Home » Forum » Zus in huis tijdens vakantie

Zus in huis tijdens vakantie

17 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
fonnie
Zus in huis tijdens vakantie

Hallo allemaal,

Wat zouden jullie doen?

Mijn zus is gescheiden en heeft het echt niet makkelijk,
op alle fronten zijn er moeilijheden.

Ze heeft 2 zomers in onze vakantie in ons huis doorgebracht om diverse redenen, maar daar stond ik toen helemaal achter.
Wij waren toen zelf op vakantie, en ik vond het heel normaal dat ze in haar moelijke situatie in ons huis mocht wonen.
Ze heeft toen van alles grbruik mogen maken, telefoon, wasmachine enz..en we hebben daar geen vergoeding voor gevraagd, dat doe je gewoon niet.
Vorig jaar was ons huis echt een troep toen wij terug kwamen, even eenstofzuiger er door heen halen had wel gemogen, maar ja...

Nu heeft ze zelf een eigen huis, maar kan niet op vakantie gaan en nu vraagt ze of ze weer in ons huis mag als wij weg zijn,
dan heeft zij ook vakantiegevoel.
Ik kan dat best begrijpen dat ze deze vraag stelt, alleen nu heb ik gedonder met mijn man, hij vind in tijden van nood dat ze best in ons huis mag wonen, maar nu ze zelf een dak boven haar hoofd heeft is het anders vind hij.
Ze vind het fijn om in bad bij ons te kunnen enz en haar rust te pakken.
Wat moet ik nu hiermee??
Vergoeding vragen? dat voelt niet goed,
ik wil wel duidelijke afspraken maken, zij mag er in, maar andere mensen niet, dus geen vrienden en vriendinnen van haar, ze heeft een vriend die wel eens bij haar blijft logeren, maar dat lijkt me geen goed idee dat hij in mijn/ons bed slaapt, mijn man wil dat absoluut niet, en ik ook niet.
Wat zouden jullie doen?
ben benieuwd naar ervaringen, want ik zit er wel mee.
wil mijn zus ook weer niet voor het hoofd stoten, en niet lullig doen,

groetjes fonnie

Ellen Wouters
Voorwaarden

Ik vind dat er in beginsel geen vergoeding tegenover hoeft te staan als mensen op je huis passen. Zo kun je het namelijk ook zien: het huis is bewoond, de planten krijgen water en eventuele dieren krijgen te eten. Dat scheelt ook in het inbraakrisico. Jij vergelijkt het met een vakantiehuisje (ze mag gratis in ons huis) maar je kunt het ook vergelijken met een vakantieoppas (het huis wordt gratis verzorgd).

Dat impliceert natuurlijk wel dat het huis netjes wordt bewoond, dat opgemaakte voorraden worden aangevuld en dat er wordt opgeruimd. Doet ze dat niet, dan kun je haar daar gewoon op aanspreken. Dit is de voorwaarde, en anders gaat het niet door.

Dat ze haar vriend meeneemt, daar zie ik het probleem dan weer niet van. Waarom mag hij er niet bij zijn? Na afloop de lakens verschonen en niks aan de hand.

Tenzij hij het huis misbruikt voor dingen die je daar niet wilt. Feestjes, roken, beschadigen, dat soort dingen.

koentje
Je kunt

met je man voorwaarden bespreken waarop hij het wel wil, maar zo niet dan houdt het op.
Verder vind ik het belachelijk dat je zoiets als de boel netjes achterlaten nog moet bespreken. In die zin snap ik erg goed dat je man dit niet wil!

Yvonne
Vergoeding water energie heel redelijk

Wij hebben ook wel eens in het huis van mijn zus gezeten tomdat we zelf geen geld hadden voor vakantie, lekker om er op die manier toch even uit te zijn. Ik heb zelf direct aangeboden voor het gebruik van water/energie en telefoon te betalen. Vond het al heel lief dat wij in hun huis mochten. Ik zag het niet dat wij op hun huis pasten maar dat wij toch even er tussenuit waren.
En voordat zij weer thuiskwamen heb ik alles netjes schoongemaakt, zou me doodschamen als zij in een puinhoop thuiskomen.

fonnie
We gaan oké

Hoi allemaal

bedankt voor jullie reactie's.
Man en ik hebben het er nog eens even over gehad, en we vinden het oke als ze hier in huis komt, maar willen wel dingen bespreken.
ze heeft een eigen huis, dus het is geen noodzaak om hier te verblijven.
Wat we gewoon niet willen is dat ze samen met vriend in ons bed slaapt.
Haar vriend heb ik 1 keer vluchtig ontmoet, en hij blijft geregeld slapen bij haar maar dan lekker in hun eigen huis is ons voorstel.
Hetzijn allebei mensen tegen de 40 tig, en het voelt niet goed als ze samen in ons bed bivakeren.
Mijn zus kent hem pas via internet, en zo heeft ze wel eens vaker contacten via internet.
Oke misschien even schone lakens, maar ik heb er een knoop van in mijn maag, het voelt niet goed, misschien tuttelig...,maar ja....
en bellen mag, maar geen 06 nummers want vorig keer was onze telefoon rekening 40 euro hoger dan anders, heb er niets van gezegd, want ze had het al moeilijk genoeg, maar ik wil het nu wel anders , wij hebben ook een gewoon huis en tuin inkomen, gaan dan wel op vakantie , met onze tent op een camping, maar moeten ook erg op de centjes letten,
Vind dit echt moeilijk en voel me ook wel tuttelig, maar ja ..

Groet fon

Ellen Wouters
Niet lekker

Als het sowieso niet lekker voelt, dan moet je het niet doen.
Bij een zus die forse telefoonkosten maakt en een puinhoop achterlaat, zou ik ook niet zo'n zin hebben. Dat is iemand die uit zichzelf geen gevoel heeft voor wat wel en niet kan. En je wilt als je je huis uitleent geen waslijst aan voorschriften hoeven achterlaten, je wilt dat mensen uit zichzelf snappen wat redelijk is.

Dus dat zou mijn voornaamste probleem zijn. Het probleem met haar partner zie ik nog steeds niet zo, mag je die vriend uberhaupt niet? Wat maakt het voor verschil dat ze rond de 40 zijn? Zou het verschil maken als ze al tien jaar getrouwd waren? Of is het gewoon dat ze vies is en het bed vies zal achterlaten?

liat
Kan me je dilemma wel voorstellen

Het idee van een onbekende man dat in mijn bed zijn sperma rond zit te spuiten lijkt me ook niet zo aantrekkelijk. Ik kan me ook voorstellen dat je heel erg baalt van die telefoonrekening en die puinhoop.

Kun je niet gewoon nu je bezwaren aankaarten met je zus? Dat je begrijpt dat vorige keer haar hoofd niet stond naar de schoonmaak, maar dat je deze keer wel verwacht dat het netjes is en dat ze geen gebruik maakt van de telefoon? Het is jouw huis dus je mag best voorwaarden stellen.

fonnie
Er zit meer achter

hoi hoi,

Ik besef dat mijn verhaal niet compleet is, er zit gewoon bij mij veel oud zeer, irritatie en frustratie.
Het is te complex om alles uit te leggen en dat wil ik ook niet , wel in korte lijnen.
Drie jaar terug is ze in ons huis geweest met gezin, 5 personen, hier alles gebruikt, wasmachine, gekookt, gedoucht, telefoon enzn enz, haar verblijf hier was nodig iv.m verbouwing van hun huis.
Ze had ons huis netjes achter gelaten, maar tja wel gebruik gemaakt met een volledig gezin van alles, en geen fooitje of zoiets voor gebruik van elektra telefoon enz.
Oke daar heb ik het verder bij gelaten, ..niets over gezegd.

Vorig jaar was het nood dat ze hier verbleef, echtscheiding, kinderen van haar het huis uitgeplaats, zeer depresieve zus, en een wurghuwelijk,ze had zelfmoordpogingen gedaan, veel elende elende elende.
Ze verbleef toen bij mij in huis, maar was op mijn vakantie zo bang een telefoontje te krijgen dat ze zich wat had aangedaan in ons huis,...ze belde ons op de gekste tijden s,nachts en smorgens vroeg, iedere keer kreeg ik weer een hartverknettering als mijn mobiel af ging, zoeken in het donker in de tent...nou ja gewoon heel erg wat er bij haar op haar pad is gekomen.

Ze is in toen ze bij ons was in huis een relatieaangegaan met onze buurjongen, 20 jaar jonger , exman woont heel schuin tegenover ons,
dus bij thuiskomst een geflipte buurvrouw, want die was het er helemaal niet mee eens met de relatie.
relatie is na een paar maanden uitgegaan,het kon ook niet, ze moetst eerst de rust vinden in haar zelf, woning , geld, kinderen, omgangsregeling enz enz.
heb haar geholpen met alles, geld geleend, verhuisd, omgangsregeling met jeugdzorg, waar ik alle zondagen toezicht moest houden in haar gezin,( ik heb zelf ook kinderen dus die kwamen ook tekort)
veel gedoe en onmacht toen, ze werkte niet mee, elende gewoon weg, wat een gedoe.
Kinderen van haar wonen bij vader, ze heeft nu een omgangsregeling van een aantal dagdelen, heel triest allemaal.
Ze stapt van het 1 in het ander, heeft veel contacten via internet opgedaan, maar vaak waren dat mannen die gelijk sex wilde met haar, ....
nu weer pas een nieuwe vriend, via chat ofzo, wonen nu praktisch samen met elkaar, vriend werkt niet, blowd soms en heeft ook in het verleden gedeald.
haar woning is op nog geen 300 meter bij ons vandaan, dus vandaar dat ik denk als je met vriendafspreek doe dat lekker in je eigen huis/bed.
Misschien vooroordelen, ik weet niet goed, en ik zal dat misschien nu ook wel over mij heen krijgen, maar het voelt niet goed, om deze nieuwe man in mijn bed te laten, ik ken hem verder helemaal niet.
er is gewoon zoveel gebeurd, ze heeft een heel moeilijk leven, maar wat me soms zo steekt ze weet mij wel te vinden als ze mij gebruiken kan,....geld..dingen lenen, die ik nooit meer terug krijg, tom tom geleend, ik krijg niets terug, vraag er geregeld om, maar nee ze moet nog even hier naar toe en daar naar toe het is zo makkelijk dat ding.
Tja verjaardagen komt ze bijna niet dan is ze te moe, of vind ze het te druk, maar tijdens verjaardag of kerstetentjes sinterklaasfeest enz, weet ze wel weer de aandacht te trekken om ons dan op te bellen en zielig te doen, dat zze zo aleen is ...nou kom dan gewoon gezellig, ze is altijd welkom!!!
Nou, ja ik merk dat er gewoon veel oudzeer zit, en verdriet.
Dit is het zo wel een beetje in grote lijnen, echt mensen ik heb haar altijd geholpen, stond snachts weer op de stoep als ze me nodig had, had echt veel zorgen, belde haar dagelijks, kwam heel veel, maar dan lag ze weer in bed,..liet me er niet in, ach joh te veel om te vertellen gewoon.
Ik hoop voor haar van harte dat ze een mooi gelukkig leven mag krijgen met veel liefde enz,....
Groet fonnie

Ellen Wouters
Niet doen dan

Kreeg al het gevoel dat er meer achter stak, maar alles wat je nu schrijft vind ik genoeg reden om het niet te doen.

Blowen, dealen, problemen zoeken, spullen niet teruggeven, nee hoor. En klap op de vuurpijl dat ze 300 m verderop woont.
Wat mij betreft is het helder: dit is gebruiken.

Yta Chalne
300m

Het idee dat je in het huis van een ander dat 300m verderop staat meer vakantie hebt dan in je eigen huis moet wel minstens deels berusten op het feit dat ze het goedkoper vindt en minder (schoonmaak-) werk. Verandering van omgeving zal het niet zijn. Ik zou er dus niet aan beginnen, en er niet over in discussie gaan: gewoon nee zeggen is genoeg.

liat
Haar huis staat maar 300m verder?

Ongeloofelijk dat ze dan in jouw huis wil! Het is geen verandering van omgeving. Het wordt tijd dat je duidelijke grenzen naar je zus gaat trekken. Dit wordt te gek.

Elsbeth
Nog geen 300 meter?

Wat voor vakantie wil ze gaan vieren binnen een straal van 300 meter? Ze zit dan nog steeds in de omgeving waarin ze ook zelf woont.
Zoals anderen ook al schrijven, dit komt meer over als gebruiken.
Uit jouw verhaal haal ik dat jij je niet prettig voelt als zij in je huis verblijft. Kies voor jezelf. Iemand helpen, is mooi, maar je hoeft je niet te laten misbruiken.

Yvonne
Maar 300m verderop

Als ze zelf maar 300m verderop woont heeft het geen enkele meerwaarde om in jou huis te verblijven. Ze is nog steeds in de zelfde omgeving dus kan ze net zo goed in haar eigen huis vertoeven.

Olief
Nee dus

Ik snap ook de meerwaarde niet van het in jouw huis verblijven. Omdat je een bad hebt ofzo? Ik zou gewoon nee zeggen. Stel dat je de voorwaarde geeft dat je niet wil dat ze in jouw bed slaapt met haar vriend, ze loopt al genoeg over je heen om die voorwaarde ook gewoon lekker te negeren.
Geef haar een cadeaubon voor een turks bad, en hou je huissleutel lekker in je zak! En die TomTom, die mag ze nú inleveren, want je hebt hem nofig op vakantie.
Is ze nou helemaal betoeterd!

fonnie
Reactie

Lieve mensen,

Bedankt voor jullie reactie's,
jullie zeggen allemaal niet doen,
Ik begrijp haar vraag wel dat ze hier vakantiegevoel wil opdoen, wij hebben een eengezinswonig met tuin, en zelf zit ze op een bovenwoning.
Ik heb met haar gesproken, en ze mag 6 dagen in ons huis, dan zijn exman en onze buren zelf op vakantie,
exman woont heel erg schuin tegenover ons, maar kunnen huis wel zien.
Dus dan is het veilig op de kust.
Ik heb geen zin in toestanden hier op de buurt, exman en zus zijn water en vuur en het gedoe met buurjongen is niet voor herhaling vatbaar.
Heb gezegd geen andere mensen in huis te willen, dus heeft ze een afspraak ofzo, dan gaat ze maar naar eigen woning,
en naar 06 nummers bellen mag ze ook haar eigen telefoon pakken, de ander nummers zitten in ons abbonement.
Dus tja..ik heb wel mijn voorwaarden gesteld, wat kan en niet kan, en daar heeft ze het maar mee te doen.
In ieder geval heel erg bedankt voor jullie reactie,s het heeft mij gesteund in mijn beslissing om haar niet zielig te vinden.

groetjes fonnie

Genista
Fonnie

Niet om vervelend te doen, maar in hoeverre kun je erop vertrouwen dat zij zich aan die voorwaarden zal houden? Dat vriend niet toch in jouw bed ligt, dat er geen andere mensen in je huis komen?

Onyx
Genista

Ik schat zo in: Niet!

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.