Religie en Spiritualiteit Religie en Spiritualiteit

Religie en Spiritualiteit

ideeen kerstviering

ideeen kerstviering

17-11-2011 om 20:10

Kinderkerstviering

Onze jeugdwerkster heeft een andere baan, dus we zitten zonder. Dominee heeft betrokken ouders gevraagd de kinderkerstviering mee in te vullen/organiseren. Dat deed zij normaal altijd. Iemand goede ideeen?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Hier...

werden wel een verhaal voorgelezen door volwassene, waarbij de kinderen het verhaal uitbeelden, ondertussen.(of stukken tussen het verhaal in).Bv. het verhaal van die stippen en ballen van Max Lucado, héél mooi!!Er is wel eens een kindermusical. Of dat kinderen een muziek stuk leerden, zingen (koor) en met instrumenten. Ze knutselden mooi werkstukjes in mekaar. Of een maaltijd verzorgen, waarbij zij serveerden etc. Kinderen hebben een glas in lood schilderij met stiften ingekleurd. (daarna sla-olie erover en je hebt het glas in lood effect). Er is wel s een beamer-presentatie gegeven, bij eeen verhaal.
Véél plezier!!

tonny

tonny

21-11-2011 om 19:08

De tijd dringt

Zondag is het al de Eerste Advent.

Ga met de andere ouders rond de tafel. Wat is leuk en niet te veel instudeerwerk?

Ideetje: Avondprogramma, net na het eten. Laat een aantal ouders/oudere kinderen verkleed op verschillende locaties zitten (Maria en de engel; de herders en de schapen; de wijzen met hun geschenken; het geboortetafereel in de stal) en laat de kinderen in groepjes met lampionnen van A naar B lopen. Tot slot samen kerstliederen zingen en wat lekkers eten en drinken. Live muziek erbij.

Veel plezier!

Kobalt

Kobalt

21-11-2011 om 20:18

Uitbeelden

Je hebt niet meer zoveel tijd. Daarom zou ik het simpel proberen te houden. Wat heel leuk kan zijn, is een groepje oudere kinderen erin betrekken
Het geluidsloos uitbeelden van het kerstverhaal kan erg leuk zijn. Isjullie kerk lid van bijv. Kind op zondag? Die hebben vaak wel geschikte verhalen in hun blaadjes staan.
Het is erg leuk om juist met een kinderkerstfeest, de oude vertrouwde kerstlideren te zingen. Dat zijnhier altijd de mooiste momenten van de dienst.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.