik eruit halen wat erin zit!

Tinus_p
Veel simpeler

Zowel de behoefte aan sex als de behoefte aan vreemdgaan (= sex met een nieuwe partner) zitten gewoon diep in onze genen -en daar zijn begrijpelijke biologische redenen voor. In die zin valt er aan vreemdgaan niet zoveel te verklaren.

Roosje Katoen
Vreemd

Ik ken een paar mannen en vrouwen die vreemd gaan of zijn gegaan, allemaal verschillende types. Wel vaak op het werk trouwens. Heb ook wel een paar keer meegemaakt dat mannen met mij vreemd wilden gaan. Vind ik een behoorlijke afknapper.
Ik verwacht niet dat ik ooit zal vreemdgaan, al weet je natuurijk maar nooit. Zou het denk ik ook niet kunnen accepteren als mijn vriend vreemd zou gaan, denk dat dat het eind van de relatie is.

Massi Nissa
Ja maar, tinus

Tuurlijk is het biologisch geheel verklaarbaar - en waarschijnlijk genetisch enorm winstgevend als het condoom scheurt, want hoe meer mixjes, hoe beter. Maar we zijn toch niet puur afhankelijk van onze instincten? Iedereen komt wel eens een ontzettend leuke ander tegen. Tussen dat tegenkomen en samen in bed belanden zitten nog wel wat beslismomenten, dacht ik zo.
Een mooi uiterlijk is nooit weg bij vreemdgaan, maar heeft er ook weer niet zo gigantisch veel mee te maken. Er zijn (zoals mooie vrouw al zegt) andere behoeften die vervuld kunnen worden door iemand die misschien niet zo mooi is, maar wel aantrekkelijk op een ander vlak.
Kissinger had toch iets van duizend minnaressen gehad? Macht erotiseert. Keizerin Katharina van Rusland lustte er ook wel pap van, die had zelfs een geheime opgang naar haar slaapkamer voor alle leuke jonge militairen die ze wilde uitproberen.
Anyway, ik blijf erbij dat vreemdgaan een keuze is. En ik ken persoonlijk niet veel vreemdgangers. Wel serial monogamists, maar da's weer een andere categorie ;-).
Groetjes
Massi

Kaaskopje
Tosti

Hoe bedoel jij 'in de breedste zin van het woord'? Is van de bank glijden bij de aanblik van een sexy acteur al vreemdgaan? Is masturberen bij een pornofilm vreemdgaan? Of is zoenen vreemdgaan, of vind je de daadwerkelijke daad pas vreemdgaan? Kortom: wat noem jij vreemdgaan?

Kaaskopje
Biologische oer-oorzaak

Ik ben dol op oertijdtheorietjes en in die zin snap ik dus dat een man in die oerzin overspel pleegt, maar om dat als excuus te gebrúiken ben je als man toch wel heel verkeerd bezig. De noodzaak met zoveel mogelijk vrouwen de grot in te duiken is er niet meer. Biologisch gezien kun je geheel verantwoord bij 1 partner blijven, zelfs als ze onvruchtbaar blijkt te zijn. Je moet wel een beetje meegaan met je tijd dus! Als je dan zo nodig die grot in wil met een ander, ga dan gelijk met pijl en boog het weiland in om een biefstukje te scoren. Dat heeft stijl:-)

liat
Vraag aan mooie vrouw

Leuk dat je zo eerlijk vertelt over je liefdesleven.

Maar... heb je totaal geen last van gewetenswroeging? Of word je niet nerveus door gierende hormonen?

Het is niet beschuldigend bedoeld. Mijn zus heeft een verhouding gehad en zei dat ze er kilo's van afgevallen was omdat ze in haar eentje al die grote emoties moest verwerken.

Kun je een verhouding hebben zonder dat je daar nerveus van wordt? Of is dat een kwestie van ervaring (ik denk aan het verhaal "De dame met het hondje" van Tsjechov.

Tirza G.
Een vriend van mij zei ooit

mijn genen staan de hele dag met hun jasjes aan. Sjaaltje om, mutsje op, wantjes aan toe maarrrrrrrrrr we willen gáán! Ik vond 'm leuk. Zowel de meneer als de uitspraak. Hij was een notoire vrouwenverslinder, in alle openheid. En zo wonderlijk als vrouwen zich dan gaan gedragen, tjonge. Die denken allemaal dat ze hem gaan bekoren en bekeren :-)

Tirza

Tosti
Kaaskopje

Het is niet zo belangrijk wat ik vind dat vreemdgaan is. Dat beslist iedereen voor zich. Maar als je mijn mening wilt horen. Ik vind dat je vreemdgaat als je iets lichamelijks met een ander hebt en je partner er niets van weet. Dus een duidelijk lieg element.

Yvon Meijer
Biologisch

Biologisch gezien heeft de vrouw er nogal belang bij om vreemd te gaan dacht ik. Zaadjes van verschillende mannen tegelijk aanwezig in de baarmoeder vechten harder om bij het eitje te komen, of zoiets. En dan was er nog iets over het belang van variatie in de genen; dus goed om kinderen van verschillende mannen te hebben- mocht er een (genetisch bepaalde) ziekte aanwezig zijn dan hebben niet alle kinderen dit.

Mooie vrouw
Emma b en liat

Emma B, jij hebt het over verveling, het zal vast slaan op sommige mensen die vreemdgaan, maar zeker niet op mij. Met veel moeite kunnen minnaar en ik in onze agenda's zo nu en dan een gaatje vinden om elkaar te zien. Ook is er geen verveling in de relatie tussen mijn partner en mij, dat is voor mij dus zeker niet de reden om vreemd te gaan.
Liat, nee, ik heb geen last van gewetenswroeging. Manlief en ik hebben vele gesprekken gevoerd over wat wij op sexueel vlak te wensen hebben. Helaas is het zo dat onze wensen niet geheel overeenkomen. Jarenlang heb ik mijn wensen opzij gezet, maar juist daar kreeg ik last van, wroeging omdat ik iets miste waarvan ik al eens had geproefd.

En ja, die gierende hormonen zijn soms verdraaid lastig. Ook voor mij werkt dat als afslankmiddel :-) Maar ook hier telt dat ervaring rustiger maakt. In het begin is er nog de angst dat minnaar je gaat inruilen voor een ander, dat je niet goed genoeg bent, etc. etc.etc. (alle onzekerheden die bij verliefdzijn horen) Als dat in een rustiger vaarwater komt is er alleen nog het genieten van elkaar, aan de telefoon (we kennen elkaars werktijden) en tijdens onze regelmatige ontmoetingen. (soms heel kort, soms urenlang)
Gelukkig heb ik 2 vriendinnen aan wie ik mijn belevenissen kwijt kan, dit is absoluut een geschenk uit de hemel, want inderdaad, de emoties kunnen heel groot zijn.

Kiki
Ik wilde het net zeggen

Ik ken net zoveel vrouwelijke vreemdgangers als mannelijke vreemdgangers. Wat dat betreft is de emancipatie voltooid.

Het meest recente drama in mijn vriendenkring ging toch echt over een vreemdgaande vrouw.

ChrisH
Overigens

Als 1 op de 3 mensen vreemd gaat (vrouwen een tikje meer dan mannen schijnt), is er nog altijd zo'n 66 procent van de mensen die níet vreemd gaat. Dat is nog altijd een flinke meerderheid. Misschien dat ik het daarom (gelukkig) niet tegenkom in mijn omgeving?

Chris

Mooie vrouw
Chris en berber

Ik ken ook geen andere mensen die vreemd gaan dan mijn man en mijn minnaar, en inderdaad, ook mijn familie/vrienden zullen zeggen dat ze geen mensen kennen die vreemdgaan, het is nog steeds het grote taboe.

Marisk
Naief....

Ik dacht ook dat ik dat nooit zou doen en geloofde in dat een bepaald soort type (onbetrouwbare klootzakken) alleen maar vreemdgaat. Maar nu ik wat ouder ben en meer meegemaakt heb. Merk ik dat zelfs ik er steeds gevoeliger voor ben. Geef de juiste ingredienten:

lange relatie, relatie problemen, alleen voelen, is dit het nou leeftijd, ben ik (nog) aantrekkelijk, etc....

en natuurlijk een aantrekkelijke man die je net even langer aankijkt en op dezelfde golflengte zit :-) bla, bla, bla.

Ik zeg niet dat ik vreemd zal gaan maar ik kan me steeds beter inleven waarom iemand vreemdgaat. Nu fantaseer ik alleen maar over andere man, doe het dus niet ;-)

Mariska
Neeeeheeee

Ik heb bovenstaand berichtje niet gepost! Tsjeee, kan strax niet meer over straat ;)

Tirza G.
Dat zien we toch schat

Jouw naam is mét een a :-) Maar als het goed is ben je hier anoniem. Toch?

Tirza

Mooie vrouw
Grappig emma b

Men zou het mij dus wel willen/moeten vertellen, maar ook ik wordt er niet mee overspoeld!?
Toch hoorde ik toevallig vandaag op de radio dat 52% van alle volwassenen vreemd gaat, kijk dus rond op een feestje/in de rij bij de kassa/in de wachtkamer bij de huisarts en besef dat ruim de helft van de aanwezigen vreemd is gegaan of nog steeds vreemdgaat.

une femme
Varianten

Er wordt hier steeds gesproken over vreemdgaan, alsof daar maar 1 variant van is. Vreemdgaan is er in alle soorten, maten en gradaties. Er bestaan notoire vreemdgangers en mensen die dat 1 keer in hun leven doen. Er bestaan langdurige affaires en een eenmalige zoen. Ik denk dat heeeeel veeeel mensen in 1 van deze soorten/gradaties wel eens zijn vreemdgegaan. Ik kan er in ieder geval in mijn omgeving een heleboel aanwijzen, waaronder mijn man en ik. Ik denk eerlijk gezegd niet dat het uiterlijk er veel mee te maken heeft, het gaat er meer om hoe je bent.
une femme

Clarice
Mooie mannen en vreemdgaan

Mijn ex-man was gemiddeld aantrekkelijk. Ik denk dat als hij de kans had gehad, dat hij misschien wel was vreemdgegaan (is misschien ook gebeurd?). Ik was dan ook wel eens een heel klein beetje bang...
Mijn vorige vriend was een waanzinnig stuk. Kon elke vrouw krijgen. Maar dat had hij wel gezien; moest van jongs af aan de meiden van hem afslaan. Ik ben in onze relatie nooit bang geweest dat hij met een ander lag te rommelen of weg zou gaan omdat hij beter zou kunnen krijgen. Hij was zeer bedreven in het aangeven van zijn grenzen naar andere vrouwen.

Pagina's

Onderwerp gesloten