Home » Forum » Zoenprobleem

"zoenprobleem"

12 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Cathy
"zoenprobleem"

Ik ben een tijdje verliefd geweest op een kennis van me. Verder niets mee gedaan, want dat wilde ik niet. Hij vindt mij ook duidelijk leuk, maar verder niet. Nou heeft hij mij bij een omhelzing een keer in mijn nek gezoend. Een heel erotisch iets voor mij, wat ik normaal heel prettig vind. Maar het bracht mij toen erg in verwarring. Nu vind ik het vervelend als mijn partner mij nu in mijn nek zoent omdat ik dan weer aan die ander moet denken en ik wil hem juist uit mijn gedachten houden. Maar dat zoenen vond ik juist altijd erg prettig. Hoe breng ik het nu aan mijn vriend? Ik kan moeilijk alles vertellen.

MaximeM
Niets zeggen

Hoi,

Ik zou niets zeggen, ik denk dat het heel veel onnodig overhoop haalt. Je gevoel zal vast wel slijten mettertijd.

maxime

Cathy
Nee

nee, ik was ook niet van plan iets over mijn verliefdheid te zeggen. Maar ik wil eigenlijk liever niet meer in m'n nek gezoend, maar dat zal wel niet op te lossen zijn. Ik vind mijn kennis nog steeds wel erg leuk... Ging dat nou maar eens over.

Jeremy
Volgens mij...

...is dat een groter probleem, dat je die kennis nog steeds erg leuk vindt. Die zoen is een symptoom. Straks gebruikt je man nog een woordje voor je, die Hij ook gebruikte. Mag dat dan ook niet meer? Klinkt voor mij een beetje als de appel in het hemelse paradijs. Je hebt er zoooooooo'n zin in maar ja, het mag niet. Beetje lullig dat je je man daarvoor 'straft', maar niet minder begrijpelijk. Zal wel slijten als gezegd, maar vraag je ook af wat je mist aan je man, dat iemand anders jou zo maar ongestraft in je nek mocht zoenen...

Cathy
Jeremy

Ja, dat is inderdaad nog een probleem. En ik weet heel goed wat ik in mijn man mis... we zijn op het ogenblik in therapie omdat het helemaal niet lekker loopt.
Niet door de verliefdheid, maar eerder kwam die verliefdheid omdat ik een aantal dingen erg mis, denk ik.

En tja, dat in mijn nek zoenen kwam voor mij erg onverwacht omdat ik hem ergens mee feliciteerde en hij tegen me zei dat hij nu wel eens een "echte" wou.. Sinds die tijd heb ik dan ook veel minder contact met hem, bewust, omdat ik het er moeilijk mee heb. Een appel in het paradijs, nou ja , wel iemand anders haar appel, ook dat nog.
Maar ja, hij deed/zegt inderdaad dingen die me erg aanspreken/raken. Heel lastig hoor, om dan je partner zover te krijgen die dingen (weer) te gaan doen die je zo mist.

Paula B
Gaat niet werken...

'je partner zover te krijgen die dingen (weer) te gaan doen die je zo mist'

Als dat het doel van je relatietherapie is, ben ik bang dat het niet gaat werken. Om je relatie te verbeteren, kun je je beter concentreren op wat er wel goed is dan op wat je mist. Een ander veranderen is onmogelijk. Zelf anders in de situatie staan is wel iets wat je kunt beinvloeden.

Cathy
Paula

Tja, dat vind ik altijd wel een beetje een dooddoener. "Je kan een ander niet veranderen, alleen zelf anders in de situatie staan".
Als we dan allebei proberen onszelf wat te veranderen, dan kan het toch wel.
En weer opnieuw samen uitgaan, aardige dingen voor elkaar doen , meer aandacht voor elkaar hebben etc kan volgens mij wel.

Paula B
Allebei

Natuurlijk, als je allebei probeert om jezelf te veranderen verandert ook je relatie. Maar dat is niet wat je schreef; je zei dat het een hele toer werd om hém te laten veranderen.
Jij kunt alleen het besluit nemen dat je zelf dingen anders gaat doen. En dan nog werkt dat alleen als je het met overtuiging doet en niet in de hoop of verwachting dat híj dan wel zus of zo zal reageren...

Alles wat je schrijft: samen uitgaan, aardige dingen voor elkaar doen en meer aandacht voor elkaar hebben - die kun jij, van jouw kant, gaan doen. Dat zal zeker een(je weet niet welk) effect op je man hebben.
Maar, dooddoener of niet: het werkt niet als je voor hem invult dat hij dan hetzelfde moet doen. Dat zal hij pas doen als hij er zelf van overtuigd is dat hij het wil. Tot die overtuiging moet hij zelf komen. Gebruik je energie constructief, dat levert meer resultaat op.

Jeremy
En hij zal...

...al helemaal niet de man worden die jou in extase brengt na een zoen in je nek.

Overigens: niks is makkelijker dan om een vrouw/man in een ingedut huwelijk het hoofd op hol te brengen. Bepaal eerst maar es of je met je man verder wil en ga er vanuit dat het huwelijk niet wezenlijk zal veranderen. Hoe ernstig het ook klinkt, ik heb het gevoel dat 'werken aan een relatie' hooguit berusting oplevert. Maar goed, wellicht ben ik daar wat cynisch in...

cathy
Jeremy en paula

Jeremy, mijn doel is ook niet dat mijn partner de man wordt die mij in extase brengt met een zoen in mijn nek. Dat gebeurde bij de andere meneer ook niet, ik vond het wel verwarrend. En tja, misschien is relatietherapie wel een manier om erin te berusten dat "this is all there is". We proberen de relatie zo goed mogelijk te krijgen, we hebben 2 kinderen en willen toch bij elkaar blijven en hebben hulp gezocht.
Mijn vraag was ook niet hoe ik mijn relatie kan verbeteren, maar hoe ik kan vermijden aan die andere man te denken.
Ik denk wel dat als we allebei willen dat onze relatie verbetert, dat het wel mogelijk is en dat je allebei dan inzet mag verwachten van de ander. Anders hoef je ook niet samen in therapie, als je alleen maar jezelf hoeft te veranderen.

Jeremy
Tja

Je schreef: "Mijn vraag was ook niet hoe ik mijn relatie kan verbeteren, maar hoe ik kan vermijden aan die andere man te denken.".

Dit is ondoendlijk. 'Denk niet aan een tomaat'. Vervolgens zie je alleen maar tomaten.
Ik weet niet hoe diep die man zit bij je, maar vrees dat alleen de factor tijd kan helpen. En ik kan alle feiten voor je gaan opnoemen, zoals: ook met die andere man gaat de verliefdheid over, het is o zo makkelijk voor groener gras te kiezen, enzenz. Maar het gaat totaal voorbij aan je hart. Giun jezelf de tijd en probeer je daarnaast te focussen op een nieuwe weg. Samen met je man. En inderdaad moet hij dat ook zien zitten. Waarschijnlijk ziet hij de noodzaak pas echt als je open kaart speelt, maar het kan ook een hoop kapot maken.

Kortom: onsamenhangend verhaal, hoop dat je er iets aan hebt. Ik ga de stad in van mijn vrijgezelle bestaan genieten ;)

Cathy
Niet zo heel diep

Hij zit niet zo heel diep, gelukkig. En ik weet heel goed dat hij niet echt "groener gras" is, ik ken zijn vrouw nl ook. Is een vreselijk lief mens trouwens.
Waar hij wel heel goed in is, is in je het idee geven dat je heel speciaal bent. Tja....
Het zal wel slijten.

Onderwerp gesloten